Liigat

Ella Sundströmille tärkeintä ei ole liigan nimi – SSRA-manageri: ”Pidän ajatuksesta, mitä on haettu”

20.05.
2020
Liigat

PSS:n Ella Sundström arvelee, että ottaa hetken ennen kuin kieli taipuu sanomaan liigan uuden nimen aina oikein. Kuva: Jarmo Koskela

F-liigan brändäyksen yhteydessä esille nostettiin, että tasa-arvo on tärkeä osa uutta liigaa, ja saman brändin alla pelataan sekä naisten että miesten sarjaa.

PSS:n maajoukkuepelaaja Ella Sundström sanoo, ettei välttämättä itse olisi kaivannut nimenvaihdosta.

– En nähnyt vanhassa mitään ongelmaa. Naisten Salibandyliiga oli ihan menevä nimi, mutta toisaalta, ollaan avoimin mielin. Kun kaikki uudistuu, niin varmaan tuonkin pitää sitten, Sundström sanoo puhelimessa.

– F-liiga on ihan fine, ehkä vähän outo ja hassu. Onneksi minä en ole päättämässä tällaisista nimiasioista. Eiköhän tässä joku myrsky someen tule, hän naurahtaa.

Sundström kertoo etukäteen käyneensä mielessään läpi Salibandyliigan ja -liiton isoja sponsoreita ja arvelleensa, että liigan uusi nimi tulee sieltä. Mielessä oli kuulemma käväissyt myös vaihtoehto SSL eli Suomen superliiga.

Sundström arveli, että F-kirjain tulee liigan tulee varmaan floorball-sanasta, kunnes hän kuulee F:n tarkoittavan yhtä lailla floorballia, Finlandia ja falconia (muuttohaukkaa), joka on maailman nopein eläin.

– Se tuo uuden näkökulman. Ehkä se aukeaa, kun paremmin selittää, mistä se F tulee, Sundström sanoo.

– Jos ajatellaan kansainvälisemmin, onko se sitten parempi niin.

Hän uskoo, että F-liigan nimityksen juurtuminen arkeen on pitkäjänteinen asia.

– Ei se heti tule. Jos joku kysyy, mitä harrastan, sanonko mä, että F-liigaa, Sundström sanoo.

– Kai sitä pitää alkaa käyttämään. Saako siitä sakkoa, jos käyttää Salibandyliigaa, hän naurahtaa.

Sundström pitää kuitenkin hyvänä F-liigan pyrkimystä tasa-arvoon.

– Onneksi peli pysyy samana. Ei mulle nimellä ole väliä.

SSRA:n manageri: ”Mieluista on, että liigat yhdistyvät”

Oululaisen SSRA:n manageri Jani Laukko suhtautuu uudistukseen positiivisesti ja toiveikkaasti.

– Tiedossa on, miten vaikea nimiä on keksiä. Se on varmasti mietitty tarkkaan. Kieltämättä pidän logosta ja ajatuksesta, mitä on haettu takaa, Laukko myöntää.

– Erityisen mieluista on, että liigat yhdistyvät. Se järkevöittää ja luo paljon positiivista juttua koko liigaa ajatellen, kun ei ole erikseen naisten liiga ja miesten liiga.

SSRA:n manageri Jani Laukko on positiivinen, mutta uskoo, että F-liigan nimi jakaa mielipiteitä. Kuva: Ville Vuorinen/salibandy.fi

Sekä miesten että naisten salibandyssa taustoilla toiminut Laukko tietää, että kaikkien F-liigan joukkueiden saattaminen samalle viivalle ei tapahdu sormia napsauttamalla.

– Katsojia ja sponsoreita on huomattavasti vaikeampi saada naisten puolelle. Näen, että tämä antaa mahdollisuuksia myönteisempään suuntaan. Jos jotain positiivista saadaan, se on kaikki plussaa, Laukko arvioi.

Hän uskoo, että uusi nimi jakaa mielipiteitä.

– Toivottavasti ihmiset ottavat sen oikein vastaan. Jos siitä tehdään vähänkään läppä, se on läppä. Jos se tuodaan vakuuttavasti esille, kyllä se ostetaan.

Vielä yksi kysymys. F-liigassa pelaa tulevalla kaudella kaksi oululaista joukkuetta, SSRA ja OLS. Ne ovat molemmat F-liigajoukkueita, mutta pelaavat eri mestaruuspytyistä. Miten tämä selitetään niin sanotulle tavalliselle kaduntallaajalle?

– Tuota en ole ajatellutkaan, Laukko myöntää, ja aprikoi hetken.

– Jotenkinhan se on erotuttava.

Iiro-Pekka Airola
Toimittaja

Twitter: @ipairola