Lupaava alku kääntyi selkeään tappioon – Ruotsi kaatoi Suomen 5-1

Ruotsi otti Suomesta rutiininomaisen voiton Malmössä. Kuva: Anssi Koskinen

Ruotsi otti Suomesta rutiininomaisen voiton Malmössä. Kuva: Anssi Koskinen

Suomen miesten salibandymaajoukkue kärsi selkeän 1-5-tappion Ruotsia vastaan Malmön EFT-turnauksessa lauantaina.

Avauserä oli suomalaisittain parasta antia. Sinivalkoiset hallitsivat tapahtumia hiuksenhienosti, mutta maaleja ei tehnyt kumpikaan joukkue. Suomi teki kuitenkin ottelun avausmaalin toisen erän alussa, kun Ville Lastikka laukoi pallon verkkoon ajassa 23.55.

Tämän jälkeen peli oli pitkälti sinikeltaisten heiniä. Daniel Kalentun tasoitti keskialueen hölmöilyn seurauksena lähes välittömästi. Albin Sjögren laukoi ruotsalaiset johtoon pelin puolivälissä, ja ruotsalaisten kolmas maali syntyi toisessa erässä jälleen keskialueen menetyksestä.

Kolmoserässä Suomi ei saanut kunnollista kirivaihdetta aikaiseksi. Sakarias Ulriksson osui komean sommitelman myötä Suomen viisikkotasapainon ollessa vinksallaan, ja ottelun lopussa Linus Holmgren naulasi tyhjiin loppulukemat.

Varsinkin toisesta erästä alkaen Ruotsi tukki ansiokkaasti keskialuetta, ja pelasi fiksua peliä pallollisesti. Suomen pidemmistä hyökkäyksistä puuttui pontta, eikä sinivalkoisten joukkue päässyt juurikaan vastahyökkäyksiin. Lopulta suomalaisten prässipelikin oli lähes olematonta.

Vasta toista maaotteluaan pelannut Sakarias Ulriksson toista perjantain tshekkipelin maalimäärän osumalla kahdesti. Jon Hedlund pelasi hyvän ottelun Ruotsin tolppien välissä ja torjui 17 laukausta.

Suomen EFT-turnauksen päätöspeli on sunnuntaina klo 15.30 Tshekkiä vastaan. Ottelun näkee SalibandyTV:stä.