Pääkallo.fi

F-liigan naisten sarjan kauden 2022-23 huhut ja sopimukset

Viestejä
522

Jollain tavoin ymmärrän seuran mykkäkoulun, etenkin jos mitään hyvää ei juurikaan ole kerrottavana. Toisaalta suoraselkäisyys ja avoimuus ovat myös arvostettavia asioita seurojen toiminnassa. Se, että asioita ei haluta kommentoida millään tavoin on huhujen osalta kuin bensaa heittäisi liekkeihin.

Olisi ollut tässä kohtaa mielenkiintoista kuulla edes se, kenet Koovee on valinnut Heinen tilalle päävalmentajaksi - kenen nimellä ja kasvoilla uutta projektia on nyt lähdetty kasaamaan? Se lienee selvää, ettei esimerkiksi pelaajatilanne kummoiseksi parissa päivässä muuttunut.
 
Viestejä
21
Ihan sinänsä Järkevä peliliike Kooveelta ilmoittautua sarjaan, sillä saavat seuraavalle kaudelle varman liigapaikan vaikka ensi kaudella häviäisivät jokaisen pelin. Sarjasysteemi on nyt siis Kooveelle hyvä. Kukas siellä nyt sitten valmentaa ?
 
Viestejä
42
Olisi ollut tässä kohtaa mielenkiintoista kuulla edes se, kenet Koovee on valinnut Heinen tilalle päävalmentajaksi - kenen nimellä ja kasvoilla uutta projektia on nyt lähdetty kasaamaan? Se lienee selvää, ettei esimerkiksi pelaajatilanne kummoiseksi parissa päivässä muuttunut.

Siinä vaiheessa kun seura pyytää lisäaikaa ilmoittautumiselle ja siirtää vastavalitun päävalmentajan samalla syrjään, niin odottaisin seuralta tiedotetta tilanteesta 😅 Muutama soppari sisään on julkaistu, mut sitäki enemmä on lähteviä huhuttu. Odotan kyllä mielenkiinnolla tuon joukkueen kokoonpanon julkistusta.
 
Viestejä
522
Ihan sinänsä Järkevä peliliike Kooveelta ilmoittautua sarjaan, sillä saavat seuraavalle kaudelle varman liigapaikan vaikka ensi kaudella häviäisivät jokaisen pelin. Sarjasysteemi on nyt siis Kooveelle hyvä. Kukas siellä nyt sitten valmentaa ?

Eihän ilmoittautuminen vielä itsessään takaa sitä, että joukkue sarjaan osallistuisi. Ilmoittautuihan Pelicanskin pari vuotta sitten sarjaan, mutta luopui sarjapaikastaan vasta syyskuussa pari viikkoa ennen sarjan alkua. Ilmoittautumalla sarjaan Koovee osti siis vain lisäaikaa joukkueen kasaamiseksi - aika näyttää saavatko joukkuetta koskaan kasaan.

Mikäli joukkue luopuisi myöhemmin sarjapaikastaan, ei se kovin halpaa olisi - osanoton perumisesta peritään seuralta F-liigassa peruutusmaksuna 4 x osallistumismaksu sekä osallistumismaksu täysimääräisenä. Eli yhteensä 4x2400€+2400€= 12.000€. Näin siis sääntökirjan mukaan. Se on sitten eri asia perisikö liitto koskaan näitä maksuja sääntökirjan mukaisesti. Ainakin jotain huhuja on liikkunut siitä, että esim. HIFK:n luovuttua Suomisarjan paikastaan maksuja ei olisi ainakaan täysimääräisinä maksettu.

Voisi kuitenkin kuvitella, että Kooveella on ollut niin vahva luottamus siihen, että päävalmentajan vaihto sekä muut lupaukset ja toimet ovat riittäviä joukkueen kasaan saamiseksi, ettei riskiä sarjapaikasta luopumiseen ja 12 000€ luovutusmaksujen maksamiseen myöhemmin enää ole.
 
Viestejä
208
ErVi julkaissut joukkueensa ja paljon on muutoksia.
Lähteneet:
Laura Loisa Emma Hartwall, Nelly Baumgartner, Laura Hämeen-Anttila, Jessica Sågbom Sara Suur-Hamari Sofia Mittentag Daniela Westerlund Jenni Rautanen Sanna Viitanen Sofia Niemi Vladka Maderova + valmentaja Sami Vidgren

Sopimustilanne:
MAALIVAHDIT (3):
Junkkari, Jade
Kangasharju, Elsi
Ormak, Saskia
KENTTÄPELAAJAT (22):
Backman, Mikaela
Brünn, Iris
Fredman, Sandra
Järvelä, Anna
Kosonen, Tiia
Laitinen, Mirva
Likki, Manta
Lippojoki, Inka
Mertanen, Veera
Niemi, Elina
Nordman, Taru
Nupponen, Nea
Paajanen, Maura
Rytkönen, Matilda
Sällström, Trine
Sällström, Trista
Särö, Jenni
Tantere, Tove
Tarkkinen, Tilda
Varakas, Lotta
Vilhunen, Elisa
Ylikojola, Milla

Ervin tiedote

Suurinosa uusista tosiaan Northern Starsista tai omista junioreista. Laura Loisan paikkaus onnistui oikeastaan minimivaatimuksella, jos aikovat mitaleista taistella myös tulevalla kaudella. Classiciltahan lähti nyt sitten molemmat maalivahdit.

Meinasin kirjoittaa, että Classicilla tulee tekemään tiukkaa 4:n sakkiin, jos eivät löydä mitat täyttävää ykköstä, mutta en ole ehkä sittenkään varma. Jos nykytiedolla ja -huhuilla lähtee spekuloimaan, niin sarjassa saatetaan nähdä aika isot tasoerot:
TPS ja PSS lienevät karussa muilta.
3-5 sijoista kamppailevat ErVi, Classic ja SSRA.
6-8 sitten aika varmasti järjestyksessä Loisto, Pro ja Koovee.

Tepsiä ja SSRA:ta lukuunottamatta vaikuttaisi, että muut joukkueet ovat samalla tasolla tai heikompia kuin viime vuonna. Toki koulupaikkojen varmistuminen saattaa keikauttaa tilannetta vielä.
 
Viestejä
522
Meinasin kirjoittaa, että Classicilla tulee tekemään tiukkaa 4:n sakkiin, jos eivät löydä mitat täyttävää ykköstä, mutta en ole ehkä sittenkään varma.

En olisi huolissaan Classicista; Juulia Kataja ja Noora Laakso pystynee kyllä täyttämään Elsi Kangasharjun ja Emma Mannilan saappaat.🤭

ErVistä sen sijaan olen hieman huolissani - vahvistuivat selkeästi viime kaudeksi, ja onnistuivat yhden kauden aikana nousemaan karsijan paikalta pronssille. Varovaiset toiveet oli siitä, että ErVi olisi kyennyt ottamaan jälleen yhden pykälän eteenpäin, ja haastamaan TPS:n ja PSS:n vieläkin paremmin. Nyt kun tilannetta tämän päivän tiedoilla arvioi, niin suunta lienee päinvastainen. Mittentag sekä Westerlund olivat joukkueen kaksi parasta pistelinkoa, ja rutinoitunut Loisa sarjan toiseksi paras maalivahti torjuntaprosentilla mitattuna. Noiden saappaiden täyttäjää ErVi tuskin löytää. Kangasharju on toki ihan pätevä lisä maalivahtiosastolle, JOS hän nyt lopulta joukkueessa pelaa. Kuten tiedotteessakin luki, niin sopimuksessa on optioita opiskelupaikkojen varalta. Jos nuo optiot ns. laukeaisivat, niin ErVillä on edessään haastava kausi.
 
Viestejä
6
Kooveen tilanteesta huhuja. Todellakin vaan niitä.
Nupi Nieminen mahdollisesti päävalmentajaksi mikäli Heine out. 2 peluri naisten 1-divarista
 
Viestejä
61
On kyllä kova lista lähtijöitä Ervistä!

Kooveelle positiivinen juttu jos siellä olisi selvät sävelet valmennuksen suhteen. Pelaajistosta ei mitään käryä edelleenkään, ja meni se seuraan huhuttu Kangasharjukin sinne Erviin. Maalivahtitilanne taitaa olla varsin auki?
 
Viestejä
21
Nupi Nieminen olisi varmasti hyvä valmentaja Kooveelle. Hänet on jo julkaistu miesten kakkosvalmentajaksi, mutta seuran kannalta naisten joukkueella lienee akuutimpi tarve hänen osaamiselleen.
 
Viestejä
48
Hienoa, että ervin joukkue ottaa junioreita rosteriin. Tietysti Mittentagin lähtö kirpaisee, ei oikeastaan muiden.
Loisan lähtöhän oli tiedossa. Näköjään aika moni lopettaa tuolla tasolla pelaamisen.
Ei ole yhden kauden tähtäin kyseessä.
 
Viestejä
64
Hienoa, että ervin joukkue ottaa junioreita rosteriin. Tietysti Mittentagin lähtö kirpaisee, ei oikeastaan muiden.
Loisan lähtöhän oli tiedossa. Näköjään aika moni lopettaa tuolla tasolla pelaamisen.
Ei ole yhden kauden tähtäin kyseessä.
Mielestäni kyllä Mittentag, Westerlund ja Loisa ovat mielettömän pahat menetykset Erville.
 
Viestejä
522
Tietysti Mittentagin lähtö kirpaisee, ei oikeastaan muiden.

Kyl mä luulen, että kapteeni Daniela Westerlundin lähtö kirpaisee isosti, jopa enemmän kuin Mittentagin. :D

Jenni Rautanen (7+7=14), Emma Hartwall (4+4=8) ja Vladka Madarova (9+1=10) eivät olleet tehopisteiden valossa joukkueen kärkeä, mutta toivat tarvittavaa leveyttä kokoonpanoon. Baumgartner, Hämeen-Anttila, Sågbom ja Suur-Hamari puolestaan eivät juurikaan kokoonpanossa olleet, joten siltä osin heidän lähtönsä ei joukkueen profiiliin vaikuta.

Omasta mielestäni ErVi on nyt hyvin samankaltaisessa tilanteessa, kuin kaksi vuotta sitten, jolloin seura edellisen kerran teki "nuorennusleikkausta" naisten edustusjoukkueeseen. Toivotaan, että tällä kertaa lopputulos olisi valoisampi.
 
Viestejä
4
Tietysti kaikkien hyvien pelaajien poistuminen on aina menetys, mutta on sitten eri asia vaikuttaako se pelien lopputulokseen kuitenkaan isommin. Omasta mielestä sekä maalivahdin että huippu maalintekijän merkitys korostuu tässä sarjassa aika lailla, joten Loisa/Mittentag poistuminen on se iso lovi. Mitä leveyteen tulee, niin Ervissä sitä kyllä riittää ja nyt enemmän vastuuta saavat nuoret eivät joukkueen tasoa kolmosketjuna ainakaan laske, pikemminkin toisinpäin.

Kokemusta kieltämättä kuitenkin poistui ja se ykkös maalintekijä joten snaipperille olisi ensi kaudelle tarvetta. Kenties joku sieltä vielä on tulossakin... :)
 
Viestejä
522
Mistä löytyy että Heine ei jatka KooVeen naisten koutsina? Itse en löytänyt mitään.

Ei tällaista tietoa (tai käytännössä mitään muutakaan tietoa) ole julkaistu missään. Tiedot siitä, että joukkueen tilanne on sekava, pelaajasopimuksia ei juurikaan ole, seurajohdolta on tullut lupaus vaihtaa toinen koutsi Heinen tilalle, ovat peräisin joukkueen sisäpiiristä, lähinnä pelaajilta. Itselläni ei ole mitään syytä epäillä niiden paikkaansa pitävyyttä. Lisäksi olen välikäden kautta kuullut myös sen, että pelaajakartoitusta on tehty laajemmin myös alueen divarijengeistä. Tästä ei kuitenkaan varmaa tietoa itselläni ainakaan ole.

Tuossa jo aiemmin kirjoitinkin, että ainakin itse toivoisin Kooveelta jonkinlaista "kriisitiedottamista" asian suhteen. Vaikeneminen avoimuuden sijaan ruokkii huhuja (niin totuuden mukaisia kuin vääriäkin), ja antaa epäammattimaisen kuvan seuran toiminnasta.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös