Classic piti pintansa välieräavauksessa – KrP:n Rantalalle hattutemppu

Classic otti ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan. Kuva: Esa Takalo

Tampereen Classicin ja Nokian KrP:n paikallisvälieräsarja käynnistyi lauantaina Tampereella. Classic voitti tiukan kamppailun maalein 5-4.

Vieraat aloittivat pelin hyvin ja ensimmäisellä kympillä osui vain KrP ja Joona Rantala. Hallitsevan mestarin kone käynnistyi kuitenkin pikku hiljaa yhä paremmin, ja hallinta siirtyi Classicille yhä vahvemmin.

Aaro Helin tasoitti ajassa 12.37 ja vain 50 sekuntia myöhemmin Eemeli Salin vei Classicin johtoon. Sami Johanssonin maali varmisti, että tauolle mentiin lukemissa 3-1. Kotijoukkue loi kyllä alussakin maalipaikkoja, mutta hanat aukesivat vasta toisella kympillä, joten avauserän lukemat olivat oikeutetut.

Classicin vahva jauhaminen jatkui toisessa erässä. Nico Salo tarjoili hyvän syötön maalille, josta Mikko Leikkanen iski tilanteeksi 4-1. Tamperelaiset jatkoivat vahvalla otteella, mutta Nico Jonaeson iski kavennuksen hiukan yllättäenkin ajassa 35.16. Jonaesonin laukaus lähti melko kaukaa, mutta oikean korkuisena ja ruuhkaan takaa. Lukemista 4-2 lähdettiin kolmanteen erään.

Classic sai kolmannen erän ensimmäisillä minuuteilla ylivoiman. Kaksikko Salin-Johansson toimi totutusti ja toiseksi mainittu iski tilanteeksi 5-2 tarkalla kudilla. KrP sai lisäpontta hyökkäyspeliinsä viimeisen kympin tietämillä ja mahdollisuuksia seurasi.

Ville Lastikka ja Juha Kivilehto ottivat molemmat kahden minuutin jäähyt ajassa 52.19, joten KrP pääsi kahden miehen ylivoimalle. Classic kesti vaikean kaksiminuuttisen, mutta pari sekuntia ylivoiman jälkeen Rantalan laukaus upposi etukulmaan ja tilanne oli 5-3 ennen viimeistä vitosta.

Viimeisillä minuuteilla KrP lähti hakemaan tasoitusta ilman maalivahtia ja tulosta seurasi. Ajassa 58.32 Rantala sai hattutempun täyteen taidokkaalla viimeistelyllä. KrP pyöritti vielä hyvin Classicin päädyssä, mutta kotijoukkue piti johdon loppuun asti.

Vaikka ottelu oli pääosin Classicin hallussa, tarjosi KrP hyvän vastuksen ja sai peliin otetta varsinkin loppua kohden. Kolmesti maalannut Rantala oli ottelu nokialaishahmoja, Jonaeson komppasi pistein 1+1. Classicin pistenikkarit löytyivät jälleen ykkösviisikosta Johanssonin (2+0), Salinin (1+1) ja Leikkasen (1+1) muodossa.

Tuomaritoiminta on paikoin puhuttanut F-liigassa, mutta ottelun viheltäneet Thomas Ellis ja Janne Sjögren onnistuivat pestissään erinomaisesti ihan pientenkin rikkeiden osalta. Sarja jatkuu maanantaina Raholassa.

Miesten F-liigan välierät:
Classic-Nokian KrP 5-4 (voitot 1-0, finaaleihin neljällä voitolla)

F-liigan playoutit:
Nurmon Jymy-Steelers 2-5 (Niko Einiö 3+0)

Ottelusarja on tilanteessa 2-2 ja ratkaiseva viides peli mitellään sunnuntaina. Voittaja varmistaa paikan ensi kauden F-liigassa ja häviäjä kohtaa liigakarsinnoissa Divarin finaalien häviäjän.