Pääkallo.fi

Naisten MM-kisat - alkusarjan otteluiden keskustelut

Montako alkusarjan peliä Suomi voittaa?

 • 3

  Ääniä: 6 27.3%
 • 2

  Ääniä: 14 63.6%
 • 1

  Ääniä: 1 4.5%
 • 0?

  Ääniä: 1 4.5%

 • Äänestäjiä
  22
 • Poll closed .

joelsiltanen

Ylläpidon jäsen
Viestejä
5,523
Täällä voi keskustella naisten MM-kisojen alkusarjan otteluista Suomen osalta:

Ottelutiedot ja lähetykset:
Lauantai 7.12. 13:00 Suomi - Puola 12.55-15.00 Areena / 15.00-15.50 TV2
Sunnuntai 8.12. 14:30 Suomi - Sveitsi 14.20-16.25 TV2
Maanantai 9.12. 19:00 Saksa - Suomi 18.55-20.50 TV2

.
 

Mahoney

Meni sitten arvaus oikein, että Suomi voittaa 2 matsia. Todella heikko esitys Sveitsiä vastaan! Paha sanoa oliko valintojen vika vai minkä, mutta koko peli oltiin perässä. 6 vs 5 pelissä muutama lohtumaali. Kaksinkamppailuissa askeleen perässä ja oma pallollinen peli heikkoa. Pronssipeliltä haiskahtaa.
 
Viestejä
235
Katsoisin myös valmennuksen puoleen! Mennään jo jonkun Puolan jälkeen sanomaan, että paras joukkue ikinä 🤔 Mahun taidot on nähty ervissä!
 
Viestejä
28
Jos oli heikko esitys kentällä, niin ei kyllä valmennuskaan voi kehua onnistuneensa. Sveitsin korkea prässi näytti tulleen yllätyksenä. Melko heikot eväät oli joukkueella prässin purkamiseen, jos laisinkaan. Valmennuksen tehtävänä on valmistella joukkue peliä ja erilaisia tilanteita varten. Jos ei olla valmiina, niin sitten herätellään tai vaikka piirrellään taululle niitä avauksia, niinku Lötjönen twitterissä pyysi. Fysiikassa kun ei ollu mahkuja pärjätä, ois pitäny taktisesti olla parempia, jotta ois voitu pärjätä.

P*sk*t housussa sitten pyöriteltiin ketjuja ja miesten majusta tuttua "pyörremyrskypeluutusta", vaikka kaikki pelaajatkin tietävät sen vanhan totuuden, että tiukassa paikassa on hyvä, että kentät tuntevat toisensa. Ei oo ollu aikaa ku 2 vuotta hinkata ketjuja? Heikoilla kantimilla näyttää olevan tämä touhu. Joukkueeseen otettu mukaan vielä 2 puolikuntoista pelaajaa, joista ei näytä olevan huippumaiden tasolle.

Lajille tekkee hyvää... jne.
 

Salibandyn pelikohteet

F-liiga M
1X2
1X2
FBC Turku - Jymy
18.30
3.905.701.53
Indians - Classic
18.30
3.955.701.52
Oilers - TPS
18.30
1.755.003.20
Näytä kaikki
>

joelsiltanen

Ylläpidon jäsen
Viestejä
5,523
Pelkkä tekstimuoto ei oikein aja samaa asiaa tässä tapauksessa. Kuvien laittamista joskus kokeiltu, mutta se ei solju kovin hyvin niiden kokemusten perusteella, jos tekstiä on vähänkin enemmän.

Muutamia ongelmia on ollut, eikä oikein ole selvinnyt miksi WA-jutut eivät näy joillakin lukijoilla. Olen kokeillut neljää eri konetta ja kahta puhelinta eri selaimilla, eikä ongelmia ole ollut. Lukijoista meillä yli 70 % käyttää mobiilia tällä hetkellä, joten sekin hyvä huomioida tässä.

Jos tätä palautetta tulee lisää niin siirrymme normaaleihin tekstimuotoisiin haastatteluihin ja hylkäämme tämän formaatin kokonaan.

HUOM. Osalla lukijoista on ollut ongelmia WhatsApp-ennakoiden kanssa ainakin Mozillaa käyttäessä. Suosittelemme käyttämään lukiessa Google Chromea, jonka kanssa ei tiettävästi ole ollut ongelmia.

Näin kohteliaana pyyntönä, että voisiko tämä WhatsApp-viestit laittaa vaikka tekstimuotoon tai vaihtoehtoisesti ihan peruskuvatiedostona, niin nämä näkyisivät kaikille riippumatta mitä selainta käyttää? Itselläni on esimerkiksi mahdoton ajatus alkaa työkoneelleni asentamaan ylimääräisiä selaimia...

EDIT: kokeiliin kahdella eri koneella ja neljällä eri selaimella ja millään ei saanut Kurrosen kommentteja näkymään...
 

Mahoney

Reija- salibandy.fi "päävalmentaja kurronen mm- avauksen aattona - taitavin joukkue ikinä" 😂 7.12.19 klo 12.18
Ei auta kärkiveivitaito isoissa ympyröissä. Taitaa olla naisissa sama kuin miehissä ettei pojat pärjää kisoissa, niin ei naisissakaan tytöt pärjää! Väkisin oli nuorennettava laput silmillä ja tässä tulos. Toki täälläkin tämän perään huudellaan, no nyt jo nähdään ettei toimi. Veikkaan että ilman mitalia jäädään.
 
Viestejä
28
Ei auta kärkiveivitaito isoissa ympyröissä. Taitaa olla naisissa sama kuin miehissä ettei pojat pärjää kisoissa, niin ei naisissakaan tytöt pärjää! Väkisin oli nuorennettava laput silmillä ja tässä tulos. Toki täälläkin tämän perään huudellaan, no nyt jo nähdään ettei toimi. Veikkaan että ilman mitalia jäädään.

Tähän kommenttina, että nuori Suvi Hämäläinen pärjäsi kyllä liikkeellään ja voittikin muutamia kaksinkamppailuja, toisin kuin Suomen useat hyökkääjät.
 

Mahoney

Posin kautta: Sveitsi ei kuitenkaan yllättänyt pelillään, välikisat, kaikkein taitavin joukkue ja tässä on runka seuraavaksi 10 vuodeksi. Valmennuksellakin on sopimus ensi kisoihin riippumatta miten näissä käy. Kaikilla kivaa.
En kyllä tiedä onko tämä katsojan asemassa kivaa? No ehkä sillä tavalla, että ihmettelin noita valintoja jo ennen kisoja. Ois ne Kujalat yms kannattanut edes 3/4ketjun rooliin ottaa mukaan. Ihan kohtuullisesti ne liigassa vielä pärjää. Vai onko tässä se, että eivät enää lähde maajoukkueeseen?
 

joelsiltanen

Ylläpidon jäsen
Viestejä
5,523
Meinasin sitä siis, että WA-haastattelusta saa pelkän tekstin esille ns. karvalakkimallisena, mutta se ei enää aja samaa asiaa kuin WA-juttu tuollaisenaan. Silloin mielestäni ihan sama asia tehdä normaali tekstimuotoinen haastattelu.

Koko WA-haastattelumuoto on ihan kokeiluluontoinen, eikä siitä luopuminen ole mikään ongelma sinällään. Halusin kokeilla jotain erilaista haastattelumallia, koska ei olla kisoissa paikan päällä. Ajatuksena myös se, että pelaajilta saisi vaikkapa omaa ääntä paremmin esille, mutta sekin on subjektiivista loppupeleissä.

Varoituksena, että tänään tulee vielä toinen samanlainen haastattelu ja huomenna mahdollisesti jo ihan normaaleja.

Hmm, en haluaisi lähteä saivartelemaan mutta jos asian ajaminen on sitä, että halutaan tuoda asia ilmi mahdollisimman monelle ilman kikkailua niin tekstimuoto olisi paras vaihtoehto, koska se ei vaatisi mitään selain- / plug-in-riippuvuutta yms. Esimerkiksi tuo miten minä tuo laitoin tuohon viestiini tuossa yllä on tarpeeksi selkeä mielestäni, mutta minähän en tätä palstaa pyöritä niin minä en päätä miten toimia...

Mutta tiedoksi mikäli tästä on jatkossa apua, niin testasin kahdella eri PC-koneella ja Firefox, IE, Edge sekä Opera-selaimilla (kaikissa viimeisin versio käytössä). Mobiililla Android-selaimella tuli toki käyviin.
 

Mahoney

En lähde yksittäisten pelaajen osalta kommentoimaan, mutta näin yleisesti että joskus pelaajalle ei riitä valmennuksen kauppaama 3/4-ketjun rooli.
Joo ei varmasti riitä. No ensi kisoissa sitten tämä jengi jo valmiimpi. Sen tossa näki, että fysiikkaa pitää saada kovemmalle tasolle. Nyt hävitään mm juoksussa liikaa ja kaksinkamppailuissa. Onko liigassa vaatimustaso liian alhainen? Yleensä Sveitsi ei ole ollut noin selkeästi parempi! Ruotsia perässä nyt ollaan aina oltu liian pahasti.
 

joelsiltanen

Ylläpidon jäsen
Viestejä
5,523
Jep, sitä yritin tuossa komppailla. Katsotaan miten jatketaan. Ei ole tosiaan itsetarkoitus hankaloittaa kenenkään lukukokemusta, mikä toivottavasti selvisikin jo.

Haastattelumuotona tuo WhatsApp on varmasti kaikkien helpoin ja nopein tapa saada kommenttia (input)... lähinnä kommentoin sitä miten tuo WA-haastattelun sisältö olisi hyvä esittää (output).

Mutta kaikki kunnossa ja jatkossa tiedän käyttää puhelinta.
 

Mahoney

Pitää muistaa sekin, että se että hävitään juoksussa ei aina tarkoita puutteellista fysiikkaa... syynä voi olla ja yleensä onkin huono/väärin sijoittuminen joka sitten pakottaa pelaajan reagoimaan. Tänään Suomen naisten palloton pelaaminen oli suorastaan ala-arvoista ja tämä koski koko joukkuetta. Täten väittäisi valmennuksen epäonnistuneen joko ohjeistuksessaan tai sitten otteluun valmistautumisessa.Tässä pelissä pitää muistaa sekin, että Sveitsillä oli käytössä osatekijä X pelatessaan "alkusarjan kuoleman ottelun kotiyleisön edessä": Sveitsi onnistui hyödyntämään tämän osatekijän, kun taas Suomi ei onnistunut.
Tiedän kyllä sijoittumiset yms. Mutta nyt näki ettei pärjätty juoksussa edes 2-3m etumatkasta. Ruotsia vastaan tätä ollut aina ennenkin.
 
Viestejä
522
Jos oli heikko esitys kentällä, niin ei kyllä valmennuskaan voi kehua onnistuneensa.

Valmennuksen toiminnan osalta itseäni jäi hämäämään ennen peliä se, että joukkueella oli pelaavan kokoonpanon osalta tietynlaisia haasteita jo kisojen ensimmäisessä ottelussa, vaikka vastassa oli Puola. Esim. 2.ketjun Piispa-Sundström-Hämäläinen peli ei mielestänyt toiminut oikein kumpaankaan suuntaan. Tapahtumaan alkoi kuitenkin käytännössä välittömästi, kun Hämäläinen siirrettiin vilttiin, ja Saario tuli tilalle. Toinen hyvä vaihto oli mielestäni myös Pölläsen nosto 3.ketjuun Leinon ja Saarikosken rinnalle Homin tilalle. Sen myötä 3.ketjunkin peli rullasi paremmin. Tuntuikin oudolta, että kun jotain oli onnistuttu korjaamaan/parantamaan, niin niistä ei haluttu kuitenkaan pitää kiinni, vaan palattiin entiseen.

Saarion osalta on todettava, että omasta mielestäni hänelle näyttäisi sopivan laiturin rooli huomattavasti paremmin kuin sentterin - tai ainakin hänestä saadaan tällä hetkellä enemmän irti laiturina. Kaupit pelaavat sen verran tehokkaasti yhteen, että Saario menee heidän välissään hieman "hukkaan", etenkin kun hänellä itsellään haluja ja avuja hyökkäämiseen olisi.

Hämäläisen ja Pölläsen osalta puolestaan riitti paljon spekulaatioita valintojen yhteydessä; kahden pelin perusteella Kurronen näytti tietävän mitä teki ainakin Pölläsen suhteen. Vaikka AP ei ilmeisesti ole vielä täysin tikissä, näyttää hän pystyvän tuomaan kentälle kohtuullisen paljon siitä huolimatta. Ihmettelen suuresti, jos ei ole avauskentällisissä viimeistään ensimmäisessä "ratkaisevassa ottelussa". Hämäläisen osalta epäilykset ovat käymässä enemmänkin toteen, vaikka luottoa Kurroselta näyttää tulevan yllättävän paljon. Pitää kuitenkin todeta samaan hengenvetoon, että on mielestäni epärealistista odottaa noin nuorelta pelaajalta välitöntä menestymistä kansainvälisessä pelissä. Hyppäys NLB:stä MM-areenoille on tässä kohtaa vaan liian iso. Toki tulevat pelit voivat vielä näyttää toisin.
 

Salibandyn pelikohteet

F-liiga M
1X2
1X2
FBC Turku - Jymy
18.30
3.905.701.53
Indians - Classic
18.30
3.955.701.52
Oilers - TPS
18.30
1.755.003.20
Näytä kaikki
>
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös