Pääkallo.fi

C1 SM 2019-2020 (04-ikäluokka)

Viestejä
3,841
Ja jos tädillä olisi... jne? Ei taida 8-3 ottelussa olla juuri selittelemistä. Ei tuo Merikosken pelityyli taida enää riittää mitä vanhempiin ikäluokkiin mennään... Jotain muutakin voisi keksiä, luottoakin riittää vain muutamalle pelaajalle.
Jos joukkue on niin huono, että laukoo 25 kertaa ohi tai yli, niin sietääkin hävitä.
 
Viestejä
3,841
Olipa jännä peli Lasbedin ja Oilersin välillä. Komea nousu Oilersila 6-2 -> 6-6 ja vielä tarjottiin ylivoimalla voittomaalinkin paikkaa, mutta Lasbed onnistui sinnittelemään jatkoajalle ja ratkaisemaan siellä.

Kiitokset myös Lahden väelle, olipa mukava käydä kun tuon tason peliksi puitteet olivat viimeisen päälle ja paljon ystävällisiä ihmisiä paikalla!

edit. En ole vieläkään yhtään kartalla tuosta seuran nimestä. Sarjataulukoissa:
- Salibandyliigassa LASB
- PASM:ssä LaSB
- PBSM:ssä LASB ed
- PC1SM:ssä LASB ed.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
11
Jos Merikoski haluaisi pärjätä, niin olisi jo aika vaihtaa pelityyliä. Miesmerkki, jota joukkueesta voi toteuttaa kourallinen pelaajia ei voi millään tavalla olla menestyvä. En sitten tiedä haluavatko joukkueen pelaajat pelata miesmerkillä vai onko taustalla jokin muu syy. Joukkueessa olisi kyllä potentiaalia ihan mestaruuteen saakka, mutta taitaa matka tyssätä pelityyliin..
 
Viestejä
215
Mitä oululaiset tarkoittaa miesmerkki? Miesvartiointiako? Kyllä sillä esim. ErVi on monessa ikäluokassa pitkälle päässyt. Merikosken kuten monen muunkin joukkueen pelissä on heikkouksia, mutta mitä niitä tässä vaiheessa kautta huutelemaan. Ehtivät vielä korjata ennen kevättä.
 
Viestejä
214
Mitä oululaiset tarkoittaa miesmerkki? Miesvartiointiako? Kyllä sillä esim. ErVi on monessa ikäluokassa pitkälle päässyt. Merikosken kuten monen muunkin joukkueen pelissä on heikkouksia, mutta mitä niitä tässä vaiheessa kautta huutelemaan. Ehtivät vielä korjata ennen kevättä.
Juuri näin! Viime kaudellakin Koskea parjattiin taktisesti huonoksi ja muita huonommin johdetuksi/valmennetuksi laumaksi. No, olivat kuitenkin keväällä mitalipeleissä.
 
Viestejä
298
Perustele millä tavalla aktiivisempi karvaus rajoittaa pelaajakehitystä vs esimerkiksi matala w-karvaus?
Ei aktiivisempi karvaus rajoita, mutta koko kentän idioottimainen miesmerkki rajoittaa. Ei tarvi havainnoida kuin oma mies. Plussana toki 1v1-pelaamisen taidot, minkä vuoksi nuoremmissa junnuissa tuollainen miesvartiointi onkin mielestäni aivan jees.
 
Viestejä
21
Yllä tulikin vastaus, eipä tarvitse paljoa havainnoida. Perustele vuorostasi millä tavoin miesmerkki on "aktiivisempi" kuin vaikkapa W-karvaus? Ei kai se karvauksen muoto ole mikään tae aktiivisuudesta tai päinvastoin?
Matalalla W- karvauksella meinasin lähinnä, puolessa kentässä kyttäävää karvia. Karvauksen muoto ei todellakaan ole tae aktiivisuudesta, vaan käytin esimerkkinä matalaa passiivista karvia, jota näkee todella paljon. Tarkoitus oli pyytää ihan mielenkiinnolla perustelu, että miksi miesmerkki rajoittaa pelaajakehitystä kun tunnut siitä tietävän. Mielestäni kuitenkin miesvartiointi on aktiivisempi kuin suurimman osan sarjan joukkueiden matalista karveista. Toki havainnointia tulee varsinkin, jos vastustaja pääsee ensimmäisen tason ohi karvauksessa, jolloin pelaajat joutuvat poistumaan hetkellisessä alivoimatilanteessa miesvartioinnista ja havainnoimaan syöttösuunnat, sekä paineistamaan pallollista, ettei synny ns. "kunniaväylää", jossa vastustaja pääsee tekemään coast to coast- maalin ilmaiseksi. 1v1 taitojen paraneminen on varmasti se isoin kehittävä tekijä tuossa karvissa. Mutta joo, itse en kuitenkaan peluuttaisi tässä ikäluokassa enää miesvartiointia ainakaan kaikilla pelaajilla, sillä fyysisyydessä on niin suuret erot. Tämä siis jos hakisin pelkästään tulosta sarjassa.

Hieman Merikoskea seuranneena luulen, että he haluavat pelata aktiivista ja hieman muotista poikkeavaa salibandya, mikä on mielestäni ihan hyvä juttu.
 
Viestejä
20
Minulle on kyllä epäselvää miksi tuplaweessä pitäisi havannoida yhtään sen enempää kuin mies"merkissäkään". Jos miespuolustuksessa joku häviää yks-ykkösen pitää muiden auttaa, tasapainosta riippuen. Eli havannointia tarvitaan tässäkin.

En nyt ole merikosken peliä sen enempää analysoinut, eiköhän ne ole siellä puolivälin paikkeilla niin kuin viime vuonnakin.

Onko joku erityinen syy miksi ervi hävisi pss:lle 8-1 muuten? Ei ollut ainakaan supermokke paikalla, mutta kyllä siellä oli ihan pelimiehiä muuten kylvyssä.

E: vielä sen verran , että pelityylejä on sikälikin turhahkoa arvostella, tietyillä materiaaleilla ei vaan voi dominoida pallolla vaan pitää keskittyä vastahyökkäyksiin, noin niin kuin esimerkkinä. Miesmerkkikään ei toimi jos vastustajalla pelaajia jotka voittaa 1-1 tilanteet aina.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
268
On hemmetinmoinen harmi, ettei C1-pelejä näy siinä laajuudessa kuin viime kaudella ilmaisella, yhteisellä kanavalla. C2-joukkueet tekivät urotyön pistäessään kanavan pystyyn yhteistuumin.

Olisi kiva katsoa matseja vaikka jälkikäteen, niin sitten voisi osallistua näihin mielenkiintoisiin analyyseihin niidenkin joukkueiden osalta, mitä ei paikan päälle pääse katsomaan.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös