Pääkallo.fi

Miesten 2-Divisioona Kaakkois Suomi

Viestejä
19
Pelicans on jo sivuillaan ilmoittanut olevansa varma jatkoon pääsijä:
Pelicansin jatkopaikka ei ollut varma aiemminkaan, jos Troopers ja Sudet olisivat voittaneet molemmat ottelunsa Pelicansin hävitessä omansa. Siksi tuo "varmistunut paikka neljän joukossa" oli mielenkiintoinen huomio.

Troopers tarvitsee jatkopaikkaan voiton Voimasta ja samaan aikaan Dynamolta kaksi voittoa. Puhutaan liki prosentin kymmenyksistä tuon suhteen. Teoriassa mahdollisuus kuitenkin vielä on olemassa.

Sudet on sinänsä vahvoilla, että nyt kaikki on omissa käsissä Heinolan voiton myötä.
Troopersin tappion jälkeen kaksi voittoa riittää Susille täysin varmaan jatkopaikkaan.

Heinolan koutsina lähtisin pelaamaan aivan ylirohkeaa karvauspeliä ja hakemaan isomaalista voittoa, koska se on ainoa vaihtoehto varmalle jatkoonpääsemiselle. Voiman pitää tietysti voittaa Pelicans tulevana sunnuntaina ja Ponovon tehdä sama viimeisellä kierroksella. Kuinka todennäköinen tuollanen yli 10 maalin voitto sitten on, niin se on hyvä kysymys.

Spekulointimahdollisuuksia on paljonkin, mutta pelaamalla ne ratkaisut tehdään.

Joten tsemppiä kaikille mainituille joukkueille tasapuolisesti!
 
Viestejä
45
Aivan mieletöntä miten joukkue pystyy venymään tiukan paikan tullen. Täysin ylivoimainen esitys Heinolalta tänään, ei jättänyt jossittelun varaan etteikö Heinola kuulu 4:n kärkeen. Troopers pelasi ehkä yhden kauden parhaista peleistään mutteivät muutamaa keskialueen pallonmenetyksistä johtuneita paikkoja lukuunottamatta päässeet kertaakaan niskan päälle. Mieletön joukkue, mielettömiä pelaajia.

Valistunut arvaus kun runkosarja taputeltu:

1. #HANAA
2.Voima
3.Ponovo
4.Sudet

No okei, Heinola ja ponovo ristiin mut kummiskin.
 
Viestejä
19
Aivan mieletöntä miten joukkue pystyy venymään tiukan paikan tullen.
Valistunut arvaus kun runkosarja taputeltu:

1. #HANAA
2.Voima
3.Ponovo
4.Sudet
Pisteet siitä, että Heinolassa riittää usko omaan tekemiseen.

Todennäköisyyksien perusteella on valitettavasti olemassa tietty mahdollisuus, että Heinola ei pääse jatkopeleihin vaikka ottaisi viimeisestä matsista 98-1 voiton. Jatkopaikan tullessa Heinola saattaa olla todella kova luu kenelle tahansa!
 
Viestejä
37
Eiköhän meidän jatkopaikka varmistu viimeistään sunnuntaina, jos ei omalla suorituksella niin viimeistään Hämeenkosken. Ystävänpäivänä hidas Sudet oli helisemässä täysin, poislukien toisen erän 10 minuuttia.
 
Viestejä
11
Heinola tosiaan menetti mahdollisuudet neljän parhaan joukkoon ryssimällä täysin käsittämättömästi kotipelinsä Pelsua vastaan . Sudet tulevat hyvin suurella todennäköisyydellä voittamaan molemmat jäljellä olevista peleistään. Karsintoihin lähtevä Dynamo tuskin pystyy laittamaan kotonaan susilaumaa kovinkaan ahtaalle, puhumattakaan viimeisessä ottelussa vastaan asettuvasta Löysätemmosta.

Jatkoon siis Ponovo, Voima, Pelicans ja Sudet
 
Viestejä
45
Kevätkiimassa liihettelevä Pelicans kohtaa huomenna sarjassa toisena olevan Voiman Lahdessa.

Jatkuuko voittoputki (tai pisteputki) jolloin susien, troopersin sekä susien tavoittelema playoffpaikka jää kahdelta mainitulta joukkueelta haaveeksi?
Kostautuuko pelaajapaletin pyörittäminen?
Löytääkö yleisö paikalle sunnuntaipäivänä?
 
Viestejä
45
Kolme varmaa playoffjoukkuetta ovat Ponovo, Voima ja Pelicans.
Pelicans kohtaa Ponovon sekä Voima trooperssin. Jos Pelicans sekä Voima voittavat, nousee Voima sarjan kärkeen.

Neljännestä playoff-paikasta kamppailevat joukkueet ovat: Sudet, Heinola sekä Troopers. Tulevat ottelut:

Sudet - Löysätempo
Heinola - Kosken Dynamo
Voima - Troopers.

Oletetaan, että Voima voittaa Trooperssin jolloin heidän playoff haaveensa kaatuu umpisurkean kevätkauden myötä. Tai ei umpisurkean vaikka syyskauteen verratessa se siltä näyttääkin.

Jos heinola sekä Sudet voittavat, on sudet jatkossa.
Jos molemmat häviävät ja troopers voittaa on troopers jatkossa.
Jos molemmat sekä troopers häviää on sudet jatkossa.
Jos heinola voittaa ja sudet häviää on #HANAA jatkossa.

Uskaltaisin veikata, että Sudet sekä Heinola voittavat ottelunsa jolloin neljännen paikan nappaa Sudet. Mielenkiintoisen otteluista tekee se, että ne pelataan eri aikaan ja ensimmäinen matsi on jo huomenna 5.3 kun Heinola kohtaa Kosken Dynamon Vierumäellä. Dynamo ei totutusti tule antamaan yhtään siimaa.

Voitti sarjan Voima tai Ponovo, uskon että sarjan voittaja valitsee vastustajakseen ennemmin Sudet/Heinolan kuin Pelicanssin.

Anal-lyysissä ei ole huomioitu tasapelejä ja niistä aiheutuvia pistemenetyksiä.
 
Viestejä
49
Voitti sarjan Voima tai Ponovo, uskon että sarjan voittaja valitsee vastustajakseen ennemmin Sudet/Heinolan kuin Pelicanssin.
Mielenkiintoinen arvio...
Näkemieni harjoituspelien perusteella pysyn itse vahvasti kannassani että on erittäin mallikas suoritus jos paikka pudotuspeleissä aukeaa.
Parhaat ennakot löytyivät ennen kauden alkua siis Voiman sivuilta; muilla oli sitten heikompaa. Pelicans otti tarvitsemansa pisteen sunnuntaina. PoNoVo pelillä ei ole siten lahtelaisjoukkueelle merkitystä; ja peliin vaikuttaa myös Pelicans A:n tuleva viikonloppu. 2-divari pudotuspeleihin pääsee kuitenkin neljä hyvää joukkuetta, joten joukkueiden asettamien tavoitteiden saavuttaminen ratkaistaan lähiaikoina... pelaamalla.
 
Viestejä
11
Pelicansilta oikein mallikas runkosarja. En pitäisi yllätyksenä vaikka taistelisivat tosissaan divariin noususta.
Onko tässä jo vähän liioittelua??Olin katsomassa peliä voimaa vastaan ja en kyllä nyt usko,että taso riittää mitenkään jatkoon playoffeissa ekaa kierrosta pidemmälle.Pelicanssin peli ailahtelee liikaa pelin sisällä.Pakko nyt sen verran kuitenkin kehua ,että jos pelaisivat kokoajan hyvälle tasolla niin mahdollisuuksia olisi selvitä vähän pidemmälle playoffeissa.Varsinkin alussa peli oli varsin mallikasta ja tuntu,että voima oli isoissa ongelmissa.Mutta sitten tapahtui jotain pelin sisällä ja voima otti niskalenkin pelsun poikasista.Enemmän olen harmissani,että suurin odotuksin kauteen lähtenyt Heinola on nyt pahassa tilanteessa kun sudet osoitti,että pystyy tiukassa paikassa voittaa dynamon.Sudet lähes varmisti paikan 4 joukkoon.Tuskin häviävät kotonaan löysätemmolle.Itse kuitenkin odotin,että Heinola nousee 4 joukkoon ollut monessa pelissä parempi kuin vastustaja.Ja hyviä hankintoja saatiin tälle kaudelle mm. Utriainen,Salonen ja sihlman.No vielä kerran ainakin päästää Vierumäellä kattoo hyvää salibandyy.Jos ei löysätempo tee ihmettä Kouvolassa.
 
Viestejä
37
Kylläpä ottaa pannuun eilinen häviö, vaikka sillä varmistuikin paikka kevään peleihin. Ei uskallettu ja osattu pelata loppua olleskaan ja siihen valmennuksen pitää keksiä jotain. Johtoasemassa pelaaminen kuntoon, sen jälkeen ei taida olla oikeastaan väliä kumpi tulee vastaan jatkopeleissä.

On tuo Jesse vaan kultaakin arvokkaampi pelaaja. Antaa mahdollisuuden mihin vain. Voiman nuori mies Jasu Lind oli näppärä ja piti Voiman runkosarja voiton elossa.
 
Viestejä
45
Harmittava tappio dynamolle.Oli selkeesti parempi ku Pelicans.Mut yks mies oli liikaa dynamolle.En usko,et Pelicans on playoffeissa.Alakerta sarjan heikoin. Hyökkäys keskikastia.Veikkaan,et jatkopeleille menee voima,Troopers,Heinola,ponovo.
Toffy miltä tuntuu näin kesäloman kynnyksellä?
 
Viestejä
42
Eikös heinolan tämän kauden joukkueen pitänyt olla sarjan kovimpia?? Nyt todennäköisesti ulkona pleijareista. Onko tässä nyt syy pelaajissa vai eikö sillantauksen pelikirjan laajuus riittänyt?
 
Viestejä
11
Toffy miltä tuntuu näin kesäloman kynnyksellä?
No ei tietenkää hyvältä.Myönnetään,että mun arviot meni pieleen playoff joukkueiden osalta.Ja Heinola siellä tuskin on mukana,mutta voit kyllä itsekkin olla samaa mieltä,että alkukauden perusteella Pelicans oli heikko.Toki nyt parantanut peliä todella paljon ja oikeat palaset ehkä löytymässä playoff pelejä varten.Saa nähdä mihin se riittää.Ja olen kuitenkin tyytyväinen,että edes yksi joukkue tältä alueelta on mukana playoffeissa.
 
Viestejä
37
Roskakoriin ne meni omatkin arviot kun Hatsina oli suorastaan pettymys tälle kaudelle. Tänään se runkosarja siitäkin huolimatta päättyy ja mielenkiintoiset pudotuspelit alkavat. Lähihistoria runkosarjasta:

Ponovo-Pelicans/PHSB
7-8
9-16
6-5
13-5
4-2
6-7
11-7
Voitot 4-3
Maaliero 56-50

Voima-Pelicans/PHSB
5-11
4-13
3-7
4-10
5-6
4-10
11-10
8-7
Voitot 2-6
Maaliero 44-74

Ponovo-Sudet
10-5
8-7
12-6
9-3
7-3
10-9
13-4
9-3
Voitot 8-0
Maaliero 78-40

Voima-Sudet
9-8
10-3
12-8
4-8
5-2
1-4
3-7
17-6
Voitot 5-3
Maaliero 61-46

Ponovo-Heinola
6-5
6-7
4-3
4-7
5-6
4-10
7-6
6-5
Voitot 4-4
Maaliero 42-49

Voima-Heinola
14-6
2-8
5-7
4-9
9-5
9-4
4-2
9-4
Voitot 5-3
Maaliero 56-45

Ponovon lohkovoiton myötä lienee selvää, että valitsevat Sudet (8-0). Jos kuitenkin Sudet ryssii tänään niin sitten Ponovolla on mietinnän paikka, että ottaako inhottava Heinola (4-4, kahdesti jatkoaika tällä kaudella) vai Pelicans (5-3).

Jos Voima voittaa lohkon niin valinta menee jo huomattavasti kinkkisemmäksi. Susien kanssa 5-3 ja parketti alusta. Pelicans 2-6, joista tällä kaudella molemmat voitot jatkoajalla. Eli varsinaisella Voima ei ole kyennyt Pelikaania kukistamaan neljään vuoteen. Voiman voittaessa lohkon, Susien ryssiessä, veikkaan Voiman valitsevan Heinolan, 5-3.

Yllä olevaan vedoten betsaisin illalla isolla Ponovon voittoa, näin saamme Voiman vastaan ja paikka finaalissa olisi lähes saletti 😏
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
11
Eikös heinolan tämän kauden joukkueen pitänyt olla sarjan kovimpia?? Nyt todennäköisesti ulkona pleijareista. Onko tässä nyt syy pelaajissa vai eikö sillantauksen pelikirjan laajuus riittänyt?
Viisi vuotta sitten olisi ainakin paperilla ollut kivenkova nippu. Utriainen, Salonen ja Sihlman ovat hyviä pelaajia mutta eivät tämän päivän sarjaan mitään kummoisia sateentekijöitä. Tilastojen perusteella tosiaan tuo ykkösketju ollut suht tehokas, mutta muualta ei ole tullut liiemmin apuja. Viime kauden paras maalintekijä Nikki on pelannut vain kahdeksan peliä koko kauden aikana ja joukkueesta puuttuu kokonaan pisteiden tekoon kykenevät puolustajat. Osaako joku kertoa, että mitä on mahtanut tapahtua Moilaselle? Edelliskauden 27 pistettä (18 ottelussa) on vaihtunut 3 pisteeseen (10 ottelussa).
 
Viestejä
37
Ponovo-Sudet
Voima-Pelicans

Ponovo hassuttelee itsensä finaaliin 2-0. Olen parjannut Susia aika paljon enkä uskonut heidän yltävän edes tänne asti.

Hirvonen on saanut palikoita kohdalleen kauden aikana ja uskonkin, että vieraista haetaan voitto. Jos kotona tulee turpaan niin en usko enää toiseen vierasvoittoon. Sarja menee siis Lahden pelin voittajalle.
 
Viestejä
45
Tilanne 13.2.2019 kun kaikilla 4 ottelua jäljellä ja 14 takana.

Voima 38
PoNoVo 37
Pelicans SB 24
Troopers 22
______________________________
Sudet 21
SB Heinola 21
Hatsina 17
_____________________________
Klubi 15
Kosken Dynamo 9
_____________________________
Löysätempo 6

* Voima ja Ponovo varmasti jo jatkoilla. Uskon Ponovon voittavan sarjan, Voima toinen, Pelicans kolmas ja sudet neljäs.

* Trooperssilla ei riitä, enkä jaksa heinolaankaan uskoa. Heinolan suurimpana etuna on umpisurkea kotikenttä jonka avulla voi kuitenkin kahvaista puuttuvat pisteet.

* Hatsina oli selvästi heikompi joukkue edellisvuosiin verrattuna.

* Kosken Dynamolta odotin enemmän kun taas Klubi on kairannut isoja pisteitä kotonaan.


Mielenkiintoisia ristiinpelaamisia on ollut ja tulee varmasti vielä olemaan. Uskon kuitenkin, että pleijariparit ovat Ponovo - Sudet ja Voima - Pelicans. Pidän uhkapelaamisesta ja lyön vetoa paljon parjatun Pelicanssin puolesta lohkon voitosta.
Vedot on hengissä edelleen. Ponovo ja Pelicans voittavat ensimmäisen kierroksen 2-0
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös