Suomen kahden maalin johto suli loppuminuuteilla – Tshekki kaatui lopulta rankkarikisassa

Kahden maalisyötön Markus Salmi oli Suomen tehokkain pelaaja. Salmi osui myös rankkarikisassa. Kuva: Anssi Koskinen

Kahden maalisyötön Markus Salmi oli Suomen tehokkain pelaaja. Salmi osui myös rankkarikisassa. Kuva: Anssi Koskinen

Suomen miesten salibandymaajoukkue kohtasi Malmön EFT-turnauksen päätöspelissä Tshekin sunnuntaina. Suomen voitto lipesi käsistä varsinaisella peliajalla, mutta rankkarikisan jälkeen sinivalkoisille kirjattiin 5-4-voitto.

Avauerä oli suomalaisittain erinomainen. Waltteri Vesterinen, Oskari Heikkilä ja Mikko Laakso osuivat avauskympillä, ja Suomi pääsi tauolle 3-1-johdossa. Toisessa erässä nähtiin vain Filip Langerin kavennusmaali.

Kolmoserä lähti suomalaisittain hyvin liikkeelle, kun Sami Johansson naulasi Suomen 4-2-johtoon. Ottelun loppua kohden näytti siltä, että Suomi pitää johtonsa loppuun asti. Tshekki otti veskarin pois, ja ensiksi Marek Benes pääsi kaventamaan pari minuuttia ennen loppua. Viimeisellä minuutilla Ondrej Nemecek toi Tshekin tasoihin vain 37 sekuntia ennen loppua ilman maalivahtia.

Rankkarikisassa Suomen laukojat Joona Rantala, Justus Kainulainen ja Markus Salmi osuivat, ja Tshekki epäonnistui kerran, joten Suomi voitti kamppailun. Suomalaisittain parasta antia oli kolmosviisikko, joka osui kahdesti ja pelasi vakuuttavasti ottelussa ylipäänsä. Kaikkinensa peli oli loppua lukuunottamatta suomalaisten parasta antia viikonlopun kolmessa ottelussa.

Voitosta huolimatta Suomi jäi kolmanneksi turnauksessa kerättyään yhteensä viisi pistettä. Tshekki voitti turnauksen kerättyään seitsemän pistettä, ja Ruotsi oli toinen kuudella pisteellään. Sveitsi jäi turnauksessa nollille.