Pääkallo.fi

COVID-19 vaikutus salibandykentille

Viestejä
794
Reija, mistä olet saanut faktaa, että sponsorisopimuksissa olisi kirjattuna mainitsemiasi ehtoja? Olen tehnyt lukuisia yhteistyösopimuksia, eikä yhdessäkään ollut tällaisia kirjattuna.

Sponsorit ovat mukana hyvästä tahdostaan ja siksi, että sponsorin päättäjillä on oma syy olla mukana. Ei näistä saa mitenkään todellista liiketaloudellisesti merkittävää hyötyä niin, että urheilusponsorointi kasvattaisi näkyvyyden kautta myyntiä. Homma perustuu sponsorin saamaan goodwilliin. Sitä tuskin edistäisi tuen vetäminen pois.

Todennäköisempi ratkaisu on sponsorisopimuksen vastikkeiden voimassaolon jatko tuleville kausille, jolla kompensoidaan nyt saamatta jääneet vastikkeet. Uskon sponsoreiden olevan hyvin myötämielisiä ja joustavia tässä tilanteessa.

Pohdittavaksi jää myös, onko tärkeämpää näkyvyys paikalla oleville katsojille, vai streamia seuraaville? Sponsoreista osa ei toimi kuluttajasektorilla, joten heidän markkinointinsa kohdistuu hallilla oleville toisille yrittäjille ja yrityspäättäjille. Jos peli pelataan ilman yleisöä, jäävät pois kaikki kohtaamiset pelitapahtuman ohessa.

Syyt jatkaa pelaamista tyhjille katsomoille kumpuavat pelaajista ja seuraorganisaatioista. Siellä halutaan porukan pysyvän kasassa, kun lomautuksia halutaan välttää. Toiminnan pitää pyöriä jollain tavalla. Mutta tulojen pienentyessä tappio pitää minimoida ja ne katetaan helposti seuran muilla tuloilla, ehkäpä niillä junnuilta kerätyillä rahoilla?

Lähdin takavuosina vetämäni firman kautta sponsoroimaan SM-liigaseuraa. Tärkeimmän vastineet olivat positiivinen toimijaimago alueellisesti, kausikortit henkilökunnalle ja mahdollisuus kutsua yritysvieraita pelitapahtuman.

Ilman yleisöä pelattu peli ei toimi kahteen jälkimmäiseen.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
93
Tosiasia on se, että mikään yksikään salibandyseura ei saa katettua kotiotteluiden toteuttamiseen tarvittavat kulut katsojilla ja heidän pääsylipputuloilla tai makkaramyynnillä - ne ovat puhtaasti "kivaa taskurahaa" kokonaisuudessa. Suurin tulonlähde on kumppanisopimuksissa jossa ehtona on se, että tietty määrä pelejä pelataan: eli "firma X antaa iso summan rahaa sille, että saa tietyn näkyvyyden seuran Y: kotipeleihin joita on on Z määrä kaudessa". Näissä sopimuksissa ei oteta kantaa onko paikalla 0 vai 1000 katsojaa, koska tähän asti olettamusta on aina ollut, että "pelit pelataan ja niissä käy jotain porukkaa" koska ei olla pidetty mahdollisena että pelejä ei pelattaisi saati sitten että kausi voi keskeytyä - toki koronan myötä kaikkien liikealojen sopimuksia käsitellään eri klasuuleilla.

Eli lyhyesti: seurojen pakko pelata nyt jotta voivat toteuttaa sopimuksessa olevan pelimäärän ja siten saada rahaa kumppaneiltaan.

pisaroita meressä... unohtamatta sitä, että erittäin monelle liigaseuralle ottelupäivän toteuttaminen on taloudellisesti tappiollista toimintaa.

Ja vielä yksinkertaisempi kysymys: miksi luulette että liigaseurat haluavat, suostuvat ja päättivät pelata tyhjille katsomoille?

Miehillä suuri osa vuoden budjetista tulee lipputuloista. Jos 500 ihmistä käy katsomassa kotiottelun, tarkoittaa se 15e sisäänpääsylipulla 7500e tuloa joukkueelle yhdestä tapahtumasta. Tästä vähennetään tietenkin painottamasi ottelupäivän menot kuten hallivuokra, tuomarit etc, mutta että tästä ei mitään jäisi käteen pidän lähinnä absurdina ajatuksena joka ei perustu todellisuuteen. Jos 10 kotiottelua pelataan ilman yleisöä tarkoittaa se kotijoukkueelle 75000e menetystä. Näiden lisäksi on sponsoritulot jotka on kytketty mainoksien yhteyteen.

Naisten tuloihin ja menoihi nen ota kantaa koska en niistä mitään tiedä, paitsi sen, ettei samanlaisiin väkimääriin tai sisäänpääsymaksuihin päästä ottelutapahtumissa pääsääntöisesti. Surullista mutta totta.
 
Viestejä
1,050
Miehillä suuri osa vuoden budjetista tulee lipputuloista. Jos 500 ihmistä käy katsomassa kotiottelun, tarkoittaa se 15e sisäänpääsylipulla 7500e tuloa joukkueelle yhdestä tapahtumasta. Tästä vähennetään tietenkin painottamasi ottelupäivän menot kuten hallivuokra, tuomarit etc, mutta että tästä ei mitään jäisi käteen pidän lähinnä absurdina ajatuksena joka ei perustu todellisuuteen. Jos 10 kotiottelua pelataan ilman yleisöä tarkoittaa se kotijoukkueelle 75000e menetystä. Näiden lisäksi on sponsoritulot jotka on kytketty mainoksien yhteyteen.

Naisten tuloihin ja menoihi nen ota kantaa koska en niistä mitään tiedä, paitsi sen, ettei samanlaisiin väkimääriin tai sisäänpääsymaksuihin päästä ottelutapahtumissa pääsääntöisesti. Surullista mutta totta.

Täytyy kuitenkin muistaa, että tässä lajissa ilmaislippulaisia on aika paljon, myös miesten f-liigan peleissä. Olen ymmärtänyt että tyypillinen tilanne tuolla n. 500 hengen yleisöllä on suunnilleen +/- 0 euromääräinen tulos per ottelutapahtuma. Luonnollisesti jos pelataan tyhjälle salille, niin se on reilusti miinusmerkkinen, koska tilavuokra ym. kulut säilyy ja kaikkia muitakaan kuluja ei voida suhteuttaa yleisömäärän mukaan vaikka lipunmyyjät ynnämuut jääkin pois.
 
Viestejä
1,426
Tosiasia on se, että mikään yksikään salibandyseura ei saa katettua kotiotteluiden toteuttamiseen tarvittavat kulut katsojilla ja heidän pääsylipputuloilla tai makkaramyynnillä - ne ovat puhtaasti "kivaa taskurahaa" kokonaisuudessa.

Ei taida pitää paikkaansa.

Tietenkin riippuu mitä kaikkea näihin kuluihin jyvitetään mutta itse ottelutapahtuman saanee järjestettyä mikäli seuralla ei ole tarvetta käyttää palkattuja toimihenkilöitä matto/toimitsija yms. tehtävissä.

Suurin tulonlähde on kumppanisopimuksissa jossa ehtona on se, että tietty määrä pelejä pelataan: eli "firma X antaa iso summan rahaa sille, että saa tietyn näkyvyyden seuran Y: kotipeleihin joita on on Z määrä kaudessa". Näissä sopimuksissa ei oteta kantaa onko paikalla 0 vai 1000 katsojaa, koska tähän asti olettamusta on aina ollut, että "pelit pelataan ja niissä käy jotain porukkaa" koska ei olla pidetty mahdollisena että pelejä ei pelattaisi saati sitten että kausi voi keskeytyä - toki koronan myötä kaikkien liikealojen sopimuksia käsitellään eri klasuuleilla.
Eli lyhyesti: seurojen pakko pelata nyt jotta voivat toteuttaa sopimuksessa olevan pelimäärän ja siten saada rahaa kumppaneiltaan.

Varmasti monin paikoin neuvoteltavissa olevia asioita. Harvan salibandyjoukkueen tukijan tarkoituksena on erityisesti ajaa seura ahtaalle näinä aikoina. Päinvastoin. Näkyvyyden kannalta sinänsä tukijalle lopputulos on melkein sama pelataanko peli suljetuin ovin vai jätetäänkö pelaamatta kokonaan. Toki nettilähetyksissä yms tulee joku määrä näkyvyyttä mutta niiden laatu pitää olla sitten aika hyvä että niitä voi mainostamiseen käyttää.
 
Viestejä
1,426
Totta kai siihen otetaan / pitää ottaa huomioon / jyvitetään kaikki ottelutapahtumaan toteuttamiseen tarvittavat kulut. Ottelutapahtumahan on liigaseuralle se "päätuote". Toki jokainen voi väittää vaikka, että "autoilu on halpa matkustusmuoto, kun ei otetaan huomioon hankinta-, käyttö- ja ylläpitokustannukset".

Olet oikeassa, mikäli jaetaan koko joukkueen budjetti 13:ta niin ei varmasti pysty pääsylipputuloilla sitä kattamaan. Se on selvä. Mutta tämä ei varsinaisesti vielä perustele sitä alkuperäistä väitettäsi että olisi taloudellisesti järkevämpää pelata tyhjille katsomoille kuin jättää pelaamatta. Toki osalle joukkueista on (mikäli tukijat ovat kuvaamasi kaltaisia) mutta ei varmasti kaikille joukkueille.
 
Viestejä
794
On siinä hieman eroa lähteä vieraspelireissulle, josta mahdollisesti kärsii myös seuraava työ-/koulupäivä, kuin käydä treeneissä omassa kotikaupungissa, tai ainakin lähellä sitä.
Tällä lausunnolla alleviivaat F-liigan puhtaaksi harrastesarjaksi. Jos näin on, liiton pitäisi lopettaa sen pelaaminen ihan samalla lailla kuin kutosdivarille tehtiin. Kyllä hekin töissä käyvät.

Oletko sitä mieltä, että F-liigan pelaajat ilmoittavat valmentajalle, etteivät tule treeneihin tai peliin, kun huomenna on koulussa kokeet tai heillä on kotona siivouspäivä?
 
Viestejä
794
Sponsorointi on vanhanaikainen termi ja vanhanaikainen konsepti, sillä nykyään yritykset ja yhteistyökumppanit nimenomaan pyrkivät hakemaan urheiluseurastakin strategista kumppanuutta tuottamaan molemminpuolista lisäarvoa. Toki tämä ei poista sitä, että jokaisella firmalla on oikeus vaikka toteuttaa "vasteetonta sponsorointia" puhtaasti rakkaudesta lajiin (lue: syytää rahaa).
Jos joku osakeyhtiön johtajatason ihminen oikeasti laskee salibandyseuraan panostetun markkointirahan muuksi kuin pääosin hyväntekeväisyydeksi, niin sekaisin on ihmisriepu. Poikkeuksen voi tehdä jokin kuluttajabisnekseen suuntaava yritys, joka tarvitsee paljon nimensä näkyvyyttä. Yllättäen tällaiset paljon kuluttajamarkkinointia harrastavat tahot kuten teleoperaattorit ja pankit eivät seurojen listoilla paljoa ole.

Katsoin nopeasti läpi kolmen suuren seuran yhteistyökumppanuuksia; EräViikinkien, Classicin ja Oilersin. Yhdelläkään ei ollut listoilla teleoperaattoreita tai pankkeja. Paikallisia yrityksiä, tai korkeintaan keskikokoisia firmoja niillä siellä pääasiassa oli. Isot yritykset solmivat sopimukset liittotasolla, ja maajoukkueisiin.

Itse asiassa on hyvä, että kumppanit ovat seuroille läheisiä. Niillä ei ole pörssiyhtiön tulosvaatimuksia, ja on siten enemmän kärsivällisyyttä ja ymmärrystä seuroille vaikeana aikana. Aivan kuten työntekijöillekin.
 
Viestejä
113
Jos joku osakeyhtiön johtajatason ihminen oikeasti laskee salibandyseuraan panostetun markkointirahan muuksi kuin pääosin hyväntekeväisyydeksi, niin sekaisin on ihmisriepu. Poikkeuksen voi tehdä jokin kuluttajabisnekseen suuntaava yritys, joka tarvitsee paljon nimensä näkyvyyttä.

Huomaan olevani tässä @Reijan kanssa samaa mieltä. Mielestäni on huonoa liiketoiminnan johtamista, jos mukaan lähdetään vain rakkaudesta lajiin. Sponsorointi on aikansa elänyt käytäntö ja tänä päivänä nimenomaan haetaan strategista, molemminpuolisesti hyödynnettävää yhteistyötä. Valitettavasti olen huomannut, että jotkut neuvottelukumppaniseuroista edelleen elävät sponsorinäkökulman mukaisesti. Heidän kanssa ei sitten neuvottelut ole jatkuneet.
 
Viestejä
752
Tällä lausunnolla alleviivaat F-liigan puhtaaksi harrastesarjaksi. Jos näin on, liiton pitäisi lopettaa sen pelaaminen ihan samalla lailla kuin kutosdivarille tehtiin. Kyllä hekin töissä käyvät.

Oletko sitä mieltä, että F-liigan pelaajat ilmoittavat valmentajalle, etteivät tule treeneihin tai peliin, kun huomenna on koulussa kokeet tai heillä on kotona siivouspäivä?

Ei se harrastesarja ole, muttei ammattilaissarja. Ja ihmettelen, mistä keksit noita juttujasi, mitä luulet minun väittävän. Juuri sanoin, että treeneissä ja vieraspelissä on ero. Miksi väittäisin, että eivät tulisi treeneihin? Ja siivouspäivä nyt oli ehkä typerintä mitä olet sanonut.

Se mitä oikeasti, ilman muuntelujasi väitän, on, että joillakin keskellä viikkoa oleva vieraspeli vaikkapa Ouluun, ja sieltä kotiutuminen 2 aikaan yöllä, ja aamulla täytyisi mennä vaikka 7 töihin, pistää varmasti miettimään kumpi on tärkeämpää.

Ja kyllä, he jotka pelaavat Fliigaa, ovat varmasti työnantajiensa tai oppilaitostensa kanssa sopineet näistä asioista. Toki on helpompi sopia asioista syksyllä, kun koko kauden otteluohjelma tulee, kuin kesken kauden tulevia siirtoja. Tuskin kovin monia poisjääntejä tälläiset aiheuttaa, vaikka otettaisiin tarkasteluun koko kausi ja kaikki joukkueet. Pointti lähinnä on, että nämä kesken kauden siirtyvät pelit aiheuttavat osalle pelaajista varmasti ylimääräistä järjestelyjä töiden ja opiskelujen osalta, vaikkei välttämättä poisjääntejä peleistä, mutta mahdollisesti ylimääräistä stressiä siirttäyvistä työ- tai opiskeluasioista.
 
Viestejä
752
Ei se harrastesarja ole, muttei ammattilaissarja. Ja ihmettelen, mistä keksit noita juttujasi, mitä luulet minun väittävän. Juuri sanoin, että treeneissä ja vieraspelissä on ero. Miksi väittäisin, että eivät tulisi treeneihin? Ja siivouspäivä nyt oli ehkä typerintä mitä olet sanonut.

Se mitä oikeasti, ilman muuntelujasi väitän, on, että joillakin keskellä viikkoa oleva vieraspeli vaikkapa Ouluun, ja sieltä kotiutuminen 2 aikaan yöllä, ja aamulla täytyisi mennä vaikka 7 töihin, pistää varmasti miettimään kumpi on tärkeämpää.

Ja kyllä, he jotka pelaavat Fliigaa, ovat varmasti työnantajiensa tai oppilaitostensa kanssa sopineet näistä asioista. Toki on helpompi sopia asioista syksyllä, kun koko kauden otteluohjelma tulee, kuin kesken kauden tulevia siirtoja. Tuskin kovin monia poisjääntejä tälläiset aiheuttaa, vaikka otettaisiin tarkasteluun koko kausi ja kaikki joukkueet. Pointti lähinnä on, että nämä kesken kauden siirtyvät pelit aiheuttavat osalle pelaajista varmasti ylimääräistä järjestelyjä töiden ja opiskelujen osalta, vaikkei välttämättä poisjääntejä peleistä, mutta mahdollisesti ylimääräistä stressiä siirttäyvistä työ- tai opiskeluasioista.

Lisään tähän vielä sen, että toki vieraspeliin arkipäivänä pitää usein saada töistä/koulusta vapaata tai lähteä aikasemmin. Koulut toki taitavat tällä hetkellä olla etäopiskelua, mutta kuitenkin. Se mahdollisuus näissä siirroissa on, että työnantaja ei olekaan halukas tai ole mahdollisuutta myöntää vapaata tai lupaa lähteä aikaisemmin.
 
Viestejä
794
Ei se harrastesarja ole, muttei ammattilaissarja. Ja ihmettelen, mistä keksit noita juttujasi, mitä luulet minun väittävän. Juuri sanoin, että treeneissä ja vieraspelissä on ero. Miksi väittäisin, että eivät tulisi treeneihin? Ja siivouspäivä nyt oli ehkä typerintä mitä olet sanonut.

Se mitä oikeasti, ilman muuntelujasi väitän, on, että joillakin keskellä viikkoa oleva vieraspeli vaikkapa Ouluun, ja sieltä kotiutuminen 2 aikaan yöllä, ja aamulla täytyisi mennä vaikka 7 töihin, pistää varmasti miettimään kumpi on tärkeämpää.

Ja kyllä, he jotka pelaavat Fliigaa, ovat varmasti työnantajiensa tai oppilaitostensa kanssa sopineet näistä asioista. Toki on helpompi sopia asioista syksyllä, kun koko kauden otteluohjelma tulee, kuin kesken kauden tulevia siirtoja. Tuskin kovin monia poisjääntejä tälläiset aiheuttaa, vaikka otettaisiin tarkasteluun koko kausi ja kaikki joukkueet. Pointti lähinnä on, että nämä kesken kauden siirtyvät pelit aiheuttavat osalle pelaajista varmasti ylimääräistä järjestelyjä töiden ja opiskelujen osalta, vaikkei välttämättä poisjääntejä peleistä, mutta mahdollisesti ylimääräistä stressiä siirttäyvistä työ- tai opiskeluasioista.
Kannattaako antaa mennä tunteisiin? Enhän minä mitään sinun ole mitään väittänyt sanoneen, se on sinun oma tulkintasi. Itse keksimiä esimerkkejä latelin.

Tottakai pelien siirto aiheuttaa uudelleen järjestelyjä, stressiä, kuluja ja kaikenlaista harmia. Olen aika varma kuitenkin, että F-liigatasolla pelaajat on sitoutettu toimintaan pelaajasopimuksin. Kyse ei ole siinä mielessä harrastamisesta, jossa voi olla pois silloin kun on muu oma meno tai siirrosta tulee harmia. Toki hyvä syy olla pois on ok.

Oulu on kätevästi valittu esimerkki, se kun on pohjoisin paikka. Montakos kertaa kaudessa se pk-seudun jengi sinne Ouluun reissaa? OLS, SPV ja Happee ovat pk-seuden jengeille ainoat yli 200 km päässä. Suurin osa matseista on hanskattavissa kun lähtee klo 14 reissuun, ja peli on 18.30. Ja puolilta öin kotona.

Ammattilaissarjan ja harrastesarjan määritelmä kaivannee selkeytystä. Jos ammattilaissarjan määritelmässä pelaajat hankkivat pelaamisesta palkkioita esimerkiksi 3000 euroa kuussa, se voitaneen katsoa ammattilaisuudeksi. Se on jo useimmalle riittävä toimeentulo.

Toinen mahdollisuus määritellä ammattimaisuus, on joukkueen toiminnan tason määrällä ja laadulla, toiminnan pitkälle viedyllä organisoinnilla, lajissa tasokkailla pelaajilla sekä sarjalla jossa joukkue pelaa. Päätoiminen valmennustiimi on myös hyvä ammattimaisuuden merkki. Kutsuisin näitä tosissaan pelaaviksi amatööreiksi. Voivat olla huippu-urheilijoita, mutta amatöörejä kuitenkin.

Täyttääköhän yksikään salibandyjoukkue Suomessa ensimmäistä määritelmää? Classic miehissä, ehkä? Muissa lajeissa kuten lätkä, koris, fudis, lentis ylimmän sarjatason joukkueet pääosin tai osittain kyllä.

Jälkimmäisellä määritelmällä miesten liigassa ehkä kaikki ovat ammattimaisia? Naisissa tuskin yksikään.

Budjetit ja katsojaluvut korreloivat aika hyvin ammattilaisuuteen. Mitenkäs silloin ammattilaisjoukkueet, mitäs niitä Suomen säbäkartalla olisi?.

Jos kellään ei ole faktatietoa, että Strategiset yhteistyökumppanit vaativat pelejä pelattaviksi alkuperäisen aiktaulun mukaan, niin ei sellaista pitäisi faktana väittää. Jos siitä on faktaa, niin pöytään vaan.

Onko joku vaatinut pelejä peruttaviksi? Tietääkseni ainoastaan taukoa on ehdotettu ja sitten uudelleen kalenterointia, ainakin tässä vaiheessa.
 
Viestejä
1,028
Oulu on kätevästi valittu esimerkki, se kun on pohjoisin paikka. Montakos kertaa kaudessa se pk-seudun jengi sinne Ouluun reissaa? OLS, SPV ja Happee ovat pk-seuden jengeille ainoat yli 200 km päässä. Suurin osa matseista on hanskattavissa kun lähtee klo 14 reissuun, ja peli on 18.30. Ja puolilta öin kotona.

Welhot ja Jymy vielä listaan mukaan.
 
Viestejä
752
Kannattaako antaa mennä tunteisiin? Enhän minä mitään sinun ole mitään väittänyt sanoneen, se on sinun oma tulkintasi. Itse keksimiä esimerkkejä latelin.

Tottakai pelien siirto aiheuttaa uudelleen järjestelyjä, stressiä, kuluja ja kaikenlaista harmia. Olen aika varma kuitenkin, että F-liigatasolla pelaajat on sitoutettu toimintaan pelaajasopimuksin. Kyse ei ole siinä mielessä harrastamisesta, jossa voi olla pois silloin kun on muu oma meno tai siirrosta tulee harmia. Toki hyvä syy olla pois on ok.

Oulu on kätevästi valittu esimerkki, se kun on pohjoisin paikka. Montakos kertaa kaudessa se pk-seudun jengi sinne Ouluun reissaa? OLS, SPV ja Happee ovat pk-seuden jengeille ainoat yli 200 km päässä. Suurin osa matseista on hanskattavissa kun lähtee klo 14 reissuun, ja peli on 18.30. Ja puolilta öin kotona.

Ammattilaissarjan ja harrastesarjan määritelmä kaivannee selkeytystä. Jos ammattilaissarjan määritelmässä pelaajat hankkivat pelaamisesta palkkioita esimerkiksi 3000 euroa kuussa, se voitaneen katsoa ammattilaisuudeksi. Se on jo useimmalle riittävä toimeentulo.

Toinen mahdollisuus määritellä ammattimaisuus, on joukkueen toiminnan tason määrällä ja laadulla, toiminnan pitkälle viedyllä organisoinnilla, lajissa tasokkailla pelaajilla sekä sarjalla jossa joukkue pelaa. Päätoiminen valmennustiimi on myös hyvä ammattimaisuuden merkki. Kutsuisin näitä tosissaan pelaaviksi amatööreiksi. Voivat olla huippu-urheilijoita, mutta amatöörejä kuitenkin.

Kiteytit minusta hienosti ammattilaisuuden ja ammattimaisuuden eron. Ammattilaissarjassa pelaajat pelaavat ammatikseen. Ammattimainen sarja on juuri kuvailemaasi.

Tottakai pelaajilla on pelaajasopimus. Mutta, jos samalla ihmisellä on työsopimus muualle, menee se pelaajasopimuksen edelle. Tämän takia kyseessä ei ole ammattilaissarja.

Oulu on esimerkki, itse keksimäni. Se sentään liittyy vahvasti aiheeseen, toisin kuin älyttömät siivouspäivät. Kyllä sinne Ouluun on matkaa muualtakin, kuin pk-seudulta. Ja samapa se, vaikka lähtö olisi klo 14, päivätöissä käyville sekin tarkoittaa aikaisemmin töistä lähtöä.

Olen mielestäni perustellut jo alkuperäisen pointtini siitä, että jääkiekossa olevaa ammattilaisliigan pelaajia ei voi verrata salibandyyn, joka hyvin harvalle on ammatti. Yleistäen salibandyn liigapelaajan on mietittävä, järjesteltävä ja joustettava asioissa paljon enemmän päästäkseen peleihin, kuin ammattilaisena pelaavan jääkiekkoilijan. Siksi vertailu ei ole reilu.
 
Viestejä
794
Niin, toki voidaan mennä sen taakse, että salibandy on pienilaji ja "amatöörien puuhastelua" mutta tosiaalta samaan aikaan yritetään puhua siitä, että tarkoituksena olisi luoda lajista kannattava ja vakavasti otettava bisnesympäristö johon kannattaa sijoittaa.

katso liitettä 709

Kiinnostava ja tuottava yhteistyökumppani B2B

Salibandyliiga panostaa omaan tuotteistukseen ja yhteistyökumppanuuksien kehittämiseen. Kaupallisen toiminnan keskiössä ovat myös paikallinen vaikuttavuus, yhteiskuntavastuulliset kumppanuudet sekä lajin ulkopuolelle ulottuva yhteiskunnallinen hyöty. Liigan kaupallista toimintaa kehitetään tutkittuun tietoon pohjautuen, jolloin liiga erottuu uudistuvana ja kiinnostavana yhteistyökumppanina. Salibandyliiga haluaa olla edelläkävijä löytämään uusia tuottavia toteutuksia yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa.
Salibandy ei ole (Suomessa) pieni laji, vaan iso laji. Silti se ei kiinnosta katsojia samassa suhteessa harrstajamääriin, kuin vaikkapa pesäpallo.

Näinhän salibandyliiga haluaisi sen olevan. Kuten liigakin näyttää tiedostaneen, ikävä kyllä olosuhteet joillain F-liigajoukkueilla ovat aika kaukana riittävistä. Esimerkiksi Otahallilla ei ole juurikaan pysäköintitilaa tai tilaa VIPille, jos eivät nyt ole jostain sellaista taikoneet. Ja EräViikinkien kotipelit ovat sanotaanko onttoja tapahtumia. Ei ErVin otteluissa mikään yritystä hyödyttävä yhteistyö säihky lähes tyhjässä hallissa.

Jos jotenkin liigassa saisivat porukan mukaan peleihin ja yleisökeskiarvon sinne tonnin pintaan (ei korona-aikana tietty), niin tilanne olisi paljon valoisampi. Mitähän toimenpiteitä on noihin Strategisiin valintoihin liittyen julkaistu?
 
Viestejä
794
Jossa palataan taas siihen keskustelun alkupisteeseen jossa minun punainen lanka on ollut se, että on seuroja jotka pyrkivät tekemään asioita bisnesmäisesti luomalla strategisia, pitkäaikaisia kumppanuuksia jossa molemmilla on velvollisuudet sekä oikeudet, ja sinun oli se, että salibandyseuraan panostaminen on ihmisriepujen hyväntekeväisyyttä. Toki molemmat väittämät voivat pitää paikkaansa (koska tosiaan ei ole kiellettyä tehdä tyhmiä / tunteellisia bisnespäätöksiä), mutta minun väittämä on kuitenkin se yleinen tahtotila (lue: toimintasuunnitelma) mihin pyritään lajin suhteen.
Pidän kirjoituksistasi yleensä, olet selvästi älykäs ja monessa asiassa osaava. En kuitenkaan pidä siitä, että irrotat muutamia sanoja tai lauseen, ja yleistät sen toisen henkilön filosofiaksi. Se on leimaavaa ja kuitenkin vain sinun tulkintasi.

Urheilun sponsorointi on juuri sitä, sponsorointia, niin kauan, kunnes urheilu pystyy antamaan takaisin riittävän vastineen. Sitten se muuttuu kumppanuudeksi. Liiketoiminnassa vastinetta mitataan useimmiten rahassa. Eli sitten kun urheiluun annettu raha tuottaa rahallista hyötyä tai sen mittaamisen ollessa vaikeaa, edes oletettavaa rahallista hyötyä enemmän kuin annettu tuki on ollut, se muuttuu molempia hyödyttäväksi kumppanuudeksi.

Liiketoimintaa tukeva kumppanuus voidaan saavuttaa saamalla vastineena jo aiemmin mainitsemaani goodwilliä, joko yhteisöltä, asiakkailta, toimittajilta yms. verkostolta tai henkilökunnalta.

Uskon, että olen neuvotellut ja tehnyt enemmän erilaisia sopimuksia kun 99% suomalaisista. Tuohon 1% kuuluu lähinnä juristeja. Ymmärrän kyllä mitä sopimuksilla halutaan saada aikaan sen osapuolille.
 
Viestejä
8,452
Oulu on esimerkki, itse keksimäni. Se sentään liittyy vahvasti aiheeseen, toisin kuin älyttömät siivouspäivät. Kyllä sinne Ouluun on matkaa muualtakin, kuin pk-seudulta. Ja samapa se, vaikka lähtö olisi klo 14, päivätöissä käyville sekin tarkoittaa aikaisemmin töistä lähtöä.

Siinä mielessä Oulu on huono esimerkki, että valtaosa (ei kaikki, mutta valtaosa) OLS:n peleistä on viikonloppuna, oli ne kotona tai vieraissa. Harvemmin ihmisten täytyy lähteä aiemmin töistä päästäkseen OLS:n peliin.
 
Viestejä
8,452
Kyllä se vaan niin menee jatkossakin että raha sitouttaa - mikäli joku muu instanssi kuin sählyjoukkue maksaa elämisen kustannukset niin käytännössä se priorisoidaan sählyn edelle tiukan paikan tullen. Niinkuin tietenkin pitääkin.

Niinhän sitä sanotaan, että se jonka leipiä maksat, sen lauluja syöt.
 
Viestejä
1,661
Siinä mielessä Oulu on huono esimerkki, että valtaosa (ei kaikki, mutta valtaosa) OLS:n peleistä on viikonloppuna, oli ne kotona tai vieraissa. Harvemmin ihmisten täytyy lähteä aiemmin töistä päästäkseen OLS:n peliin.
Todella harvassa on viime kausina ollut OLS:n pelit, jotka eivät ole olleet viikonloppuna. Pudotuspelejä muistan, mutta ei juuri muuta.

Jos OLS:lla on peli sunnuntaina etelässä klo 18, niin he ovat Oulussa ma-aamuna ehkä 4.30. Siitä on aika mukava lähteä töihin tai opiskelemaan seuraavana päivänä. Toki pelaajat ovat tähän jo tottuneet junnuista asti, joten bussissa nukkuminen on jo tuttua :)
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös