Espoosta katosi jalkapallon liigaseura, mutta pitääkö salibandyn suhteen olla huolissaan? ”En lähtisi vertailemaan tai olemaan huolissaan”

Jouni Vehkaojan mukaan Oilersin tilanteessa ei ole mitään syytä huoleen. Kuvituskuva: Esa Jokinen

Entisen Veikkausliiga-joukkueen Esport Hongan katoaminen liigakartalta on herättänyt syyskaudella kysymyksiä myös salibandyseura Esport Oilersin kohdalla.

Helsingin Sanomat tarttui asiaan marraskuun alkupuolella, ja silloin seuran toiminnanjohtaja Jouni Vehkaoja vakuutteli lehdelle, että ongelmia ei ole. Pääkallo olisi halunnut kysyä marraskuussa lisäkysymyksiä Vehkaojalta, mutta häntä ei tavoitettu tuolloin.

Oilersin Esport-kuvion tausta on noin 10 vuotta vanha. Tuolloinen Espoon Oilers joutui isoihin talousongelmiin, ja Esport-yhteistyö sai seuran takaisin jaloilleen. Jalkapalloseura Hongan kohdalla tuki Esportin suunnalta oli vahvempaa, ja se päätettiin lopettaa halliyhtymän puolelta.

Vehkaoja suostui vastaamaan nyt joulukuussa, mutta ainoastaan sähköpostitse. Kysymykset ja vastaukset on luettavissa ohesta.

Esportista kuului aiemmin syyskaudella kummia. Mikä on Oilersin ja Esportin välinen tilanne tällä hetkellä?

– Esportin ja Oilersin tilanne on kuten ennenkin.

Millä mietteillä seurasit jalkapallopuolen tapahtumia?

– Surullisin miettein. Espoolaisena on aina ikävää kun pääsarjatason joukkue putoaa pois pääsarjasta.

Entä kuinka huolissasi olet siitä millä tavoin ja kuinka nopeasti Hongan tarina loppui?

– Jalkapallo on ammattilaislaji, jossa kustannukset ovat korkealla. Salibandy on vielä kaukana ammattilaisuudesta, joten en lähtisi vertailemaan tai olemaan huolissaan Oilersin tilanteesta tämän suhteen.

Entä sitten se, että teilläkin on nimessä Esport ja se on saanut negatiivista julkisuutta?

– En ole kohdannut negatiivista Oilersin suhteen.

Kommentoit teidän tilannetta aiemmin HS:lle. Jos tässä kohtaa kommentoi asiaa, niin onko 100% varmaa, että salibandypuolella ei ole hätää suhteessanne Esportiin?

– Esport Arena on Oilersin suurin olosuhde, joten siinä suhteessa olemme riippuvaisia Esportista. Esport Honka Oy:n konkursi ei pitäisi vaikuttaa Esport Arenan olosuhteisiin.

Onko Oilersia olemassa ilman Esportia?

– Oilers on urheiluseura (yhdistys) ja on olemassa, niin kauan kuin sillä on aktiivisia jäseniä.