Pääkallo.fi

Naisten MM-kisat - alkusarjan otteluiden keskustelut

Montako alkusarjan peliä Suomi voittaa?

 • 3

  Ääniä: 6 27.3%
 • 2

  Ääniä: 14 63.6%
 • 1

  Ääniä: 1 4.5%
 • 0?

  Ääniä: 1 4.5%

 • Äänestäjiä
  22
 • Poll closed .

Mahoney

Kauppien esitys 1, jos 0 ei saa antaa! Ei sitten lähelläkään sitä, mitä kärkinaisilta voi odottaa. Ei edes tyhjiin osuttu!
 
Viestejä
557
Tämä. Ymmärrän, että moni haluaa urheiluromantiikkaa missä "nuori tyttö tulee ja näyttää" yms sankaritarinaa, mutta tosiasia on se, että ko pelaajan perustasoa ei olla vielä voitu mitata, kun ei pelaa säännöllisesti edes oman maansa parhaita vastaan viikosta toiseen. Kehityksen kannalta olisikin parasta, että hän voisi pelata NLA:ssa, sillä NLB ja A-tyttösarjat eivät yksinkertaisesti riitä. Sitä en kiistä etteikö potentiaalia olisi ja tämän vuoksi hänet valittiin oikeutetusti kisoihin.

Jotta kukaan ei vedä hernettä turhaan nenään tuosta aiemmasta kommentistani, niin itsekin haluan täsmentää omaa viestiäni sen verran, ettei tarkoitus ollut/ole vähätellä Hämäläisen osaamista, vaan enemmänkin ihmetellä (=eri asia kuin kyseenalaistaa) valmennusjohdon valintoja. Hämäläinen on kiistatta erittäin potentiaalinen nuori pelaaja, jolla mahdollisuus kasvaa tulevaisuuden huippupelaajaksi. Senkin että hänet on valittu B-juniori- ikäisenä aikuisten maajoukkueeseen ymmärrän vielä jollain tavoin, mutta roolituksen osalta saappaat johon valmennusjohto hänet esim. eilisessä Sveitsi -ottelussa asetti, ovat olleet mielestäni vaan auttamatta aivan liian isot. Ihan kuin valmennusjohto haluaisi väkisin osoittaa tehneensä oikean valinnan. Pari vuotta eteepäin, niin tilanne hänen kohdallaan on täysin toinen - sitä ennen noita NLA-pelejäkin on jo vyöllä, ja muutoinkin valmiimpi pelaaja.

Ja jotta edellä mainittu asia ei saa liian suurta merkitystä, niin eipä tuolla yksittäisellä asialla ollut eilisen pelin tulokseen niin suurta merkitystä, vaan enemmänkin sivujuoni. Suomen ongelmat olivat aivan muualla.
 
Viimeksi muokattu:

joelsiltanen

Ylläpidon jäsen
Viestejä
5,847
Et todennäköisesti lukenut. Kyse on enemmän tekniikasta, joka ei toimi yhtä jouhevasti jutun sisällä. Toisin sanoen ku skaalautuu tietyn kokoiseksi ja muuttaa sen käyttökelvottomaksi. Myöskään yhtään pidemmissä se ei toimi

Juu ja ei tarvitse tehdä WA-muodossa väkisin (kuten jo eilen totesin). Tämä oli enemmän tyylikeinollinen seikka. Kysymys-vastaus-pohjalla normiteksti ei niin toimiva. Teemme jatkossa normaaleja haastatteluja, normaalissa muodossa.

EDIT: Kävin nyt asioikseni Chromella kattomassa, että miltä tämä näyttää. Luinko jostain, että tätä ei jostain syystä haluttu kuvatiedostona käyttää jutussa? Mistä moinen?

Foorumin ylläpito voi halutessaan (koska ainoana pystyy siihen) siirtää ketjuja, toimitus (me) luopukoon WA-juttuformaatista.

QUOTE="apinaselässä, post: 22653, member: 2369"]
Saisko tekstimuodossa tähän perään vaikka joltain. En viiti alkaa käymään selaimia läpi.

Ylläpidolle: luopukaa tästä esitystavasta nyt ainakin. Ihan sama millä ne haastattelut tehään, oli se whatsapp tai mikä hyvänsä, niin niiden pitää näkyä kaikille ilman kikkailuja. En oikein tajunnu tuota pointtia, että jos nämä tehään whatsapp-muodossa (millä nyt ei lukijalle oo mitään väliä), niin näitä ei vois tekstinä sitten laittaa tuonne?


EDIT: Kävin nyt asioikseni Chromella kattomassa, että miltä tämä näyttää. Luinko jostain, että tätä ei jostain syystä haluttu kuvatiedostona käyttää jutussa? Mistä moinen? Tämä haastattelutapahan ei mielestäni ole huono, antaa haastateltavalle hetken aikaa miettiä mitä sanoa.

Tämä Ottelukeskustelut-alue on myös vähän omiaan sotkemaan ainakin uutta kävijää, kun maajoukkueen juttuja löytyy nyt pääasiassa täältä, eikä tuolta Naisten maajoukkue -kohdasta. Onko mietitty, että ottelukeskustelut vois olla nostoina sarjojen omissa osiossaan (ainaki arvokisoissa) niin kauan ku ne keskustelut on relevantteja (pelipäivä n. +-2 molempiin suuntiin) , minkä jälkeen ne siirtäs johonki arkisto-osioon, tai vaan poistas kokonaan. Tälleen vois pysyä vähän paremmin kärryillä siitä, että missä viestiketjussa sanottiin ja mitä. En tiedä parantasko, mutta vois parantaa käyttäjäkokemusta. Etenkin, kun uudella foorumilla salibandyväki ei oo valitettavasti kovin aktiivista. Sais vähän tiivistettyä ja luotua mielikuvaa aktiivisemmasta foorumista, ku ei ois ihan niin hajallaan.

katso liitettä 446
[/QUOTE]
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
24
Elisa Simonen oli vielä Suvi Hämäläistäkin nuorempi edustaessaan Suomea ensimmäisen kerran, naisten ensimmäisissä MM-kisoissa 1997 Ahvenanmaalla. Vuonna 2016 Elmo valittiin salibandyn lajilegendaksi ja vuonna 2018 naisten jalkapallon HELMET-kunniakerhoon. Suvi Hämäläisen kohdalla kansainvälinen salibandyura on vasta alussa ja uskon, että hänestäkin kuulemme vuoren varmasti vielä lähivuosina positiivisia salibandy uutisia. Toivottavasti jo näidenkin kisojen aikana.

Elisa Simonen
thumbnail

"Elmo" vauhdissa maajoukkuepaidassa vuonna 2000 (kuva: SSBL:n arkisto)
Syntymävuosi: 1981

Asuinpaikka: Helsinki (Respect-toimialue Etelä-Suomi)

Oma urheilijan polku:
Urheilut aloitin ensimmäisen kerran joukkueessa 8-vuotiaana jalkapallon parissa, seurana Puistolan Urheilijat. 12-vuotiaana menin mukaan Erän vasta perustettuun salibandyjoukkueeseen. Pelasin molempia lajeja aina 22-vuotiaaksi asti. Siinä vaiheessa jalkapallo jäi, mutta salibandy vielä jatkui muutaman vuoden.

Salibandyssa pelasin ensimmäiset naisten maaottelut 15-vuotiaana ja jalkapallossa ensimmäisen naisten maaottelun 16-vuotiaana. Urheilusta tuli siis aika totista urheilua jo aika nuorena ja tavoitteet oli aika korkealla. Elämä oli hyvinkin urheilupainotteista ja tavoitteellista elämää. Omatoiminen treenaaminen oli aina vahvasti mukana. Tykkäsin paljon leikkiä pallon kanssa, oli se sitten säbä- tai fudispallo.

Pelasin jalkapalloa yhteensä kahdeksan vuotta naisten SM-sarjassa. Kesät meni siis lähes täysin jalkapallon parissa ja talvet lähinnä rinnakkain säbää ja fudista yhdistettynä. Salibandya pelasin SM-sarjassa 11 kautta Tapanilan Erässä.
Sain kokea viidet MM-kilpailut ja ne olivat kyllä tunnelmaltaan uran huippuhetkiä.

Vakava loukkaantuminen lopetti yllättäen jalkapalloilun, mutta samalla vapautti kahden lajin kierteestä. Aktiivisen salibandyn pelaamisen lopetin erinäisten loukkaantumisten takia 2007, joita alkoi tulla ensimmäisen pahan nilkkavamman jälkeen. Pelasin vielä yhden kauden säbää 3.divarissa 2010-11, mutta sitten jalkavaivat lopettivat pelailut kokonaan. Nykyään muunlainen liikunta on edelleen tärkeä osa elämää.
thumbnail

MM-kisat 1999 (kuva: SSBL:n arkisto)
thumbnail

MM-kisat 2001 (kuva: SSBL:n arkisto)
Seurat: Tapanilan Erä

Maaottelut ja saavutukset salibandyssä:
Maaotteluita 49 (12+20). 2 MM-kultaa, 2 MM-hopeaa, 1 MM-pronssi 4 SM-kultaa, 4 SM-hopeaa, 1 SM-pronssi, 1 Euro Cup-kulta, 1 Euro Cup-pronssi, 2 Suomen Cup kultaa, 2 Suomen Cup hopea, SSBL:n Vuoden tyttöpelaaja 1997, Kuukauden pelaaja / maaliskuu 2005

Muut lajit ja saavutukset niissä: Jalkapallo (Puistolan Urheilijat, MPS), 32 naisten maaottelua, vähän yli 50 nuorten maaottelua (ikäluokat 16v-21v) , 1 SM-kulta, 2 SM-hopeaa, 2 SM-pronssia. Alle 21v. PM-kisojen pronssi.

Paras muisto salibandystä:
Ensimmäinen voitto Ruotsista vuoden 1999 MM-kilpailujen välierässä. Se oli hieno fiilis.
thumbnail

Elisa Simonen, Erä III. Suomen mestari vuonna 1996. (kuva: SSBL:n arkisto)
thumbnail

Liigavauhtia vuonna 1997 (kuva: SSBL:n arkisto)
 
Viestejä
237
Odottelen niitä Kurrosen kommentteja Sveitsipelistä. Taisi eilen luvata, kunhan asiat on käyty läpi valmennuksen ja joukkueen kanssa!
 
Viestejä
237
Toivotaan hyvää peliä tänään! Kokemattomuudesta sen verran että eihän näistä monikaan ole pelannut edes sm- finuissa - classic, pro ja pss. Voi se kova kotiyleisö säikäyttää.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös