Tilastonostoja MM-kisoista – Oona Kauppi Suomen paras pistenikkari

Oona Kauppi oli Suomen tehokkain MM-pelaaja. Kuva: Henri Keränen/IFF

Salibandyn MM-kisat päättyivät sunnuntaina, ja Ruotsi juhli mestaruutta kaatamalla Suomen finaalissa 6-4.

Kisojen pistepörssin voitti Ruotsin Wilma Johansson (12+8), mutta yhtä paljon pisteitä nakutti Suomen Oona Kauppi (8+12). Kolmantena pistepörssissä oli Sveitsin Isabella Gerig (11+8), neljäntenä Veera Kauppi (11+7) ja viidentenä Sveitsin Corin Ruttimann (5+10).

Suomalaisittain kolmanneksi tehokkain pelaaja oli ensimmäiset kisansa pelannut Miisa Turunen (6+4). Viiden tehokkaimman suomalaispelaajan joukkoon kuuluvat myös Sara Piispa (4+5) ja Hanna Niemelä (5+3).

MM-kisojen kaikkien aikojen pörssissä tapahtui myös. Emelie Wibron ja Ruttiman ohittivat Anna Wijkin kaikkien aikojen pistepörssissä. Molemmilla on kasassa yhteensä 98 MM-kisapistettä. Ruttimannin saldo on 61+37 ja Wibronin 57+41.

Veera Kauppi on kaikkien pörssivitosena. Wijkin 88 pisteen saldoon on matkaa enää seitsemän pistettä, sillä Kauppi on 28 MM-otteluun takonut hurjat 52+29=81 tehopisteet. Wibron ja Ruttiman ovat ehtineet pelata urallaan jo yli 40 MM-ottelua.

Ruotsissa tehtiin kisoissa kiinnostava ennätys. Ruotsi on voittanut yhdeksän viimeistä MM-kultaa ja joukkueen suuriin tähtiin kuuluva Wibron juhli 31-vuotiaana jo seitsemättä MM-kultaansa. Tätä ennen ennätys oli kuusi kultaa. Wibron valittiin vuonna 2022 maailman parhaaksi pelaajaksi.