Niemelä oli Suomen parhaita Puolaa vastaan: ”Tarkoitus on pitää työmoraali korkealla”

Hanna Niemelä oli Suomen parhaita Puolaa vastaan. Kuva: Henri Keränen/salibandy.fi

Suomen naisten salibandymaajoukkue kaatoi odotetusti Puolan MM-kisojen puolivälierissä. Loppuluvuiksi kirjattiin 11-2.

Suomen kannalta oli positiivista, että avauserä meni sinivalkoisille 7-2. Täten Suomi pääsi aika säästelemään voimia loppupelin ajan.

– Tuommoinen maaliero kun on niin voi todeta, että ei ollut paniikkia sen suhteen, että ei olisi hoidettu tuota hommaa kotia, Hanna Niemelä kuvaili puhelimitse ottelun kuvaa.

Suomen kolmosviisikko oli ottelussa iskussa, ja vei oman pelinsä 5-1. Kokonaisuudessaan kentällinen on ollut jopa Suomen vakuuttavin koko MM-turnauksessa. Kentällisen keskellä pelaa Meri-Helmi Höynälä ja laidoilla Niemelä sekä Johanna Homi. Puolustajina ovat pelanneet Mia Vallenius ja Ulla Valtola.

– Meidän rooli tässä syksyllä ja kisaprojektin aikana on ollut pelata vahvaa ja tasaista peliä. Tarkoitus on pitää työmoraali korkealla ja toteuttaa omaa peliä. Tänään se kyllä toimi hyvin ja on aiemminkin näiden MM-kisojen aikana toiminut, Niemelä pohtii.

Miksi tänään tuli noin paljon maaleja?

– Käytettiin paikat hyvin hyödyksi. Paljon oli tilaa varsinkin ekassa erässä. Loppua kohden Puola kyllä tiivisti puolustuspeliään. Siellä ei enää tiloja ollut samalla tavoin, ja piti olla enemmän malttia ja kierrättää palloa. Ei selkeitä paikkoja enää tullut, mutta alkuun käytettiin hyvin ne mitä oli.

Niemelä itse oli Suomen tehokkain pistein 3+1. Hän ei sinänsä pisteitä mieti, vaan toteaa tärkeimmäksi asiaksi joukkueen auttomisen, sekä Suomen jatkopaikan.

Niemelä on joukkueessa sinänsä erikoinen tapaus, että hän on oululaisen SSRA:n pelaaja, joten edustaa selkeästi ”pohjoista ulottuvuutta”.

– Ei se varmasti ulospäin näy mitenkään. Ei toki ole itselle niin läheisiä joukkuekavereita täällä. Se tietysti vähän näkyy, että tulee tuolta pohjoisesta.

– Hyvin on päässyt joukkueeseen mukaan, ja meillä on hyvä henki. Semmoinen tiivis henki, ja se on mun mielestä älyttömän hyvä nyt.

Lauantaina Suomi pelaa välierissä klo 11 eteenpäin ja silloin panokset ovat tapissa.

– Pitää saada palauttelut käyntiin, kun huomenna on vapaapäivä. Pääsee suht terävänä heti siihen välierään. Siellä ei enää katsella, kun on kaikki pelissä jo.

Suomen todennäköinen vastus on Tshekki.

– Mentaalisesti ei ole mitään väliä kuka tulee vastaan. Yhtä kovaa ja hyvällä valmistautumisella on pelattava täysillä se peli, Niemelä linjaa.

Lue myös:
Kurronen Turusen mystisestä tilanteesta: ”Oli ihan huilaamassa tänään”