Pääkallo.fi

MM-kisat 2018 - kenet sinä valitsisit kisajoukkueeseesi?

Viestejä
161
Pekun kanssa täysin samaa mieltä.

Lisäksi, onko Nykkyn aika jo ohi? Jos ei uskalleta uudistua kun sen aika on niin yleensä silloin annetaan kipailijoille etua jonka kiinni saaminen voi kestää vuosia. Tältä se nyt näyttää suomalaisessa salibandyssä.

Eikä löydy kriitikkoa joka uskaltaisi olla eri mieltä Nykyn kanssa, kertoo kaiken lajin todella suppeasta piiristä.

Kauniita sanoja salibandyliiton toimarilta pressissä. Valitettavasti kuitenkin tulevaisuudessa voi olla hankalampaa jos lajin esikuvina käytetään näitä konkareita jotka eivät mitenkään loista kotimaisessa liigassa, maajoukkueessa vielä vähemmän. Ei ainakaan kasvata harrastajamääriä eikä paranna lajin uskottavuutta kun media nostaa etukäteen esille pelkästään näitä ikääntyneitä pelaajia.
 
Viestejä
19
Onko Nykyn motiivi jättää liigan paras pistemies rannalle:
A. Vanhat kaunat SPV:tä kohtaan+powertrippi, jonka myötä näyttää närhen kiivit Koposelle...toivoen, että nelosdivarin aikaan tulleet traumat liestyisivät..
B. Sauna -ja kalakaverit etusijalla, jotka joskus urallaan onnistuneet, joskaan ei usean viimevuoden aikoihin.
C. Oman valmennettavan joukkueen pelurit etusijalla, (en nyt prosenteista tiedä, mutta noin puolet)...
D. Jonkun muun käsittämättömän syyn takia
 
Viestejä
128
Ylijohtavalta varsinainen perkaaminen. Kavereita ei toki voi moittia. Onko missään mitään kriittisempää analyysiä valinnoista? Se on selvää, että tälle sivustolle niitä ei ilmaannu.
 
Viestejä
29
Eikä löydy kriitikkoa joka uskaltaisi olla eri mieltä Nykyn kanssa, kertoo kaiken lajin todella suppeasta piiristä.
Ylijohtavalta varsinainen perkaaminen. Kavereita ei toki voi moittia. Onko missään mitään kriittisempää analyysiä valinnoista? Se on selvää, että tälle sivustolle niitä ei ilmaannu.
Jos siis on selvää, että valintoja pitää kritisoida ja ne ovat huonoja, miksette vaikka itse kerro miksi näin?

Aika iso osa kritiikistä täällä on saunakaveri / kalakaveri / selänpesijä / höhö -linjaa, minkä arvo nyt on olematon. Tai sitten kisajoukkue olisi pitänyt valita katsomalla teksti-tv:ltä pistepörssin kärki.

En tiedä, mitä toimitus ajattelee tai mikä siellä kritisoinnin estäisi, mutta tänne foorumille kai saa ihan vapaasti (vielä nimimerkin suojista) kritiikkiä pukata, joten pistäkää tulemaan vaan!
 
Viestejä
1,458
Multa jäänyt näkemättä ylijohtavan mainostama Kohosen hyvä alkukausi ja en ymmärrä vieläkään miksi noilla näytöillä kisoissa! Ihan hyvää tekstiä tuolla on valinnoista.
 
Viestejä
311
Muutamaan valintaan voisin ottaa kantaa. Kapanen on kisoissa monikäyttöisyyden vuoksi kyllä. Tarkoittanee siis sitä, että jos ja kun Mihulta loppuu paukut, siirtyy Lauri pakiksi. Näin ollen laadukkaiden vasempien laitureiden puute ihmetyttää. Heimon Kainulainen olisi sopinut hyvinkin tuonne.

Senttereinä ovat Pylsy (myös monikäyttöinen) ja Piha. Mietin vaan, että miksi Astala ei ole esimerkiksi Pihan tilalla? Siinä olisi x-factoria kyllä sopivasti. Kukkolallakin ikää on jo sen verran, että kuinkahan tossu liikkuu viimeisissä peleissä?

Muuten tuo rosteri taitaa tällä hetkellä olla suhteellisen oikea. Luottoa on, että esim. Kailiala pelaa ehjät kisat, ja Hautaniemi voi todellakin olla yksi jokerikortti tuonne.

Parin vuoden päästä kotikisoissa voisi olla sitten nykynuorison näytön paikka. (etunenässä Heikki Iiskola ja Justus Kainulainen, mikäli eivät taannu Oilersissa)
 

joelsiltanen

Ylläpidon jäsen
Viestejä
2,125
Sinänsä en vastaa mihinkään esitettyihin kysymyksiin (tai kritiikkeihin) jos niitä oli, mutta muutaman asian kommentoin:

Yritimme saada Nykkyä keskiviikoksi KalloCastin vieraaksi, mutta hänen aikataulunsa eivät valitettavasti sopineet siihen. Siinä olisi ollut mahdollisuus perata valintoja ja muita seikkoja syvällisemmin (ja vähän uudella tavalla). Alustavasti sovimme, että jos hän ennen kisoja ehtii ja aikataulut sopivat meille, niin hän tulee vielä vieraaksi.

Nykyn "normaali" haastattelu julkaistaan tässä vielä mahdollisimman nopealla aikataululla (tässä on tiettyjä haasteita), koska sellainenkin on tehty. Siinä hän ainakin vastaa omalta osaltaan tiettyyn täälläkin esitettyyn kritiikkiin. Myös Mikko Hautaniemen haastattelu julkaistaan aamulla, vaikka se ei asiaan liitykään.

MM-kisoihin on vielä aikaa ja muunlaisiakin kirjoituksia on tulossa, kuin tuo Lötjösen jo tänään julkaistu. Valitettavasti ei välttämättä toivotun nopeasti, mutta onneksi kisatkaan eivät ala vielä huomenna.

Jari Hankkion ja Henri Johanssonin viime viikonlopun haastattelut kannattaa myös lukaista, koska miehet antoivat myös itse osiltaan hiukan osviittaa siitä miksi eivät kisoissa ole mukana tällä kertaa.

Lisään vielä, että on hyvä, että maajoukkue kiinnostaa, herättää keskustelua ja tunteitakin! Paikoin kommenteissa on ollut erinomaisia pointteja ja en usko, että tätä aihepiiriä voisi liiaksi spekuloida.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
712
Se minulla vielä tuli mieleen että monesti taitureilla kuten nyt Hankkio vaikeampaa päästä joukkueeseen. Sekin jos paljonkin muita parempi voi olla hankalaa. Ei Tähkälläkään aina helppoa ollut maajoukkueeseen päästä tai siellä saada huippuroolia, vaikka peli hänellä kulki. Riippui vähän kuka valmensi. Pienemmässäkin mittakaavassa olen huomannut peliporukoissa, jos joku Hankkion tyylinen tai Tähkän tyylinen pelaaja se monelle vaikea käsitellä. Kyllä siinä voi ässänkin maineen saada, mutta otetaanko silti huipulle toinen asia. Loukkaantumisista oli Tatu Väänänen joskus riskillä mukana, mutta loukkaantui ennen kisoja joko 2008 tai 2010 ja ylijohtava puhui Mika Kohosen samoin 2012 vuonna olleen, joten tuskin siihen Hankkion valinta kaatui. Yllättävää minusta että noin hyvä ei mahdu, sillä kouluturnauksissakin yleensä, jos joku heikompi sitä mietitään otetaanko ja hyvät kyllä heti valitaan.
 
Viestejä
712
Minulle jo se päävalmentajan vaihtuminen toi vihiä millainen joukkueen koostumus tulee eli silloin oli huhuja, että jotkut pelaajistosta halusivat valmentajan vaihtaa kohta pari vuotta sitten. Toivoin että lahjakkaimmat pelaajat ja nuoret sen muutoksen takana, jotta uudistuksia olisi saatu. Kun konkarit edelleen oli mukana huomasin, että ehkä jos tuo huhu piti paikkaansa saattoikin vaikka konkarien ehdoilla tämä valmentaja muutos olla tehty ja silloin ehkä uusi valmentaja luvannut jotain heille?
 
Viestejä
83
Hankkio mukaan lukien, olisi ollut vähintään kaksi parempaa oikeaa laitaa kuin Miko "vellihousu" Kailiala, sen verran on markkina muuttunut.
 
Viestejä
712
Tommy Koponen Spv:stä olisi minun suosikki nyt maajoukkueen päävalmentajaksi seuraavalle periodille, en tiedä hänen halukkuudesta? Voisiko pelaajisto varsinkin Hankkio ym. kokeilla tälläistä ehdotusta liitolle?
 
Viestejä
311
Tommy Koponen Spv:stä olisi minun suosikki nyt maajoukkueen päävalmentajaksi seuraavalle periodille, en tiedä hänen halukkuudesta? Voisiko pelaajisto varsinkin Hankkio ym. kokeilla tälläistä ehdotusta liitolle?
:D rauhoitutaan nyt kuitenkin. Koponen on omimmillaan, kun saa iskostaa pelitavan joukkueelle pitkässä juoksussa. Tuollainen projektiluonteinen homma ei missään nimessä sovi hänelle. Lisäksi, mies kuitenkin on yksi SPV:n perustajajäseniä ja kovin helpolla ei tuolta päävalmentajan paikaltaan mihinkään lähde. Oma työ, plus valmennusharrastus ei kaipaa rinnalle enää mitään muuta. Taitaa olla vielä joku urheilutoimenjohtaja tms. SPV:ssä.
 
Viestejä
161
Nykyinen valmennus Nykyn johdolla ei kykene uusiutumaan, viimeistään nämä valinnat todisti tämän.
Säbä kehittyy nyt niin vauhdilla että tarvitaan uutta verta valmennusjohtoon. Jos mennään nykyisellä mallilla kotikisoihin niin ei voi odottaa yleisöryntäystä eikä menestystä.
 
Viestejä
649
Säbässä on munittu pitkään ja nyt on edessä pysähtyneisyys. Pakko vaihtaa koutsi näiden kisojen jälkeen.
Voitettiin kaksi vuotta sitten MM-kultaa ja on munittu pitkään?

Aika monella tuntuu lyövän aika reilusti yli näiden valintojen jälkeen, kun ei valittukaan joukkueeseen kaikkia niitä kavereita, jotka löytyy teksti-tv:ltä.

Ja itsekin en ihan kaikkia valintoja osta tai olisi valinnut toisin. Täällä moni on kritisoinut, että Classicista on valittu liikaa pelaajia (saunakavereita). Moni heistä ei olisikaan sopinut yksilönä kisoihin. Se nyt vaan on silti todella iso etu, jos pystyy joukkueeseen ottamaan kentällisiä, joissa kaverit pelaavat/treenaavat päivästä toiseen yhdessä. Ja kun Classicin otteita ja voittokulkua katsoo Liigassa, niin kyllähän Pihan, Pylsyn ja Kivilehdon valinnat sinällään ovat ihan perusteltuja.
 
Viestejä
712
Hankkion poisjättäminen on vähän sama kuin jääkiekossa aiemmin olisi Selänne tai nyt Patrik Laine jätetty siellä kisoista. Juuri tämän maalinteko potentiaalin takia, joka näillä kaikilla on ja se nälkä siihen.
 
Viestejä
712
Lisätään vielä että media näyttäisi kiinnostuneen Hankkiosta eli siinäkin olisi ollut hyvä lisä ja kenties uusi tähti valmiina, mutta nyt tämä jätettiin käyttämättä ellei varapaikkoja kisoihin tule.
 
Viestejä
392
Hankkion poisjättäminen on vähän sama kuin jääkiekossa aiemmin olisi Selänne tai nyt Patrik Laine jätetty siellä kisoista. Juuri tämän maalinteko potentiaalin takia, joka näillä kaikilla on ja se nälkä siihen.
Siinä mielessä eri asia, että NHL ja MM-kisat ovat samaa tasoa kun taas sählyliigalla ja sen MM-kisapeleillä Sveitsiä ja Ruotsia vastaan on aivan järjetön ero. (tästä tulikin mieleen, että 10 joukkueen liiga nostaisi KV-tasoa kun poistuisi pelit joissa ei ole voittajasta epäselvyyttä jo ennen alkuvihellystä)
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös