Urheilutoimittajien valinta selvillä – Veera Kaupista vuoden 2023 paras salibandypelaaja

Veera Kaupista vuoden suomalainen salibandypelaaja. Kuva: Henri Keränen

Veera Kauppi on valittu vuoden 2023 parhaaksi suomalaiseksi salibandypelaajaksi Urheilutoimittajain liiton toimesta.

Kauppi voitti menneen vuoden aikana Champions Cupin ja Ruotsin mestaruuden Thorengruppenin kanssa. Tuttuun tapaan Kauppi oli myös seurajoukkueensa kantavia voimia maailman kovimmassa liigassa SSL:ssä viime kaudella ja iski 30 peliin tehot 48+32.

Kauppi oli loppuvuodesta iskussa myös MM-kisoissa Singaporessa. Suomen joukkueen kapteeni valittiin sekä turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi että turnauksen tähdistöön. Kauppi on valittu kolmesti urallaan maailman parhaaksi salibandypelaajaksi.

Suomalainen Urheilutoimittajain liitto on tehnyt valintoja vuodesta 1946 alkaen. Tänä vuonna valinnat tehtiin kaikkiaan 82 lajin urheilijoista.