Suomelle nihkeä voitto Norjasta – lauantain välierävastus on Tshekki

Suomi kaatoi Norjan maalein 3-0 perjantaina. Kuva: Ari Arola/IFF

Suomi kaatoi perjantaina Norjan lukemin 3-0 naisten U19-ikäluokan MM-kisojen alkusarjan päätöspelissä Lahdessa.

Ottelun juoni oli selkeä alusta alkaen. Suomi vei peliä ja Norja puolusti sen minkä pystyi. Avauserässä Suomi osui kahdesti, kun Elsa Holopainen maalasi Miisa Turusen syötöstä ja Tanja Parviainen Saara Luostarisen tarjoilusta.

Avauserässä ja sen jälkeen Suomella oli runsaasti paikkoja, mutta viimeinen niitti Norjan arkkuun tuli vasta päätöskympillä Holopaisen osuessa toistamiseen Turusen tarjoilusta. 3-0-voitto oli ihan minimisuoritus, sillä Norja oli todella kaukana Suomen tasosta. Sinivalkoisten hyökkäyspeli ei ollut tarpeeksi nopeaa, ja teki paikoin puolustamisen Norjalle liian helpoksi.

Suomen Sara Vantos piti piti nollapelin torjuen kuusi laukausta. Ottelun paras pelaaja oli Norjan maalivahti Alvilde Olsen, joka piti joukkuetta pystyssä pitkiä aikoja. Lahden MM-kisoissa on Suomen peleissä ollut lupaavia yleisömääriä ja perjantain pelissä katsojia oli kaikkiaan 1132, mikä on hyvä suoritus.

Voitto tarkoitti sitä, että Suomi pelaa lauantaina MM-välierissä Tshekkiä vastaan klo 16 Suomen aikaa. Toinen välierä on Ruotsi-Sveitsi. Yle Areena näyttää Suomen ottelun suorana.