Pääkallo.fi

Miesten F-liigan välieräsarja Classic-Nokian KrP

Finaaleihin menee...

  • Classic

  • Nokian KrP


Results are only viewable after voting.
Viestejä
37
Syvästi toivon, että krp menisi finaaliin, tiukkaa se tulee kyllä tekemään.

Odottaisin mm. Rantalta kovaa tasonnostoa. Ei oikein päässyt spoteille happeeta vastaan pl. Kolme maalia viimeisessä ottelussa, joista kaksi taisi mennä tyhjiin.

Krp:n kakkosketju on ollut hyvässä vireessä ja uskon että ne pärjää hyvin clasun kakkosta vastaan. Kuten todettua, clasun ykkönen ihan omaa luokkaansa..

Siisti peli tulossa tänään! Pitää käydä hakee pari bisseä kaupasta ja nauttia laatusählystä.
 
Viestejä
155
En ole perehtynyt muiden palloilulajien tilanteeseen, mutta joku paremmin tietävä voisi kertoa onko termiä "dynastia" käytetty muissa lajeissa kuin salibandyssa. Penkkiurheilijan näkökulmasta yhden joukkueen lähes suvereeni asema on omiaan vähentämään mielenkiintoa missä tahansa palloilulajissa: "Salibandyssa pelataan 60 minuuttia ja lopulta Classic voittaa". Toivottavasti nyt käsillä olevassa puolivälieräsarjassa ei käy näin kuin korkeintaan kolmessa ottelussa.
 
Viestejä
1,017
En ole perehtynyt muiden palloilulajien tilanteeseen, mutta joku paremmin tietävä voisi kertoa onko termiä "dynastia" käytetty muissa lajeissa kuin salibandyssa. Penkkiurheilijan näkökulmasta yhden joukkueen lähes suvereeni asema on omiaan vähentämään mielenkiintoa missä tahansa palloilulajissa: "Salibandyssa pelataan 60 minuuttia ja lopulta Classic voittaa". Toivottavasti nyt käsillä olevassa puolivälieräsarjassa ei käy näin kuin korkeintaan kolmessa ottelussa.

Kyllä on käytetty ja ihan yleismaailmallisesti. Vaikkapa NHL:n puolelta viime vuosikymmenellä Blackhawks ja Kings ylsivät noihin puheisiin, vaikka menestys oli Classicia vaisumpaa. Futiksesta esim. Juventus ja Bayern. Historia termillä on pitkä.

Esim.
Greatest dynasties in sports history

Ja

Merriam-Webster:
Sports Dynasties
Dynasty has been in use in English for over 600 years, for most of that time referring to a ruling family that maintains power through succession. Around the beginning of the 19th century, the word developed the figurative sense “a group or family that dominates a particular field for generations.” Nowadays, this sense of dynasty is often applied to a sports franchise which has a prolonged run of successful seasons. The sports use appears to have begun in the early 20th century. An article in The Washington Post in 1905 refers to “John T. Brush’s baseball dynasty,” and by 1912 the St. Louis Post-Dispatch reported that “if players were free agents at the end of every two years, baseball dynasties such as those built up by the Cubs, Athletics, Detroits and Giants would not be possible.”
 
Viestejä
37
Vika erä alko olee jo krp:ltä ihan hyvää peliä. Rantala oli liekeissä tänään. Harmi juttu se Mattilan sooloilu omassa päässä, jonka seurauksena Johansson pääsi rokottamaan. Vielä vähän rentoutta ja varmuutta tohon krp:n peliin niin kyl mä uskon et mahikset on mennä jatkoon!
 
Viestejä
791
En ole perehtynyt muiden palloilulajien tilanteeseen, mutta joku paremmin tietävä voisi kertoa onko termiä "dynastia" käytetty muissa lajeissa kuin salibandyssa.

Suomessa olen kuullut käytettävän termiä Naisten lentopalloliigan 7 kertaa peräkkäin vuosina 2009-2015 voittaneesta LP Viestistä. Viestillä myös 114 ottelun voittoputki vuosina 2012-2015.

7 peräkkäiseen mestaruuteen on yltänyt myös BK-46 miesten käsipallossa 1983-1989. Karjaalaisten voittoputki oli enimmillään 70 ottelua, joka lienee edelleen miesten palloilulajien ennätys. Myös BK-46 olen kuullut kutsuttavan dynastiaksi, koska 19 mestaruutta 1979-2006.
 
Viestejä
1,393
KrP tarjosi hyvän vastuksen, mutta Classic veti pidemmän korren avauspelistä:


Hauska sanonta muuten tuo "Veti pidemmän korren" - viittaa jotenkin omassa mielessä arpapeliin.

Noh, ainakaan tänään ei onnettarella roolia ollut - selkeästi parempi voitti vaikka ero numeraalisesti aika pieni.
 
Viestejä
135
Vika erä alko olee jo krp:ltä ihan hyvää peliä. Rantala oli liekeissä tänään. Harmi juttu se Mattilan sooloilu omassa päässä, jonka seurauksena Johansson pääsi rokottamaan. Vielä vähän rentoutta ja varmuutta tohon krp:n peliin niin kyl mä uskon et mahikset on mennä jatkoon!

No, eipä ole kovin vaikea nähdä, minkä väristen lasien takaa on ottelua seurattu... Mattilan sooloilun nostaminen pelin käänteen tekeväksi kohdaksi on aika koomista.... Mattila nyt "sattui" nousuyrityksessään menettämään pallon Salinin&Johanssonin prässiin, jonka lopputulos on vähänkin enemmän lajia seuranneelle - vähemmän yllättävää... Ehkäpä Mattilalla oli into näyttää, kuinka vie kaksi maailman huippua (myös puolustuspelaamisessa) hienoilla mooveilla kahville, joka sinällään oli ihan kunnioitettava yritys. No, ei vienyt, mutta eipä tuo peli kyllä siihen ratkennut...

KRP:n lopun nousu lähelle oli aika kosmeettista. Jos peliä katsotaan objektiivisten lasien läpi, niin Miro Tuomaala piti KRP:tä pystyssä pelin alussa ( Classicin paremmalle viimeistelyllä peli olisi ollut nopeasti 2/3-0) ja 1. erän edetessä KRP:kin sai luotua (Huom!) nopeilla vastahyökkäysillä usemman vaarallisen paikan, joista Toriseva pelasti monta, mutta hienosti pelatulle Rantalan ohjaukselle ei mahtanut mitään. Tuota KRP:n maalia edelsi Classicin 1. ketjun kova painostus, jossa lähdettiin Salinin toimesta yrittämään vähän liian vaikeita volley-lyöntejä, josta KRP pääsi iskemään vastaan...

1. erä oli muuten kyllä lähes täysin Classicin hallintaa sekä pallollisesti että yleensä pelillisesti. KRP:llä ei pelin hallintaan oikein ollut lääkkeitä.

2. erä oli oli jo selvästi tasaisempaa vääntöä ja ainakin itselleni tuli 4-1 tilanteessa sellainen fiilis, että Classic alkoi varmistelemaan ja pelaamaan "safetya". Erän loppupuolella KRP sai kavennuksen Jonaessonin yllättävällä ja hyvällä kudilla, joka olisi kyllä ollut N.Salon toimesta estettävissä "iholla pelaamisella".

3. erä oli alkuun Classicin hallintaa ja Johanssonin yv-veto tuntui sinetöivän pelin voittajan. Omaan silmään Classic alkoi tässäkin erässä varmistelemaan ja KRP nosti karvaustaan sekä pelirohkeuttaan, jota kautta sai otteen peliin. Tämän seurauksena Classic sai sitten 2min tuplarangaistuksen, joka pelin kokonaislinjaan nähden oli kyllä Näätähenkinen tuomio. Korostan vielä, että pelin tuomarit olivat todella hyviä ja nostan heille hattua. Tuossa lopun KRP:n momentumissa nuo Classicin samat tuplajäähyt olivat ainoa tuomareiden moka. Mokalla tarkoitan pelin vihellysten kokonaisllinjaa ja vertaan pelin sisällä tapahtuneeseen "viheltämättömään linjaan", jossa esim. Henttosen ja Krumisin jatkuva selkään työntäminen ja hyökkäävän pelaajan tasapainon horjuttamainen puolustuspelissä oli salittua. Ihan sama, minkä väristen lasien takaa katsoo, mutta em. mainitsemani on täyttä faktaa (uskon, että esim. Peter Kotilainen näkee ja kokee (itse) ko. asiat juuri tuolla tapaa). Toki samantyyppistä puolustuspelaamista tapahtuu myös Classicin puolustuspäässä, mutta silti KRP hyötyy kokonaisuudessaan enemmän tästä Playoffien selkäänpuskemisen sallivasta injasta. Ja jos joku haluaa tästä avautua, niin katsotaapa ensin, mitä sääntökirja selästätyöntämiseen (ja nyt tarkoitan räikeää) sanoo... Voihan halukkaat sitä Liposenkin peli katsoa suurennuslasilla ja miettiä meneekö kaikki ihan sääntöjen mukaan;) Ja jos joku luulee, että katson asioita vain Classicin silmin, niin on väärässä, sillä mm. JJere Pulkkisen selvä 2min arvoinen estämien jäi tuomareilta viheltämättä.

KRP:n puolelta Joona Rantalan 3. erän maalit olivat täydellisiä vetoja ja niihin ei Torisevalla ollut mitään jakoa. Molemmat maalivahdit suoriutuvat huikeasti, eikä yhtään helppoa vetoa uponnut. Sekä Toriseva että Tuomaala ottivat jokusen "Gamesaverin" ja herrat saavat kyllä olla tyytyväisiä omaan panokseensa.

Pelin tuomaritkin olivat mielestäni erittäin hyviä (Classicin saamaa tuplajäähyä ja ajoittain rankan selkään pelaamisen sallivaa linjaa lukuunottamatta) ja linja pysyi samana lähes koko ottelun. Tuomarin työ ei todellakaan ole - varsinkaan tässä lajissa - mitään herkkua ja pitää muistaa, että vihellyspäätökset pitää tehdä erittäin nopeasti.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
43
Verrattuna Happee -sarjaan tämä eka peli oli jotenkin todella väritön, hajuton ja mauton. Konemainen Classic hyvä kun jaksaa tuulettaa edes maalejaan ja tunnetila oli kuin pre-seasonin harkkapelissä. Ja kun paljon siitä tuomarilinjasta ollaan puhuttu niin nyt se oli sitä samaa tasoa mitä runkosarjassa parhaimmillaan. Toki Happee -sarjan erittäin sallivan tuomarilinjan jälkeen paluu tarkempaan viheltämiseen oli varmasti Krp:lle hieman outoa.

Itse pelistä sen verran, että jos KrP haluaa Classicin haastaa tosissaan niin se ei voi missään nimessä omilla virheillään antaa Classicille noin helppoja maaleja.
 

Salibandyn pelikohteet

F-liiga M
1X2
1X2
Classic - Oilers
17.30
1.635.303.50
Näytä kaikki
>
Viestejä
135
Miksi nämä välieräsarjat pelataan samoina päivinä, samaan aikaan (poislukien ensimmäiset ja 28.3 pelattavat pelit)? Eikö näitten pitäisi olla niitä haukkaliigabrändin premium-pelejä? Mielelläni katsoisin molemmat livenä.

Tätä itsekin ihmettelin, kun nämä välierät lähtivät vielä sopivasti eri päivinä käyntiin. Ihan loppuunasti ei ole taidettu asioita miettiä ainakaan aktiivisimpien laji-ihmisten ja lajin markkinoinnin kannalta... Mitkähän tekijät tämän linjauksen perusteena ovat? Saako joku taho samana päivänä pelattavista otteluista kustannussäästöjä vai väistelläänkö tässä päällekkäisyyksiä esim. jääkiekon kanssa?
 

Salibandyn pelikohteet

F-liiga M
1X2
1X2
Classic - Oilers
17.30
1.635.303.50
Näytä kaikki
>
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös