Pääkallo.fi

Miesten 2-Divisioona Länsirannikko

Viestejä
22
Oli pakko hieman tarkastella kokoonpanoja menneeltä viikonlopulta. Omaan silmään osui vai neljä farmi pelaajaa, joista kahdella taitaa olla pelejä liigassa alla. Niin tai näin, mutta totuus on että hyvää laajuutta tuo Pitulle farmisopimus. Siitä huolimatta tilasto scouttaamisella näyttäisi olevan, että enemmän Pitun peli seisoo "ykköskentän" tehojen varassa. Hirvensalolta myös tullut aikaisemmista peleistä hyvät ennakot ja raportit otteluista. Viime viikonlopun pelistä en ole vielä löytänyt raporttia. Toivottavasti julkaistaan pian.

Myös muiden joukkueiden raportteja ja maalikoosteita on mielenkiintoista selailla läpi. Harmi kun kaikilta joukkueilta ei sellaisia tule.
 
Viestejä
22
Muutamia mietteitä menneiltä kierroksilta.

KaKo jatkaa vakuuttavaa suorittamista kotonaan. Kovia joukkueita kaatunut Säkylässä ja aika isolla prosentilla on maaleja taottu. Saako KaKo kotiedun turvin paljon apua, vai täytyykö tyytyä ennakoiden vastaiseen ajatteluun, että Säkylässä on saatu peli kuntoon ja taistellaan tosissaan jopa pudotuspelipaikasta? Tosin vieraspelejä alla vain yksi, joten enemmän vastauksia tulossa kun KaKolla alkaa "vieraspelikiertue".

Leisku mielestäni alisuorittaa. Rosteri muutoksilla varmasti tekemistä asian kanssa, mutta pitäisi siellä penkin takana olla tekijä mies. Mistä mahtaa syyt löytyä? Eikö vain riitä materiaalin taidot parempaan. Tappiot tullut kuitenkin aika selvin numeroin. Eikö siellä ole myös Leiskulla farmisopparia liigaan. Ei ainakaan tuloksien valossa ole auttanut.

Wirmo menee myös samaan kastiin alisuorittajista. Harmikseni Wirmon peleistä saanut tosi vähän tietoa. Jos jollakin on antaa analyysiä miksi Wirmolla suoritukset heittelevät niin olisi hienoa kuulla. Laatua ainakin löytyy rosterista. Jossain on vika kun ei saada kaikkia tehoja irti.

MEDA näyttää pelaavan tasollaan. Ainoa virhe on tuo Säkylässä hävitty peli. Muuten näyttää homma pyörivän Salossa normaaliin tapaan. Jos ei ihmeitä tapahdu niin voisi veikata Medan ottavan kärkipaikan tulevien kierrosten aikana.

PiTU kummajaisena sarjakärjessä. Jos jollain on antaa kommenttia PiTUn pelistä niin olisi mukava tietää seisooko peli farmipelaajien varassa vai mistä moinen voittoputki?

Muuten tasaista on. Naantali vielä ainoa ilman voittoa. Vaikeaa tuntuu olevan siellä. FBC2 tuntuu olevan hukassa jos ei saa apuja edustukselta. Ruoskalla vaikeuksien kautta lähtenyt kausi käyntiin. Hirvensalo ja FoSu varmasti vakiinnuttavat paikkansa pudotuspeliviivan paremmalla puolella tulevien kierrosten aikana. Laatua ja hyvää peliä nähty molemmilta.

Toivottavasti saataisiin tänne myös aktiivista keskustelua, ennakoita ja analyyseja.
 
Viestejä
4
Tilastoja kun katsoo niin näyttäisi siltä että ihan oman rungon päällä se Pitun peli seisoo. Mutka 1 peli Pitussa, Jerkku 2 peliä ja Myllyharju 3 peliä. Nämä miehet ainoat ketkä saaneet liigassa kunnolla vastuuta.
 
Viestejä
12
Pitu tosiaan pelannut todella vakuuttavasti. Kako-pelin suonenvetoa lukuunottamatta kaikki pelit päättyneet melko maltillisilla maalimäärillä ja eikös ne mestaruudet juuri puolustamalla voiteta. Tähän jos pelkästään peilaa näkemättä peliäkään niin suurta laskua suoritusvarmuudelle tuskin on tulossa. Olisko suurin kysymysmerkki ehkä hieman pieni rosteri joka ei poissaoloja välttämättä montaa kestä?

Kako on alkusukelluksen jälkeen ottanut Säkylän pienen ammeen hienosti haltuun. Tehnyt järkyttävän määrän maaleja kolmeen peliin, mutta toisaalta myös päästänyt paljon. Odotan myös mielenkiinnolla miten pärjää vieraskaukaloissa.

Hirvensalolla 3 voittoa ja 3 tappiota, joten tuskin ihan tyytyväisiä saarella ovat. Rosteri melko kapea heillä ja muutaman kärkijätkän poissaolot varmaan suurimmat selittävät tekijän ailahtelulle. Uskoisin pysyvän playoff-taistossa kauden loppuun.

Bulls päästänyt vähän ja tehnyt vielä vähemmän. Tasaisessa sarjassa venymiset (Wirmo-voitto) on nostanut Bullsin viidenneksi. Vanhojen starojen saaminen rosteriin tärkeää, muuten en usko loppukaudesta näin korkeaan sijoitukseen. Elleivät sitten voita kaikkia kotipelejä, mikä sekin täysin mahdollista :)

Fosu ollut selvästi suurin alisuorittaja alkukaudesta. Kärkipeleistä vain 2 pistettä vaivoin ja taas "huonommat" hoidettu vaivattomasti. Rutiinin puute taitaa nuoria tekijöitä vielä vaivata. Ihme on jos ei peli ja sijoitus kauden mittaa parane.

Ruoska aloittanut totutun tahmeasti kautensa. Iskuetäisyydellä pleijaripaikasta ja eiköhän ne taas melko lähelle ainakin pääse.

Toiseksi suurin alisuorittaja SBS Wirmo vasta sijalla 8?? Kuka olis ennen kauden alkua uskonut. Viime kauden ykköspyssy kun lähti niin onko siellä maalinteko-ongelmia vai mitä. Sellanen ajatus tuli mieleen että Fosu ja Wirmo molemmat melko samanlaisia joukkueita ikärakenteeltaan ja organisaatioltaan, niin onkohan molemmissa leireissä vähän liian kovat sisäiset paineet lyöty nuorten miesten harteille?

FBC Turku melko oikeilla sijoilla. Ilman ykkösjengin apuja olis vielä vähemmän pisteitä. Ja en siis tätä farmitouhua millään tavalla väheksy, mietin vaan sitä että onkohan siellä jonkinlainen identiteettikriisi päällä kun rosterissa ukot vaihtelee pelistä toiseen.

Leiskusta vaikea sanoa mitään. Maaliero eniten miinuksella (-22 viiteen peliin). Peli varmasti vielä hakee itseään ja katsotaan kauden mittaan mihin suuntaan kehittyy. Potentiaalia varmasti parempaan.

Naantali valitettavan selvästi viimeisenä. Selkeästi puuttuu vanhemman ikäluokan liiderit ja juniorit vähän liian kovassa paikassa toistaiseksi. Meitä vastaan ainakin oli selkeitä organisoidun pelin aihioita kyllä, ratkaisuvoima vaan vähän kevyttä vielä. Usein kuulee hehkutusta miten hyviä junnuja missäkin organisaatiossa pelaa, 2divarisähly on kuitenkin ainakin toistaiseksi vähän ylipainoisten noin kolmekymppisten peli. Oikeasti hyvät junnut pelaa korkeammalla, joten antakaa aikaa älkääkä vetäkö liian nopeita johtopäätöksiä.

Kaikenkaikkiaan ollut todella mahtava startti kun sarja on näinkin tasainen. Pitun ja Kakon otteet tuoneet mukavan piristysruiskeen ja sekoittaa sopivasti pakkaa kun ruvetaan playoffpaikkoja joskus myöhemmin kunnolla metsästämään.
 
Viestejä
12
Otto, kyllä täällä Hirvensalossa ollaan ihan tyytyväisiä kauden alkuun :) Säkylän sirkuksen tekin kävitte kokemassa ja jos se jätetään pois laskuista, niin ollaan pelattu neljää "kärkijengiä" vastaan, joista yhden maalin pelejä niukat tappiot PiTU:lle ja teille (Medalle) ja kaksi selvää voittoa, FoSu ja Wirmo. Tietysti pisteitä voisi olla muutama enemmän, mutta tällaista se on, tiukkoja matseja. Ja tosiaan hieno sarja tulossa, siltä vaikuttaa. Itse toivon vielä Wirmon heräämistä, mutta eiköhän sekin tapahdu.
 
Viestejä
1
En tiedä tosta ylipainoisten salibandysta.. salibandy fanina käynyt seuraamassa Porissa PiTun matseja ja tuntuu että suurin osa jengistä on KAUHEESSA PELLISSÄ!! Uskoisin että pitun jätkille on vientiä muuallakin kun salibandy-kaukalossa!
 
Viestejä
12
Tuntuu pirun vaikealta saada keskustelua aikaiseksi tällä foorumilla :)

Mielenkiintoinen kierros tulossa ensi viikonloppuna. Lohkon keskikasti tuntuu väkisinkin pysyvän tasaisena ja playoff-taivaan sekä karsintahelvetin välissä ei ole kuin 5 pistettä eroa. Ottelupareja kun katsoin niin lähes jokaisella jengillä iso peli, joukkueiden tavoitteet huomioiden tietenkin.

UHV - IBK
MedA yrittää pysyä Pitun perässä ja Bulls taasen yrittää roikkua playoff-jengien kannassa kiinni. Bulls saattaa tappiolla valahtaa karsijan paikalle.

SB Hirvi - FBC 2
Voitolla yöhön taitaa soida GM Penan autossa defaulttina. Lohkon kolmospaikan sementointi ihan omissa käsissä, mutta tappiolla taas FBC nousee ohi ja Penan hirvenvasat saattavat pullahtaa kokonaan pleijariviivan alapuolelle. Beeceen tavoitteista vaikea sanoa, mutta eiköhän kaikki halua kaikki pelit voittaa.

Loimaa - Naantali
Leisku tarvitsee voiton varsinaisella päästäkseen suoran putoajan paikalta pois. Tappiolla taas tilanne alkaa näyttämään todella pahalta. Loimaan lakeuksilla tarvittaisiin nyt yksi kunnon voittoputki. Naantali parantanut otteitaan koko ajan ja viime kierroksella ottivat jo ensimmäisen voittonsa.

Ruoska - Kako
Ruoskalla ruuti edelleen märkää ja ryhtiliike tarvittaisiin. Kako pitelee edelleen kynsin ja hampain pleijaripaikasta kiinni. Omalla tavallaa kuudenpinnanpeli molemmille.

Mynis - Forssa
Voitolla pleijaripaikalle, tappiolla karsintaviivalle. Ennen kauden alkua kukaan tuskin ajatteli näiden jengien käyvän tässä kohtaa kautta taistelua näistä sijoituksista, ja vielä keskenään. Fosulle tappio ei vielä täysi katastrofi ole mutta wirmolle voitto on jo melkein pakollinen.
 
Viestejä
24
Kierros pähkinänkuoressa:

Meda vei niukasti pisteet Vehmaalta vähä maalisessa koitoksessa.

SBH sitten sai pisteen ja säilyi juuri playoffviivan yläpuolella. Isot 2 pistettä FBC2:selle voittolaukauksien jälkee.

Naantali ei saanut kaavittua pisteitä Loimaalta ja pitää paikkansa sarjan viimeisellä sijalla.

Ruoskan ahdinko jatkuu kun säkyläläiset ottivat täydet 3 pojoa SB Areenalta mukaansa. Haastattelujen perusteella paimiolaiset jaksoivat 20 min Kakon kyydissä ja jalat eivät enää riittäneet loppuun 40minuuttiin.

Puimurit kaatoivat Fosun ennakkosuosikkien kamppailussa HaNi Hallissaan.
 
Viestejä
26
Poimintoja kieroksen peleistä:

Sb Hirvensalo-Turku2 3-4 ja ( Hirvensalolla oli pikkasen takki auki ja Turun 2 joukkue hyödynsi tämän hyvällä esityksellään)

UHW Bulls-IBK Meda 2-3 (Maalivahdeilta huikea peli molemmissa päissä)

Leisku-SB Naantali 8-6 ( Tiukka jumbo ottelu tällä kertaa Leiskun nimiin)

Ruoska-Kako 6-9 ( Ruoskalla peli ei vaan kulje, pitkä kausi tulossa tätä menoa)

Wirmo-FoSu 9-4 (Wirmolta juuri sellaista peliä kun odotetaan heiltä)
 
Viestejä
4
Mielenkiintoinen kierros jälleen edessä. Pitkävetorivi ilman perusteluja:

SB Naantali - SB Hirvensalo X, Hirvensalolle RL. voitto
Leisku - FBT PiTU 2
IBK MEDA - SBS Wirmo X, Wirmolle RL. voitto
Ruoska - UHV Bulls 2
FoSu -KaKo 1
 
Viestejä
22
Muutama pelipäivä taas vierähtänyt ja hyviä pelejä luvassa kun lyödään ensimmäinen kierros nippuun tulevien viikkojen aikana. Analysoidaan sitten vaikka ensimmäisen kierroksen jälkeen tai ennen joulutaukoa joukkueiden kokonaisvaltaista esiintymistä. Kohta jo sarjan puoliväli saavutettu ja tähän mennessä ollut todella miellyttävä sarja seurata.

Heitetään tulevasta kierroksesta muutamia ajatuksia:

SB Naantali - SB Hirvensalo
Vaikka Naantalilla vähän tökkien on lähtenyt kausi käyntiin on syytä tarkkailla heidän ohjelmaansa. Vain kaksi kotipeliä pelattuna! Naantalin pieni kenttä ja parketti antavat kyllä suuren edun kotijoukkueelle. Uskoisinkin että Naantali tulee repimään tärkeitä pisteitä kotikentällään. Onko tämä peli se mistä Naantaliin jää pisteet? Se jää nähtäväksi, mutta helppo peli ei tule olemaan kummallekkaan. Hirvensalo oli viime pelissä tosi ohuella rosterilla liikkeellä. Saa nähdä jatkuuko sama ongelma vieläkin. Tosin täydelläkin rosterilla Naantali tulee olemaan vieraille paha paikka. Veikataan nyt maalin voittoa vieraille.

Leisku - FBT PiTU
Leisku menee alkukauden alisuorittajiin. Tärkeät pisteet napattiin Naantalilta, mutta muuten on tullut kylmää kyytiä. Pisteitä pitää ruveta napsimaan, mutta kysymys kuuluu keneltä? Tilastoja katsoessa vaikea uskoa että PiTU jättäisi pisteitä Leiskulle. PiTU jatkaa voitosta voittoon, vaikka viime pelit Porilaiset ovat vetäneet ohuella rosterilla. Lähellä oli tappio Naantalissa, mutta sitten vakuuttavaa peliä kotona ja voitto Wirmosta. Maajoukkuetauko saattaa tuoda porilaisille kaivattua leveyttä kokoonpanoon, mikä taas lisää Leiskun tuskaa varmasti. PiTU nousee isoksi suosikiksi tähän taisteluun.

IBK MEDA - SBS Wirmo
Meda jatkaa myös rutiininomaista suorittamista. Voittoja tulee ja peli tuntuu sujuvan. Niukka voitto viime kierroksella, mutta näkemättä peliä on vaikea vetää suurempia havaintoja siitä. Meda latonut palloa verkkoon hieman yli 9 maalin keskiarvolla, mikä on järjettömän paljon. Ailahtelevasti esiintyneellä Wirmolla on edessään iso urakka, jos meinaa pisteitä Salosta hakea. Wirmo kykenee systeemillään voittamaan pelejä, mutta jokin siellä tökkii ja pahasti. Wirmon suoritukset ovat ehkä olleet ehjempiä kotonaan, esimerkkinä tärkeät pisteet Fosulta. Vieraissa taas ollut tuskaista. Tasaväkinen peli tulossa, mutta uskoisin Medan kääntävän pelin rutiinilla voittoon.

Ruoska - UHV Bulls 2
Ruoska on jämähtänyt taulukon peräpäähän. Erot ovat vielä pieniä, joten kaikki on mahdollista, mutta ei tunnu Ruoskan kone käynnistyvän millään. Ruoskan peleissä maaleja on lähtökohtaisesti tehty hyvällä tahdilla, mikä taas on mielenkiintoinen vastakohta Bullsin peleihin. Pari viime peliä on Bulls pelannut vähä maalisina. Maaleja Bulls on tehnyt miltei sarjan vähiten, joten maalintekokilpailuun ei ole varaa. Mielenkiintoinen taistelupari, josta vaikea sanoa suosikkia. Veikataan nyt kuitenkin, että Ruoska pitää pisteet, tai ainakin 2 niistä.

FoSu -KaKo
FoSun kone yskii vielä hieman. Pudotuspeliviivan tuntumassa on tasaista, joten tähän asti on ollut varaa yskähdellä, mutta KaKo kiikkuu siellä paria pykälää ylempänä taulukossa. Todella tärkeistä pisteistä pelataan ja uskoisin että KaKolle tulee hikinen ilta. KaKon otteet ovat olleet mielenkiintoiset. Ensimmäinen voitto vieraissa viime viikonloppuna, mutta riittääkö silti taistelemaan pisteistä Forssassa. KaKo onnistunut tekemään maaleja paljon, mutta hieman enemmän on soinut omissa. Noin kahdeksan maalin keskiarvolla on KaKo tehnyt ja päästänyt peleissä. Jos ei puolustus toimi Forssassa, tulee vaikea ilta. En näkisi FoSun päästävän montaa maalia kotiyleisön edessä. FoSu ehkä suosikkina otteluun.

Kokonaisuutena mielenkiintoisia otteluita. Tasaisen taulukon takia jokaisen ottelun tärkeys korostuu. Myös ensimmäisen kierroksen päättää kasa kutkuttavia otteluita, mm. kärkikamppailu, mutta palataan niihin asetelmiin hieman lähempänä. Taas kerran, toivottavasti moni pääsisi paikanpäälle nauttimaan peleistä ja voisi kertoa hieman muillekkin miltä sähly näytti missäkin. Saataisiin mukavaa pöhinää tännekkin talven pimeisiin iltoihin.
 
Viestejä
22
Joukkueet pienellä tauolla, joten nyt on hyvä sauma vetää vähän ajatuksia yhteen. Muutamasta joukkueesta saanut hyvin tietoa ja näkemyksiä. Harmittavasti muutamaa joukkuetta on hieman vaikea analysoida, mutta heitellään nyt ilmaan ajatuksia mitä tulee mieleen, jos sillä saisi vaikka keskustelua hieman auki.

1. FBT Pitu 28
2. IBK MEDA 25
3. FoSu 20
4. FBC Turku 19
5. SBS Wirmo 18
6. KaKo 18
7. SB Hirvensalo 17
8. UHV Bulls 14
9. SB Naantali 8
10. Ruoska 7
11. Leisku 6

Taulukkoa katsomalla huomaa heti isoimman yllätyksen. Nousija PiTU kärjessä. Tuskimpa kukaan osasi odottaa tätä. Myös muutamia muita yllätyksiä löytyy, mikä on tehnyt tästä kaudesta erittäin mielenkiintoisen. Otetaan nyt ekana kiinni taulukon kärkeen.

PiTU on herättänyt paljon keskustelua. Muutamilta kuullut kommenttia, että Liigajätkillä se PiTU siellä kärjessä vetelee. Mikä ei kyllä pidä täysin paikkaansa. He ovat hyötyneet kyllä suuresti muutamissa peleissä Karhujen pelaajista, mutta se ei ole läheskään se isoin syy miksi Porissa ollaan onnistuttu. Muutamia pelejä nähneenä ja tilastoja seuraamalla huomaa tärkeän tilaston olevan PiTU:lla hallussa. PiTU on päästänyt 45 maalia 11 otteluun. Valtava työmäärä mitä joukkue tekee pelistä toiseen ja toimiva viisikko puolustaminen antaa joukkueelle mahdollisuuden voittaa pelejä. Yhden pelin näin, jossa nämä Karhujenkin paidassa onnistuneet farmiavut olivat pelaamassa ja pitää sanoa, että taisi heidän kenttä päästää eniten maaleja PiTUlle siinä pelissä. Farmisopimuksista voisi kirjoitella enemmänkin, mutta koitetaan pitää nyt tämä lyhyenä. En usko että PiTU:n lento pysyy yhtä tehokkaana loppukaudella, mutta näen heidät pudotuspeleissä. Nyt jo 28 pistettä kerättynä antaa hyvän pohjan loppukaudelle.

MEDA vain kolme pistettä PiTU:a perässä. Ehkä odotetun vakuuttavasti on MEDA pelannut läpi syyskauden. Säkylän tappio on oma lukunsa ja kaksi muuta häviötä tulleet sarjataulukon 1 ja 3 sijoille. MEDA:n pelistä saa ideoita katsomalla tilastoja. Maaleja osataan tehdä ja omissa ei soi paljon. Sarjan yksi parhaista maalivahdeista antaa joka pelissä joukkueelle mahdollisuuden voittoon ja hyökkäyspään osaaminen on todella vakuuttavaa. Rutiini paistaa suorittamisesta läpi. Toimivat viisikot saavat maalinteon näyttämään välillä liiankin helpolta. Kevät kaudelle yksi varmimmista suorittajista löytyy Salosta. Minun papereissa suosikki runkosarjan voittajaksi.

PiTU ja MEDA yrittäneet tehdä pientä rakoa pisteiden valossa. FoSu 3 sijalla on matkaa 2 sijalle 5 pistettä. Sijalle 8 on matkaa 6 pistettä. Kertoo todella paljon sarjan tasaisuudesta. Pudotuspeleihin taistelee vielä monta joukkuetta ja sarjan mielenkiintoisuuden vuoksi on hienoa, että taistelu on näinkin tiukkaa.

FoSu on noussut 3 sijalle. Ennakoiden mukaan pudotuspelit oli melkein varmuus Forssassa tällä kaudella. Laatua löytyy hyökkäykseen ja maaleja on syntynyt sarjan eniten. Kärki ei ole karannut liian kauas FoSun kannalta, mutta takana on muutaman pisteen päässä monta joukkuetta hengittämässä niskaan. FoSu kykenee pelaamaan laadukkaasti, mutta ilmeisesti hieman ailahtelevia esityksiä on nähty tällä kaudella. Jos tasaisuus löytyy, on vaikea nähdä miksei Forssassa pelattaisi pudotuspelejä keväällä. Uskonkin että FoSu antaa hyvää painetta kärkikaksikolle keväällä varsinkin jos ykköstykit pysyvät terveenä.

FBC Turku 2 on myös yksi todella mielenkiintoinen joukkue tällä kaudella. Ensimmäiset 6 peliä: 4 häviötä, 1 JA voitto ja 1 normaali voitto. Sitten 5 voittoa putkeen ja lopputuloksena tauolle sijalta 4. FBC Turun rosterissa on käynyt monta pelaaja jo kokeilemassa kakkosdirren vauhtia. Usealla on vain muutama peli pelattuna, mikä luo varmasti omat haasteensa viisikkopelin luomiselle. Pisteiden kärkipäässä on todella lupaava juniori, joka nauttii myös valtavaa vastuuta A-junioreiden 1 divisioonassa, sekä saanut jotakin minuutteja miesten divarissa. Tosin FBC:llä on monia muitakin lupaavia junioreita, jotka ovat todistaneet pystyvänsä pelaamaan tässä sarjassa. Ongelmana on kun nämä eivät pääse paikalla, niin FBC on ongelmissa. FBC pelissä on silti huomattavissa parannusta alkukauden peleistä. Kertooko pelitavan löytymisestä ja kemioiden luomisesta? Varmasti jotain asioita Turussa tehdään oikein, sillä 5 pelin voittoputki on vakuuttava ja sen aikana on tehty tuhoisaa tulosta. Vaikeana pidetty vieraspaikka Naantalissa ei paljon ollut esteenä Turkulaisille viimeisellä kierroksella, sekä voitto tuli myös Säkylästä. Mielenkiinnolla jäädään odottamaan pysyykö vire yllä ja millä kokoonpanolla FBC taistelee loppukauden peleistä. Tarjoaa mielenkiintoisen mausteen pudotuspeli taisteluun, mutta saattaa jäädä hieman vajaaksi.

Vain pisteen päässä viivasta on Wirmo. Wirmon kausi on ollut myös todella ailahteleva ja voidaanko jopa sanoa että pettymys. Rosterissa on laatua ja vaikea uskoa, että ei Mynämäellä olla korkeammilla sijoilla. Missä ongelma? Tasaisen taulukon takia kaikki on vielä auki, mutta tuloksia katsoessa ei voi olla ihmettelemällä Wirmon suorittamista. Pisteitä menetetty niin ylä ja ala sijoitusten joukkueille. Kotona peli näyttää toimivan paremmin, mutta vieraissa ollut vaikeaa. Paljon parannettavaa jää keväälle ja kaikki vielä otettavissa. Tulosta pitää tulla ja muutamalla tappiolla voi olla pahat seuraamukset. Ehdottomasti yksi mielenkiintoisimmista joukkueista seurata, miten Mynämäellä saadaan peliä kehitettyä. Näillä näytöillä omissa papereissa ei Mynämäellä pelata pudotuspelejä. Onneksi Wirmolla on vielä aikaa todistaa nämäkin sanat vääriksi.

KaKo seuraa taulukossa Wirmoa. Ennakoissa KaKon asema oli hieman erilainen kuin Wirmon. KaKon piti taistella säilymistä vastaan, mutta nyt on noussut taistelemaan pudotuspeleistä. KaKo on tällä kaudella saanut kotikenttänsä käännettyä isoksi eduksi. Siellä on kaatunut kärkipään joukkueita ja maaleja viimeistelty isolla prosentilla. KaKon peli kotona on todella vahvaa ja tehokasta. En näe yhtään syytä miksi KaKo menettäisi pisteitään kotona enää. Vieraissa laulu on ollut toisenlainen. Omissa on soinut ja paljon. Ongelmat tulevat kun pieneltä kentältä siirrytään isoon kaukaloon. Puolustus ei pysy tiiviinä ja sitä kautta peli hajoaa usein. Maaleja osataan silti tehdä vieraissa, mutta omissa on soinut neljässä vieraspelissä 49 kertaa. Ei hirveästi anna mahdollisuuksia voittoon. KaKolla kuitenkin saumat vielä taistella pudostuspelipaikasta. Se vaatii kuitenkin huimaa parannusta vieraspeleihin. Ykköskenttä KaKolla tehnyt hurjat määrät pisteitä. Löytyykö tarpeeksi tukea muilta kentiltä? Miten kapea rosteri jaksaa vääntää isoissa kaukalossa tärkeitä vieras pisteitä?

SB Hirvensalo vaanii kahden pisteen päässä playoff viivasta. Laatua sisältävä rosteri on viime kierroksilla esiintynyt hieman rikkonaisissa koostumuksissa. Tulosta ei ole tullut ihan odotetusti ja useasti tiukat pelit ovat kääntyneet Hirvensaloa vastaan. Maalin tappioita useampia. Jokaisessa pelissä pystynyt haastamaan vastustajansa, mutta useasti jäänyt se viimeinen rutistus tekemättä. Taitoa ja osaamista on kääntää pelejä omaksi eduksi, mutta jokin pieni lukko näyttäisi olevan. Hirvensalon kohdalla sijoitus ei kerro kaikkea totuutta, ainakaan omaan silmään. Kevätkaudella jos nämä JA/RL ja maalin tappiot käännetään voitoksi, nousee Hirvensalo vahvasti pudotuspeli joukkueeksi. Omissa papereissa odotus on, että Hirvensalo sen playoff paikan nappaa, mutta ilmaiseksi sitä ei saa. Nyt on jo liikaa pisteitä menetetty peleistä, jotka olisivat olleet otettavissa. Mielenkiintoiset kolme peliä luvassa tauon jälkeen Hirvensalolla. Vuorotellen sijat 1-3. Ne antavat ison kuvan siitä millainen tulee olemaan Hirvien loppukausi.

UHV Bulls esiintynyt tasaisen varmasti. Vähä maalisia pelejä, muutama hyvä voitto ja sitten lisäksi muutama heikompi esitys. Vahvasti keskikastin joukkueeksi tuntuu Bulls kääntyvän tällä kaudella. Bullsin loppukauden suunnitelma on ehkä pitää vähintään 8 sija ja välttää putoamis taistelu. Saumat tietenkin on nousta taisteluun playoff paikasta, mutta en ihan näe Bullsin pystyvän vastaamaan siiheen huutoon. Kotona tarjoilee varmasti vaikeita pelejä vieraille.

SB Naantali ei ole pystynyt käyttämään kotikentän tuomaa etua tarpeeksi. Voittoja vain kaksi ja todella paljon päästettyjä maaleja. Kauden teemaksi tuntuu muodostuvan taistelu suoran putoajan paikan välttämiseksi. Kotikentällä pitäisi repiä tärkeitä pisteitä. Saumat nousta 8 sijalle on vielä, vaikka se tuntuu kaukaiselta haaveelta. Pelillisesti tulosta ei synny. SB Naantalin onneksi, kaksi muutakin joukkuetta suorittaa odotusten vastaisesti ja antaa sauman Naantalille säilyttää sarjapaikka. Keväällä jokainen piste on Naantalille elintärkeä. Huomattavaa, että tuleviin kotipeleihin sisältyy päävastustajat Ruoska ja Leisku.

Ruoskan kausi on ollut todellinen pettymys. Voittoja ei vain tule. Ennen kautta puhuttiin playoff paikasta ja nyt aletaan miettiä miten vältetään putoaminen. Töitä on tehtävä paljon jos haluaa välttää karsinnat ja merkkejä pelin paranemisesta ei ole tullut. Tiukkoja pelejä osa, mutta kaikki kääntyneet vastustajien voittoon. Isosta lukosta voidaan puhua, mutta onko eväitä sen avaamiseen? Ruoska varmasti viime kausina tottunut voittamaan pelejä ja nyt ovat erilaisen haasteen edessä. Löytyykö keinoja vai tuleeko loppukaudesta yhtä tuskaa. Paineet kasvavat pelistä toiseen kun voittoja ei tule ja putoaminen on todellinen uhka. Pieni usko löytyy, että Ruoska tosissaan nousisi taistelemaan pääsystä pois karsinnoista, mutta helpolla sitä ei saavuteta.

Leiskulla tärkeät voitot Naantalista ja Ruoskasta. Siihen se sitten jää. Maaleja päästetty sarjassa eniten ja hävyttömän paljon. Kuitenkin kuullut, että paljon hyvääkin Leiskun pelissä ollut, mutta se on vain hetkittäistä. Kesken pelin saattaa tekemisen taso vaihdella liian paljon ja siitä tuloksena viimeinen sija sarjassa. Leiskulla onnea siinä, että Naantali ja Ruoska tuskailleet yhtä paljon. Vaikea loppukausi edessä, mutta Loimaalla varmasti tehdään töitä sen eteen että suoraan ei sarjapaikkaa menetetä. Tulee tiukka ja mielenkiintoinen taistelu myös häntäpään joukkueilla. Olisiko Leiskulla mahdollista hyötyä enemmän omasta Farmisopimuksestaan?

Huhhuh, siinä hieman ajatuksia mitä ilmeni. Toivottavasti jotain kommenttia ja keskustelua saataisiin tänne. Näkemykset omia ja perustuvat peleihin mitä olen nähnyt, tilasto scouttaamiseen, maalikoosteisiin ja useisiin keskusteluihin eri henkilöiden kanssa, jotka ovat nähneet pelejä omalla tavallaan. Jos jollakin löytyy eriäviä näkemyksiä tai parempaa tietoa niin toivottavasti tuodaan julki ja käydään keskustelua.

Ei voi liikaa korostaa että mielenkiintoinen ja tiukka kausi menossa. Paljon yllätyksiä saatu ja panokset ovat nyt jo todella korkealla. Toivotaankin hyvää ja upeaa toista puolikasta.
 
Viestejä
96
Jalkakisulta niin hyvä katsaus alkukauteen, että oli pakko kirjoittaa jotain omiakin mietteitä tänne.

PiTU ollut tosiaan positiivinen yllätys. FBC ollut myös yllätys, mutta lähinnä sen takia, että joukkue on pelannut niin hyvin vaikka rosteri vaihtuu koko ajan ja paljon. Neljä pelaajaa on pelannut kaikki 11 peliä ja 24 alle 5 peliä (!!). Apuja ykkösjoukkueelta olikin odotettavissa, mutta useasti nämä "avut" eivät konkreettisesti paranna joukkueen peliä (vrt. TPS:n avut Leiskuun, esim. Aku Kuikka 2+0 kahdessa pelissä). FBC on vaan jotenkin saanut tuon kierrätyksen toimimaan. Yllättäen FBC:n on näyttänyt panostavan tähän M2-joukkueeseen enemmän kuin A:n 1-divariin, jotan en ihan ymmärrä.

Naantalin ja KaKon voisi myös nostaa positiivisiin yllätyksiin. Kummaltakaan ei kauden alussa odotettu paljoakaan, kun rosteri meni kuitenkin niin paljon uusiksi.

Leisku ja ennen kaikkea Ruoska ovat olleet pettymyksiä. Wirmosta on vielä vaikea sanoa mitään. Ilmeisesti joukkue nuorentui viime vuodestakin vielä lisää, joka osittain selittää vaihtelevat tulokset. Toisaalta jos katsoo Wirmon rosterin ikäjakaumaa, niin Wirmolla ei varmaan ole kiire nousta divariin vielä tämän kauden jälkeen.
 
Viestejä
4
Jaahas, heitetääs porilainen lusikka soppaan. Tosin ilman sen kummempia perusteluja.

Onnistujat: Pitu, Turku2, KaKo.
Omalla tasollaan: Meda, Fosu, Bulls, Leisku, Naantali.
Alle odotusten: Hirvensalo, Wirmo, Ruoska.

Sarjataulukko runkosarjan jälkeen:

1. Pitu
2. Meda
3. Fosu
4. Wirmo
5. Kako
6. Turku2
7. Bulls
8. Hirvensalo
9. Ruoska
10. Naantali
11. Leisku
 
Viestejä
96
Noi Länsirannikon Salibandyfoorumin podcastit on hieno homma. Vaikka potentiaalinen kuulijakunta on tietysti aika rajallinen, on hienoa, että tällaisiakin poscasteja tehdään. Olen, ja tulen myös jatkossakin, kuuntelemaan kaikki jaksot.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös