Pääkallo.fi

Miesten 2-Divisioona Länsirannikko

Viestejä
22
Noniin, kevät saatiin käyntiin viikonloppuna ja ottelut jatkuu taas perjantaina. Näin alkuun pitää nostaa hattua kakkosdirren podcastista. Pienelle yleisölle tehty, mutta pääosin hyvää keskustelua, pohdintaa. Pyritty neutraalisti ja monipuolisesti näkemään myös muut joukkueet, vaikka kahden joukkueen valmentajat vetämässä keskustelua. Toivottavasti saadaan lisää tätä tulevaisuudessa.

Sitten pelattuihin peleihin. Vuosi potkaistiin heti käyntiin trillerillä. SB Hirvensalo ilmoittautui toden teolla halukkaaksi taistelemaan pudotuspeleistä. Kova voitto Medasta lämmittää varmasti valmennusta. Molempien valmentajat tykkäävät myös tällä foorumilla viettää aikaa, niin pistäkäähän vähän kommenttia pelistä.

KaKo lähti parantamaan vieras tilastojaan Vehmaalle, mutta lopputulos oli ehkä odotettu. Vieraissa ei KaKolla kulje. Bulls hieman yllättäin tilastoihin peilaten takoi jopa 10 maalia ja ei jättänyt epäselvää voittajasta. Mahtaako löytyä KaKolla eväitä vieraissa pelaamiseen tällä kaudella? Taitaa pudotuspeli haaveet murentua tämän johdosta.

Naantali haastoi kotonaan kaksi erää hienosti Wirmoa. Kolmannessa erässä sitten Wirmo nosti vaihteen isommalle ja ratkaisi pelin. Vieläkin tuntuu, että Wirmolla peli on tukkoista vieraissa. Naantalilla tosin on iso kotietu, joten pieneen kaukaloon ja parkettiin mukautuminen ottaa oman aikansa. Wirmolle kuitenkin tärkeät pisteet pudotuspeli taistelussa.

FoSu kävi hakemassa helpot pisteet Ruoskalta. Kovassa vireessä alkaa FoSu olemaan ja nyt tuntuu olevan peli kohdillaan Forssalaisilla. Ruoskalla ei muutosta syksyn alisuorittamiseen. Tässä vaiheessa kautta on todella vaikea saada enää perusasioita kuntoon, jos puutteet ovat mm. fysiikassa.

PiTU meinasi jatkaa tappiota, mutta pysyi kuitenkin FBC:n kyydissä ja käänsi jatkoilla voiton itselleen. Peli kuvastaa PiTU:n suorittamista tällä kaudella, taistelu ja työntekeminen kestää koko 60 minuuttia ja välillä vähän lisääkin. FBC:ltä ehjä esitys Porissa ja kaukana ei ollut kolme pistettä.

Mitäs sitten tuleva kierros tuo tullessaan?

Bulls - PiTU

Vehmaalla nautitaan kotiedusta ja Bulls pystyy kotona voittamaan kenet vain. PiTUlla vaikea vieras reissu tiedossa Perjantai iltaan. Arkipelit ovat vielä pahempia vieraille. Myös huomattavaa on nyt Karhujen tilanne. Koko valmennus uusiksi. Mikä mahtaa olla farmipelaajien tilanne?! Luvassa varmasti todella tiukka peli, joka saattaa hyvinkin olla maalin peli.

Hirvensalo - FoSu

Hirville saapuu nyt vieraaksi todella kovakuntoinen FoSu. Forssassa homma toimii nyt ja kovasti FoSu on nappaamassa pudostuspelipaikan. Hirvillä alla kuitenkin kotivoitto Meda:sta, joten ei pidä aliarvioida Hirviä tässä otteluparissa. Menee myös kategoriaan maalin peli, jossa jaossa olevat pisteet maistuvat molemmille. Ehkä kierroksen mielenkiintoisin vääntö.

Naantali - KaKo

Naantalille tarjolla tärkeitä pisteitä. Kotietu ei ole toiminut toivotulla tavalla, mutta nyt vastaan tulee sarjan huonoin vierasjoukkue. Onko tässä ottelussa kuitenkaan KaKolla samoja ongelmia kuin muissa kauden vieraspeleissä? KaKo hyötyy kotonaan pelitavastaan, joka soveltuu pienelle kentälle. Naantalissa kenttä on myös pieni. Pystyykö KaKo tuottamaan omalla pelillään Naantalille ongelmia? Vaikea arvioida kummalle tässä antaisi suosikin roolin. Jatkumoa kierroksen tasaisille otteluille.

Ruoska - Leisku

Kuoleman ottelu Leiskulle. 0 pistettä tästä ja alkaa olla kausi ohi. Ruoska tosin ei vakuuta. Leisku käänsi kauden ensimmäisen kohtaamisen nimiinsä. Nyt pitäisi tehdä sama temppu. Valmentaja vaihtunut, mutta onko sillä ollut vaikutusta? Nyt pitää tulla tulosta. Ruoskalla pisteiden valossa melkein sama tilanne. Tappiota ei kestä kumpikaan. Loppukaudesta tulee todella haastava hävinneelle joukkueelle. Mahdollisuuksia ottaa pisteitä on vielä, mutta vähiin käyvät ne ottelut joista realistisesti on odotettavissa pisteitä.

Wirmo - FBC2

Wirmo pyrkii pitämään 4. sijastaan kiinni. FBC2 saapuu vieraaksi, joka hengittää sarjassa heti Wirmon takana. Huomioitavaa on, että FBC Turku pelaa samana päivänä Divarissa, joten jotain vaikutusta kokoonpanoon saattaa olla. Wirmolla suorittaminen kotona ollut tasaisempaa, joten ehkä pienoisena suosikkina lähtee tähän otteluun.

Yleisesti tiukkoja ja tasaisia pelejä luvassa, ainakin näin ennakkoon mietittynä. Jos jollakin on varmat voittajat tiedossa niin pistäkää jakoon. Ihmetellään niitä yhdessä sitten.
 
Viestejä
18
Vuosi 2019 alkoi melkoisella shokki huhulla kun pikku pojat hallilla kertoivat että Kakon ja kaipion tiet eroavat tämän kauden jälkeen.
 
Viestejä
96
Bulls-PiTU pelissä on tosiaan merkittävää farmipelaajien tilanne. Viime pelissä PiTU voitti vasta jatkoajalla FBC 2:n, vaikka FBC:llä ei ollut yhtään divarivahvistusta. Mielenkiintoista nähdä sukeltaako PiTU loppukaudesta ja kuinka syvälle, kun Karhujen pelaajat eivät ole mukana.

Ruoska-Leisku tulee olemaan myös mielenkiintoinen peli. Kumpaa oikeasti motivoi 2-divarissa säilyminen? Tässä kallistun Leiskun suuntaan.

Wirmo on vieläkin kysymysmerkki. Yksi tappio kotona ja nyt vasta toinen vierasvoitto Naantalista aika nihkeällä esityksellä. Kokoonpanot vaihtelevat niin paljon, että ulkopuoliselle on vaikeaa ymmärtää niitä. Ehkä taustalla on luokkaantumisia ja/tai työkiireitä, tai jotain, mutta seuraavat 3 peliä näyttää suunnan loppukaudelle.
 
Viestejä
4
Vuosi vaihtunut, joten lienee aika ottaa osaa keskustelluun.

Fbt Pitu
Alkaako Pitun tahti vihdoin hiipumaan? Ennen joulua tappio Kakolle, vuoden alkuun nihkeä voitto Turusta ja tappio Bullsille. Tuskin tippuvat pleijareista, mutta saattaa tulla vaikea loppukausi porilaisille.

Fosu
Vorssalaiset jatkoivat vuotta voitokkaasti, saa nähdä siivittääkö tämä lento Fosun kauden päätteeksi sarjan voittoon? Kanninen - Hautala - Koppanen trio tulee olemaan jokaisella vastustajalle vaikea pala.

IBK MEDA
Salolaisilla kolme tappiota alla, viimeisin Hirvensalolle, alkaako pitumaiseen tyyliin kone yskimään? Mahdollisuus kääntää kelkka jo tulevana viikonloppuna, kun viereissa surkea Kako saapuu Saloon. Tämö ottelu näyttänee vahvasti salolaisten kevään suunnan.

SBS Wirmo
Puimureiden voitot lepäävät tällä hetkellä lähes täysin Portnojn pisteiden varassa. Joukkueen otteet parantuneet jatkuvasti ja joukkueen ykköspyssy ollut sen myötä tulikuuma, mutta löytyykö tarpeeksi tehoja ykköskentän jälkeen?

Kako
"Kova kotona, surkea viereissa" on pitänyt jälleen tällä kaudella paikkansa säkyläläisten kohdalla. Tähän ei ole edes Kaipio onnistunut tuomaan muutosta. Taitaa pleijari haavet kaatua vieras kiertueeseen, vaikka joukkue vahvistuikin kahdella salba pelurilla.

UHV Bulls
Vehmaalaiset todistivat kovuutensa kaatamalla kotona Pitun. Kova joukkue raastamaan, mutta valitettavasti ykköskentän takana pelaajamateriaalin taso ei riitä pleijari paikkaan. Toki viikonloppuna voitto kivikovasta Fosusta saattaisi luoda joukkueelle positiivisen trendin keväälle.

FBC Turku 2
Odotettua paremmin ovat turkulaiset suoriutuneet, varsinkin pisteen vieminen Pitulta oli kova temppu. Tuskin kuitenkaan selvinnee pleijareihin asti, sillä yhden miehen maalit, eivät riitä kääntämään tarpeeksi pelejä voitoiksi.

SB Hirvensalo
Kymmenen pistettä eroa alaspäin karsijan paikalla olevaan Ruoskaan. Voitto Medasta osoitti saarelaisten pystyvän hyvänä päivänä voittamaan kenet vaan. Uskaltanee jo sanoa, että sarjapaikka kakkosessa on jo varma.

Ruoska
Kauden pahin alisuorittaja! Pleijareihin kovasti ennenn kauden alkua povattu joukkuen on tällä hetkellä karsijan paikalla ja suora putoaminenkaan ei ole pois suljettua. Otti elintärkeän voiton Leiskusta ja pelaa yhtä tärkeän ottelun Naantalia vastaan helmikuussa. Löytävät joukkueen tukipilarit Mäkelä ja co tehot vielä tällä kaudella?

SB Naantali
Synkkä on Naantalin aurinko, joukkueen onneksi pelaa vielä Leiskua ja Ruoskaa vastaan. Lenkkerin takaa ei löydy tarpeeksi kakkosen tasoisia pelaajia ja tämä saattaa johtaa suoraan putoamiseen.

Leisku
Ei auttanut Kannosto, eikä yhteistyö TPS:n kanssa loimaalaisia. Tappiota tappion perään, ihmeitä pitää tapahtua, jotta Leisku nähtäisiin kakkosessa vielä ensi kaudella.
 
Viestejä
9
Pari viimeistä kierrosta näyttäisi tehneen selvän raon joukkueiden välille. Pleijari nelikko näyttäisi olevan erottumassa. Putoamisesta käydään sentään vielä kovaa taistoa. Mikä Hirvensalossa mättää? Pelaajia ei saada muutamaa poikkeusta lukuunottamatta tarpeeksi pelille.
 
Viestejä
24
Tulevan viikonlopun 3 mielenkiintoisinta ottelua (tai riippuu minkä väristen lasien takaa katsoo tietty):
01.02. Leaf Areenassa SB Hirvensalo vs SBS Wirmo
Isot pisteet jaossa viimeisen playoffpaikan metsästystä silmällä pitäen.

02.02. Porin UT:lla Pitu vs FoSu
Säilyykö Pitun paikka sarjan kärjessä vai tuleeko Forssalaiset ohi?

02.02. Maijamäen koulu SB Naantali vs Ruoska
Kummallekkin joukkueelle elintärkeitä pisteitä jaossa sarjassa säilymisen kannalta.

Muutenkin alkaa olemaan enemmän ja enemmän näitä ”6 pisteen otteluita” ympäri sarjan. Eletää jännittäviä aikoja...
 
Viestejä
22
Pienen tauon jälkeen tehdääs taas pieni katsaus tulevaan kierrokseen.

Edellä jo mainittiinkin mielenkiintoisista otteluista. Niin se on vain on että pelit vähenevät ja paljon on vielä otettavissa monella joukkueella.

SB Hirvensalo - Wirmo

Puhutaanko jo pakko voitosta? Hirvillä ei ole varaa antaa Wirmolle pisteitä jos haluavat vielä pudotuspeleihin. Hirvien ongelmana läpi kauden on ollut kokoonpano huolet. Vieraspeleissä ei tunnu olevan tarpeeksi pelaajia, mutta riittääkö enää jos hoitaa pelkät kotipelit? Loppukaudella kuitenkin luvassa enemmän vieraspelejä Hirvillä ja pisteitä ei saisi enää menettää.
Wirmolla mukava voittoputki menossa, mutta 5 viimeistä voittoa on tullut sarjataulukon häntäpäästä. Ne pelit pitääkin voittaa jos tavoitteena on pelata pitkälle keväälle. Voitolla Wirmo pystyisi tekemään jo pientä eroa viivan alapuolelle, huomioiden vielä Wirmon olevan pelin vajaa muihin verrattuna. Wirmon tuleva ohjelma ei ole kuitenkaan helpoimmasta päästä, joten pisteet Hirviltä olisivat todella tärkeät.
Ennakkona vaikea peli arvioida, mutta jos Hirvet saavat täyden kokoonpanon nousevat he pieneksi ennakkosuosikiksi kotonaan. Puhutaan kuitenkin tasaisesta taistelusta, jossa molemmat joukkueet haluavat kipeästi 3 pistettä. Varmasti tarjoaa hyvää viihdettä salibandy yleisölle.

FBT Pitu - FoSu

Pitun kevätkausi on ollut tahmainen. Vajaalla kokoonpanolla pari viimeistä peliä seilannut Pitu on ollut vaikeuksissa. Farmipelaajista ei ole ollut tukea. Tosin muutama juniori Karhuista saattaa pelata loppukauden pelit Pitussa, mutta Karhujen juniorit metsästävät myös A-junioreiden divarissa nousua. Saa nähdä millaisella kokoonpanolla joutuu Pitu taistelemaan loppukauden.
FoSu etenee tällä hetkellä voitosta voittoon. Forssassa on peli saatu kuntoon ja tulosta tulee. Tällä hetkellä ehkä se kuumin joukkue sarjassa ja FoSu jahtaakin nyt kovasti sarjan kärkipaikkaa. Mahdollisuus siihen on Porissa lauantaina.
Paljon on kiinni lauantaina saako Pitu kasaan täyttä kokoonpanoa. FoSu tulee varmasti kovaa päälle ja haluaa kontrolloida peliä. Viihdettä luvassa myös Porissa, jossa Forssalaiset ovat ennakkosuosikkeina kärkikamppailuun. Tosin helpolla pisteet eivät Porista lähde. Pitulle ja Fosulle pudotuspelit kuuluvat kevään suunnitelmiin, mutta mistä lähtökohdista? Pitu saattaa hyvinkin valua vielä pari sijaa alaspäin ja kärkikamppailu käydään FoSun ja Medan välillä. Toisaalta nyt jos koskaan on Pitulla mahdollisuus näyttää epäilijöille, että peli toimii vielä Porissa ja ottaa kovat pisteet.

Naantali - Ruoska

Jatketaan teemalla tärkeät ottelut. Naantalilla alkaa olla viimeisiä paikkoja ottaa pisteitä jos haluavat välttää suoran putoamisen. Naantalin pitäisi saada enemmän irti kotikentästään ja huomioitavaa on vielä, että Leisku saapuu myöhemmin vielä vieraaksi Naantaliin. Kaikki avaimet selvitä on olemassa, mutta tuloksia pitää tulla nyt.
Ruoskan peli on vieläkin vaikeaa. Tosin nyt on tullut niitä pisteitä mitä on kaivattu. Jatkoaika voitto Leiskusta ja kova yllätys sarjakärjestä. Vielä silti ei voi huokaista syvään. Karsinnat saattaa olla edessä joka tapauksessa, mutta suoraankin voi Ruoska pudota. Pisteet lauantaina antaisivat jo pientä turvaa. Myös voitolla olisi varmasti positiivinen vaikutus joukkuehenkeen ja sitä kautta saattaisi peli parantua entisestään, sekä se avaisi pienen sauman taistella jopa suorasta säilymisestä.
Luvassa varmasti tiukka ja tasainen vääntö, jossa kumpikaan ei anna mitään ilmaiseksi. Kotikenttä pitäisi olla Naantalilla etuna, mutta Ruoska saattaa nousta pieneksi suosikiksi.

Leisku - KaKo

Leisku jatkaa myös elintärkeiden pisteiden metsästämistä. Voitto FBC2 oli kova suoritus ja Leisku pystyi haastamaan Bullsin vieraissa, mutta ei saanut palkintoa siitä. Naantali hengittää niskaan ja varmasti paljon ratkaistaan Leiskun ja Naantalin välisessä taistelussa, mutta kaikki lisäpisteet ennen sitä ovat tottakai tärkeitä. Leiskun pelissä nähtävissä hieman piristystä ja nyt kotona olisikin oiva sauma jatkaa positiivista suorittamista.
KaKo tunnetusti sarjan ailahtelevin joukkue. Kotona todella kova ja ärsyttävä vastustaja. Vieraissa ei vaan kulje. Onnistui kuitenkin viemään Medan jatkoajalle Salossa ja jopa oli lähellä voittoakin. KaKolla jopa saumat vielä pudotuspeleihin, mutta se vaatisi huimaa parannusta loppukauden vieraspeleihin. Pisteitä ei vaan ole enää varaa menettää kenelläkään ketä jahtaa pudotuspeli viivaa sen alapuolelta. KaKon kokoonpano vahvistui vuodenvaihteen jälkeen muutamalla pelaajalla, mikä varmasti auttaa joukkuetta loppukauden taisteluissa. Silti se ei kestä paljoa ykkösmiehien poissaoloja.
Helppoa peliä ei ole luvassa kummallekkaan, mutta omissa papereissa näkisin jopa sauman KaKolle kolmanteen vierasvoittoon.

IBK Meda - FBC 2

Medalla menossa hieman tahmainen vaihe myös. Viimeiset viisi peliä on tuoneet kolme tappiota (kaksi JA tappiota), yhden JA voiton ja yhden kolmen pisteen voiton. Seuraavat neljä peliä ovat kuitenkin sarjan häntäpään joukkueita vastaan, joten olettaa saattaa Medan palaavan takaisin rutiinin omaiseen suorittamiseen. Kärkipaikka on nyt Medan otettavissa, kun Pitu on kompuroinut. Myös FoSu noussut taistelemaan ykköspaikasta. Toivottavasti luvassa on tiukka kamppailu myös kärkijoukkueiden kesken.
FBC on myös ailahtelevien suoritusten mestari. Paljon tuntuu olevan heilläkin kiinni kokoonpanosta millä ovat liikkeellä. Jännä on nähdä ketkä FBC:n edustuksen mukana olleista pelaajista jäävät 2 joukkueen käytettäväksi. Tuloksena voi olla synkkä loppukausi tai ärsyttävä vastustaja. Sarjapaikka pitäisi olla melkein varmistettu. Muutaman voiton se mielellään vaatisi, jotta ei jäisi arvuuteltavaa.
Meda lähtee peliin ennakkosuosikkina ja uskonkin sen hoitavan peli mallikkaasti kotiin. Vaikka vähäisillä farmiavuilla FBC2 on välillä pystynyt esittämään hyviä suorituksia, on Medan materiaali ja viisikkopelaaminen vain sitä edellä. Huomioidaan vielä, että Salossa ei ole kenenkään kiva käydä vieraissa.

Siitä taas vähän mietteitä pöytään. Oikein mukava kierros luvassa ja toivottavasti saadaan viihdettä monella paikkakunnalla. Toivotaan vielä, että jännitys niin sarjan ylä - ja alapäässä pysyy tasaisena viimeisille kierroksille asti.
 
Viestejä
24
Yksi kierros taas lähempänä playoffeja ja karsintoja...

FBC2 - KaKo
Lopputulos: 6 - 10
Ei saanut keltaiset kaapattua pisteitä kotikentällään vaan säkyläläiset kävivät ne ryöstämässä. KaKo samalla kaappasi ainakin hetkellisesti haltuunsa viimeisen playoff paikan. Kaksi peliä heillä vielä jäljellä ja kummatkin kotona Ruoskaa ja FoSu:a vastaan.
BC:n tappioputki venähti 7 otelun mittaiseksi. Heilläkin on enää 2 ottelua runkosarjassa SBH:ta ja Ruoskaa vastaan. Pieni mahdollisuus on että jos kummastakaan ei FBC hoida yhtään pistettä, niin vielä voivat tipahtaa karsintaviivan alle.

SB Naantali - UHV Bulls
Lopputulos: 7 - 4
SBN kaappasi tärkeän voiton kotiparketillaan. Tärkeät pisteet lipsuivat Bulssin käsistä jos kevään peileihin tähtäävät, mutta yhtä tärkeät pisteet olivat naapurileiriin. Naantalilla kolme ottelua jäljellä ja JOS he saavat kaikista kaavittua voiton sekä FBC2 häviää kummatkin ottelunsa, pääsisi SBN kuiville karsinnoista. Naantalilla on kyllä iso ja jyrkkä mäki kiivettävänä jos tähän meinaavat sillä vastaan heille tulee vielä kotona Leisku ja vieraissa SB Hirvensalo sekä FoSu.

Leisku - IBK Meda
Lopputulos: 5 - 13
Salolaiset kävivät viettämässä maalin mättämis juhlaa Loimaalla ja veivät täydet 3 pinnaa sotasaaliina kotiin. Leisku joka on nyt sarjajumbona 10 pisteellä on 3 ottelua aikaa yrittää kammeta itsensä karsintoihin. Vaikka jokainen ottelu ja piste on heille elintärkeitä, niin seuraava matsi SB Naantalin vieraissa 23.02. vasta onkin. Tämän jos loimaalaiset tyrivät niin sitten onkin se kuvauksellinen silmukka niin kireänä kaulassa että alkaa olemaan vaike hengittää. Loimaalaisilla on vielä SBN:än jälkeen Porin reissu edessä Pitun vieraaksi ja viimeisenä kotonaan SBS Wirmo.

Ruoska - SB Hirvensalo
Lopputulos: 6 - 9
SBH kävi tekemässä sen mitä vähän odoteltiinkin, eli hakemassa täydet 3 pojoa Ruoskan pyhätöstä. Ruoskallakin jatkuu karsintataisto ja heillä on vähän sama homma kuin Naantalilla. Jos FBC2 häviää kummatkin jäljellä olevat ottelunsa, Naantali häviää yhdenkin ottelunsa ja paimiolaiset taas voittavat kaikki omansa, on heillä mahdollisuus säilyä suoraan sarjassa. Yksikin pistemenetys = karsinnat. Suora putoaminenkaan ei tosin ole vielä pois suljettu.
SBH otti ottelusta ne tärkeät pisteet ja playoffpaikkakisa jatkuu. Kauden mittaa on muutamakin kirjoitellut SBH:n rosterivajaavaisuudesta, mutta eilen ei siitä ollut tietoakaan kun SB Areenalla oli 17 + 2 kokoinen miehistö. Katsomoon näytti siltä että voisi sanoa kaikkien muiden olleen paikalla paitsi itse "GM:än" kun penkin takan tahtipuikkoa heilutti T.Renberg. SBH hoiti hommansa ja tosiaan kisa jatkuu, nyt eroa viivan yläpuolelle 4 pistettä. Kolme ottelua runkosarjaa jäljellä (FBC2 vieraissa, SB Naantali kotona ja Bulls vieraissa).

SBS Wirmo - FBT Pitu
Lopputulos: 4 - 6
Myniksen pojat eivät saaneet pidettyä pisteitä kotona vaan ne lähtivät tuliaisiksi Poriin. Wirmon tappio ja KaKon voiton seurauksena menettivät mynämäkeläiset playoffpaikkansa säkyläläisille. Eroa kylläkin vain 3 pistettä ja Wirmolla on 1 ottelu vähemmän pelaamatta. Tähän soppaan vielä SBH 4 pisteen ero playoffpaikkaan ni voidaan sanoa että mitään ei ole jaettu vielä kenellekkään. Tai no top3 on kyllä kevään pelinsä jo varmistanut. Wirmolla 3 ottelua runkosarjaa jäljellä. Ensin Fosun vierana, sitten Meda kotona ja viimeisenä Leisku vieraissa.
Tuossa aikaisemmin jo se tärkein tuli kirjoitettua porin pojista. Voisi melkeen sanoa että tämä voitto varmisti kevään pelit. Nyt vain heidän kamppailunsa on Medan ja Fosun kanssa kotiedusta ja runkosarjan voiton isoin juttuhan on se että saa itse valita ketä siellä 1. kierroksella tulee vastaan. Kaksi ottelua runkosarjaa jäljellä. Kummatkin kotiotteluista kun vastaan saapuu ensin Ruoska ja sitten Fosu.
 

Salibandyn pelikohteet

F-liiga M
1X2
1X2
FBC Turku - Jymy
18.30
3.905.701.53
Indians - Classic
18.30
3.955.701.52
Oilers - TPS
18.30
1.755.003.20
Näytä kaikki
>
Viestejä
24
Runkosarjan huipennus edessä perjantaina klo:18.30 läpi länsirannikon ja samalla saadaan vastaukset seuraaviin kysymyksiin:
Kumpi Meda vai FoSu voittaa runkosarjan ja samalla kotiedun playoffeihin?
Pystyykö SBH varastamaan vähintään 2 pistettä Bullsilta Vehmaalla ja samalla nappaamaan viimeisen playoffpaikan?
Pystyykö Leisku kotonaan vielä kampeamaan itsensä läpi Wirmon pois suoran putoajan paikalta (tietenkin Ruoskan tai Naantalin pitää myös hävitä omansa)?

On se kevät jännää aikaa :D
 
Viestejä
22
Hieno viimeinen kierros tulossa. Panoksia molemmissa päissä. Käydään runkosarjan analyysi sitten läpi kun kaikki pelit pelattuna ja tehdään pienet veikkaukset pudotuspeleistä. Nyt kuitenkin katseet vielä kovasti viimeisellä kierroksella.

Siltä alkaa näyttää että Hirvensalo sieltä nousee vielä pudotuspeleihin. Hukkasi hieman pisteitä kesken kauden, mutta nyt on kaikki omissa käsissä. Tosin Vehmaalla ei helppoja pelejä ole, joten ei vielä kuuluteta kirkossa Hirvien pudotuspelipaikkaa. Olisihan se toisaalta aika paukku jos pudotuspeleissä olisi PiTU ja KaKo. Pysytään nyt kuitenkin Hirvien kelkassa ja uskotaan että Hirvensalon kausi jatkuu perjantain jälkeen.

FoSu ehkä suurimmalla varmuudella hoitaa oman viimeisen ottelunsa. Sen verran kovaan liitoon on Forssalaiset saatu, nähtäväksi jää löytyykö lainkaan pysäyttäjää. Ei välttämättä Länsirannikon joukkueista.

PiTU voi vielä pilata Medan mission runkosarjan voitosta. Luvassa hyvä peli Porissa, jossa hieman haetaan asetelmia pudotuspeleihin. Ken tietää vaikka kohtaisivatkin ensimmäisellä kierroksella. Meda lähtee otteluun suosikin roolissa, mutta joutuvat varmasti tekemään kovan työn runkosarjan voiton eteen.

Häntäpäässä käydään myös kiivas taistelu sarjapaikasta. Ruoskalla vastassa kovassa tappioputkessa oleva FBC2. 2019 vuoden puolella ei ole ainuttakaan voittoa tullut Turkuun ja kun farmiavustukset jäivät ykkösjoukkueelle, ei ole helppoja hetkiä ollut Turkulaisilla. Ruoskalla erinomainen sauma ottaa tarvittavat pisteet alavireiseltä BeeCeeltä. Tosin Ruoskallakaan ei PiTU voiton jälkeen ole juhlimiseen ollut aihetta.

Leisku saa vieraita Mynämäeltä, kun pudotuspelipaikkansa menettänyt Wirmo saapuu vieraaksi. Saa nähdä miten Wirmo onnistuu motivoimaan itsensä kauden viimeiseen otteluun. Loimaalla varmasti taistellaan jokaisesta pallosta, sillä jos ei pisteitä irtoa on suuntana 3 divisioona.

Toivottavasti viimeinen kierros tarjoilee tasaista ja viihdyttävää peliä joka paikkakunnalla. Tarinoidaan lisää kun runkosarja on saatu päätökseen.

Mielenkiintoista myös nähdä kenet runkosarjan voittaja valitsee vastustajakseen. Jos KaKo pitää paikkansa neljäntenä haluaako kumpikaan kärkijoukkueista lähteä Säkylän tikkuaskiin? FoSulla hyviä muistoja Porista, olisiko se Forssalaisten toive ensimmäiselle kierrokselle? Kenet Meda haluaa ensimmäiselle kierrokselle? PiTU vai Hirvensalo? Onneksi kaikkeen tähän saadaan pian vastauksia.
 
Viestejä
96
Mielenkiintoista on tosiaan häntäpäässä. Molemmilla putoajaehdokkaalla vastassa joukkueet, joilla ei ole enää mitään pelissä. Wirmolla olisi ehkä vielä ollut halu pestä kasvojaan kotiyleisön edessä, mutta tämä on vieraspeli. Beecee varmaan teki mitä seurassa toivottiinkin. Piti sarjapaikkansa ja varmisti farmiseuran statuksen ensi vuodeksi. Tämä oli ilmeisesti tärkeämpää kuin A-junnujen divaripaikka. Lisäksi pitää todeta, että 55 (!!!) pelaajan käyttäminen kaudessa, divariapuja tai ei, on kyllä aika haastavaa ja saattaa kostautua jossain vaiheessa runkopelaajien kyllästyttyä jatkuvaan ketjurumpaan. PiTU onnistui pitämään tämän vielä kohtuullisena käyttäen "vain" 33 pelaajaa.

Beeceen ohella Ruoska ja Wirmo olivat kauden alisuorittajia. Ruoska on perinteisesti aina huonosti harjoitellun kesän jalkeen noussut aina syksyn ja talven kuluessa sarjan kärkitaisteluun ja jopa pudotuspeleihin. Nyt ei nähty minkäänlaista nousua. Koko kausi eteni surkeasti alusta loppuun. Harjoitteliko Ruoska viime kesänä liikaa?:)

Wirmolle kausi oli vähintään yhtä suuri pettymys kuin Beeceelle ja Ruoskalle. Loppusijoitus sarjan keskikastiin ei varmaan ollut kauden alussa edes mielessä. Wirmo on ajanut jo useamman vuoden omia junnujaan sisään joukkueeseen, mutta se ei vaan näytä tuovan tulosta. Kesällä ovikaan ei käynyt kovinkaan merkittävästi kumpaankaan suuntaan, joten tämä suoritus ruoditaan seurassa varmaan tarkkaan. Sekavan alkukauden jälkeen löytyy 5 ottelun voittoputki, jota seurasi heti 5 (6?) ottelun tappioputki. Erittäin hämmentävä suoritus yleensä melko varmalta suorittajalta.

KaKo voidaan nostaa selvästi kauden onnistujiin. Käsittääkseni aika haastavasta tilanteesta kauteen lähtenyt joukkue kasvoi ja alkoi voittamaan myös vieraissa. Tosin jatkokarsintoihin KaKolla ei tule olemaan saumaakaan, eikä PiTUlla. MEDA on ainoa, jolla on edes teoreettisia mahdollisuuksia haastaa FoSu tämän lohkon voitosta. Alkukauden pienen kangertelun jälkeen FoSu on saanut pelinsä sellaiseen liitoon, että se voi viedä joukkueen jopa divariin asti.
 
Viestejä
24
Nii siinä sitten kävi että kärkinelikko lukittui runkosarjassa seuraavasti:
1. IBK Meda
2. Fosu
3. Pitu
4. SB Hirvensalo

Loimaalla pelataan 3.divaria ensikaudella ja karsintoihin menee Ruoska & SB Naantali.

Seuraavaksi odotellaan että playoff otteluparit, karsijoille vastukset ja ottelupäivät selviävät.
 
Viestejä
12
MedA - SB Hirvensalo. Lauantaina Salossa, sunnuntaina Turussa. Molemmat pelit noin klo 17, tarkentuvat. Turun peli SB-Areenalla, joten tunnelma lienee tiivis.
 
Viestejä
22
Runkosarja taputeltu kaudella 2018-2019. Lopulliset sijoitukset seuraavasti:

IBK MEDA 49
FoSu 47
FBT Pitu 42
SB Hirvensalo 36
KaKo 34
SBS Wirmo 31
UHV Bulls 29
FBC Turku 20
Ruoska 15
SB Naantali 15
Leisku 12

IBK MEDA

Tasaista suorittamista läpi kauden. PiTU:n kanssa ainoa joukkue joka päästi alle 100 maalia. Meda takoi myös sarjan toiseksi eniten maaleja, joten kokonaiskuvassa Salossa mennyt kausi hyvin. 16 voittoa kaudella ja vain kaksi 0 pisteen tappiota. Kokemus, varmuus ja taito näkyi Medan peleissä tällä kaudella. Hyviä pelaajia täynnä oleva joukkue, joka on useita vuosia päässyt pyörittämään kuvioita samoilla äijillä ja se näkyi esityksissä kentällä. Medan pelit usein näyttivät jopa kunnon salibandyltä, hienoilla hyökkäys ja vapaalyönti kuvioilla varustettuna. Nousi odotetusti sarjan kärkeen kauden edetessä ja pystyi pitämään tason korkealla läpi kauden. Pääsee hyvistä asetelmista lähtemään pudotuspeleihin, joissa tavoitteet varmasti mennä pitkälle.

FoSu

Alkukaudella meno oli ailahtelevaa. Tuloksia ei tullut halutulla tavalla ja välillä näytti ettei Forssassa saada konetta käyntiin kunnolla. Maaleja joukkue osaa tehdä, mutta alkukaudella pelit eivät kääntyneet voitoiksi. Joulukuussa sitten alkoi homma toimia. Viimeinen tappio tullut marraskuussa ja sen jälkeen on kyyti ollut kovaa. Maaleja hakattu kovalla tahdilla ja ei löytynyt FoSun junalle pysäyttäjää. Alkukauden vaikeudet kuitenkin söivät liikaa pisteitä ja kärkipaikka jäi saavuttamatta, vaikka joukkue keväällä olikin sarjan kuumin joukkue. FoSu teki viimeiseen viiteen peliin kaikkiin yli kymmenen maalia ja päättikin sarjan eniten verkkoja heilutelleena joukkueena. Forssassa on saatu kuviot kuntoon ja ajoittain on hienoa katsoa kuinka tossu liikkuu ja pallo myös. Vaikea joukkue pelata vastaan ja saivat kuntopiikkinsä kohdistettua oikeaan kohtaan kautta. Nyt vain jännitetään kuinka pitkälle FoSun juna purskuttaa. Avaimet on mennä päätyyn asti.

FBT PiTU

Alkukauden ihme, hyytyi hieman kevätkaudella kuten odottaa saattoi. Alkukauden 10 pelin voittoputki oli kova suoritus. Puolustuspeli oli nöyrää ja paikat käytettiin hyökkäyspäässä armotta hyväksi. Siihen lisäksi sarjan yksi parhaista maalivahdeista ja Karhujen farmisopimus. Sitten alkoi hieman vaikeammat ajat Porissa, kuitenkin keräsi tarvittavat pisteet pudotuspeleihin ja taisteli teoriassa loppuun asti kotiedusta. Otteet ailahtelivat enemmän kevät kaudella ja samaa nöyryyttä ei puolustuspelaamiseen löytynyt kuin syksyllä. Myös maalinteon kanssa paljon vaikeuksia. PiTU teki vain 122 maalia, kun vertaa sitä Medan 179 ja FoSun 197 maaliin näkee selvän eron. PiTUn peli olikin paljon puolustuspelaamisen varassa. Vaikka keväällä hieman omissa soi enemmän, päästi PiTU vähiten maaleja koko sarjassa. Nousijajoukkueelle hyvä suoritus taistella tie suoraan pudotuspeleihin.

SB Hirvensalo

Lähti kauteen tavoittelemaan paikkaa pudotuspeleihin. Ennakoissa oltiin laittamassa välillä Hirvensaloa jopa putoajaksi, mutta todisti kyllä ne väittämät vääriksi jo harjoitusotteluissa. Syksyllä esiintyi ailahtelevasti ja välillä näytti jopa siltä että ei Hirvillä olisi asiaa neljän joukkoon. Onnistui kuitenkin kaatamaan FoSun, mutta vastaavasti kärsi tappion FCB2 ja Naantalille. Tuntui olevan paljon ykköskentän varassa pelillisesti. Syksyllä tiukat pelit tuntuivat kääntyvän tappioiksi ja pisteitä ei kertynyt ehkä odotetulla tavalla. Kärsi hieman kokoonpano vaikeuksia muutamissa peleissä, mikä maksoi myös pisteitä. Sai kuitenkin keväälle kasattua rivinsä kuntoon ja pääsi taistelemaan loppukauden peleistä täysillä kentällisillä. Pääsi hyvään vireeseen oikeen aikaan ja lopetti kauden kuuden pelin voittoputkessa ja nappasi viimeisen pudotuspelipaikan kauden viimeisessä pelissä oltuaan vielä takaa-ajajan asemassa viimeisessä erässä.

KaKo

Kauden toinen positiivinen yllättäjä. Ennakoiden vastaisesti Säkylässä oltiin viimeiselle kierrokselle asti kiinni pudotuspeleissä. KaKon kautta voidaan pitää mielenkiintoisena kokonaisuutena. Kotona kulki hyvin, mutta vieraissa ajoittain todella kamalaa tekemistä. Teki paljon maaleja, mutta myös päästi todella paljon. KaKolla on sarjassa hyvin vahva kotikenttäetu ja Säkylässä osattiin se hyödyntää. Vaikea paikka vierailijoille ja sen kertovat myös tulokset. Niin PiTU, Hirvensalo ja Meda kaatuivat kaikki Säkylässä. Myös kauden viimeisessä ottelussa FoSua vastaan näytti KaKolla olevan voiton avaimet jo käsissä, mutta kaatui kuitenkin liialliseen jäähyilyyn ja se maksoi lopulta pudotuspelipaikan. Olisi ollut vaikea vastustaja pudotuspeleissä kenelle tahansa. Vaikka kausi päättyikin runkosarjaan, voidaan varmasti Säkylässä olla tyytyväisiä kauteen. Kauden alussa näkyi vaikeuksia saada täyttä kokoonpanoa pelille, mutta kauden mittaan vahvistui muutamalla hankinnalla. Mielenkiinnolla odotetaan millaisella rosterilla ja valmennuksella ensi kauteen lähdetään ja missä Säkylässä pelataan.

SBS Wirmo

Pettymys. Siihen voidaan kiteyttää tämä kausi Mynämäellä. Tavoitteet korkealla ja ennakoissakin väläyteltiin jopa mahdollisuudesta karsia Divariin. Alkukaudella todella ailahtelevia esityksiä. Häviöitä niin kärki ja häntäpään joukkueille. Voittoja sieltä sun täältä, mutta vaikeuksia tuntui olevan. Joulukuussa alkoi näyttää jo hieman paremmalta. Ajateltiin jo viiden pelin voittoputken aikana, jos se Wirmo vihdoin sai koneet käyntiin mutta niin vain se voittoputki kääntyi sitten vastaavasti viiden pelin tappioputkeksi kun vastaan tuli vuoron perään kärkijoukkueita, mikä vei lopulta saumat jatkopeleistä. Vaikea on sanoa mistä johtuivat ongelmat Mynämäellä tällä kaudella. Tavoitteet kuitenkin oli korkeammalla ja materiaalinkin puolesta olisi odottanut parempaa lopputulosta.

UHV Bulls

Vehmaalla mentiin pitkälti odotusten mukaan. Keskikastin joukkue, joka päätyi omille paikoilleen sarjan loputtua. Vehmaalla yleisö on hyvin mukana peleissä ja tuo tunnelmaa peleihin. Bulls on sarjassa yksi ärsyttävämpiä kotijoukkueita pelata vastaan. Fyysisen pelitapa ja kotikenttä yhdessä takaavat vaikeita aikoja vierailijoille. Onnistumisia tuli myös vieraskentillä ja pystyi läpi kauden kiusaamaan kärkijoukkueita. Vehmaalla voidaan kai olla tyytyväisiä kauden lopputulokseen, vaikka tasaisessa sarjassa olisi voinut olla saumat hieman korkeammallekin.

FBC Turku 2

Turussa tavoitteet taisi olla sarjapaikan säilyttäminen. Tavoitteet täytettiin, mutta ei voi sanoa että oli helppo kausi BeeCeellä. Niinkuin edellä mainittiin kävi FBCn riveissä aika liuta pelaajia kokeilemassa kakkosen vauhtia. Alkukaudesta keräsivät tarvittavat pisteet ja sitten päättivät sarjan jopa yhdeksän peli tappioputkeen. Kun farmipelaajat otettiin pois ja ainoa 20 maalin mies vaihtoi ykkösjoukkueen paitaan, ei jäänyt paljon ratkaisuvoimaa FBC2 käytettäväksi. Tavoite oli säilyttää sarjapaikka ja se onnistui, mutta voidaanko silti olla tyytyväisiä joukkueen suorituksiin? Pelaajaruletti varmasti vaikeutti joukkueen pelaamista. Odotellaan taas millaisilla tavoitteilla ensi kaudelle FBC2 lähtee.

Ruoska

Voidaanko puhua sarjan suurimpana alisuorittajana? Viime kauden menestys meinasi vaihtua totaaliseen katastrofiin. Isoin kysymys on miksi? Mitä tapahtui? Syitä on varmasti monia ja niitä kaikkia ei varmasti edes Paimiossa tiedetä. Huono kesä alla, synkkä alkukausi toi mukanaan turhautumista ja mailan puristelua. Vielä syksyllä oltiin varmoja, että Ruoska heräilee sählykauteen hieman myöhässä, mutta lopputuloksena oli että Paimiossa oltiin koko kausi horroksessa. Viisi voittoa ja 15 pistettä koko kauden saldo. Ei lohduta varmasti yhtään. FBC2 tarjoili vielä mahdollisuutta tappiputkellaan Ruoskalle nousta pois karsijan paikalta, mutta kun ei kulje niin ei kulje. Tuntui että peli oli kärkipelaajien varassa kokonaan ja kun niiden peli-ilo oli kateissa, kynti koko joukkue syvällä. Kävi välillä jopa suoran putoajan paikalla, mutta onnistui kuitenkin taistelemaan itsenä pois viimeiseltä sijalta. Paimiossa ollaan isojen kysymysten äärellä, oli sitten luvassa ensikaudella 2- tai 3-divisioonan pelejä. Ruoskan kausi jatkuu vielä, mutta ei tavalla jota Paimiossa odotettiin.

SB Naantali

Vältti jo viime kaudella tippumisen täpärästi. Lähtökohdat eivät olleet sen kummoiset tälle kaudelle ja ennakoissa pidettiin Naantalia mahdollisena putoajana. Nuori joukkue lähti varmasti vain välttämään putoamista myös tällä kaudella. Alkukaudella ei pisteitä tarttunut ja vaikealta näytti Naantalin tekeminen. Kuitenkin sai revittyä kasaan 15 pistettä. Naantalin onneksi sarjasta löytyi vielä yksi alisuorittaja, jonka takia ei Naantalille suoraa putoamista suotu tälle kaudelle. Naantalin kotikenttä on myös vaikea vieraille. Pieni parketti ja punainen pallo antavat etua kotijoukkueelle ja neljästä voitosta kolme tulikin kotikentällä. Materiaali ei vain riittänyt tällä kaudella pidemmälle, mutta Naantalin kausi jatkuu vielä ja saumat säilyttää sarjapaikka on omissa käsissä.

Leisku

12 pistettä ja matka jatkuu 3 divisioonaan. Leiskun kausi oli suuri pettymys. Kesällä lähti yli 100 tehopistettä joukkueesta ja runko ilmeisesti muuttui hieman muutenkin. Sisään uusi valmentaja ja farmisopimus liigaan kuitenkin tarjosivat mahdollisuutta taistella sijoituksista keskikastissa. Toisin kävi. Loimaalla sukellettiin isosti. 3 pisteen voittoja vain 3 ja ne tulivat kaikki häntäpään joukkueilta. Oikeita pelejä mitä pitikin voittaa, mutta pisteitä olisi tarvinnut raapia myös muualtakin, jotta sarjapaikka olisi säilynyt. Mahdollisuudet siihen oli vielä ihan viimeiselle kierrokselle asti, mutta ei ollut ilon aihetta Loimaalla. Kesken kauden vielä valmentajan vaihto, mutta ei sekään saanut käännettyä Leiskun kurssia tarpeeksi. Farmisopimus ei paljoa hyödyttänyt ja menetettyjä pelimiehiä ei onnistuttu paikkaamaan, lopputuloksena 3 divisioona. 190 maalia omiin ja vain 107 tehtyä kertovat karun kuvan Leiskun tasosta tällä kaudella. Jäädään odottelemaan josko Loimaalla uudet tuulet puhaltaisivat vielä tulevaisuudessa Leiskun takaisin isoihin ympyröihin.

Siinä omat ajatukset runkosarjan jälkeen. Edelleen näkemys on vain minun ja jos jotakin asiavirheitä ilmenee niin korjatkaa ja kommentoikaa ihmeessä. Myös kommenttia joukkueista muiltakin olisi kiva lukea, jos vaikka olisi jotain sisäpiirin tietoa esittää miksi joku joukkue onnistui tai ei. Kuitenkin viihdyttävä runkosarja takana ja onneksi vielä pelit jatkuvat. Tehdään samalla nopea katsaus tuleviin pudotus- ja karsintapeleihin.

IBK Meda - Hirvet

Meda valitsi sitten Hirvensalon. Nähdään valmentaja ystävysten kaksintaistelu. Luvassa varmasti tasaista ja viihdyttävää salibandyä. Varsinkin jos Hirvet saavat kaikki kanuunat pelille on vaikeuksia tiedossa Medalle. Runkosarjassa molemmat voittivat kotiottelunsa ja molemmat pelit olivat tiukkoja maalin pelejä. Meda kaatoi viimeisellä kierroksella PiTUn selvin numeroin, mutta valitsi silti Hirvensalon vastustajaksi. Totta kai matka on lyhyempi vieraspeliin, mutta onko vastustaja helpompi? Ennakkoon ajateltuna tämä ottelupari on se tiukempi ja viihdyttävämpi, jossa taitoa kentällä nähdään paljon. Salossa nautitaan kotiedusta ja vaikea on nähdä onnistuuko Hirvensalo käydä ryöstöretkellä Salon kotiyleisön edessä.

Veikkauksena Meda jatkoon voitoin 2-1.

FoSu - PiTU

Fosulla on hyviä muistoja PiTUn viime kohtaamisesta. Ylikävely Porissa ja joukkue muutenkin todella tulisessa kunnossa. Syksyllä PiTU haki vieraspisteet Forssasta, mutta FoSun peli on sen jälkeen ottanut askelia eteenpäin ja PiTUlla vastaavasti ollut hankaluuksia löytää omaa alkukauden tekemistä. Tosin ei FoSu voi tähän sarjaan lähteä ylimielisesti, sillä Porilaiset varmasti lähtevät nöyrästi altavastaajana sarjaan, mikä sopii heille hyvin. Täyden työn saa FoSu tehdä jos haluaa edetä länsirannikon finaaliin tällä kaudella. Kuitenkin Forssassa ollaan varmasti lyöty jäitä hattuun ja uskoisin että siellä osataan valmistautua tarvittavalla tavalla sarjaan. Oletuksena on myös tasaista vääntöä, mutta materiaalin ja joukkueen suoritus tason huomioiden voidaan olettaa FoSun jatkavan tästä parista eteenpäin.

FoSu jatkoon 2-0 voitoin.

Vielä ei ole tietoa ketä vastaan Ruoska ja Naantali karsivat, mutta ennakkoon voisi olettaa Naantalille vaikeaa karsintaa. Ruoskalle voisi enemmän antaa mahdollisuuksia säilyttää sarjapaikka, vaikka kausi onkin kokonaisuudessaan ollut surkea.

Mukavaa kevättä kaikille sählyfaneille. Kevät on urheilijoiden ja fanien parasta aikaa!
 

Salibandyn pelikohteet

F-liiga M
1X2
1X2
FBC Turku - Jymy
18.30
3.905.701.53
Indians - Classic
18.30
3.955.701.52
Oilers - TPS
18.30
1.755.003.20
Näytä kaikki
>
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös