Vitosdivarin joukkue koki karun kohtalon tulospalvelun vuoksi – ”Järjestelmä ilmeisesti ilmoitti, ettei meillä ole veskaa”

Tulospalveluongelmat jatkuivat tällä kertaa vitosdivarissa. Kuvituskuva: salibandy.fi

Tulospalveluongelmat jatkuivat tällä kertaa vitosdivarissa. Kuvituskuva: salibandy.fi

Salibandyliiton tulospalvelu on puhuttanut koko alkukauden eri muodoissaan. Viikonlopun jäljiltä kuului kummia aladivarin ottelusta Salibandy Suomi-keskusteluryhmässä.

Postauksen mukaan vitosdivarin X-Men kärsi todellisen oikeusmurhan ottelussa. Kirjoittaja vahvisti Pääkallolle maanantaina tapahtumien kulun.

– Jostain syystä kun peli alkoi, niin meidän veskari ei ollutkaan pöytäkirjassa ja kun ajassa 1.56 tuli meille eka maali, niin järjestelmä ilmeisesti ilmoitti, ettei meillä ole veskaa, ja toimitsijat kertoivat sen tuomareille. Siinä sitten ihmeteltiin joukolla pitkä aika, että mitä nyt.

– Meillä joukkueenjohtaja näytti omasta puhelimestaan, että perjantaina oli joukkue ilmoitettu ja lukittu mutta ei se siinä auttanut. Toinen tuomareista oli sitä mieltä, että kun ei ole tulospalvelun pöytäkirjassa niin lopputulema on tekninen punainen, Kimmo Åström kertoi sunnuntain pelin tapahtumista.

Turhautumisen määrä X-Menin osalta oli 5-6-tappion jälkeen ymmärrettävä.

– Siitä sit 2+2 jäähy meille ja kenttäpelaaja maaliin. Kävi vielä niin, että maaliin mennyt kaveri oli se, joka oli tehnyt maalin ja tuomari ei voinut sitä hänelle merkata, vaan meni toiselle pelaajalle. Loppujen lopuksi, kun peli loppui niin tulospalvelu näytti kuitenkin, että meidän alkuperäinen maalivahti oli pelannut koko pelin ja torjunnat oli hänen nimissään. Kaiken kaikkiaan todella sekava tilanne järjestelmien kanssa.

Åström vierittää osan syystä omalle joukkueelle.

– Nyt jälkikäteen ajateltuna syy on myös meidän, koska emme ennen ottelua tarkastaneet enää uudestaan onko siellä kaikki pelaajat. Sen lisäksi myös sekä toimitsijat että tuomarit tekivät virheen, koska kumpikaan ei reagoinut siihen, että järjestelmä (kuulemma, Jussi Ojalan mukaan) ilmoittaa ennen peliä jos jompi kumpi veskareista puuttuu ja tuomareidenkin pitäisi se tarkistaa.

Åström viittaa Salibandyliiton viestintäjohtajana toimivan Ojalan vastaukseen koskien hänen alkuperäistä viestiään.

– Lokitiedostosta käy ilmi, että X-men on tehnyt 8.10. klo 10 pelatun ottelun kokoonpanon edellisenä päivänä klo 11.29. Siinä mv Sireniusta ei ole merkitty kokoonpanoon. Hänet on lisätty otteluun maalivahdiksi vasta ottelun jo alettua klo 10.15. Tämä on mahdollista, kuten oli myös edellisessä järjestelmässä.
Lisähuomioina todettakoon, että mv pitää tosiaan aina erikseen ruksia mv:ksi.

– Tämä kerrotaan ohjeissa. Toisekseen kun toimitsija avaa pöytäkirjan, yleensä ennen alkuvihellystä, hän näkee, että onko mv valittu vai ei. Pöytäkirja jopa huomauttaa tästä. Myös tuomari olisi voinut kokoonpanoa tarkistaessa huomata, ettei ketään ole merkitty mv:ksi. Harmillinen tapaus kaikkinensa, Ojala kirjoitti.

Åströmin vastaus kuitenkin kumosi osaltaan tämän teorian:

– Muuten hyvä, mutta joukkueenjohtajallamme oli näyttää tuomareille, että maalivahti oli merkitty kokoonpanoon aikasemmin edellisenä päivänä. Sitä voitte kysyä kyseisen pelin tuomareilta. Ja kuten mainitsit, peliä ei edes olisi saanut/voinut aloittaa ilman maalivahtia

Åström haluaa vielä muistuttaa, että hänellä tai joukkueella ei ole asiassa mitään vaatimuksia.

– Ei meillä joukkueena ole mitään vaatimuksia uusinnoista tai mistään muustakaan, haluamme vain että järjestelmät toimisi kuten pitää ja tälläisiä ei saisi kesken pelin tapahtua.

– Paljonhan siellä on ongelmia ollut, pisteiden, pelattujen ottelujen, torjuntojen ynnä muiden kanssa, mutta tämä vaikutti nyt kesken pelin.

Tapaus lieneekin hyvä muistutus kaikille missä tahansa ottelutapahtumissa toimiville. Tämän hetken tulospalvelujärjestelmä on niin epäluotettava, että jokaisen kannattaa tarkistaa asiat mahdollisimman hyvin koskien pöytäkirjoja ennen kuin ottelut alkavat. Salibandy Suomen keskustelusta löytyy myös kuvatodisteita tapahtumista.

Tulospalvelu on herättänyt paljon keskustelua myös Pääkallon foorumilla.

Rekrytoimme uusia tekijöitä! Jos kiinnostuit niin lisätietoja löytyy täältä: Rekry: Haluatko mukaan Pääkallon toimitukseen