Pääkallo.fi

Miesten 2-Divisioona Kaakkois Suomi

Sillantauksen ryhmälle tuskin löytyy loppukaudesta pysäyttäjää. Ponovo oli täysi vastaantulija ja pallo poltti lavassa enemmän kuin koskaan olen nähnyt. Heinola olisi ansainnut täydet kolme pistettä.
Uskomaton taisto oli sotureilta! Tuokin piste oli tärkeä pudotuspeliviivan yläpuolella pysymisessä. Sillantaus on saanut kovilla treeneillä joukkueen palaamaan uskomattomassa iskussa joulutauolta. Kevään pudotuspeli kilvassa Heinolan sotureille ei löydy pysäyttäjää! Joukkueella tuntuu olevan hieno yhteishenki päällä ja innokkaimmat pelimiehet hakkaa jo Jopoxiin In ilmoittautumisia playoff peleihin.

#HANAA #HANAANATION #SOTURIT #DIVARIIN2019 #SALIBANDYONTAASKIVAA #PÄIJÄT-HÄMEENYKKÖSJENGI #TORILLE #POMPPULINNANKASVATIT
 
Viestejä
11
Heinola on kyllä eriskummallinen porukka suoritustason osalta. Itselläni on jotenkin sellainen tunne, että eivät mahdu runkosarjan lopussa neljän parhaan joukkoon. Pahimmista kilpailijoista Pelicans ja Troopers eivät ole parhaalla tasolla mitattuna edes kovin lähellä Heinolaa, mutta uskon siitäkin huolimatta keskinäisten otteluiden kääntyvän edellä mainittujen eduksi.

Tilanne on koko sarjan kannalta hieman ikävä, sillä Heinola on ainut porukka joka kykenee haastamaan Voiman ja Ponovon ihan tosissaan. Pari näistä peleistä nähneenä en voi kun ihmetellä, miten pelikuri riittää kovia joukkueita vastaan, mutta vastaavasti pää ja peli menee jumiin esimerkiksi Löysätemmon kaltaista palloiluporukkaa vastaan. Tällä kaudella nuo niin sanotut helpot häviöt maksavat isoa rahaa.
 
Viestejä
11
Samaa mieltä salibandypallon kanssa.Heinola on selkeesti kovin porukka 2 divarissa ponovon ja voiman lisäksi.kokeneet pelaajat Salonen ja Utriainen ovat heräämässä tosi peleihin. Heinolalla on myös monia muita laadukkaita pelaajia.Pelicanssi ja Troopers on ollu ihan turisteja kärkipeleissä.Ei vaan riitä materiaali kärki jengejä vastaan.Toki molemmat joukkueet on pelannu yli odotusten.
 
Viestejä
1
Tällä kaudella tullut seurattua pelejä sarjan mielenkiintoisuuden kasvun takia enemmänkin, viimeisimpänä tänään Koskella pelattua Dynamo-Troopers peliä. Kyseisten joukkueiden peli ei hirveästi ennakkoon odotuksia nostanut, eikä kyllä nosta jatkossakaan...
Pelin jälkeen ihan omaksi ilokseni rupesin miettimään mikä olisi oma henk.koht. All Stars kentällinen tästä sarjasta ja päädyin seuraavaan (kyseisten pelaajien joukkueiden pelejä nähnyt ehkä enemmän kuin muiden, mutta ne näytöt riittänee omaan kentälliseni):

Vasen laita: Karjalainen (Sb Heinola) + Ylivoimaisesti sarjan taitavin yksilö, 1-1 tilanteissa varmasti jokaisen puolustajan pahimpia vastustajia. Luo paljon maalintekopaikkoja, joista voisi suurimmasta osasta laittaa itsekin..
- Menettää paljon maalintekopaikkoja pelkästään sen takia kun ei lauo, vaan viimeiseen asti hakee ketjukaverin lapaa. Puolustuspelaamisessa puutteita.


Sentteri (normaalisti laidassa): Arola (Pelicans) + Loistava maalintekijä hyvällä liikkeellä, pystynyt hinaamaan joukkuetta kohti playoffseja huolimatta muun joukkueen keskinkertaisuudesta.
- Keskittyminen herpaantuu liian herkästi jos peli ei kulje ja vastustaja pääsee ihan alle.

Oikea laita: Ikonen (Hatsina) + Sarjan paras maalintekijä heikompanakin päivänä. Arolan tavoin pitää Hatsinan haaveet playoffseista elossa.
-Asenne, tyhmiä jäähyjä. Pallottomana liike minimaalista (toisaalta pörssiä katsoessa ei hirveästi ole liikettä kaivannut).

Puolustajat: Ikonen, Töllikkö (Ponovo) Tuskin sen enempää perusteluita kaipaa, aivan ylivertainen pakkipari tälle tasolle. Näiden kavereiden hoitaessa alakertaa voi hyökkääjät keskittyä 95% pelkästään hyökkäämiseen.

Maalivahti: Pönkä (Klubi) Antaa joka kerta sarjan huonoimmalle joukkueelle mahdollisuuden voittaa muun joukkueen jättäessä mahdollisuuden kerta toisensa jälkeen käyttämättä. Siirto Susiin tekisi sekä Susille että herralle itselleen paljon hyvää.

Mielipiteitä siis varmasti monia, tässä omani. Perustelut laitoin jotta ei tarvitse ihmetellä mistä hatusta nimet heitetty.
 
Viestejä
49
Sentteri (normaalisti laidassa): Arola (Pelicans) + Loistava maalintekijä hyvällä liikkeellä, pystynyt hinaamaan joukkuetta kohti playoffseja huolimatta muun joukkueen keskinkertaisuudesta.
- Keskittyminen herpaantuu liian herkästi jos peli ei kulje ja vastustaja pääsee ihan alle.
Hyvää arviointia kokonaisuutena. Tosin tästäkin huomaa, miten vaikeata on löytää hyviä senttereitä. Kaikki kunnia Jesse Arolalle L 1997, mutta parhaimmillaan hän näyttää olevan laidassa maalintekijänä. Puolustusvelvoitteet, jotka ovat varsinkin sentterille olennaisia, eivät ehkä kuulu hänen vahvuuksiinsa. All strarsiin OL ehkä...
Samoilla perusteilla joutuisin pudottamaan ehkä merkinnällä omasta all stars -kentästäni myös Hatsinan Mikko Ikosen L 1983 OL, vaikka hänelläkin kuten Jesse Arolalla on maaginen maalintekotaito.
Myös Heinolan Jere Karjalainen L 1997 pelannut pääasiassa OL.

VL voisi mielestäni olla Voiman Jasu Lind R 2000 / 20 maalia. Hyvin liikkuva nuori pelaaja, jonka parhaat vuodet ovat edessä. Toinen vaihtoehto voisi olla PoNoVon V-P Rouhiainen R 1988 hyvien tilastojensa vuoksi.

OL voisi olla edellä mainitusti Pelicansin Jesse Arola; mutta ehkä mieluummin ottaisin pelipaikalle saman seuran Ilmari Lehtisen L 1998, joka on fyysisempi pelaaja. Taitava pelaaja (1,33 maalia/O), suojaa palloa erittäin hyvin ja tilastoissa on kahdeksan liigaottelua pari kautta sitten. Ollut ilmeisesti loukkaantuneena kauden alussa, koska pelannut vain yhdeksän ottelua; mutta on parhaimmillaan aina loppukaudesta.

Sentterin paikalle on erittäin vaikea löytää hyvää tulevaisuuden pelaajaa. Katse täytyy kääntää sarjan kärkijoukkueisiin. Sieltä voisi poimia Voiman Miro Veijalaisen L 2001 / 20 syöttöä, joilla hän johtaa sarjan syöttöpörssiä. Jos pelipaikalle sijoittaa kokeneemman kaverin, niin valinta voisi olla PoNoVon Juho Kaila L 1995. Hän on pelannut yli- ja alivoimaa sekä RL on 2/2.

Klubin maalivahdin Markus Pönkän torjuntatilasto on kunnioitettava, kun huomioi joukkueen sarjasijoituksen.

Puolustajista olen samaa mieltä 2viivasyötön kanssa siitä, että PoNoVon kaksikko Risto Töllikkö ja Aleksi Ikonen ovat suoriutuneet hyvin. Muutaman pelin nähneenä voin todeta, että muissakin joukkuissa on hyviä puolustajia. Näiden roolitukset ovat ehkä erilaisia kuin em. parilla, jonka tehopisteetkin ovat isot. Olisi mielenkiintoista tietää kaikkien pelaajien (+/-) tilastot; arvioini / arvaukseni all stars -kentällisestä voisi muuttua...
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
45
Tilanne 13.2.2019 kun kaikilla 4 ottelua jäljellä ja 14 takana.

Voima 38
PoNoVo 37
Pelicans SB 24
Troopers 22
______________________________
Sudet 21
SB Heinola 21
Hatsina 17
_____________________________
Klubi 15
Kosken Dynamo 9
_____________________________
Löysätempo 6

* Voima ja Ponovo varmasti jo jatkoilla. Uskon Ponovon voittavan sarjan, Voima toinen, Pelicans kolmas ja sudet neljäs.

* Trooperssilla ei riitä, enkä jaksa heinolaankaan uskoa. Heinolan suurimpana etuna on umpisurkea kotikenttä jonka avulla voi kuitenkin kahvaista puuttuvat pisteet.

* Hatsina oli selvästi heikompi joukkue edellisvuosiin verrattuna.

* Kosken Dynamolta odotin enemmän kun taas Klubi on kairannut isoja pisteitä kotonaan.


Mielenkiintoisia ristiinpelaamisia on ollut ja tulee varmasti vielä olemaan. Uskon kuitenkin, että pleijariparit ovat Ponovo - Sudet ja Voima - Pelicans. Pidän uhkapelaamisesta ja lyön vetoa paljon parjatun Pelicanssin puolesta lohkon voitosta.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
14
Pelsulla ennakkoon vaikein loppu kausi joten uskon että ei vaan riitä Heinola pelsu tulee olee iso peli
Mutta en oo kyllä kuullu kenenkään valittavan tästä vierumäen lattiasta esim akatemia ei reenaa siellä eikä silti laita lattian piikkiin mitään että ei muutaku Heinola divarii ja sitä kuuluisaa #HANAA
 
Viestejä
45
Aamutuimaan YOUTUBEsta katsottuna Pelicans - Sudet pelin havaintoja. Ottelu päättyi siis Pelicanssin 9-7 kotivoittoon.

Susilla jatkuva liike kun pallo omalla joukkueelle, hankaloitti Pelicanssin peliä huomattavasti.

Susien karvaus näytti lamauttavan Pelicanssin avauspelaamisen kun laitahyökkääjät eivät päässeet vapaaseen tilaan. Selkeä muutos tapahtui asiassa kuitenkin kolmanteen erään kun pelicans näytti menevän laidoilta aktiivisesti sisään.

Susien C-juniori-ikäinen maalivahti pelasi hyvin. Nollasi usean tilanteen sarjan kärkipistemiehiltä.

Susien ratkaisut liikaa nimimiesten varassa.

Ansaitusti noin 30min katselun perusteella pisteet Lahteen, saa korjata jos olen väärässä ja kommentoida jos joku oli paikanpäällä katsomassa.
 
Viestejä
11
Voisin heittää lähes varmana tietona että lohkon voittaa Ponovo tai Voima. Luulen että edellä mainituille kiusaa pystyisi tekemään vain Heinola ja sekin jäisi maksimissaan yhteen voittoon.

Toisaalta uskon että Heinola hyytyy Pelicansia vastaan (kuten aina ennenkin) ja jää sen takia pleijareista ulos. JOS Heinola puolestaan pyyhkii pussinokilla lattiaa niin en nää kovinkaan todennäköisenä sitä että Lahdessa pelattaisiin tällä kaudella pudotuspelejä. Sudet ovat hyvin lähellä pudotuspelipaikkaa vain ja ainoastaan helpon loppuohjelmansa ansiosta.
 
Viestejä
45
Tänään vuorossa kuolemankamppailu pudotuspelien suhteen kun sudet kohtaa kotonaan troopersin. Susien kotikenttäetu luultavasti ratkaisee ottelun ja antaa susille sauman pudotuspeleihin. Tappiolla sudet on aika varmasti kesälomilla koska trooperssilla, #hanaanationilla ja pelicanssilla on vielä keskinäisiä otteluita.

Huomenna vuorossa myöskin erittäin mielenkiintoinen peli kun aina vaarallinen #Hanaa jengi kohtaa kotonaan Pelicanssin. Pelicanssilla pelisarake huutaa vihreänä voitoista eikä heinolalla ole myöskään hullummin mennyt. Pelicanssilla vaikein loppukausi joten antavat varmasti kaikkensa voiton eteen. Heinola häviöllä aika armasti pihalla pleijareista jos troopers voittaa tänään.

Jos Heinola ja sudet voittavat on taas korttipakka auki kahden viimeisen pudotuspelipaikan osalta.
 
Viestejä
11
Tänään tosi mielenkiintoinen peli. Veikkaan, että Sb Heinola ottaa pisteet kotiin. Pelicans pysyy erän mukana ja sit Heinola menee menojaan. Jp Utriainen tänään varmasti vaarallinen ja Salonen myös. En usko,et Arola pystyy yksin kantamaan pelicanssia voittoon.Itse aion aikanakin mennä katsomoon tänään kattoo Heinolan voiton marssia.
 
Viestejä
20
Pelicans ei ole enää pelkästään herra #70 varassa. Lupailee hyvää kevättä ajatellen. Huomiona pelicans ei ole hävinnyt kertaakaan tänä vuonna, taidetaan lahessa juhlia divarinousua keväällä.
 
Viestejä
45
Pelicans varmasti jatkossa ellei pelit mene totaalisen ristiin ja pelicanssi ota 30 kaappia omiin enemmän kuin tekee kahdessa viimeisessä ottelussa. Heinola, troopers ja sudet käy melkoisen trillerin viimeisestä paikasta
 
Viestejä
19
Pelicans varmasti jatkossa ellei pelit mene totaalisen ristiin ja pelicanssi ota 30 kaappia omiin enemmän kuin tekee kahdessa viimeisessä ottelussa. Heinola, troopers ja sudet käy melkoisen trillerin viimeisestä paikasta
Itse asiassa tämä ei pidä paikkansa.

Pelicans on ulkona playoffeista hävitessään molemmat jäljellä olevat ottelunsa, jos samalla Sudet ja Troopers voittavat omat ottelunsa. Sudet on Pelicansin edellä aina molempien joukkueiden päätyessä 30 pisteeseen.

Dokumentti "Yksittäisten otteluiden sarjamääräykset 2018-2019" kertoo seuraavaa.

"Joukkueiden paremmuus runkosarjassa määräytyy saavutettujen pisteiden perusteella.
Tasapisteissä joukkueiden paremmuuden määräävät järjestyksessä:
1) varsinaisella peliajalla voitetut ottelut
2) koko sarjan maaliero (tehdyt maalit miinus päästetyt maalit)"
 
Viestejä
37
Kuntopuntarin kolme kovinta kohtaavat vielä kivasti kun saadaan haastaa kahden kärki ja luoda asetelmia ennen playoffeja. Jännää!

Voitot Susista ja Heinolasta olivat osoitus joukkueen henkisestä kantista ja sekös lupaa hyvää. Toisestakin tappio ja kesälomalle lompsis tai olisi pitänyt venyä jäljellä olevissa peleissä. Erityisen hyvää näissä voitoissa oli kun ratkaisuja löytyi leveällä rintamalla ja Jessen ei tarvinut yksin kannatella joukkuetta harteillaan.

Tulee vielä mielenkiintoinen kevät!
 
Viestejä
11
Saa nähdä mikä on lopullinen nelikko sarjassa.Troopers hiipunut loistavan alku kauden jälkeen.Toivon,että Heinola vielä nousisi 4 joukkoon.Toki tappio Pelicansille oli pieni pettymys.Vaikka Heinola hallitsi peliä selkeästi niin maalinteko tökki.Sudet tuskin yltää 4 joukkoon.Kotona parketilla vahva mutta taso ei riitä vieraspeleissä kun selkeä kotietu on poissa.Luulen,että kovassa kevät vireessä oleva dynamo aiheuttaa ongelmia susille.Mutta saa nähdä voin olla väärässä.Pelicanssilla vaikeimmat pelit edessä sarjassa vielä ja pisteidein saanti vaikeutuu kun vastassa on sarjan kovimmat joukkueet.Toki 1 piste taitaa riittää varmaan jatko paikkaan.Tulee mielenkiintoinen loppu sarjalle.Ja divari karsintoihin menee ponovo.
 
Viestejä
8
Pelicans on jo sivuillaan ilmoittanut olevansa varma jatkoon pääsijä:

”Ottelu oli koko joukkueelta hyvää tekemistä ja erityisesti kolmoskenttä nousi tässä pelissä ratkaisevaan rooliin, tekemällä yhteensä 5 maalia. Oskari Raassina on nyt ollut joukkueen matkassa kolme peliä ja sain nyt tehtyä ensimmäisen maalinsa miesten tasolla. Hän on muutenkin hyvin päässyt mukaan joukkueeseen. Voitto varmisti meille nyt paikan neljän parhaan joukossa, niin tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!”, kommentoi valmentaja Petteri Hirvonen.

Tämähän ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Toki epätödennäköistä se on, että Pelicans ei jatkoon pääsisi, mutta en nyt sanoisi että pelien pitää totaalisen ristiin mennä.

Ohi voi vielä tulla Sudet, jos voittavat molemmat pelinsä varsinaisella peliajalla (Susilla silloin varsinaisen peliajan voittoja 10kpl ja Pelicans 9) ja Heinola mikäli voittaa viimeisenkin ottelunsa varsinaisella peliajalla ja ottaa maalierossa Pelicanssin kiinni. Tällä hetkellä Pelicans maaliero on +27 ja heinola +12.

Eli Pelicansilla on vielä mahdollisuus pullahtaa ulos jatkoilta, jos sekä Voima että PoNoVo rökittävät heidät ja Heinola voittaa omansa. 15 maalin kiinniottaminen on kuitenkin kysymysmerkki. Heinolalla viimeinen ottelu Hämeenkoskea vastaan.

Trooperssin pojilta loppui joulukussa tankista bensiini. Joulukuun alusta tähän päivään 2 voittoa ja 7 tappiota. Viimeinen peli vielä Voimaa vastaan, joten heidät lasken kyllä ulos "varmasti".
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös