Pääkallo.fi

P17 SM-sarja 22-23

Viestejä
26
No nyt on Arto kyllä biologian tunnilla nukuttu:)

Mutta aiheesta. Eipä nämä yhdestä tai kahdesta pelaajasta koskaan ole kiinni. Toki kärkipelaajien puuttumisella on suurimpaan osaan joukkueista varmasti jonkinmoinen vaikutus. Kieltämättä aika iso maaliero tuossa KrP-Happee pelissä, olisikohan vähän tosissaan yrittäminen toiselta loppunut kymmenennen maalin jälkeen tms.

Ja tämän palstankin ikuisuusaiheita puolesta ja vastaan on tuo pelaajien kierrätys eri ikäluokissa. Ilmeisesti KrP:n ukkoja oli vanhempien ikäluokkien mukana, jos ei sitten loukissa tai kipeänä. Kyllähän se pelaajia kehittää, jos pääsevät kovempiin peleihin. Siinä mielessä on pelaajan ja tietysti seurankin tulevaisuuden kannalta etu, että tämä on mahdollista. Vielä kun lisätään P17 sarjasysteemi, jossa ylemmän sarjan joukkueet ovat kaikki pudotuspeleissä, vaikka häviäisivät kaikki pelinsä niin ei ole kyllä sarjan aikana voittopaineita. Ja vielä kun laajennetaan niin koko ikäluokan peleillä ei ole P19 siirryttäessä mitään merkitystä, eli kyllä ymmärrän jos seurat laittavat munia vanhempien ikäluokkien koreihin, sillä niissä menestymisellä on merkitystä myös tulevan kauden osalta.
 
Viestejä
190
Ja jos lehmällä olisi munat se olisi täti.
Luovasti on yhdistetty kaksi sananlaskua.
Voi tässä miettiä samantein, jos maitoautolla on karvakolmio onko se sit setä tai sit setä renkaiden kanssa?

Toisaalta onneksi Happeelta ei ollut ihan kaikki. mukana että oli noinkin tasainen.

Rosterin laajuus ratkaisee runkosarjassa paljon ja su nähdään esim se miten Happee peluuttaa poikia, kun P19lla näyttää olevan peli samana päivänä.
 
Viestejä
392
Ols oli paperia Karhun kynsissä. Karhut on kyllä yllättävän kova porukka vaikkei maajoukkuemiehiä vilisekään.
Sillä mennään mitä annettu, mutta olsilta puuttui mm. Elamaa, Ebeling, Havana, Hänninen. Kun taas koko rosteri koossa niin eiköhän ole jäätävä porukka.


Sen sijaan taas ErVi-Classic. Classic pelasi erittäin hyvän 3.erän, eikä ErVi tehnyt maaliakaan. Classicin Leppäniemi näytti parastaan! Kunnes taas ErVin ykköskenttä oli hyvä.
 

yyz

Viestejä
661
Sen sijaan taas ErVi-Classic. Classic pelasi erittäin hyvän 3.erän, eikä ErVi tehnyt maaliakaan. Classicin Leppäniemi näytti parastaan! Kunnes taas ErVin ykköskenttä oli hyvä.
Hyvä ja vauhdikas peli oli, joskin ErVin ykkösen +/- saldo taisi olla -5 joten ei se nyt ihan nappiin mennyt...
 
Sehän starttasi ylempi ja alempi jatkosarja vkl aikana. Mitä huomioita/ajatuksia heräsi peleistä?
Ylemmässä yllätti OLS:n vaisuus. Osaako joku sanoa tarkemmin oliko paljon poissaoloja vai mikä oli?
Muuten aika odotetusti. Toki jossain peleissä isoja maalieroja.

Alemmassa OFBC oli odotetun vahva ja Leba/Josban suoritus jäi vähän vajaaksi. Lasb yllätti positiivisesti. Vajailla ja lainapelaajista koostuvilla kokoonpanoilla kaksi voittoa on kova suoritus. Vastustajat eivät kyllä olleet ihan parhaimmillaan, mutta silti. 9 kenttäpelaajalla voitto lauantaina ja silti riittii voimia sunnuntaina Leban kaatoon.
 
Viestejä
347
Ylempi sarja on ehtinyt alkaa mutta vielä ei ole liian myöhäistä spekuloida, osa sijoituksista on vielä avoinna. Erittäin tasainen sarja, jossa oikeastaan mikään voitto ei yllätys ole, mutta silti joukkueet sijoittuvat taulukossa järjestykseen. Pelissä tapahtuu asioita jotka eivät ole kenenkään kontrollissa, järjestystä pohtiessa punaisena lankana on ollut joukkueiden kyky kasata itsensä ja nousta tarvittaessa kuilun reunalta.

1. Kori
Ervi, Classic, OLS

Jokaisella joukkueella on omat vahvuudet, mutta samalla myös vahvat P19-22 joukkueet, jotka eivät monta pelaajaa avukseen tarvitse. Classic on myös vahvistunut kaudelle juuri sopivasti, että kastin merkki otsassa vaihtuu, mistä osoituksena laaja edustus U17 tapahtumassa ja tähdistössä. Joukkue on parhaimmillaan viimeisessä erässä, kun vastustaja alkaa varastamaan pelitilanteissa senttimetreistä. OLSin alku ei ole ollut luistava, pohjoisessa asiat käynnistyy hitaasti mutta varmasti ja keväällä joukkue löytyy kärjestä tai sen tuntumasta, joukkueella on laajasti ratkaisukykyä sekä kuntoa kääntää pelejä etenkin viimeisessä erässä edukseen. Ervillä on hyvä ja laaja rosteri, vaikka hetkittäin on peliotteissa hieman hiomista. Toisinaan joukkueen yhteispeli toimii kuin ajatus ja joukkue vaikuttaa voittamattomalta, mutta korkealla prässillä on myös hintalappunsa. Mielenkiintoista on seurata miten F-liigan rämpiminen aiheuttaa hissiliikettä junioreihin, tuleeko tarvetta pelastaa aiempia saapumisryhmiä?

Epäselvä kori
Ilves, Happee

Happee voittanee kaikki joukkueet kertaalleen mutta samalla voi hävitä toisen kierroksen kaikille, riippuen hieman jäävätkö he kehälle pyörimään ja mikä on pelaava kokoonpano. Yksilöiden ratkaisukyvykkyydestä ei kenelläkään varmasti ole epäselvyyttä, mutta monesti tiivis keskustan puolustus on liian vaikea pala purtavaksi. Voisi olla myös kärjessä, mutta tuskin saa jokaiseen peliin jalkeille kaikkia tarvittavia pelaajia. Palstalla kiinnostavin taistelu käydään porilaisten kanssa. Ilveksellä on kaikki mahdollisuudet voittaa koko sarja, U17 leireillä pelaajia oli ruuhkaksi asti sekä pelaamassa että tähdistössä. Huomionarvoisesti joukkue on ainoa, jolla ei ole F-liigassa edustusta eikä edes divarissa, vaarana on ettei seura osaa käsitellä menestystä tai ainakaan tarjota eväitä tasalaatuiseen suorittamiseen.

Haastajat
Indians, Karhut, KrP

Tässä sarjassa haastajien osa ei ole jäädä pisteautomaateiksi, vaan todenteolla haastaa kärkeä. Ei olisi suuri yllätys mikäli joku joukkueista löytyisi korkeammaltakin sarjataulukosta, mutta kapeahko rosteri on jokaisen korin joukkueen suurin haaste. Indians vahvistuneena on yllätysvalmis, taitoa ja kuntoa joukkueella on sekä hyvä taktinen pelityyli, mutta heimo on yhtenäinen myös vaihteiden kanssa, kiripykälää ei oikein löydy. Hieman samaa tarinaa kirjoittaa Karhutkin, joukkue on tunnettu Porin bussiparkista maalin edessä ja vastaiskuistaan, mutta ratkaisijoiden osasto ei ole niin laaja että pidemmässä sarjassa sillä voittaisi ilta toisensa jälkeen. Krp on hieman eri puusta, ratkaisukentällinen ei häviä vertailussa kenellekään, mutta sen mukaan saaminen ei tunnu onnistuvan joukkueelta kovin usein ja kokoonpano on Jimmy Hoffan katoamiseen verrattava arvoitus.
 
Viestejä
22
Näin vajaat pari erää Classic-KrP peliä ja kovin oli tasaista vääntöä. Hämmästyin kun kuulin, että vierailla oli jopa -09 pelaajia mukana. Toki näissä tilanteissa kun ns. kärkiäijät pois niin muilla tilaisuus nousta esiin.

En hetkeäkään epäile etteikö OLS saa kaasua pohjaan ja virkisty alun jälkeen. Mielenkiintoiset ajat edessä, varsinkin jos joukkueilla on käytössään paras mahdollinen rosteri eikä sitä kautta anneta yhtään hyvitystä muille.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös