Indians tarttui kaikkiin mahdollisiin oljenkorsiin ja otti Metro Areenan herruuden itselleen

Leevi Auranen iski viidennen finaalin avausmaalin. Kuva: Esa Jokinen

Esport Oilers ja Westend Indians kohtasivat toistamiseen Metro Areenalla sunnuntaina.

Avauskymppi oli varovaista peliä ja paikat olivat kortilla. Yksi maali nähtiin koko erässä, kun Indiansin Leevi Auranen malttoi kiertää Oilers-puolustusta maalin edessä ja sai pallon Markus Laakson ohi. Indians puolusti erinomaisesti koko erän, ja sen lisäksi Juuso Jokisalo torjui pahimmat Oilers-maalipaikat laadukkaasti.

Toinen erä alkoi kovalla hulinalla. Justus Kainulainen osui vain 32 sekunnin pelin jälkeen ja tasoitti ottelun. Tasatulos oli voimassa vain 38 sekuntia, kunnes Juuso Kekki laukoi Indiansin takaisin johtoon. Johto kesti nyt vähän yli minuutin, ja tällä kertaa Justus Kainulaisen laukauksen reboundin lapioi sisään Markus Markkola.

Vain minuuttia myöhemmin eli ajassa 24.31 Ilari Talvitie laukoi Oilersin 3-2-johtoon. Ensimmäiselle vitoselle nähtiin vielä jäähyt molemmille joukkueille, mutta ei enempää maaleja. Indias tasoitti pelin vielä erän viimeisellä vitosella, kun Rasmus Pasanen iski ilmasta pallon sisään.

Varsinkin alkuun erä näytti olevan vahvasti Oilersin, mutta erän mittaan sen hyökkäyspelin tenho rauhottui, ja joukkue sortui muutamiin helppoihin virheisiin. Omassa päässä. Indians jatkoi hyvää puolustuspeliään ja oli tehokas omissa paikoissaan.

Kolmannen erän alussa Oilersilla oli muutama hyvä paikka, jotka kuitenkin kääntyivät Indiansin vastaiskuiksi. Ensimmäisestä osui Jasper Auvinen ja toisesta Sami Niskanen. Oilers sai erän edetessä edelleen saumoja, ja ajan mittaan maalinkin. Rasmus Kainulainen kavensi pelin ajassa 53.19.

Seuraavasta maalista vastasi taas Indians, ja tällä kertaa Pasanen ohitti Laakson toistamiseen. Aaro Astala kavensi ilman maalivahtia, mutta Indians voitti pelin 6-5. Pasanen pelasi huippuottelun (2+2) ja samoin hyviä torjuntoja esittänyt Jokisalo. Sunnuntain pelissä oli 1589 katsojaa.

Ottelun isossa kuvassa Indians voitti loistavan peitto- ja maalivahtipelin ansiosta, sillä Oilers oli ottelussa paikoin paljonkin niskan päällä. Indians taasen käytti omat paikkansa erinomaisesti. Oilersilla oli maalinteon lisäksi ongelmia kokoonpanon suhteen, sillä Markkola joutui jättämään pelin kesken.

Oilers johti sarjaa 3-0 ennen viikonlopun kahta Metro Areenan peliä, mutta nyt sarja on 3-2. Indians siis tarttui viimeisiin oljenkorsiinsa erinomaisesti viikonloppuna. Sarja on katkolla tiistaina Otahallissa. Finaalipaikka vaatii neljä voittoa.