Karmea alku kostautui – Ruotsi on jälleen salibandyn maailmanmestari

Ruotsi on maailmanmestari. Kuva: IFF

Ruotsi juhlii salibandyn MM-kultaa Singaporessa. Ruotsi kaatoi Suomen MM-finaalissa lukemin 6-4.

Suomi sai finaaliin karmivan alun. My Kippilä avasi suoraan Maja Viströmin lapaan, joka karkasi maalintekoon vain 31 sekunnin pelin jälkeen. Avauskympillä nähtiin lisää ruotsalaisosumia. Ruotsi jauhoi pitkän hyökkäyksen ja Moa Tschöp laukoi kovalla kudilla 2-0 ajassa 6.31. Tilanteessa Suomi puolusti huolimattomasti.

Ajassa 8.13 Lisa Carlssonin kaukolaukaus lipsahti kohtuullisen helposti Suomen verkkoon, ja tilanne oli jo 3-0 Ruotsille. Samalla Suomi vaihtoi maalilta Noora Vuorelan Krista Niemiseen. Ajassa 12.23 Amanda Delgado Johanssonin laukaus upposi helposti etukulmasta sisään ja Ruotsi johti jo 4-0.

Ajassa 15.56 teki upean yksilösuorituksen, ja loi itselleen kaksi maalipaikkaa. Toisessa taituri kiersi koko puolustuksen ja laukoi tarkasti yläkulmaan. Kirsikkana kakun päälle Suomen puolustus töhöili ihan huolella. 24 sekuntia ennen erätaukoa Ellen Rasmussen pääsi Laura Mannisen syötöstä iskemään taululle 6-0.

Ensimmäisen erän iso kuva oli se, että Ruotsi oli kaikilla osa-alueilla edellä. Ruotsi onnistui maalivahtipelissä, kaksinkamppailuissa, puolustamisessa ja hyökkäyksessä huomattavasti paremmin. Lukemat 6-0 kuvasivat erän tapahtumia oikeutetusti, koska Suomi oli totaalisen aseeton, eikä oikein luonut edes juurikaan maalipaikkoja.

Toisen erän avauskympillä ei lisämaaleja nähty. Ruotsi sai jobinpostia, kun erinomaisesti pelissä esiintynyt Rasmussen väänsi polvensa ja joutui jättämään kentän.

Koko erä oli melko tahmainen, mutta Suomi pääsi iskemään pukukoppimaalin viimeisellä minuutilla, kun Sara Piispa avasi sinivalkoisten maalihanat ajassa 39.15. Suomi yritti välillä pelata jopa ilman maalivahtia, mutta se ei tuottanut maalipaikkoja. Suomella ei ollut erässä paljoakaan maalipaikkoja, mutta toisaalta Ruotsi ei lisännyt johtoa, joten kolmoserään mentiin Ruotsin 6-1-johdossa.

Suomi sai kolmoserään hyvän alun. Se sai painetta Ruotsin päätyyn. Ruotsin Klara Molin rikkoi, ja sai kahden minuutin jäähyn. Ylivoimalla Oona Kauppi löysi Miisa Turusen takatolpalta ja Suomi kavensi ajassa 42.46. Pari minuuttia myöhemmin Ruotsi otti toisen jäähyn.

Suomen ylivoima toimi toistamiseen. Oona Kauppi iski Suomen kolmen maalin päähän ajassa 48.43. Suomi pelasi päätöskympillä paljon ilman maalivahtia. Ajassa 56.43. Jenna Saario pääsi onnekkaastikin iskemään 4-6-kavennuksen ja tilanne oli muuttunut Suomen kannalta suotuisammaksi.

Suomi ei kuitenkaan saanut lisämaaleja ja Ruotsi yhdeksännen perättäisen mestaruutensa. Ruotsin hahmoja olivat Viström (2+1) ja hyvin maalissa esiintynyt Lovisa Hedin.

Lue myös:

Päävalmentajana lopettanut Kurronen: ”Tämä on kipein tappio, jonka olen koskaan kokenut”
Kapteeni Kauppi: ”Olisi typerää sanoa, että olisin mitään muuta kuin pettynyt omaan suoritukseen”
Pääkallotodistus: Ei armoa – koko joukkueelle jäi parannettavaa MM-finaalista
Nieminen pelasi viimeisen maaottelunsa MM-finaalissa: ”Olen kyllä ylpeä itsestäni”