Pirkanmaan trillerisarja on ohi – Classic finaaleihin kahden vuoden tauon jälkeen

Classic pelaa finaaleissa tänä keväänä. Kuva: Esa Jokinen

Nokian KrP:n ja Classicin välisessä välieräsarjassa miteltiin maanantaina kuudes ottelu. Classic voitti pelin 4-2 ja eteni miesten finaaleihin otteluvoitoin 4-2.

Avauserässä molemmat joukkueet lähtivät pelaamaan melko varovaisella otteella, ja virheitä välteltiin. Maaleja ei syntynyt ja maalipaikat olivat kortilla.

Toisessa erässä pelin kuva ei juurikaan muuttunut. Avausmaali syntyi ajassa 33.21, kun Adam Hemerka löysi reiän KrP:n puolustuksesta. Näytti siltä, että Classic pelailee erän loppuun pallon kanssa, mutta joukkue menetti pallon. KrP:n hyökkäys päättyi Joona Rantalan onnekkaaseen tasoitusosumaan noin minuutti ennen toista erätaukoa.

Kolmanteen erään lähdettiin tilanteessa 1-1. Erityisenä onnistujana voi pitää Classicin Lassi Torisevaa, joka torjui maalillaan todella hyvin. KrP taasen peitti mallikkaasti, eikä Classic saanut kahteen erään juurikaan laukauksia KrP:n maalille asti.

Kolmannessa erässä jatkettiin tasaisissa merkeissä. Avauskympillä KrP avasi Classicin puolustuksen ja Rantala pääsi iskemään keskustasta 2-1-maalin. Viimeisellä kympillä Classic otti pelin täysin haltuun pallollisen pelin kautta. Ennen viimeistä vitosta Classic sai ylivoiman, ja siinä Nico Salo löysi Oskari Heikkilän joka tasoitti pelin.

Jo seuraavassa vaihdossa Joonatan Kovanen kaatui pahassa paikassa ja Classic iski nopeasti vastaan. Aaro Helin viimeisteli taidokkaasti Classicin 3-2-johtoon. KrP haki vielä kavennusta ja tasoitusta loppua kohden ilman maalivahtia. Ville Lastikka iski kuitenkin tyhjiin viimeisen osuman.

Koko ottelun kuva oli hyvin tasainen. Molemmat puolustivat tiiviisti ottelussa. Classic oli lopulta parempi ottelun ratkaisuhetkillä. Toriseva pelasi myös erinomaisen ottelun maalillaan.

Classic palaa finaaleihin kahden vuoden tauon jälkeen, sillä viime kaudella se putosi jo puolivälierissä. Nokian KrP pelaa pronssipelissä kahden vuoden finaaliputken jälkeen. Toinen välieräsarja on edelleen kesken ja Oilers johtaa Indiansia 3-2. Sarja on katkolla seuraavan kerran tiistaina Otahallissa.