Pääkallo.fi

B-poikien valtakunnalliset 20-21

Uskoisin itse, että Unitedilla on täydet mahdollisuudet valtakunnallisiin. Karhut ovat täysin voitettavissa, vaikka viime vuonna nämä Hakin kantavat voimat hävisivätkin heille. Mutta jos otteluita katsoi, huomasi, että häviöt Karhuille eivät menneet Hakin parhaimmiston piikkiin, vaan muun joukkueen, joista osa pelaa nykyään Hawksin riveissä inside informaationi mukaan. Nyt jos Unitedin joukkuepeli kulkee paremmin kuin Hakin joukkuepeli viime vuonna, pitäisi Karhuista saada semi helppo voitto. Kyllä itselläni on täysi luotto Unitediin.
Luotto joukkueeseen on tärkeää ja kentällähän ottelut ratkaistaan. Oletan että viittaat lähinnä viime kauden B-divarissa Campossa pelattuun otteluun, jossa Karhut voitti HaKin jatkoajalla 10-11. Se on varmasti ollut kireä ottelu, joka olisi voinut ratketa suuntaan tai toiseen.

Mutta vaikka kyse on joukkuepelistä, täytyy huomioida että tuosta yllämainitusta B-divariottelusta Karhuilta puuttui muuan Juuso Ahola. Kaveri murtautui U19-maajoukkueeseen, teki Miesten divarissa 21 ottelussa tehot 26+20=46, A-divarissa 14 ottelussa tehot 36+33=69 ja vielä B-divarissa 9 ottelussa tehot 18+17=35.

Sitä paitsi vaikka Karhut jäisikin Helsinki Unitedin taakse, joukkueen pitäisi kammeta vielä ÅIFin tai KooVeen ohi päästäkseen valtakunnallisiin. KooVeelta löytyy runsaasti laadukkaita pelaajia, joilla on BSM-kokemusta viime kaudelta ja vieläpä pelaajaprofiililtaan sopivan erilaisia pelaajia ( esim. Niko Ojala 7+27=34 ja Topi Nikkanen 24+8=32 ). Lisäksi Roni Kranni on aivan 03-ikäluokan eliittipelaajia ja Alex Sormunen puolestaan 04-ikäluokan.

Ja ÅIF on puolestaan luultavasti kaiken kaikkiaan se laadukkain ja tasalaatuisin joukkue näistä kaikista. Mutta kentällähän pelit tosiaan ratkaistaan!
 
Viestejä
8
Anna toki palaa niiden high IQ salibandy kommentien kanssa, sillä sellaisia ei ole sinulta vielä kuulunut yhtäkään. Väitit että käyttäjääsi ei ole perustettu Hawks B:n vihaamiseen, mutta viestihistoriasi kertoo jotain aivan muuta.
Siellä selvästi Hawksin pelaajat erittäin vihaisina Shrekin mielipiteistä. Varmasti tietävät itsekkin, että Shrek on oikeassa, kun vielä klo 3 aamulla Shrekin mielipiteet asustelee siellä sinun päässä. Eikö muka tule edes uni sen takia? Jos näin on, olen siitä pahoillani, koska Shrekin tarkoitus ei ollut Hawksin pelaajien yöuniin vaikuttaa.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
110
On tämä kyllä kumma kun ei ne Hawks reppanat uskalla joukkuetta julkaista. Ovatko niin nolostuneita nykyisestä joukkueesta, että ei saa sitä julkaistuksi? Jos kuulemma on jo "huhujen mukaan" kaksi joukkuetta kasassa, mikä on esteenä, että ei saa edustusjoukkuetta julkaistuksi?
Varoitus nimimerkille @Shrek knows salibandy. Tällaista sävyä ei kaivata juniorikeskustelussa.
 
Viestejä
10
Noniin, täällä on päästy taas muiden dissaamisen makuun. Jos nyt itsekin hieman pohtisi lohkojakoja.

A-lohko: Happee, SalBa, SB Vaasa, SCH Black

A-Lohkossa Happee lienee selvä voittaja, mutta onko SB Vaasasta SalBan haastajaksi? En osaa sanoa, en tunne tarpeeksi hyvin Vaasan joukkuetta, mutta jos veikata pitäisi, niin jatkoon Happee ja SalBa.

B-lohko: Sudet SB, Classic Blue, Wild Duckz, YPA

B-lohkossa Sudet myöskin taitaa olla lohko voittaja, sekä lohkoparin toinen joukkue, joka selviää jatkoon. Tämä ei ainakaan itselle ole millään tavalla hirveätä kiinostusta herättävä lohko, tai lohkopari. Happee helposti lohkoparista jatkoon, Sudet ja SalBa kamppailevat toisesta paikasta.

C-lohko: KooVee, Helsinki United, O2-Jyväskylä II, Voima

C-lohkossa KooVee lienee selkein ennakkosuosikki. KooVeesta pistepörssin kärjestä pelaajia kasvanut A-junnu sarjoihin, joten joukkue lienee sen puolesta heikentynyt. Kuinka paljon ovat saaneet pelaajia muualta, jää nähtäväksi. Helsinki Unitedille annan mahdollisuuden, että kykenevät haastamaan KooVeen, en kuitenkaan usko, että siihen ihan paukut riittävät. KooVee sekä United Helpohkosti tästä lohkosta jatkoon.

D-lohko: Karhut, ÅIF, KaPa-65

Tämä lohkopari onkin mielenkiintoinen, sillä tästä parista tippuu vähintäänkin yksi kova porukka ulos valtakunnallisista sarjoista, ja kun Unitedin taso selviää, on mahdollista että tästä tippuu jopa kaksi kovaa porukkaa ulos.
Tässä lohkossa uskon, että Karhut vie Åifia Aholan mitalla, ja etenee ykkösenä jatkoon.

Tässä lohkoparissa uskon kyllä, että myös United haastaa tosissaan näitä kolmea seuraa paikasta valtakunnalliseen. Tämä nyt pohjautuu täysin mielikuviin joukkueesta, joten varmasti tämän kanssa ollaan viisaampia vasta ensimmäisten harjoitusotteluiden jälkeen. Vaikea veikata tästä parista ketään muuta, kuin KooVee jatkoon.

E-lohko: Josba, Loviisan Tor, OFBC Vihreä

E-lohkossa Josba suvereeni ennakkosuosikki. Loviisa, sekä OFBC taistelevat sitten kakkospaikasta, jonka Loviisa nappaa.

F-lohko: Blackbirds, SaiPa, LeKi

"Lätkälohko". Blackbirds kuulemani mukaan erittäinkin hyvällä porukalla lähtee kauteen. Uskon, että SaiPa haastaa kyllä keravalaiset, mutta Blackbirds on vahvempi. LeKille en anna tässä lohkossa suuria saumoja. Blackbirds ykkösenä, SaiPa kakkosena jatkoon.

Lohkoparista Josba, sekä Blackbirds jatkoon.

G-lohko: Welhot, Nokian Krp, Pelicans SB

Tässä lohkossa suhteellisen selkeät Welhot ja Krp jatkoon. Pelicans tuskin kykenee millääntasolla haastamaan tätä kaksikkoa.

H-lohko: Nibacos, Tiikerit, BlueCollars

H-lohkossa saadaankin sitten mielenkiintoiset säpinät Nibacoksen sekä Tiikereiden välillä. Tässäkin lohkossa uskon, että BlueCollars jää katseluoppilaaksi. Tiikerit voittaa lohkon, Nibacos kakkosena jatkoon.

Lohkoparista saadaan tässäkin mielenkiintoiset ottelut. Welhot ja Tiikerit jatkoon.

I-lohko: O2-Jyväskylä, TPS Akatemia, SBT Merikoski II

Tässä lohkossa pidän suhteellisen selvänä, että O2 porskuttaa ykkösenä jatkoon ja TPS Akatemia nappaa sen toisen paikan sunnuntaille.

J-lohko: Pirkat, GrIFK NG, M-Team II

Tästä lohkosta ei itsellä kovin suurta näkemystä ole, mutta puhtaasti tilastoskouttauksella sanoisin, että Pirkat painelee jatkoon ja GrIFK tulee samassa aallokossa mukaan.

Lohkoparista jatkoon O2, sekä Pirkat.

K-lohko: Merikoski SBT, Hatsina, OFBC Musta

Tämäkin lohko lienee suhteellisen selvä kahden jatkoonmenijän osalta. Merikoski ykkösenä, Hatsina kakkosena jatkoon.

L-lohko: M-Team, FBC Turku, Happee 04


Mielenkiintoinen lohko. Lohko voitosta käytäneen ainakin kiivasta kamppailua. Uskon, että M-teamin porukka on sen verran vahva, että kampeavat itsensä ykkösenä jatkoon, ja FBC Turku sitten toisena.

Lohkoparin jatkoon menijöistä saadaan tässäkin parissa varmaan erittäin mielenkiintoiset pelit aikaiseksi. Veikataan M-Team, sekä Merikoski jatkoon.


Tässä hieman pohdiskelua karsinnoista. Mielenkiintoisia lohkopareja on useampiakin ja voi kunpa voisikin olla useammalla paikkakunnalla katsomassa sunnuntain ratkaisupelejä. Moni veikkaus on täysin mutulla heitetty, joten niistä ei kannata sen suuremmin välittää tai lähteä henkseleistä, jossei se oma porukka ole saanut ruusuja ja shamppanjaa täältä suunnalta. Voin olla ja usein olenkin täysin väärässä.
 
Viestejä
63
Näin on sillä esim. yksi Hakin suurimmista pelaajista, joka on tällä kaudella Unitedin riveissä painoi toisessa pelissä hurjat 5+0
Lasien värittyneisyys on kyllä helposti huomattavissa, etkä yritä sitä edes peitellä. Vaikka olihan se melko totta että HaKissa ykköskenttä teki suurimman osan tehoista hyvinä päivinä.

Pallostaluopujalta kyllä hyvää analyysia lohkojen voimasuhteista.
AB-lohkopari tulee olemaan Happeen melkeinpä varmaa jatkopaikkaa lukuunottamatta mielenkiintoinen. Uskaltaisin veikata toisena jatkoonmenijänä Susia.
 
Ja sitten spekulointia kehiin. Oma valistunut tai "valistunut" arvioni on se että esikarsinnoista etenevät varsinaisiin SM-karsintoihin seuraavat joukkueet :
Happee, Sudet SB, KooVee, ÅIF, Josba, Blackbirds, Welhot, Tiikerit, TPS Akatemia, Pirkat, Merikoski SBT ja Hatsina.

Karhut haastaa erittäin vahvasti KooVeen, Nibacos laittaa tiukasti hanttiin Welhoille ja M-Team panee kapuloita Hatsinan rattaisiin. Nämä mainitut parit ovat lähtökohdiltaan lähes fifty-fifty.

KooVeen kohdalla uskon, että joukkueessa on enemmän leveyttä kuin Karhuissa ja sen lisäksi kärkiosaamista on myös riittävästi. Nibacos on puolestaan vahvasti hyökkäysvoimainen joukkue, mutta uskon että Welhoilla on puolustusrakenne paremmin kunnossa plus siihen päälle Welhoilla on parempi ikärakenne kun Nibacokselta puuttuvat kokonaan 03-ikäluokan pelaajat. Hatsinan ja M-Teamin vertailussa vaaka kallistuu lievimmällä mahdollisella erolla Hatsinan eduksi. Hatsinalla on sama 03-ikäluokan runko pelannut yhdessä vuosikausia ja veikkaan että joukkueen yhtenäisyys ja vahva revanssihenki aluesarjaan päättyneen viime kauden jälkeen yhdistettynä Haapalan, Parkkisen ja Wariksen kaltaisiin kärkiyksilöihin vie Hatsinan valtakunnallisiin.

Jos ottelut etenevät ennustusteni mukaan, nähdään SM-karsinnoissa seuraavat lohkot :
1. ErVi, Steelers, Masku/Wirmo, Tiikerit, TPS Akatemia ja Sudet SB.
2. Oilers, Indians, SPV, Josba, Merikoski SBT ja KooVee.
3. Classic, OLS, PSS, ÅIF, Hatsina ja Blackbirds.
4. TPS, LASB, Hawks, Happee, Pirkat ja Welhot.

SM:ään ( suoraan )
ErVi, Masku/Wirmo, Oilers, Indians, Classic, ÅIF, TPS ja LASB.

SM:ään ( ristiinkarsinnoista )
Steelers, Tiikerit, SPV ja OLS.

Divariin ( ristiinkarsinnoista )
KooVee, Hatsina, Happee ja Welhot.

Divariin ( suoraan )
Sudet SB, TPS Akatemia, Merikoski SBT, Josba, Blackbirds, PSS, Hawks ja Pirkat.
 
Viestejä
26
Huomaa selvästi että on joku Helsinki unitedin pelaaja jolla menny vähä tunteisiin😁 älä huoli ei se teidänkääb rosteri näytä yhtään miltään että aika turhaa haaveilua
Tämä on nyt off topic mutta ei Shrek ole Unitedin pelaaja vaikka onkin entinen Hakilainen. Hän kirjoitti tänne äsken toisella nimimerkillä muutaman viestin mutta tuli tunnistetuksi ja vaihtoi nimimerkkiä. Uskon että hän odottaa itse vesi kielellä tietoa siitä onko hän Hawksin edustuksessa vai ei.
 
Viestejä
63
Hän kirjoitti tänne äsken toisella nimimerkillä muutaman viestin mutta tuli tunnistetuksi ja vaihtoi nimimerkkiä.
Ja vaihtoi yhtäkkiä mielipidettä?

Voitaisiinko vain jättää tuo nimimerkkien henkilöllisyyksien pohtiminen vähemmälle ja keskittyä aiheeseen. Ja jätetään selkeät provot omaan arvoonsa.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
110
Tämä on nyt off topic mutta ei Shrek ole Unitedin pelaaja vaikka onkin entinen Hakilainen. Hän kirjoitti tänne äsken toisella nimimerkillä muutaman viestin mutta tuli tunnistetuksi ja vaihtoi nimimerkkiä. Uskon että hän odottaa itse vesi kielellä tietoa siitä onko hän Hawksin edustuksessa vai ei.
Ja tästä seuraava varoitus @Vilttiketjussa nimimerkille. Nimimerkkien arvuuttelu on erikseen foorumin säännöissä kielletty, eikä tällainen keskustelu muutenkaan tänne kuulu. Jos tästä sarjasta ylipäänsä halutaan vielä foorumilla keskustella, toivoisin osallistujien tsemppaavan aika pian.
 
Viestejä
4
F-lohko: Blackbirds, SaiPa, LeKi

"Lätkälohko". Blackbirds kuulemani mukaan erittäinkin hyvällä porukalla lähtee kauteen. Uskon, että SaiPa haastaa kyllä keravalaiset, mutta Blackbirds on vahvempi. LeKille en anna tässä lohkossa suuria saumoja. Blackbirds ykkösenä, SaiPa kakkosena jatkoon.

Lohkoparista Josba, sekä Blackbirds jatkoon.
Keravalaisten ongelmaksi saattaa muodostua valmennus. Joukkueen runko koostuu 04-syntyneistä pelaajista ja viime kauden valmentajista ei kuulemma kumpikaan olisi jatkamassa.
 
Viestejä
233
Jos tästä sarjasta ylipäänsä halutaan vielä foorumilla keskustella, toivoisin osallistujien tsemppaavan aika pian
Ei kai ylläpidon viestillä tarkoiteta koko sarjasta keskustelemisen bannaamista, vaikka niin tekstin ymmärrän. Eikö sanktiot pitäisi kohdistaa sääntöjä rikkoviin ja toimenpiteet asiattomiin viesteihin, kuten ylläpito on tehnytkin. Minut kyllä yllätti lainaamani ylläpidon kommentti.
 
Viimeksi muokattu:
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös