Suorapuheinen Laakso ei hätkähtänyt alavireestä: ”Mä oon kerran mokannut seiskapelin KrP:ta vastaan ja olin ihan paska siinä pelissä”

Markus Laaksolle osui pari heikompaa peliä välieriin, mutta seiskapelissä tolppien välissä nähtiin tuttu torjuja. Kuva: Henri Keränen

Espoon derbyvälierät päättyivät perjantaina Oilersin voittaessa ratkaisevan seitsemännen Tapiolan Urheiluhallissa maalein 4-2.

Seiskapelin panos näkyi varovaisuutena, mutta molemmilla joukkueilla oli saumoja tehdä enemmänkin maaleja. Indiansin maalinteon esteenä oli Oilersin parantunut puolustuspeli ja huipputasolle palannut maalivahti Markus Laakso, joka pysäytti 19 laukausta.

– Tiukkaa oli. Musta tuntui, että pelin kuva oli aika monessa pelissä samantyylinen. Meistä tuntui, että me saadaan aika hyvin tontteja luotua peleissä.

– Tänään onneksi itsekin paransin vähän peliä ja puolustus paransi aika paljon, Laakso summasi pelin jälkeen Tapiolassa.

Niin kuin viittasit, niin pari viimeistä peliä ei ollut ihan sun kauden parhaita…

– Ei tosiaan ollut. En tiedä mikä siinä oli. Oli vähän flunssaa ja joutui aika puolikuntoisena pelaamaan sen kolmospelin, mutta sen jälkeen ei vain kulkenut. Luotin kuitenkin omaan tekemiseen ja viimeisessä pelissä meni niin kuin normaalisti menee.

Jouduitko keräämään itseäsi huonompien pelien jälkeen?

– En oikeastaan. Mä oon mokannut aika paljon kaikennäköistä. Mä oon kerran mokannut seiskapelin KrP:ta vastaan ja olin ihan paska siinä pelissä. Mä oon niin monta kertaa yrittänyt, että jossain kohtaan se vain osuu. Se on joko nyt tai sitten se on ensi kaudella. Tiesin, että jossain vaiheessa onnistuu ja luotin itseeni.

Derbysarja oli hieno kokemus

Laakso siirtyi täksi kaudeksi Oilersiin Happeesta. Kausi uudessa seurassa on sujunut erittäin hyvin, ellei yllämainittuja otteluita lasketa. Oilersin ja Indiansin välillä on vastakkainasettelua, mutta toisaalta pelaajistoa on liikkunut aika paljon seurojen välillä vuosien aikana, ja pelaajat ovat toisilleen hyvinkin tuttuja.

Laakso näkee muualta tulleena derbyasetelmassa paljon hyvää.

– Ihan mukavia kamppailuita. Katso nyt mikä meininki meillä tähän vikaan peliin saatiin.

– Näistä jää itsellekin aika hyvä fiilis tulevaisuuden derbyjä varten. Oli kivaa pelata ja oli kovaa vääntöä, mutta ennen kaikkea peli oli rehtiä. Missään vaiheessa ei ollut mitään sikailua. Ei ollut mitään typerää huutelua. Arvostus säilyi molemmin puolin.

Yleisesti ottaen sarjan tunnelma kohosi nelospelistä eteenpäin. Seiskapelissä oli Tapiolassa 1176 katsojaa ja halli oli niin täynnä kuin mahdollista. Haastattelun alkua rytmittivät Indiansin faniryhmän ”kiitos Heimo” -huudot. Molemmilla joukkueilla oli salibandypeliin harvinaiset kannattajaryhmät tukenaan.

– Jäähallipeleissä oli hieno tunnelma ja kyllä siinä kutospelissäkin oli aika hienoa pelata, vaikka se olikin aika älytön peli. Upea fiilis on ollut varsinkin täällä Tapiolassa.

Sarja meni Oilersille voitoin 4-3, mutta erikoiseksi sen teki se, että Oilers johti sarjaa 3-0. Sen jälkeen Indians otti kolme voittoa putkeen, joista viimeinen oli huima nousu tiistaina Otahallissa. Aiemmin paras seitsemästä -sarjasta ei oltu noustu kolmen tappion takaa tasoihin.

– Mun mielestä joukkueella ei ollut mitään huonoa fiilistä sen kahden tappion jälkeen, että kyllä me luotettiin omaan tekemiseen, Laakso aloitti, mutta lisäsi:

– Voin silti sanoa ihan suoraan, että kyllä tuo kutospeli vähän koetteli meitä. Oli se ihan käsittämötän show. Tämä on mun 14. kausi liigassa ja olen kaksi kertaa nähnyt tällaisen. Ekan kerran Erässä johdettiin SPV:tä 6-0, ja tulivat tasoihin neljässä minuutissa. Nyt oli tollainen show. Voi sanoa turvallisin mielin, et voi vetää uran loppuun, että ei tulee enää tällaista, suorapuheinen torjuja paalutti.

Laakso ei tosin pelannut erää vastaan lokakuussa 2015, vaan katseli penkiltä, kun SPV esitti liigahistoriaan jääneen nousun Tapanilan Erää vastaan.

Oilersilla ei ole aikaa miettiä välieriä, sillä finaalisarja alkaa jo sunnuntaina klo 15 Tapiolan Urheiluhallissa Classicia vastaan.

– Ihan hyvillä fiiliksillä Classicia vastaan. Varsinkin se runkosarjan viimeinen peli oli ihan hyvä näytös meiltä, mutta ei vaan saatu palloa uuniin silloin. Oli tasaista kamppailua, ja antoi vähän jo osviittaa, kun mekin saatiin siihen peliin jalkeille meidän ykkösäijiä. Niistä kauden kahdesta ensimmäisestä pelistä en tekisi mitään päätelmiä, että se vika peli oli hyvä vääntö ja suht tasainen kamppailu.

– Jos joku on varmaa, niin meidän pitää kyllä parantaa tästä sarjasta finaalisarjaan. Kyllä Classic on vielä astetta kovempi vastustaja.