Pääkallo.fi

P18 SM-sarja 2021-2022

Viestejä
145
Lasteni serkut asuvat Ruotsissa ja pelaavat säbää siellä. Mitä olen heidän kanssaan jutellut niin siellä junnupelit mennään pääsääntöisesti kahdella kentällä. Eli pyritään tietoisesti tekemään mieluummin useita pienempiä joukkueita jotka voivat kyllä esim. harjoitella yhdessä.
En tiedä voisiko tämänlainen suuntaus toimia meilläkin ja olisiko se parempi?
 
Viestejä
791
Monesti keväällä on käynyt niin, että mestaruuden on voittanut joukkue joka on malttanut kauden aikana kehittää myös niitä alempien kenttien poikia. Vähintään kolmen kentän pelaava rosteri on tärkeää pudotuspeleissä, koska pelataan useita pelejä pienen ajan sisällä. Valitettavan usein näkee kuinka kärkipelaajat on jo kauden aikana peluutettu puhki tai rikki, kun pisteitä on yritetty metsästää sekä nuorten SM-sarjassa että jossain divarissa/suomisarjassa/2-divarissa. Kannattaa miettiä mitkä pelit ovat oikeasti tärkeitä ja mitä saavutetaan pikavoittoja hakemalla.
 
Viestejä
347
Mitäs mieltä täällä ollaan tämänikäisissä rankasta peluutuksesta? Tuossa eräässä pelissä eräs joukkue meni yli kaksi erää kahdella kentällä ja 8 kenttäpelaajaa mökötti penkillä sen runsaan kaksi erää, melkein toinen mokoma vielä katsomossa. Nämä kaksi kenttää mitä ilmeisimmin ”tulosyksiköitä” mutta niin vaan piiputtivat lopussa ja kumpikin taisi oman pelinsä lopulta hävitä.

Tässähän on kahta koulukuntaa. Toiset peluuttaa, toiset katsovat asiaa pidemmässä juoksussa.

Onhan tuo melko härskiä että junnuissa peluutus on kovempaa kuin F-liigassa välillä. Siinä joukkueen toinen puolisko sparraa ja maksaa kuluja, toinen puoli nauttii sitten peleistä. Toki mennään jo kilpaurheiluvaihetta mutta kauanko tuolla meiningillä pojat jaksaa jatkaa harrastusta 🤔

Ja näkeehän tätä valitettavasti jo D-junnuissa, sen nyt varmaan kaikki allekirjoittaa että siellä peluutus on perseilyä yhtäkaikki.
Sitä monesti miettii että minkälaiset palkinnot P18SM voitosta on jaossa? Todennäköisesti kulta- tai mahdollisesti platinakorttia Eerikkälään ja emoseuralle joku palkintomatka Kauko-itään, mutta pysytäänköhän vielä 6-numeroisissa rahasummissa vai joko ollaan siirrytty suoraan 7-numeroisiin herkkuihin?

Aamutreenit, FBA, aikuisten sarjat, harjoituspelit kun laitetaan kirsikaksi kakun päälle normaalin harjoittelu + pelirytmin ylle samaan aikaan kun pitäisi kahlata toisen asteen koulutusta läpi ja taistella oman aikuistumisen kynnyksellä palkitaan lopuksi 10-15 vuoden talkoo uralla. Sekin vaatii muuttamista toiselle paikkakunnalle jos oman kylän seuroissa ei ole tilaa, mutta oikein kovaan pahviin kun nimensä raapustaa niin ei täydy kaudesta itse maksaa mitään ja saattaa huoltoasemien buffastakin toisinaan lihakastiketta talon piikkiin irrota. Työpaikalla voi pomolle huikata että "kaikki tämä on mahdollista vain koska voitin aikanaan P18SM" kun lähtee puolipekkaselle taas kerran.

Aika raju on panos/tuottosuhde kun urheilija kirjaimellisesti uhraa koko nuoruutensa harrastukselle ja se ainoa palkinto, peliaika, riippuu mikä päivä kuukaudesta valmentajalla on menossa.

nimimerkillä: paalutinko turhaan
 
Viestejä
574
@Mansikkapohkeessa kerrassaan oiva kirjoitus. Menisi melkein Urheilulehden kolumnosta.

Se jäi tuossa mainitsematta että lajiin on pesiytynyt oman havainnon mukaan yllättävän paljon tällaista ”kieroa” kulttuuria. Mainitsemani peluuttaminen on varsin yleistä jo kovinkin nuorista alkaen. Kun vielä ottaa huomioon lajin aseman, tuota ei voi ymmärtää. Oikeissa ammattilaislajeissakaan tuota ei näe läheskään yhtä paljon.

@Rocky n havainto ja mahdollinen malli saattaisi tukea isoja seuroja ja paikkakuntia. Toki seuroilla täytyisi löytyä tahtotilaa palvella myös massoja. Valitettavan usein toiminta pyörii muutaman tulevan mahdollisen ”liigapelurin” ympärillä jotka pelaa useissa ikäluokissa niin paljon kuin jaksavat/haluavat. Muilla on sitten maksajan rooli kun paha on tähtien keskenäänkään pelailla. Ja nuo valinnat panostettaviin pelureihin tehdään aivan liian aikaisin. Moni kyllästyy penkillä istumiseen ja on peruskoulun jälkeen out 🤦🏻‍♂️
 
Viestejä
15
Onko täällä tietoa maskuwirmon Eloluodosta joko pelaa viikonloppuna?
Nibacoksen ykköskenttä tuskin on mukana pitkällä vierasreissulla?
 
Viestejä
6
Mikäs Tepsille tänään tuli?

Mitäs tuossa?
Sarjajumbo (pist. % 33,33, sama kuin Lasb:lla) kävi ottamassa sarjakakkoselta käkättimeen..?!

Warsinais-Suomessa ei tällä kaudella kärkeen ole keväällä asiaa, ellei jotain tapahdu..
7kierrosta pelattu ja...
TPS ja Wirmo/Masku pelikirjat ja kokoonpanot otteluun valmistautuessa voi tulospalvelua ja edellisten pelien videoita katsomalla ennustaa 90% tod.näköisyydellä.. ;)
 
Viestejä
44
Ervi sitten vei kärkikamppailun tänään. Numeroiden perusteella näyttää olleen alusta loppuun tasainen vääntö.
 
Viestejä
508
Ervi sitten vei kärkikamppailun tänään. Numeroiden perusteella näyttää olleen alusta loppuun tasainen vääntö.
Tasaista oli. Ervillä ehkä enemmän tekopaikkoja lisämaaleihin ja hyvin pystyivät pitämään OLS:in poissa parhailta paikoilta. Kummatkin veskarit hyviä, mutta ErVin voittomaali meni aika kaukaa. Taisi OLS:n pelaaja tehdä juuri sopivan maskin juuri, kun veto lähti ja alakulmaan livahti kivasti.
 
Viestejä
145
Tänään hienot taistelut Lasbilta ja Josbalta. Vaikka tappiot tulikin niin osoittivat että tässä sarjassa kuka vaan voi haastaa kenet vaan.
 
Viestejä
111
Tänään hienot taistelut Lasbilta ja Josbalta. Vaikka tappiot tulikin niin osoittivat että tässä sarjassa kuka vaan voi haastaa kenet vaan.
On ehkä jopa väärin sanoa, että Josba olisi haastanut Classicin. Vaikea sanoa, että kumpi joukkue lähti peliin ennakkosuosikkina ja kumpi haastajana. 1. ja 2. erä mentiin maalien puolesta melko tasaisesti ja Josba rankaisi Classicin virheistä erittäin tehokkaasti. Välillä tuli mieleen, että miten Josban pelaajat sai niin vapaasti tulla maalin eteen, ja näistä tilanteista Josba saikin tehtyä useamman maalin. Kolmonen oli sitten selkeästi Clasun erä, ja varsinkin kakkoskentän. Kolme maalia erään ja voitto kotiin.
 
Viestejä
140
Alkaa puoliväli sarjassa lähestyä. OLS ja ErVi näyttäisi erottuvan kärkipäässä ja LASB toisessa päässä. Tuossa välissä oleva iso niinsanottu keskikasti vaikuttaa todella mielenkiintoiselta loppukautta silmälläpitäen.
 
Viestejä
574
Aika mauton kommentti oli kyseessä sitten mikä joukkue tahansa.

Onpa täällä nyt tosikoita taas liikenteessä. Varmasti kaikki kovasti ymmärtävät sarkasmin joka liittyy organisaation yleiseen ylivoimaisuuteen. Kateellisuudeksikin voisin tunnustaa heittämällä.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös