Pääkallo.fi

Miesten 2-Divisioona Länsirannikko

Viestejä
6
#81
Onnee Meda, Onnes Fosu! Tiukkaa vääntöä finaalissa tiedossa, hyvä niin.
Ainut mitä ihmettelen on että tälläsiä pelejä liitto antaa pelata parketilla. No, sillä mennään - vähän ylempänä toi ei enää onnistu.
 
#83
Mielenkiintoista nähdä ottaako Salba tosiaan kaksi paikkaa ensi kaudelle, mutta jos pelaajia riittää niin mikäpä ettei.

Suht täysillään olevassa SB-Areenassa on kyllä jotain hienoa ja nostalgiallista erityistunnelmaa:
Hirvensalo ja Meda pelasivat helposti divarikelpoisen matsin ja oli mukava nähdä, että yksi kaikkien aikojen lahjakkaimista pelaajista, siis Lasse Paju, on jälleen täydessä tikissä.

Karsinnoissa taas oli hiukan erinäköistä sählyä, ja siinä oikeastaan näki aika hyvin, mikä ero on 2 ja 3-divarin välillä - pallollinen peli oli suht tasaista, mutta Ruoska puolusti tunnollisemmin. Veteraanihyökkääjät Kaksonen&Laaksonen eivät päässeet kovin helposti maalipaikoille, vaan peli oli melkein kokonaan Antti Keskitalon henkilökohtaisen panoksen varassa. Sen sijaan toisessa päässä muuten melko verkkaisen oloiset ruoskapelurit Ojalan ja Perkonojan johdolla saivat hieman liikaa aikaa pallon kanssa hyökkäysalueella, ja se näkyi kyllä taululla.
 
#85
Kausi 2018-2019 jo hyvää aikaa sitten saatu pakettiin. Onnittelut vielä FoSulle Länsirannikon mestaruudesta. Kausi kokonaisuudessaan oli todella mukavaa seurattavaa. Nyt sitten voitaisiin alkaa virittelemään jo hieman keskustelua tulevaa kautta kohden. Siirtoja kuitenkin on jo tapahtunut ja joukkueet tuntuneet jokapuolella vain vahvistuneen.

Ennen kuin aletaan pyörittelemään siirtoja ja huhuja niin pitäisi miettiä avataanko uusi keskustelu tulevalle kaudelle vai vedetäänkö tähän samaan uuden kauden asiat?

Mikä mahtaa olla ylläpidon toive, avataanko joka kausi uusi keskustelu divisioona kohtaisesti vai jatketaanko samalla keskustelulla? Ehkä vuosittainen keskustelu olisi selkeämpi tapa.
 
#86
Olettaisin, että samalla ketjulla jatketaan. Jos vertaan vaikkapa lätkän puolelta Jatkoaikaan, niin siellä on ketjuissa kertynyt jopa satoja sivuja vuosien varrella eri teemojen alle. Modet eivät varmaankaan huomanneet kysymystäsi, bling @joelsiltanen
 
#88
Uusi kausi on polkaistu kunnolla käyntiin ilmeisesti jokapuolella. Lohkoa on taas hieman ravisteltu. Pari parkettijengiä tiputettu pois ja tilalle nousi Paraisten sudet sekä Porilaisten kiusaksi heidän rakkaat naapurit tippuivat/nousivat herättämään jonkinnäköistä ”Pori vs Rauma rivalrya” 2.divariin. SBH ja PiTu on huudellut jo sopimuksistaan, mutta mitäs muualla on tapahtunut?
Kausiennakkoa vähän jo odotellaan :)
 
#89
Heitetään nyt jonkinlainen ennakkosetti ilmoille. Aloitetaan sarjan kärkijoukkueista ja mennään siitä läpi kaikki.
 • Salba
Salban tarinahan ei ole kaikkein kaunein ja tie vei suoraan liigasta divarin putoajaksi ja nyt sitten lähdetään kakkosesta rakentamaan uutta tulemista. Raumalla kuitenkin on takana hyvä organisaatio, jossa varmasti mennään urheilullisuus edellä ja tavoitteet ovat organisaation kehittämisessä. Mielenkiintoisen tilanteen teki se, että seuran kakkosjoukkue nousi kolmos divisioonasta kakkoseen, mutta seura päätti, ettei lähde kahdelle joukkueella pelaaman kakkosta, vaan panostaa yhteen.
Joukkueen runko alkaa olla ilmeisesti valmis, pelaajistoon on saatu kiinnitettyä viime kauden tärkeimpiä pelaajia muutamalla hyvällä hankinnalla. Kokoonpanosta löytyy ihan divari kelpoisiakin pelaajia, joten voidaan puhua, että Raumalta löytyy laatua tähän sarjaan. Joukkue varmasti haluaa takaisin ylöspäin ja voidaan olettaa, että asioiden eteen on tehty jo kesällä paljon töitä. Kokeneiden pelaajien johdolla Salba taistelee varmasti sarjan kärkipaikoista.
 • FoSu
Viime kauden Länsirannikon mestari. Joukkue lähti tavoittelemaan kauden alusta asti nousua divariin, mutta matka jäi lyhyeen valtakunnallisissa pudotuspeleissä. Forssalaisilla oli jäätävän kova runkosarjan loppu viime kaudella, eikä meno hyytynyt alueellisissa pudotuspeleissäkään. Jos huhut pitävät paikkansa niin Forssassa on saatu pidettyä runko kasassa ja vahvistuksiakin on tullut ihan liigasta asti. Viime kauden jälkeen varmasti nälkää jäi vielä ja tavoitteet pysyvät divari nousussa. Ennakkoon ajateltuna menee lohkon kärkisijoille. FoSulla oli viime kaudella todella paljon vauhtia ja taitoa. Maalinteko voimaa löytyy joukkueesta ja nuorten pelaajien kautta potentiaalia on nousuun asti. Mielenkiinnolla nähdään, paljonko Forssalaisten potentiaalista pysytään repimään tällä kaudella.
 • Hirvensalo
Hirvensalo voidaan kaiketi julistaa ”siirtoikkunan” voittajaksi. Hirvien toimistolla ollaan oltu aktiivisia ja kovia pelimiehiä on uinut haaviin liukuhihnalla. Viime kaudelle joukkueella oli hetkittäin ongelmia kokoonpanojen kanssa, mutta tuskinpa tällä kaudella samaa ongelmaa on syytä odottaa. Paperilla kasassa on joukkue, jota ei voi jättää laskuista, kun mietitään mahdollisia pudotuspelijoukkueita. Hirvensalossa on potentiaalia myös taistella ihan kärkisijoista, jos uudet tulokkaat ja vanhat liigajyrät ovat todella sitoutuneet joukkueeseen ja saavat pelin pyörimään. Mielenkiinnolla seuraillaan minkälaisia tuloksia Hirvet saavat aikaan jo harjoitusotteluissa.
 • Meda
Taitaa olla enää sarjan ainoa parkettihelvetti. Parketti onkin ainoa negatiivinen asia Salo hallissa, puitteet on kunnossa ja yleisökin löytää hyvin katsomoihin. Viime kauden runkosarjan kärkijoukkue. Medan peliä on ilo katsella, kun joukkueen kemiat toimivat upeasti. Useiden vuosien yhteispeli näkyy joukkueen pelissä ja paikoitellen Meda sai kakkosdirre sählyn näyttämään jopa salibandylta. Hirveästi ei ole uutisia joukkueen rakentamisesta kuulunut, mutta hyvällä mutulla voidaan olettaa, että runko ei hirveästi viime kaudesta muutu. Tasaisen vahva Meda tulee taas olemaan vaikea kotijoukkue voittaa ja ärsyttävän hyvä vieraissakin. Uskoisin, että Salossa halutaan uusia runkosarjan voitto, mutta helpolla se ei irtoa, vaikka mahdollisuudet siihen toki löytyy.
 • Wirmo
Wirmon viime kausi ei varmasti mennyt odotusten mukaisesti. Joukkuetta varjosti ailahtelevat otteet ja loppukauden synkkä tappioputki varmisti sen, ettei Mynämäellä pelattu pudotuspelejä. Uuteen kauteen lähdetään uuden valmentajan voimin ja pelaaja hankintojakin on ilmeisesti onnistututtu tekemään. Vahva huhu kertoo, että maalintekovoimaa on saatu ihan liigasta asti. Uusin kuvioin Wirmo lähteekin taistelemaan tosissaan tällä kaudella pudotuspeleistä. Vastustajat on tosin vahvistuneet myös samalla, joten töitä sen eteen joudutaan Mynämellä tekemään.
 • Pitu
Viime kauden yllättäjä. Johti sarjaa pitkään, mutta lopulta valui sarjan kolmannelle sijalle. Porissa ollaankin nyt mielenkiintoisen tilanteen edessä. Kaupungin ykkösjoukkue Karhut ovat pienessä kriisissä ja suurin osa kokeneista pelaajista on lopettamassa siellä. Mielenkiinnolla odotellaan sattuuko joku iso kala uimaan vielä Pitun haaviin ennen kauden alkua, yksi karhupelaaja onkin jo julkistettu Pitun pelaajaksi. Kesällä julkaistuissa sopimuksissa näyttäisi vanha runko pysyvän kasassa muutamalla uudella sopimuksella. Pitun pelityyli oli puolustusvoittoinen viime kaudella ja sen turvin se onnistuikin keräämään hyvin pisteitä varsinkin syyskaudella. Taisteleva ja puolustuspeliin tukeutuva Pitu nähdään varmasti myös tällä kaudella. Pudotuspelipaikan uusiminen tosin vaatii ja melkoista venymistä. Mukavana lisänä saadaan tähän kauteen kuitenkin Porin ja Rauman välinen derby myös salibandyynkin.
 • KaKo
KaKon viime kausi oli kaksijakoinen. Kotona tuli pisteitä, mutta vieraissa oli kyyti välillä todella kylmää. KaKo operoi välillä pienelläkin kokoonpanolla, mihin on ilmeisesti reagoitu kesän aikana. Ilmeisesti Säkylässä ollaan saatu kaivattua leveyttä. Tärkeää on myös viime vuonna hirmutehoja tehneiden kärkimiesten jatkosopimukset. Säkylässä nähtiin usein maalirikkaita pelejä ja joukkue oli myös pitkään taistelussa jopa pudotuspelipaikasta, joka taisi karata vasta viimeisellä kierroksella. Säkylässä operoi penkin takana viime kaudella todellinen ammattilainen, joka kuitenkin vaihtoi maisemaa kauden jälkeen. Nähtäväksi jää miten nyt uuden valmentajan opeissa lähtee uusi kausi käyntiin. Toinen merkittävä asia KaKolla on nyt tulevana kautena kotihalli. Säkylässä ei enää pelata, joten viekö se mahdollisesti KaKolta kotiedun kokonaan?
 • Ruoska
Farssi. Muulla sanalla ei voi kuvata Ruoskan edellistä sesonkia. Vain neljä voittoa ja karsinnat alaspäin. Paimiossa kuitenkin hoidettiin karsinnat kotiin ja pystyttiin päättämään kausi voittoon. Kesällä ollut hiljaisempaa Ruoskan mediassa, mutta jonkun sortin try-outit järjestettiin. Myös ennen kesää uhkailtiin, että aletaan tehdä paremmin ja enemmän. Nyt on aika tehdä kasvojen pesu, mutta miten se sitten lähtee käyntiin? Sarjassa taso on noussut viime kaudesta ja pelillisesti ei Ruoska ei vakuuttanut menneellä kaudella. Helppoa kautta tuskin on luvassa, mutta toivotaan viime kaudesta viisastuneena, että tällä kaudella nähdään aktiivisempi ja parempi Ruoska.
 • UHV Bulls
Vehmaan ylpeys oli viime kaudella juuri niin ärsyttävä kotijoukkue kuin pitikin. Fyysisestä pelistä tykkäävä Bulls aiheutti päänvaivaa kaikille joukkueille ja saikin aikaan mukavia tuloksia, joiden ansiosta sijoitus oli tukevasti keskikastissa. Tuskin suuria muutoksia on luvassa, Vehmaalla on aina kiva vierailla, kun tunnelmaa löytyy jokaisessa pelissä. Varsinkin kotona joukkue jaksaa vääntää ja raataa koko rahan edestä, joten sieltä tuskin helppoja pisteitä irtoaa.
 • Fbc Turku 2
Viime kaudella laajaa rosteria käyttänyt FBC2 pelasi hyvän syksyn. Kevät huipentuikin 9 pelin tappioputkeen. Syitä siihen on varmasti monia, mutta yksi merkittävä on varmasti farmiapujen loppuminen. Tälläkin kaudella varmasti tulee olemaan paljon farmiapujen varassa. Tosin jos FBC2 saa koottua laajan ja vahvan oman ryhmän niin mahdollisuuksia on taistella keskikastista. Farmiapujen turvin luultavasti pelaa vahvan kevään, jos peilaa viime vuoteen.
 • SC Wolwes
Wolwes selvitti tiensä ylöspäin ja näin ainoana Länsirannikon nousijana lähtee allekirjoittaneelle uutena tuttavuutena kauteen. Paljon ei tietoa löytynyt joukkueen tilanteesta, mutta jos viime kauden tehomiehet jatkavat niin varmasti pystyy taistelemaan kauden aikana pisteistä.

Ennakko koostuu pitkälti huhuista, netti-scouttaamisesta ja omasta mutuilusta. Haluan korostaa, että mielestäni tänä vuonna on todella laadukas kakkosdivari Länsirannikolla ja sijoitukset ovat vain suuntaa antavia. Monien osalta on vaikea lähteä arvioimaan ja antamaan virallista sijoitusta. Vaikka FBC2 onkin ”rankattu” pohjalle, en pidä joukkuetta huonona vaan näen mahdollisuuden siihen, että Turkulaiset taistelevat keskikastin mukana. Sama pätee kärkijoukkueisiin. Vaikea laittaa selkeään järjestykseen, kun ei ole absoluuttista tietoa joukkueiden tilasta.

Jos jonkun joukkueen kohdalla mennään hirveästi metsään niin korjatkaa ihmeessä. Mielellään kuulisi tarkempaa tietoa eri joukkueiden tilanteesta. Tästä on hyvä aloittaa uusi sähly syksy!
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.