Pääkallotodistus: Ei onnistujia – Suomelta heikko esitys tärkeään paikkaan

Sveitsi oli Suomen edellä sunnuntain alkusarjan ottelussa. Kuva: Ville Vuorinen/Salibandyliitto

Sveitsi oli Suomen edellä sunnuntain alkusarjan ottelussa. Kuva: Ville Vuorinen/Salibandyliitto

Suomen naisten salibandymaajoukkue kärsi 7-4-tappion tärkeässä alkusarjan ottelussa Sveitsiä vastaan sunnuntaina. Suoritus oli yksi heikoimmista, mitä Suomen naisten maajoukkueelta on nähty tällä vuosikymmenellä maaotteluissa tai MM-tasolla.

Suomelle erityistä päänvaivaa aiheutti Sveitsin korkea prässi, jota Suomi ei onnistunut purkamaan oikein missään vaiheessa. Suomalaisten pallollinen peli oli luokatonta, ja näytti siltä, että sinivalkoiset pelaajat luopuivat pallosta jatkuvasti helpolla. Puolustuspeli oli myös heikkoa ja ylimalkaista. Pallottomassa pelaamisessakin oli punainen lanka hukassa, eikä Suomen prässiä ollut kovin hankalaa puhkoa.

Hyökkäyspäässä Suomi pääsi pitämään palloa avauskympillä ja lopussa vasta otettuaan viimeisellä kympillä maalivahdin pois. Pallonhallinta meni Sveitsille ottelussa, ja hyökkäyspäässä Sveitsin suorituksissa oli enemmän laatua. Jos Suomi olisi loppukirillään onnistunut nousemaan vielä tasoihin niin se olisi ollut tavallaan valheellinen kuva pelistä, sillä Sveitsi oli kiistatta parempi.

Siinä missä Suomi pelasi joukkueena heikosti, ei ennakkosuosikin riveistä löytynyt yksilötason onnistujiakaan. Huolestuttavaa oli sekin, että ottelu oli äärimmäisen tärkeä Suomelle jatkopelien kannalta. Nyt mahdollinen välierävastus on todennäköisesti Ruotsi.

Suomen kokoonpano:
Krista Nieminen (mv) 2

Veera Kauppi 2
Jenna Saario 2
Oona Kauppi 2
Mia Karjalainen 3
My Kippilä 1

Sara Piispa 2
Ella Sundström 2
Suvi Hämäläinen 3
Mia Vallenius 3
Laura Manninen 2

Sofia Leino 2
Milja-Maria Saarikoski 2
Sanni Nieminen 3
Inka Lampinen 2
Trine Sällström 2

Meri-Helmi Höynälä Ei pelannut
Johanna Homi Ei pelannut
Alisa Pöllänen 2
Tiltu Siltanen (mv)

5 kalloa = maailmanluokan suoritus
4 kalloa = keskitasoa parempi suoritus
3 kalloa = keskivertosuoritus, perustekemistä
2 kalloa = parannettavaa jäi
1 kallo = luokaton suoritus