Pääkallo.fi

Äänestä ja keskustele: Pitäisikö salibandyn pelaajamäärää ja peliaikaa vähentää?

Pitäisikö salibandyn pelaajamäärää ja peliaikaa vähentää?

  • Kyllä

    Ääniä: 9 7.7%
  • Ei

    Ääniä: 108 92.3%

  • Äänestäjiä
    117
Viestejä
246
#61
Alkaa kuulostamaan liikaa uuden vuosituhannen "mä haluun pelata omilla säännöillä ja olla ihan omaa sukupuolta"-meiningiltä.
Ehdottomasti äijät parijonoon ja kentälle 5 kpl eniten arjalaisen näköistä soturia. ihan niinku ennen vanhaankin!
;-)
 
Viimeksi muokattu:
#62
Jos Olympialaisista haaveillaan niin tulihan rugbykin mukaan Riossa 7vs7 versiona lyhennetyllä peliajalla. Se avasi pienemmillekkin maille mahdollisuuden menestyä.
Menee miten vain niin ei tässä hätäillä kannata. Ehkä negatiivisimmin itsekin suhtauduin tuohon IFF:n tyyliin esittää asia. Valmisteluprosessissa tosiaan lienee puutteita...

Itse näkisin että asiaa on hyvä pohtia. Esimerkiksi, ei lajia ole mikään pakko kokonaan muutella, mutta jos intoa havaitaan, voidaan vaikka kokeilla rinnakkaista pelimuotoa jossain sopivissa tilaisuuksissa. Vaikka siellä World Gameseissä jne. Sellainen edellä sitten niihin isoihin kisoihin, jos se on siihen skeneen joku kynnyskysymys.
 
#63
Jos miettii ihan katsojan kannalta salibandyn kehitystä. Niin pelaajien tekninen taso on nykyään jo niin kova, ettei tyhjää tilaa ole kentällä juuri missään. Pelaajat ovat niin ulottuvia ja mailapuolustaminen on niin tehokasta, että hyökkäysalueen keskusta on koko ajan tukossa, ja peli ajautuu reunoille sekä puolustajien kautta hinkkaamiseksi. Se aiheuttaa sen, että peli ei näytä oikein miltään, vaikka tekninen taitotaso on hurjan kova. Peliä vain hinkataan ja välillä roiskaistaan jostain maali, siltä se noin yksinkertaistettuna näyttää. Vähän sama efekti kuin seuraa sulkapallon mm-kisoja, tekninen taso on kova, mutta peli varsin yksioikoista hakkaamista, ja välillä jompi kumpi saa pisteen.

Että jotain tarttis tehdä katsojaystävällisyyden kannalta, mutta mitä?

Peli muuttuu koko ajan nopeammaksi ja tilaa on jatkossa yhä vähemmän. Tämä tarkoittaa sitä että peli näyttää katsojan silmissä yhä enemmän "sähläämiseltä", koska tilaa ja aikaa ei ole missään kunnon tyylipuhtaisiin suorituksiin. Vedot ja maalitilanteet syntyy pääsääntöisesti ruuhkista kovan mailaviidakon seasta. Kuitenkin pelaajien taitotaso on sen verran kovalla tasolla, että jollain sääntömuutoksella tätä taitoa saataisiin varmasti tuotua paremmin näkyville, siten että yleisö huomaa sen. Jollain keinolla pitäisi saada tilaa ja aikaa. Onko se sitten kenttäpelaajien määrä, vai pitäisikö kaukaloa jopa suurentaa?
 
Tykkää tästä: zuum
#64
Helpoin tapa saada kentälle lisää tilaa on poistaa pelaajia. Kaukalon suurentaminen on huonotarkaisu ihan jo siitä syystä että nykyiset pelikentät ovat ahtaita jo näilläkin mitoilla.

Tuo millaiseksi kuvailit salibandyä oli toki vahvasti kärjistettyä, mutta silti tiukasta puollustamisesta huolimatta lajissa tulee mielestäni hyvin maaleja. Ja osa oikeinkin näyttäviä! Kaikki maalit ei voi olla Urheiluruutu matskua!
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.