Pääkallo.fi

Liigan brändiuudistus

Viestejä
6
Nimimuutos tuo väkisikin mieleen taannoisen Posti/Itella sekoilun. Yritetään näennäisesti keksiä kansainvälisillä markkinoilla vetoava nimi, mutta lopputulos onnistuu vain viemään fokusta pois itse ytimestä eli tässä tapauksessa sählystä.

Jos F on se mediseksikkäin ja kansainvälisin kirjain niin entäs Finnish Floorball League? FFL? Jätetään finglish suosiolla pois.

Uudistus tuli tarpeeseen, mutta nettisivuja lukuunottamatta hommasta jäi puuhastelun maku.
 
Viestejä
662
Surkea esitys. Edellisestä "uudistuksesta" ei ole kuin kolme vuotta ja nyt jo uusi yritys. Kun asioita hoitavat päättäjät ovat täysin visiottomia, niin tulee jostain kallispalkkainen "spin doctor" puhumaan maukkailla sanoilla ja maalailemaan upeita kuvia tulevaisuudesta ja maineesta ja kunniasta. Tuotteeseen ei tarvitse koskea kunhan riittävän usein tehdään näitä silmänkääntötemppuja. Keisarilla ei ole vaatteita. Tulette näkemään, että viimeistään kaudella 2024-2025 kukaan ei enää edes muista Fuck-liigaa. Ja se on hyvä niin. Ainoa mikä silloin ei ole muuttunut on ne visiottomat vastuuhenkilöt. Laittakaa nyt ensin tuote kuntoon niin että se kiinnostaa muitakin kuin lajiniiloja, hoitakaa yhteiskunnalliset kontaktit asianmukaiselle tasolle ja niillä kontakteilla lobbaatte lajin harrastamisen olosuhteita. Kaikenmaailman vastaavia ja vastaavien avustajia sekä tiedottajia kyllä löytyy, mutta laji muuten polkee paikallaan. Pelkästään kun katsotaan mistä olosuhteista noustaan ja annetaan nousta liigaan, niin asiat on persiillään. Jos ei olosuhteet ole kunnossa, niin auttakaa niissä asioissa ja varmistakaa, että nousija on tuotteen arvoinen. Oliko joku ÅIF sitä? Miettikää ihan oikeasti keitä palkataan ja mihin positioihin. Yksi Veikkauksen ex-johtaja ei saa yksin mitään aikaiseksi jos kaikki muut tekijät on vuodesta toiseen samoja. Sen verran vedän takaisin visioissani että 2024-2025 vastuuhenkilöt on samoja. Ei ole. Liiton toiminnanjohtaja on vaihtunut kun on huomannut, että on ainoa jolla on mitään konttakteja joilla asioita viedään eteenpän ja se ei riitä.
 
Viestejä
6,977
Minusta on jotenkin hienoa, että "V- JA U-SEURA NURMON JYMY MIEHET " pelaa F-liigaa.
 
Viestejä
55
Ehkä nimestä on tehty hieman mielipiteitä herättävä saadakseen pöhinää mediaan salibandyn ympärille. Hyvä kikka lyhyelle tähtäimelle jos näin on ajateltu, mutta eihän tuota nimeä nyt tuollaisena kauaan pysty pitää.
Logon linnusta ja värimaailmasta tulee väistämättä mieleen SC Hawks. Toivottavasti sitäkin mietittäisiin uudelleen.
Muuten annan pelkkää posia uudistukselle ja nettisivuille!
 
Viestejä
105
Nico Salo näki brändiuudistuksen erittäin positiivisena
Mitenköhän Salo olisi edes voinut muuten suhtautua, kun Passo Peltola näköjään istui tuon tekeleen tehneessä brändiryhmässä...?

Ei voi markkinoinnin ammattilaisena kuin kateellisena katsoa, miten helppo on huttua myydä tälle liigalle. Ihan jo lähtien siitä, että ikinä, ei siis ikinä pidä luoda sellaista nimeä, jota ei voi omin sanoin kertoa yksiselitteisesti kuulijalle. Tuosta ei edes tiedä, onko sen tarkoitus olla lyhenne? Ja miten kirjoitan sen selaimeen? Vertaus isoihin ulkomaisiin sarjoihin on huono, koska siellä voi kirjoittaa selaimeen vaan nhl.com tai nfl.com tai nba.com. F.com ei valitettavasti ole edes saatavilla...

Logosta en viitsi edes räyhätä kaikkea mitä tulee mieleen, se on niin geneerinen, ettei siinä kiinnitä huomiota kuin siihen et kotka kattelee ihan eri suuntaan kun iso F. Ei edes logossa kyetä katsomaan samaan suuntaan... Ja miksi tuo f on tolla tavalla alistettu littanaksi? Aivan käsittämätön, ainoastaan Oilersin pöllitty logo on ollut enemmän amatöörisuoritus.

Brändiuudistusten pitäis herättää ihailua ja kateutta, että miksi meillä ei oo tollasta? Kuka tällaista kadehtii? Kuka ajattelee, et piru vie, just tollanen liigan pitäis olla?
 
Viestejä
6,977
ainoastaan Oilersin pöllitty logo on ollut enemmän amatöörisuoritus.

Oilersia pitää sen verran puolustaa, että siellä tuo logo tuli vähän pakosta ja muutettiin sitten, kun siihen oli ehtinyt panostaa. Tässä Salibandyliigan puolella on ollut _ainakin_ tämä pari kuukautta aikaa pohtia mahdollisimman paskaa nimi-logo-yhdistelmää ja siinä on kyllä komeasti onnistuttu. En olisi itse osannut huonompia valita, vaikka kuinka olisin yrittänyt.

Sanottakoon vielä, että kansainvälistyminen on kyllä ihan hyvin otettu huomioon tässä. Ei tämmöisen nimen kanssa kehtaa kukaan lähteä kansainvälisille markkinoille.
 
Viestejä
6,977
Illan Urheiluruutu: ei sanaakaan F-liigasta??? What the F? Sen sijaan lähetykseen mahtui Kempeleen Kirin pelinjohtajan kauden skippaus koronan takia. Se siitä isosta ulostulosta, uudistuksesta, kansainvälistymisestä ja ensiaskeleesta Suomen tavoitettavimman(?) sarjan ja säbän NHL:n suuntaan.

Sloganina voisi mennä "Who gives F?"
 
Viestejä
105
Vielä sananen tosta tärkeimmästä nimen esiintymismuodosta, eli nettiosoitteesta. Se on siis fliiga, ei edes f-liiga. Nää jengit pelaa siis fliigaa? Mitä ihmettä on viestintäryhmän ja viestintätoimiston päässä oikein aateltu, ku jatkossa puhutaan, et kato tulokset sieltä fliigasta? Fliiiiga!
 
Viestejä
6,977
Vielä sananen tosta tärkeimmästä nimen esiintymismuodosta, eli nettiosoitteesta. Se on siis fliiga, ei edes f-liiga. Nää jengit pelaa siis fliigaa? Mitä ihmettä on viestintäryhmän ja viestintätoimiston päässä oikein aateltu, ku jatkossa puhutaan, et kato tulokset sieltä fliigasta? Fliiiiga!

Fliiga on varmastikin jotain stadin slangia, muttei harmainta aavistusta mitä tarkoittaa.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös