Pääkallo.fi

Miesten 2-Divisioona Kaakkois Suomi

Viestejä
37
Täytyy ehkä hivenen korjata näkemystäni Heinolan osalta, voivatkin yltää finaaliin veli Pontevan kanssa. Voiman suunnalla on pidellyt hiljaista, näinköhän pärjäävät tänä vuonna sittenkään?!? Hatsinan nostan haastamaan finaalipaikasta.

Edelleen suorat putoavat akselilta Klubi ja Löysä. Mikäli Susista vahvistus huhut pitävät paikkansa, nousee playoff ehdokkaaksi, muuten karsija alaspäin. Troopers yhtä huono kuin ennakkonsakin, karsii.
 
Viestejä
887
Pelicans tahmea alku, mutta tulee olemaan pudotuspeleissä 8.3 jälkeen. Heinola ei nyt ole niin kova kuitenkaan ehkä kun huudellaan.
Pelicans voi, ihan kaiken mennessä täydellisesti nappiin, suoriutua neljänneksi runkosarjassa. Sen ylemmäs ei taida paukut tällä kaudella riittää. Ehkä LASB:n pitäs perustaa kakkosjengi niin saataisin joku divariporukka päijäthämeeseen.
 
Viestejä
37
Pelicans voi, ihan kaiken mennessä täydellisesti nappiin, suoriutua neljänneksi runkosarjassa. Sen ylemmäs ei taida paukut tällä kaudella riittää. Ehkä LASB:n pitäs perustaa kakkosjengi niin saataisin joku divariporukka päijäthämeeseen.
Kova respecti Jarmo oman nimen käyttämisestä Pelikaaneja dissatessasi! Eikö oma poika päässyt pelaamaan seurassa vai mistä viha kumpuaa? Olet kuitenkin jo vuosia tätä harrastusta jatkanut.
 
Viestejä
887
Kova respecti Jarmo oman nimen käyttämisestä Pelikaaneja dissatessasi! Eikö oma poika päässyt pelaamaan seurassa vai mistä viha kumpuaa? Olet kuitenkin jo vuosia tätä harrastusta jatkanut.
Hmm... ei tarkoitus dissata ketään, pahoittelut mikäli pahoitit mielesi.

Mutta jos palataan asiaan niin oletko kovastikkin eri mieltä pelicansin menestymismahdollisuuksista ensikaudella?

Näkemieni harjoituspelien perusteella pysyn itse vahvasti kannassani että on erittäin mallikas suoritus jos paikka pudotuspeleissä aukeaa.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
9
Täysin samoilla linjoilla kyl herra Kurosen kanssa.Ei ainakaan noiden reeni pelien perusteella voi kovin hyvää kautta odottaa.Pakki päässä maks.4 pakkia mitä voi käyttää.hyökkäys osastossa 2 kenttää hyviä kavereita. Ei kyl riitä kärki porukoita vastaan.Mutta kausi näyttää sitten ei nyt tuomita etukäteen.
 
Viestejä
887
Täysin samoilla linjoilla kyl herra Kurosen kanssa.Ei ainakaan noiden reeni pelien perusteella voi kovin hyvää kautta odottaa.Pakki päässä maks.4 pakkia mitä voi käyttää.hyökkäys osastossa 2 kenttää hyviä kavereita. Ei kyl riitä kärki porukoita vastaan.Mutta kausi näyttää sitten ei nyt tuomita etukäteen.
Itse katsoin että noin 8...9 hyvätasoista pelimiestä eikä valmennuskaan ainakaan itseäni hirveästi vakuuta. Ehkä kausi osoittaa että olin väärässä.

Ulospäin näyttää että Pelicans pistää valtaosan paukuista tyttö-/nais-salibandyyn. Tämä toki voi olla ihan fiksukin päätös lyhyellä tähtäimellä.
 
Viestejä
12
Ulospäin näyttää että Pelicans pistää valtaosan paukuista tyttö-/nais-salibandyyn. Tämä toki voi olla ihan fiksukin päätös lyhyellä tähtäimellä.
Jos nyt kerran tähtäimistä aletaan puhumaan niin ainakaan Lasb ja "pitkällä tähtäimellä" ei sovi samaan lauseeseen.

Muutaman kauden ajan ollaan solmittu ns. "yhteistyösopimuksia" sinne sun tänne, joiden ainoa tarkoitus on tainnut olla muiden kasvattamien lahjakkuuksien haaliminen Lasbin logon alle. Tytöissä Panthers ja SB Heinola, pojissa tällä kaudella SCU. Tilanne tällä hetkellä: ei tyttöjoukkueita valtakunnallisissa sarjoissa, B-pojat divarissa. A-pojat tulevat tekemään ranskalaisen visiitin SM-sarjassa, kokoonpano on oikeasti niin säälittävää katseltavaa. Sinnekin päästiin Kainulaisten, Lavosen ja Rasmuksen kavereitten avulla. Pari kautta sitten BSM-kulta muiden seurojen kasvattien (+Juppe) ansiosta, seuraavana vuonna aluesarjaa. Erittäin pitkäjänteistä toimintaa.

Enkä nyt väitä että Pelicansilla menisi läheskään täydellisesti varsinkaan poikapuolella, mutta ovatpahan näköjään saaneet rakennettua pelaajapolun käytännössä C-tytöistä naisten Liigaan asti. Tällaista ei tuhannen ja yhden yhdistyksen seuralla ole mielestäni tällä hetkellä tarjottavana.

Jotta ei nyt menisi täysin offtopiciksi, niin Leba näytti vievän Heinolaa tänään huolella Cupissa. Toivottavasti hanat aukeaa kunnolla sitten kun sarjapelit alkaa, ihan vaan viihdyttävyyden kannalta.
 
Viestejä
887
Enkä nyt väitä että Pelicansilla menisi läheskään täydellisesti varsinkaan poikapuolella, mutta ovatpahan näköjään saaneet rakennettua pelaajapolun käytännössä C-tytöistä naisten Liigaan asti.
Juuri näin.

Kuten mainitsin Pelicansilla on hyvä polku, ja paljon paukkuja, tyttöpuolella ja mm. LASBista ja monesta muusta lähialueen seurasta siirtynyt paljon hyviä pelaajia Pelicansiin paremman pelaajapolun perässä. Se on minusta erittäin järkevä siirto pelaajalle.

Täysin identtisesti Pelicansista, Heinolasta yms on siirtynyt paljon poikia LASBiin paremman pelaajapolun perässä. Valtakunnallisissa sarjoissa ensikaudella pelaavat A, B ja viimeisimmäksi C2 juniorit koostuvat pitkälti pelaajista joiden tausta on eri päijät-hämäläisissä seuroissa.

Ainoa oleellinen asia tässä keskustelussa mielestäni on että poikapuolelle tälläisiä kokoomajoukkueita saadaan tavalla tai toisella aikaiseksi koska siellä kilpailu on yksinkertaisesti niin paljon kovempaa että millään yksittäisellä päijät-hämäläis-seuralla ei paukut riitä kuin satunnaisissa ikäluokissa.

Mutta tää kaikki alkaa oleen niin offtopiccia että eiköhän tää riitä.
 
Viestejä
18
Heinolan eväät syöty syyskuun lopussa? Eilen cup juna suistui raiteiltaan ja lukemat olivat niin rumat että tuskin kukaan pystyi istumaan bussissa kotimatkalla. Cup pelissä vierasjoukkueen osaksi jäi se kuuluisa kuoriämpäri ja maakuntamatkailu.

Ovatko muut joukkueet jo repineet auki mr. Sillantauksen pelikirjan? Vai onko joukkueessa yksinkertaisesti liikaa tähtiä ja mr. Sillantaus ei pysty tyydyttämään kaikkia? Jännityksellä jäädään odottamaan sarja-avausta!
 
Viestejä
37
Kysyttiin mielipiteitä Ja kerroin näkemykseni. Kyllähän tässä ennakossa oli jo ihan asiaakin, oli osattu kaivella siirtolistoja. Oli tehty niiden pohjalta oletuksia ja veikkauksia kirjoituksen tueksi. Lisäksi oli sijoitukset. Joten voinen todeta että näyttää paremmalta ennakolta.
 
Viestejä
81
Pelicanssin harjoitusottelut RSS Panthersia ja hifkiä, Heinola - Voima kamppailun sekä muutaman muun matsin vastaan nähneenä tulossa erittäin mielenkiintoinen kausi 2.divisioonassa.

Pelicans paperilla vahvistunut, sillä sateentekijöistä ei ole lähtenyt kuin Utriainen joka edellisillä kausilla kunnostautui ainoastaan pudotuspeleissä - roolia siellä yhtään väheksymättä. Seuraa heitä:

+++ Arola: Huippukausi Steelerssissä A-junioreissa. Pääseekö samalla tavalla maalintekopaikoille miehissä? Ainakin hifk-pelin perusteella.
+++ Viljanen: Dynamon kantavia voimia edellisellä kaudella. Kentälliselle sopiva tapa rytmittää peliä. Sentteri.
+++ Virtanen: Ei tietoa viime kaudesta, pistepörssin kärkinimiä aikaisemmilla kausilla. Siirtynyt oikeasta laidasta keskustaan.

+ Haula: Karhuissa edellisellä kaudella A-junioreiden 1 divisioonaa 9+10. Ei vakuuttanut harjoituspeleissä mutta kausi on vielä edessä.
+ Leppänen: Susien 2.divisioonaa edellisellä kaudella 7+4 tehoilla.
+ Aartolahti: Juniorimaalivahti, edellisellä kaudella BB-88 3.divisioonaa hyvillä otteilla.

Heinola hankkinut kokemusta, joten toivottavasti iäkkäämpien ratkaisijoiden bensa ei lopu kun on niin paljon annettu #HANAA jo ennen kauden alkua. Seuraa heitä:

+++ Salonen: Kaakkois-Suomen vakiokalustoa maalipörssissä. Huimat yli 500 pistettä kertovat oleellisen. Edellisellä kaudella BB-88 3.divisioonaa.
++ Utriainen: Taitava rightin puolen pelaaja jonka voi laittaa tilanteeseen kuin tilanteeseen. Viekö pelipaikan ahkerammin treenaavilta kavereilta?

+ Jonninen: Näkymätön kentällä edellisellä kaudella Pelicanssissa. Omaa hyvän pelikäsityksen.
+ Siltanen: Edellisellä kaudella Pelicanssissa. Ei saanut vastuuta ja hävisi kokoonpanosta. Nopea liikkeistään.

Siinä muutama ylösveto pelaajista jotka ovat seuraamisen arvoisia akselilla Pelicans - Heinola.

Dynamo jatkaa tutulla kaavalla vieden 80% kotiotteluista mutta vierassaldo jää tutulla tavalla laihaksi.

Voimalla hyvin aneeminen esitys Heinolaa vastaan Suomen Cupissa. Kuitenkin top 4 porukka tällä kaudella.

Povono: Töllikkö, Sollo.. onhan näitä. Ehdoton kärkijoukkue tälle kaudelle.

Hatsina: Ikonen jatkaa maalitehtailua, +- saldon jääden kuitenkin pakkasen puolelle. Vaaditaan myös muiden kenttien onnistumista yltääkseen 4 parhaan joukkoon.

Muiden joukkueiden peliesityksiin ja hankintoihin en osaa ottaa kantaa. Helpompi seurata otteluita lähiseudulla kuin kauempana. Ottakaa joku koppi tästä viestistä ja päivitelkää muiden joukkueiden osalta.
 
Viestejä
2
Heinola oli sunnuntaina kyllä täysi vastaantulija LeBa SB:tä vastaan. Mitä pidemmälle ottelu eteni, niin sitä pahemmin raskastekoinen joukkue jäi jalalla jälkeen. Toisessa erässä vieraat pääsivät hetkellisesti pelin päälle, mutta muilta osin ottelu meni kotijoukkueen hallitessa. Toki sieltä taisi Heinolalta muutama kärkinimi olla poissa, mutta ennakkohehkutuksen pohjalta odotin paljon enemmän. Kotijoukkueenkin peli oli vielä kaukana timanttisesta, vaikka ykköskenttä teki välillä mitä halusi. Pienemmässä lootassa Heinola olisi voittanut kaksinkamppailuja enemmän, nyt LeBa vei varovasti arvioiden 75% pelkän jalkanopeuden ansiosta.
 
Viestejä
12
Ponovon ottama selkäsauna Mikkelissä oli ainakin itselle suurempi yllätys kuin Heinolan lauluun lähtö Leban vieraana.

Ponovo ja Hatsina pelasivat molemmat tilastopalvelun mukaan aikalailla ykkösmiehistöillään, joten kotijoukkueen tarjoama teurastus oli kyllä käsittämätön. Toisaalta Hatsina tulee tällä kaudella olemaan pleijareissa mukana eli siinä mielessä tulos on ihan järkeenkäypä.

Heinolassa varmaan tiedettiin jo ennen sunnuntaita, että Lebaa vastaan ei tarvi edes taistella voitosta. Ihmetyttää tosin, että mukana joukkueen top6 pelaajista oli vain Salonen, Silfsten ja Moilanen (+Superjunnuksi hehkutettu Nikki). Heinola roikkui mukana tuloksellisesti kolmannen erän alkuun, mutta 8-6 kavennuksen jälkeen alkoi kolisemaan omissa ja lopputulos oli yhtä surkea kuin mitä Pelicansilla viime kaudella. Voitanee siis todeta, että Lahti-Heinola akselilta ei löydy vastusta muiden lohkojen kärkijengejä vastaan. Tai no noista kahdesta Heinola on tällä hetkellä vähemmän huono porukka.
 
Viestejä
37
Ponovon ottama selkäsauna Mikkelissä oli ainakin itselle suurempi yllätys kuin Heinolan lauluun lähtö Leban vieraana.

....
Sunnuntainen tulos tukee tuota ajatusta mitä itsellekin syntyi jossain vaiheessa, eli Hatsina voisi haastaa taisteltaessa paikasta finaaliin. Ja kyllä Ikosen 3+0 oli taas myrkyllinen tilasto Ponovoa vastaan. Alkaa olla selvää viiden kärjen osalta, järjestystä en lähde veikkaamaan:

1-5, Hatsina, Ponovo, Heinola, Voima ja Pelicans

Nostin huhuista Sudet haastamaan pudotuspelipaikasta mutta Palm ja Anttila ei vakuuta siirtolistoilta sekä sisäpiiri kertoo Kailion pelaavan vain klubi derbyt. Troopers nostaa itsensä Susien kanssa jakamaan sijat 6-7, lähinnä sen takia kun sarjan muut joukkueet sen verran heikkoja. Dynamo tyhjeni sen verran pahasti viime kaudesta ettei paukut riitä millään. Jopa potentiaalinen karsija. Toinen sympaattisista, Klubi tai Löysä tippuu suoraan kolmoseen, toisen kohtalo riippuu minkälaisia jengejä kolmosesta on tulossa ylöspäin..
 
Viestejä
887
Ihmetyttää tosin, että mukana joukkueen top6 pelaajista oli vain Salonen, Silfsten ja Moilanen (+Superjunnuksi hehkutettu Nikki).
Juuri tästä tapauksesta mitään tietämättönä, mutta maakuntamatkailua oman osuuteni harrastaneena, sanoisin että Kontiolahti on Heinolasta katsottuna aika kaukana ja se saattaa selittää miksi kaikki eivät ole mukana.
 
Noniin tänään se herkku alkaa. Veikkaukseni runkosarjan järjestyksen osalta:

PoNoVo
SB Heinola
Voima
Pelicans SB
Hatsina
Troopers
Kosken Dynamo
Sudet SB
Klubi
Löysätempo

Hatsina tulee olemaan todella lähellä playoff paikkaa, koska Pelicanssin alku tulee olemaan todella tahmea harjoitusotteluiden perusteella. Lisäksi Pelicans tulee kohtaamaan heti alkukaudesta sarjan keskikastiin oletetut joukkueet, jos se selviää niistä kuivin jaloin lohkon kärkisijatkin voi olla mahdollisia. Playoffeissa nähtäneen kuitenkin edelliskauden tapaan paikallispeli kierrokset.

Löysätemmolle odotan lyhyttä visiittiä kakkoseen, mutta Kouvolassakaan en juhlisi ennenkuin karsintapelit on takana.

#HANAA #HANAANATION #SILLANTAUKSENBANDWAGON #DIVARIIN2019
 
Viestejä
18
Näyttää Löysätemmossa olevan vanhoja Hatsinan junnuja ja vähän vanhempi ketkä ei siellä päässyt pelaamaan vaikka taidot riittäisi.. esim Niko Vilen,Simo Vironen,Eemeli Leikas!
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös