Pääkallo.fi

DIVARIN päivän isoin peli Josba- M-Team, Sepon analyysi

#1
Ottelun panos:

Panos on tänään Joensuussa kovin mahdollinen, sama koskee molempia joukkueita. Josballa on tämän illan jälkeen vielä jäljellä kotiottelu Merikoski SBT:tä vastaan ja M-Teamilla puolestaan kotiottelu ErVi Akatemiaa vastaan. Molemmilla joukkueilla on tietenkin viimeisellä kierroksella mainio sauma saada pistepussiin lisää täytettä, mutta sitä ennen pitää pään pysyä pinnan yllä- ja siihen tämän illan kamppailu antaa loistavan lisämahdollisuuden. Tälläiset pelit ovat hienoja runkosarjan helmiä, kun molemmilla on panos tapissaan. Salibandyn ystävien karkkipäiviä. Lähtökohtana voidaan pitää, että tänään toinen näistä joukkueista saavuttaa, ja toinen menettää.

Josba on karsijan paikalla sijalla 12 vain pisteen NJ:tä perässä, ja vierailija M-Team on sijalla 9 ja tarvitsee mieluiten kolmen pisteen voiton pitääkseen yllä toivoa paikasta playoffiin. M-Team kärsi eilen kirvelevän tappion pahimmalle kilpakumppanilleen 02:selle Jyväskylässä lukemin 6-5, johdettuaan peliä vielä kahden erän jälkeen 2-4. 02:nen on näin yhden ottelun vähemmän pelanneena kaksi pinnaa Tiimiä edellä ja koska amppareilla on peräti 11 kolmen pisteen voittoa Tiimin kahdeksaa vastaan, tasapisteissä Jyväskyläläiset jäävät Tiimin edelle. (korjatkaa, jos olen väärässä että tasapisteissä ratkaisevat ensisijaisesti kolmen pisteen voittojen määrä). M-Teamilla on myöskin ihan realistinen matemaattinen mahdollisuus tavoittaa myöskin ÅIF tai Tiikerit jotka ovat sijoilla 6 ja 7, mutta ketään vastaan homma ei ole enää omissa käsissä. Joukkueen on koitettava kerätä kaikki mahdolliset pisteet ja sille jää vaarallisen vaanijan rooli jos joku edellämenijä ryssii omat saumansa jäljellä olevissa otteluissa. Sanotaan näin, että mikäli M-Team kerää lopuista kamppailuistaan täydet kuusi pistettä on joukkueella on pieni sauma playoffiin, muutoin tulee olemaan vaikeaa. Jos joukkue onnistuu kuuden pisteen kartuttamisessa, silloin joukkueelle jää monta optiota saavuttaa paikka parrasvaloissa eli playoffissa. Nämä optiot ovat: ÅIF häviää oman ottelunsa viimeisellä kierroksella NJ:lle. Tai 02 kerää maksimissaan kolme pistettä NST, FBC Turku ja LNM otteluistaan. Tai Tiikerit kerää maksimissaan yhden pisteen viimeisistä kolmesta ottelustaan. Tiikereillä on vastassa kuitenkin Salba, joten kaksi ensimmäistä vaihtoehtoa ovat ehkä lähempänä jos joku näistä on toteutuakseen.

Josba puolestaan tarttui eilen oljenkorteen, ja voitti ÅIF:n jatkoajalla 8-7 hyvinkin vaihtelevan otteluesityksen jälkeen. Joukkue tyylitteli 4-0 johtoon vain vartissa, mutta ÅIF:n pukukoppimaali ajassa 19.59 sekoitti Karjalalaisten pasmoja ilmeisesti enemmänkin kun 31 minuutin jälkeen taululla komeili 4-6 vierasjohto. Josballe propsit kuitenkin siitä, että joukkue pystyi vielä nousemaan vaikeasta tilanteesta tärkeämpääkin tärkeämpään jatkoaikavoittoon. Jos eilen Josba olisi jäänyt nollaan pisteeseen, olisi se periaatteessa tarkoittanut hyvin suurella todennäköisyydellä karsintapaikkaa alaspäin, sillä NJ voitti omassa ottelussaan Rangersin. Josballe saattaa tappiollakin tänään jäädä vielä sauma viimeiseen matsiin Merikoskea vastaan. Tämä vaatisi tosin sen, että Merikoski ei ota pistettäkään tänään FBC Turulta eikä Rangersin vieraana toiseksi viimeiseltä kierrokselta. Viiden ottelun tappioputkessa purjehtiva Oululaisryhmä tosin ei tunnu tällä hetkellä sellaiselta joukkueelta joka yllämainittuihin pisteisiin kovia Turkua ja Rangersia vastaan nykykunnossaan pystyy. Merikosken mieltä painanee myöskin eilinen murheellisesti päättynyt Salba ottelu, jossa joukkueella oli mahdollisuus varmistella paikkaansa ensi kauden divarissa. Josban pinnalla pysymistä toivonee Sepon tietojen mukaan myös vaikkapa OLS, jolla olisi Merikosken mahdollisen tippumisen myötä mahdollisuus saada sekä Mika Heiskanen että Vesa Heikkinen ensi kauden rosteriinsa. Heiskanen saattaa siirtyä vaikka paikka divarissa säilyisikin, Heikkisen siirto olisi hallihuhujen mukaan tällöin hankalammassa.

Mentaalipuoli:

M-Teamin mentaalipuoli ei ole tällä hetkellä hyvässä formussa, sillä eilinen kuuden pisteen ottelu valui käsistä viimeisessä erässä karvaalla tavalla ja sitä edellinen matsi Rangersia vastaan ratkesi vasta 5 sekuntia ennen täyttä aikaa ja jätti joukkueen tuostakin kamppailusta ilman pisteitä. Kaksi rankkaa kokemusta peräjälkeen ja siihen päälle pitkä istuminen bussissa antaa edun Josballe. Josba puolestaan sai uskoa eilisestä jatkoaikavoitosta, ja Antti Ruokonen on mestari imemään tälläisestä kaiken irti- joukkue tullee tämänpäiväiseen kotiotteluun eilisestä oppineena. Josballa ei ole yksinkertaisesti varaa tuudittautua vaikka pääsisikin alussa roimaan johtoon, vaan fokus pitää olla pelissä sataprosenttisesti koko ajan. Joukkueella on varmasti jatkoaikavoiton jälkeen henki päällä, joten helppoa ei selkä seinää vasten pelaavan Josban kaataminen kotikentällään tule olemaan. Ainut kysymysmerkki on tämänviikkoisen uutisen Josban ja Leban yhdistymisestä vaikutus joukkueeseen. Kuinka moni tietää jo, ettei tule kantamaan Karelia Flamesin paitaa ensi kaudella ja miten on logolle pelaamisen laita silloin juuri tänään? Alueelliselle huippusalibandylle yhdistyminen tekee pitkässä juoksussa varmasti hyvää, mutta lyhyen jänteen vaikutus voi olla vaikka mallia Erä ja Viikingit. Tälläistä negatiivista alkujärkytys- efektiä putoamiskurimuksessa taisteleva Joensuulaisryhmä ei todellakaan kaipaa. Näin ollen mikäli karsintapeikko kutsuu, voi peiliin katsoa kenties ainakin se henkilö joka tiedotti ennen runkosarjan viimeistä viikkoa yhdistymisen julki, että oliko ajankohta fiksuin mahdollinen.

Pelaajat liekissä, tarkkaile heitä:

Josba: Nostetaan esille eilen 6-7 tilanteessa maaliin vaihdettu Veikka Forsström, joka piti maalinsa ÅIF-loppumatsin ajan puhtaana ja antoi Joensuulaisille mahdollisuuden voittoon. Forsström otti vaikeassa tilanteessa 7 koppia, ja joutui pelaamaan suuren paineen alla sillä Josban tappio olisi tiennyt lähes varmaa karsintapaikkaa alaspäin. Josbasta nostetaan eilisen osalta esille myös tasaisuus, sillä peräti 12 kenttäpelaajaa pääsi tehopisteille ja 4 pelaajaa iski kaksi tehopistettä. Leveyttä tarvitaan myös tänään.

M-Team: Antti Itkonen. Kokenut Itkonen iski eilen tehot 2+1 tärkeässä pelissä 02:sen vieraana. Voittoon tämä ei riittänyt, mutta kokeneen Itkosen juonikkuus pääsee oikeuksiinsa kun vastaan asettuu nuori ja suht kokematon Josba. Itkonen perinteisesti rallattelee useamman tehopisteen kun vastassa on "alemman kastin joukkue". Josban kannataisi katsoa tämän herran perään suhteellisen tarkasti, sillä kahtena peräkkäisenä päivänä pelaaminen saattaa vaikuttaa liikkeeseen alentavalla tavalla ja siinä piilee Josban mahdollisuus. Mailaa ulottuvalle Itkoselle ei kannata jättää vapaaksi, vaan puolustuksen tulee olla koko ajan inhottavasti iholla.

Erityistä: Josban faniryhmä oli paikalla äänekkäästi eilisessä ÅIF-ottelussa. Oliko Lauantaipelillä vaikutusta kannustukseen ja desibeleihin vai jatkuuko sama meno Sunnuntaina? Josba tarvitsee kaiken tuen, joten joukkue varmasti toivoo kovaa tukea kotiyleisöltä myös tänään. Myöskin sanomalehti Karjalaisen nettisivuilla taitaa olla tänään lähetys Josba- M-Team ottelusta, kuten oli eilisestä Josba- Åif ottelustakin. Tosin maksumuurin takaa, mutta on hyvä asia että divaria pystyy seuraamaan enenevissä määrin myös omien suosikkijoukkueiden vierasotteluiden osalta. (EDIT: Karjalaisen sivuilla pystyy lukemaan yhden artikkelin (sisältää nettilähetyksen) hintaan 0,99 euroa ).

Erityistä2: M-Team istuu kahteen vuorokauteen bussissa noin 13 tuntia, ja kilometrejä Busmon bussilla on nieltävänä 960 kappaletta. Divari on laajalle maantieteellisesti levinnyt sarja, ja pudotuspeleissä tahti ei ainakaan tästä helpotu. Ei etenkään LNM:llä , eikä sen tulevalla vastustajalla.

Erityistä3: Mahdollinen jatkoaika ei palvele M-Teamia millään lailla. Kaksikin pistettä on tässä tilanteessa joukkueelle vähän, joten mikäli peli on varsinaisen peliajan loppuhetkillä tasan, M-Team lienee aktiivisempi osapuoli. 1-2 pistettä Tiimille tästä pelistä tarkoittaisi sitä, että playoff-optio jäisi pelkän O2:sen heikon loppukauden varaan. Josballe taas eilisen kaltainen "jatkoaikanyhjäys" pistejakoineen sopinee paremmin jos tilanne alkaa loppuhetkillä olla tasan, sillä Josballe jokainen piste voi osoittautua kullanarvoiseksi jatkossa.

Tuomarit: Janne Ahonen ja Kasimir Raudus kuuluvat hieman keskimääräistä enemmän rangaistuksia viheltävään porukkaan. Eilen Josban ja ÅIF:n kamppailussa kaksikko vihelsi vain pari kakkosta, mutta jonain iltana käsi saattaa olla pystyssä enemmänkin (etenkin jos ottelun alussa tulee rangaistus tai pari, tällöin monesti rangaistusten todennäköisyys nousee myös loppupeliä ajatellen) . Jos näin käy, viileämpänä ja coolimpana pysyvä porukka on vahvoilla tänään.

Sepon arvio: Josba ei anna mitään ilmaiseksi kotikentällään vaan tarttuu pelastusrenkaaseen ja taisteluilme on varmasti kohdallaan. Samalla varmasti Joensuussa kytätään malttamattomana klo 15 alkavaa NJ-Tiikerit ottelua. Josban parhaita ominaisuuksia on tarttuminen hetkeen, joukkue saa boostia onnistumisista ja esim jos tulisi tieto ennen ottelua että NJ on oman ottelunsa hävinnyt, se antaisi joukkueelle extralatausta tähän kamppailuun. Vastaavasti kolikon toinen puoli on, että NJ:n voittaessa oman ottelunsa tähän otteluun tulisi varmasti pakonomaista puristusta joka ei ole kellekään joukkueelle etu. Sepon arvio on että NJ:n voittaessa oman ottelunsa vahvoilla on perustasoltaan luokkaa kovempi M-Team ja Tiikerien voittaessa Nurmossa tämän ottelun vie nimiinsä todennäköisesti kotiedun ja Tiikerien tarjoaman boostin turvin Josba. Seppo tietää että muiden joukkueiden otteluita tarkkaillaan etenkin loppukaudella isolla kiikarilla, ja vaikka tämän ei saisi antaa vaikuttaa peliin- niin osalla pelaajista se kuitenkin vaikuttaa.
 
Viimeksi muokattu:
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.