Classic piti kotiedustaan kiinni, Loisto murskavoittoon pronssiottelussa

Classic juhli Lempäälässä ja siirtyi 3-2-johtoon välieräsarjassa. Kuva: Esa Takalo

Pirkanmaan välieräsarjan paikallistaistossa Classic piti kotiedun omissa käsissään, vaikka vahvan alun jälkeen selvä johto olikin karata käsistä päätöserässä Nokian KrP:n kiriessä. Naisten F-liigan pronssimitalit ansaitsi FBC Loisto murskaavalla 11-2-voitolla SSRA:ta vastaan.

Classic otti lentävän lähdön välieräsarjan viidenteen otteluun Lempäälässä, kun vain puolentoista minuutin jälkeen joukkue johti jo 2-0. Koko avauserä oli lähes täysin Classicin vyörytystä ja ensimmäiselle erätauolle lähdettiin 3-0-lukemissa.

Kun kolmannen erän alussa Oskari Heikkilä vei Classicin 5-1-johtoon, näytti viides kohtaaminen jo menevän isäntien nimiin. KrP kuitenkin hurjasteli alle kahdessa minuutissa peräti kolme maalia ja nousi jo yhden päähän tamperelaisista.

Hattutempun iskeneen Mikko Laakson jäähy kostautui, kun kirin ollessa kovimmillaan, joutui KrP alivoimalle ja Classicin Aaro Helin iski 6-4-osuman. Heikkilä vielä kaunisteli toisella maalillaan loppuluvuiksi 7-4 ja Classicille 3-2-johdon ottelusarjassa.

Classicille kaksi maalia mieheen viimeistelivät Heikkilä, Ville Lastikka ja Helin. Nokialaisten riveistä kolmen maalin Laakson ohella Miska Mäkinen keräsi kolme syöttöpistettä.

Ottelua oli Bläk Boksissa seuraamassa 700 katsojaa.

Välieräsarja jatkuu maanantaina Nokian Raholassa, kun finaalipaikka on Classicille katkolla.

Katso Classic – Nokian KrP ottelun huippuhetket

FBC Loistolle avausmitalit

Turkuun jäivät seurahistorian ensimmäiset mitalit, kun FBC Loisto otti ylivoimaisen voiton pronssiottelussa SSRA:sta. Loisto voitti kaikki erät selvästi numeroin 4-1, 3-1 ja 4-0, ja vei pronssipelin nimiinsä peräti luvuin 11-2.

Laura Pakarinen (4+4) johti maalitehtailua ja myös Tuulia Lahti (2+3) on varmasti tyytyväinen omaan saldoonsa. Niin Pakarinen kuin Lahti saivat kirjoihin myös +9 plusmiinus-saldon ottelussa.

Kolmanneksi runkosarjassakin sijoittunut Loisto oli selvästi Rankkoja Ankkoja edellä ja Turussa päästiin juhlimaan mitaleita ensi kertaa.

Welhot tasoitti puolestaan liigakarsintasarjansa Jokereita vastaan otteluvoittoihin 2-2 ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun. Samoin toisessa parissa SBS Wirmo piti toiveensa yhä hengissä, kun O2 kaatui Mynämäellä 3-2. Toinenkin liigakarsintasarja siis näkee ratkaisevan viidennen ottelun.