Pääkallo.fi

Salibandyn MM-kisat 2021 Helsingissä

Viestejä
8
Kyllä sanoisin että tämän päivän X Factor väärään suuntaan oli Peter Kotilainen. Luulin että olisi sen verran jo kypsynyt ettei mm finaalissa hakisi noita F liigassa tutuksi tulleita pää kainalossa puskuja ekan pakin syliin ja pallonmenetys. Valitettavasti maksoi tänään tuon voittomaalin ja aiemminkin pelissä samanlaisia tuli.

On hyvä että on itseluottamusta ja uhoa että on näihin finaaleihin synytyt mutta pitäisi tiedostaa se että siinä on muitakin pelaajia joukkueessa eikä aina tarvitse olla itse se joka pelin ratkaisee.
Kyllä peli tosiaan konkreettisesti kaatui henk koht virheisiin ja vääriin valintoihin ja nyt niitä tuli useampia mr kotilaiselta. Kaveri ei kyllä pelaa lipulle vaan oma tahto olla ratkaisija menee jo yli ja liian suurille riskeille. Syy häviössä ei ole kotilaisessa vaan valmennuksessa, peter olisi pitänyt penkittää jo kakkoserässä. Toinen valmennuksen järkyttävä päätös oli olla peluuttamatta justusta pelin loppuhetkillä. Onko nykky ja classic säbä tullut tien päähän, olisiko aika uudistua?
 
Viestejä
100
Ehkä olisi uusien tuulien aika puhaltaa maajoukkueeseen.
Aika kova luotto oli Classicin pelaajiin. Ja tämä nyt mielestäni kentällä myös näkyi. Hyviä pelaajia kyllä mutta nyt ei vaan kulkenut.
 
Viestejä
65
Olipas ala-arvoista kommentointia monelta Ruotsin pelaajalta maansa mediassa. Vaikea kuvitella että suomalaiset tuollaisia kommentteja antaisi. Toivotaan ettei suomen tosifanit törmää Helsingin yössä Ruotsin joukkueeseen noiden kommenttien jälkeen.


Taisi #27:lla mennä buuaus tunteisiin. Mistä syystä hänelle muuten buuattiin?
Sveitsin fanit buuasivat #27:lle jo Prahan kisoissa. Ilmeisesti ei sveitsiläisten kaveri.
 
Viestejä
191
🤦‍♂️ Valoja päälle. Tietoisesi valittiin MINIMI-otteluvälillä jonka IFF hyväksyy vaikka pelit olisi voinu alkaa vaikka vähän aikaisemmin ku halli kuitenkin varattu koko kisojen ajaksi (eli ei olis tarvinnu pelata yömyöhään ja olisi silti jäänyt pelivaraa). Ei tarvi olla Einstein tajutakseen jo suunnitteluvaiheessa että pienikin viive niin koko homma tulee kusemaan ja niinhän se teki. Ja jos erätaukojen pituutta jouduttiin tuon takia muokkaamaan KOKO alkusarjaan niin ei siellä järjestäjälläkään enää paljoa luottoa löytynyt noihin sun mainitsemiin keskiarvoihin. Järjestäjä otti siis tietoisen (?) riskin mutta onneksi sentään oli sen verran järkeä päässä että muutokset tehtiin kesken kisojen.
Muutenkin nämä kisat oli sellaiset että oltiin tehty joku päätös etukäteen ja sitten muokattiin/sovellettiin sitä mukaa ku kisat eteni. Ihan ku ei oltais ikinä ennen järjestetty mitään. Enkä sano että kaikkeen voi varautua tai tietää etukäteen enkä sano että järjestäminen on helppoa. Ihmettelen vaan miten on ennen osattu järjestää jotain kun nyt tuntui siltä että oikein mikään ei mennyt putkeen.
Toisin sanoen kaikki on paskaa? Elämäsi on varmaan kohtalaisen raskasta 😅
 
Viestejä
61
Ihan asiallista kritiikkiä täällä on esitetty, eikä viitsisi enää lyödä lyötyä. Nostan silti esiin vielä Nykyn pelaajavalinnoista nämä ns. Sveitsin vahvistukset. Pylsy ei ilmeisesti ehtinyt kuntoutua näihin kisoihin mennessä, ja tämä näkyi peliesityksessä. Väänäsen suoritus Salon järjestämässä läpiajossa oli samaa tasoa kuin Kotilaisen puskeminen pelin ratkaisseessa tilanteessa. Och gu'natt till Toni Lötjönen också. Vet du att spelet inte är avgjort efter första perioden?
 
Viestejä
384
Jälkiviisastelu on toki helppoa, mutta ehkä nyt liikaa korostui huonolla tapaa se Nykyn tiimin jääräpäinen luotto vain omiin tuttuihin pelaajiin. Moni taisi olla aika puolikuntoinen syksyn jäljiltä, mutta silti isoimmilla peliminuuteilla läpi kisojen sai pelata mm. Pylsy, Salo ja Kotilainen. Kuumana läpi syksyn ja kisojen ollutta JKainulaista olisi voinut käyttää enemmänkin ja jälkiviisaana esim. Kailiala ja Rantala olisivat tuoneet jengiin ihan erilaista hyökkäysvoimaa kuin vaikka Heikkilä ja Hautaniemi.

Samoin yv:tä (jota ei finaalissa toki päästy edes pelaamaan) hinkkasi pääasiassa Classicin miehet ja Tatu Väänänen. Liigassakin on monta joukkuetta, joilla on Classicia mielikuvituksellisempaa ja tehokkaampaa yv:tä, mutta siellä kentällä onkin juuri esim. Kailialaa, Rantalaa, Kainulaisia ja kumppaneita. Luulisi näistä löytyvän hiukan parempia yv-pelaajia Suomen maajoukkueeseen kuin vaikka Lamminen, Salo ja Väänänen.

No, nämä on näitä. Maali-pari toiseen suuntaan niin Nykky olisi taas nero. Nyt on helppo kritisoida. Ehkä tappio osoitti Nykyn tiimillekin sen, että nyt on vihdoin aika tehdä jonkun verran muutoksia ja nuorennusta seuraaviin kisoihin. Toivottavasti aletaan antaa rohkeasti niitä kärkiketjujenkin paikkoja ja näyttömahiksia Kainulaisille, Rantalalle, Astalalle, Suomelalle ja kumppaneille, eikä laiteta vain kolmos-neloskenttiin ja vilttiin heti ekoista pallonmenetyksistä.
 
Viestejä
103
Täytyy vielä erikseen mainita Eemeli Salin. Mies ei missään nimessä kuuluisi enää maajoukkueen ykkösketjuun. Kyllä tuossa slotissa Rasmus Kainulainenkin olisi ollut vaarallisempi pelote. Salin on ilman takavuosien kanttejaan käytännössä köyhän miehen Mikko Hautaniemi.
 
Viestejä
12
Ehkei yhden kommentteja voi yleistää koko joukkuetta koskemaan? Nilsberth on aina ollut vähän rottamainen mutta aika fiksuilta suurin osa mestareista vaikuttaa.
Tämä samanlainen ja ylimielinen shaiba oli ilmeisesti jatkunut Clarion hotellissa eilen illalla. Tuttu oli ollut siellä ja todistanut sitä kun pienet lapset valittivat kahvista jne... 🥲
 

Salibandyn pelikohteet

F-liiga M
1X2
1X2
FBC Turku - Jymy
18.30
3.905.701.53
Indians - Classic
18.30
3.955.701.52
Oilers - TPS
18.30
1.755.003.20
Näytä kaikki
>
Viestejä
357
Täytyy vielä erikseen mainita Eemeli Salin. Mies ei missään nimessä kuuluisi enää maajoukkueen ykkösketjuun. Kyllä tuossa slotissa Rasmus Kainulainenkin olisi ollut vaarallisempi pelote. Salin on ilman takavuosien kanttejaan käytännössä köyhän miehen Mikko Hautaniemi.
Kyllä Salin edelleen on hyvä alaspäinkin, vaikkakin joku terävyys turnauksessa puuttui ja varsinkin finaalissa pallo poltti ja useampi vetopaikka sitä myöden.

Pelotteen lisäksi on ihan kiva jos Rasmus saa lisää malttia ratkaisuihikin kv.peleissä plus laatua alaspäin pelaamiseen. Veljensä hoiti myös sen puolen eilen erinomaisesti.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1,026
Mielnkiintoista tulevien kisojen osalta on että Tsekki on tosiaan hienosti saanut nyt ajettua sisään uutta sukupolvea missä Suomi ja Ruotsi ovat jäljessä. Tsekillä mm-kisoissa pelaavassa roolissa oli 3 viime kaudella Suomessa a-junnuissa pelannutta pelaajaa ja sen lisäksi 3 2000-luvulla syntynyttä isossa roolissa.

1990-luvun ikäluokissa Suomi on Ruotsia edellä pelaajien osalta, mutta 2000-2001 ikäluokissa Ruotsi vie rumasti Suomea. Ahrenin lisäksi taustalta löytyy nimet Wettergren, Fox, Lundmark, Ruud noin muutama mainittuna. Suomen seuraava supertähti on Laitila, joka toivottavasti saadaan mahdollisimman pian myös kisakoneeseen mukaan. Suomen kannattaa myös rohkeasti nostaa Suomelaa, Rantalaa, Mäkistä, Laaksoa ja Ukkosta, Siekkistä ja Lundia mukaan maajoukkueeseen/leireille, näin muutamia mainitakseni

Nyt Classicin ylivoima maajoukkueessa toivottavasti joltain osin päättyy tai ainakin sen jumalointi. Suomen ykköskenttä oli ratkaisuotteluissa heikko. Sikkinen ja J Kainulainen olivat turnauksen isoimmat onnistujat itselle! Kivilehdon panosta epäilin mutta oli kyllä hyvä :)

Pelaaja-arviot Suomen joukkueesta

Maalivahdit:
J Kaltiainen 4/5 Komeasti hoiti välierässä roolinsa, muilla peleillä ei paljon merkitystä
L Toriseva 3,5/5 Erittäin vakuuttava muissa peleissä, finaalissa eka maali oli otettavissa.

Kumpaankaan maalivahtiin ei missään nimessä kaaduttu.

Puolustajat:

O Lehkosuo 0+1=1 2,5/5 Pienemmissä peleissä pärjäsi, isommissa vielä vähän purjeessa omaan silmään. Tulevaisuuden nimi joka sai tärkeää kokemusta
J Junkkarinen 0+0=0 3/5 Loppupeleissä alkoi pallo vähän polttamaan, Savosen saappaat liian suuret täytettäväksi. Ei kuitenkaan mitään radikaaleja virheitä.
T Väänänen 0+2=2 3,5/5 Hyvä syöttelijä, jolta hyviä oivalluksia mutta jokin pelistä puuttui. Maalintekijäksi hänestä ei ole mikä läpiajossa ja ylivoimalla nähtiin. Hieno maajoukkueura päätökseen
L Stenfors 2/5 0+1=1 Minulle kisojen suurin pettymys vaikka yhden maalin finaalissa alustikin. Kaksinkamppailuja mielestäni hävisi liikaa ja oli vaikeuksissa jokaisessa isossa ottelussa. Oliko viimeiset kisat hänelle, saa nähdä?
J Lamminen 0+0=0 3/5 Kuten koko muu ykköskenttä, nuhaista oli. Kaksinkamppailuissa oli ihan ok ja luonnetta löytyy mutta ratkaisupeleissä kuitenkin oli vaikeuksissa. Saa nähdä päättyikö maajoukkueura.
M Leikkanen 1+2=3 4- Hyökkäyspään työskentelystä ei paljon jäänyt mieleen, mutta Suomen parhaan kentän alapuolella syötteli järkevästi, positiivinen ilmestys.
J Kivilehto 2+3=5 5- Loistavat kisat ja loppupeleissäkin oli taas erittäin hyvä. Väänsi useasti K Nilssonia vastaan eikä jäänyt alakynteen. Hyökkäyspäässä myös oivaltavia ratkaisuja.

Hyökkääjät

S Johansson 4+3=7 3/5 Koko kisat jotenkin nihkeä vaikka tehoja tuli varsinkin alkupeleissä. Kuitenkin eniten määrittävät loppupelit joista varsinkin finaali oli heikko. Välierässä upea voittomaali, mutta muuten siinäkin pelissä aika vaisu
E Salin 5+2=7 3/5 Ruotsia vastaan molemmissa peleissä komeat maalit, mutta jotenkin väkinäistä puurtamista ja mailan puristamista varsinkin ratkaisuotteluissa. Onko jotain vammaa vai pettikö fysiikka loppua kohti. Hyvät tehot mutta joku nälkä siitä puuttui
N Salo 1+1=2 2/5 Salon tekeminen oli Stenforsin ohella suurin pettymys koko kisoissa. Hyökkäyspäässä ratkaisut olivat mielikuvituksettomia ja liike oli jotenkin vajavaista. Varmaan vammaa taustalla mutta ei ollut näissä kisoissa sellainen johtaja
P Kotilainen 4+5=9 4-/5 Viisi ensimmäistä peliä Suomen parhaimmistoa ja Lastikan kanssa peli kulki loistavasti. Tehot myös loistavat. Viimeinen peli oli kuitenkin melkoista puskemista kun näyttämisenhalu oli niin suuri. Kaikki kruunautui huonolla tavalla Ruotsin voittomaalin virheeseen
V Lastikka 6+4=10 4,5/5 Otti Suomen reppuselkään alkulohkossa ja vastasi hurjalla tavalla tehoista. Hiukan pelillinen käyrä laski loppua kohden mutta loistavat kisat jälleen kerran. Finaalissa alkupelin oli vaikeuksissa niin kuin muukin kentällinen
J Pylsy 1+2=3 2+/5 Vamma näkyi pelaamisessa ja jaksoi raastaa mutta vajaaksi jäi suorittaminen. Tehot heikot ja ratkaisut monissa peleissä jäivät piippuun. Viime kisoista hurja tasonlasku, mutta loukkaantumisilla osansa.
E Sikkinen 0+0=0 5- Aivan loistavaa peliä puolustuksellisesti. Erittäin fiksu pelaaja joka tekee järkeviä ratkaisuja pallolla ja myös loistavia riistoja. Pelasti Tsekkiä ja Ruotsia vastaan maalin loistavilla blokkauksilla. Tästä pelaajasta kuullaan vielä paljon positiivista. Ankkuroi Suomen parasta vitjaa ja antoi ruokki hyvin laitureita. Miinus siitä että 0+0 tehot muuten olis ollu 5/5
O Heikkilä 0+0=0 2,5/5 Hyvä karvaamaan ja raastamaan ja riistämään mutta siihen jäivät näytöt. Vielä ei mielestäni tuonut hirveästi sellaista pöytään mistä tuli vakuuttunut olo. Joukkueen jätkä eikä työmäärästä jää kiinni
J Kainulainen 7+0=7 5- Joukkueen nuorimpana pelaajana näytti että käsi ei tärise kovissakaan paikoissa. Finaaliviikonloppuna Suomen paras pelaaja ja huikean ennakkoluulotonta suorittamista. Nousujohteiset kisat, jotka paranivat koko ajan Justuksen osalta! Suomen paras maalintekijä ja tulevaisuuden tähti!
R Kainulainen 2+1=3 3/5 Pari loistavaa matsia missä teki ennakkoluulottomia ja rohkeita ratkaisuja. Alkulohkon Ruotsi-peli oli heikko ja Tsekki-välierän muutama rohkea ratkaisu johti penkille mistä ei enää irti päässyt. Finaalissa olisi voinut olla jokerikortti lopun takaa-ajossa mutta tällä kertaa ei saanut luottoa. Positiivinen fiilis kuitenkin itselle jäi ja varmasti nähdään useammin vielä kisoissa
M Hautaniemi 0+2=2 2- Rooli jäi todella pieneksi eikä montaa näyttöpaikkaa saanut. Latvia-ottelussa peli kulki mukavasti mutta itselle oli vähän mysteeri miksi Nykky halusi Hautaniemen penkkiä kuluttamaan. Finaalissa olisi voinut laittaa lopussa hämmentämään, mutta ei tällä kertaa.Erikoistilanteet 0/5 Yhtään ylivoimamaalia ei koko turnauksessa saatu aikaan, joten maestro Mika Kohonen tuskin ensi kisoissa on yv:n suunnittelijana. Alivoima päästi maalin sekä Slovakiaa että Tsekkiä vastaan joten ei sekään ihan putkeen mennyt.

Valmennus 3
Alkulohkossa Suomi selviytyi vaivatta jatkoon ilman ongelmia, joten siitä puhtaat paperit. Tsekki-pelissä reagointi oli loistavaa heikon ensimmäisen erän jälkeen ja siitä iso sulka valmennukselle hattuun. Este välierässä ylitettiin pienestä osumasta huolimatta Oli onnistuneet ketjumuutokset! Finaalissa Ruotsin valmennus vei kuitenkin voiton Suomen vastaavasta tehden onnistuneita ketjumuutoksia ensimmäisen erän jälkeen. Nykky luotti lopussa sokeasti vanhoihin sotaratsuihin jättäen hattutempun tehneen Kainulaisen puremaan tuppea. Siitä pitkä miinus minun papereihin. Ja ei saanut Nykky pumpattua Suomea täyteen liekkiin koko finaalin osalta.

Ruotsi oli juuri tuon verran parempi ja ansaitsi voiton. Ensi vuonna sitten yritetään toivottavasti hiukan uudistunein pelimerkein.

Ps. Toivoisin keskustelua asian tiimoilta
 

Säbantteri

Mielnkiintoista tulevien kisojen osalta on että Tsekki on tosiaan hienosti saanut nyt ajettua sisään uutta sukupolvea missä Suomi ja Ruotsi ovat jäljessä. Tsekillä mm-kisoissa pelaavassa roolissa oli 3 viime kaudella Suomessa a-junnuissa pelannutta pelaajaa ja sen lisäksi 3 2000-luvulla syntynyttä isossa roolissa.

1990-luvun ikäluokissa Suomi on Ruotsia edellä pelaajien osalta, mutta 2000-2001 ikäluokissa Ruotsi vie rumasti Suomea. Ahrenin lisäksi taustalta löytyy nimet Wettergren, Fox, Lundmark, Ruud noin muutama mainittuna. Suomen seuraava supertähti on Laitila, joka toivottavasti saadaan mahdollisimman pian myös kisakoneeseen mukaan. Suomen kannattaa myös rohkeasti nostaa Suomelaa, Rantalaa, Mäkistä, Laaksoa ja Ukkosta, Siekkistä ja Lundia mukaan maajoukkueeseen/leireille, näin muutamia mainitakseni

Nyt Classicin ylivoima maajoukkueessa toivottavasti joltain osin päättyy tai ainakin sen jumalointi. Suomen ykköskenttä oli ratkaisuotteluissa heikko. Sikkinen ja J Kainulainen olivat turnauksen isoimmat onnistujat itselle! Kivilehdon panosta epäilin mutta oli kyllä hyvä :)

Pelaaja-arviot Suomen joukkueesta

Maalivahdit:
J Kaltiainen 4/5 Komeasti hoiti välierässä roolinsa, muilla peleillä ei paljon merkitystä
L Toriseva 3,5/5 Erittäin vakuuttava muissa peleissä, finaalissa eka maali oli otettavissa.

Kumpaankaan maalivahtiin ei missään nimessä kaaduttu.

Puolustajat:

O Lehkosuo 0+1=1 2,5/5 Pienemmissä peleissä pärjäsi, isommissa vielä vähän purjeessa omaan silmään. Tulevaisuuden nimi joka sai tärkeää kokemusta
J Junkkarinen 0+0=0 3/5 Loppupeleissä alkoi pallo vähän polttamaan, Savosen saappaat liian suuret täytettäväksi. Ei kuitenkaan mitään radikaaleja virheitä.
T Väänänen 0+2=2 3,5/5 Hyvä syöttelijä, jolta hyviä oivalluksia mutta jokin pelistä puuttui. Maalintekijäksi hänestä ei ole mikä läpiajossa ja ylivoimalla nähtiin. Hieno maajoukkueura päätökseen
L Stenfors 2/5 0+1=1 Minulle kisojen suurin pettymys vaikka yhden maalin finaalissa alustikin. Kaksinkamppailuja mielestäni hävisi liikaa ja oli vaikeuksissa jokaisessa isossa ottelussa. Oliko viimeiset kisat hänelle, saa nähdä?
J Lamminen 0+0=0 3/5 Kuten koko muu ykköskenttä, nuhaista oli. Kaksinkamppailuissa oli ihan ok ja luonnetta löytyy mutta ratkaisupeleissä kuitenkin oli vaikeuksissa. Saa nähdä päättyikö maajoukkueura.
M Leikkanen 1+2=3 4- Hyökkäyspään työskentelystä ei paljon jäänyt mieleen, mutta Suomen parhaan kentän alapuolella syötteli järkevästi, positiivinen ilmestys.
J Kivilehto 2+3=5 5- Loistavat kisat ja loppupeleissäkin oli taas erittäin hyvä. Väänsi useasti K Nilssonia vastaan eikä jäänyt alakynteen. Hyökkäyspäässä myös oivaltavia ratkaisuja.

Hyökkääjät

S Johansson 4+3=7 3/5 Koko kisat jotenkin nihkeä vaikka tehoja tuli varsinkin alkupeleissä. Kuitenkin eniten määrittävät loppupelit joista varsinkin finaali oli heikko. Välierässä upea voittomaali, mutta muuten siinäkin pelissä aika vaisu
E Salin 5+2=7 3/5 Ruotsia vastaan molemmissa peleissä komeat maalit, mutta jotenkin väkinäistä puurtamista ja mailan puristamista varsinkin ratkaisuotteluissa. Onko jotain vammaa vai pettikö fysiikka loppua kohti. Hyvät tehot mutta joku nälkä siitä puuttui
N Salo 1+1=2 2/5 Salon tekeminen oli Stenforsin ohella suurin pettymys koko kisoissa. Hyökkäyspäässä ratkaisut olivat mielikuvituksettomia ja liike oli jotenkin vajavaista. Varmaan vammaa taustalla mutta ei ollut näissä kisoissa sellainen johtaja
P Kotilainen 4+5=9 4-/5 Viisi ensimmäistä peliä Suomen parhaimmistoa ja Lastikan kanssa peli kulki loistavasti. Tehot myös loistavat. Viimeinen peli oli kuitenkin melkoista puskemista kun näyttämisenhalu oli niin suuri. Kaikki kruunautui huonolla tavalla Ruotsin voittomaalin virheeseen
V Lastikka 6+4=10 4,5/5 Otti Suomen reppuselkään alkulohkossa ja vastasi hurjalla tavalla tehoista. Hiukan pelillinen käyrä laski loppua kohden mutta loistavat kisat jälleen kerran. Finaalissa alkupelin oli vaikeuksissa niin kuin muukin kentällinen
J Pylsy 1+2=3 2+/5 Vamma näkyi pelaamisessa ja jaksoi raastaa mutta vajaaksi jäi suorittaminen. Tehot heikot ja ratkaisut monissa peleissä jäivät piippuun. Viime kisoista hurja tasonlasku, mutta loukkaantumisilla osansa.
E Sikkinen 0+0=0 5- Aivan loistavaa peliä puolustuksellisesti. Erittäin fiksu pelaaja joka tekee järkeviä ratkaisuja pallolla ja myös loistavia riistoja. Pelasti Tsekkiä ja Ruotsia vastaan maalin loistavilla blokkauksilla. Tästä pelaajasta kuullaan vielä paljon positiivista. Ankkuroi Suomen parasta vitjaa ja antoi ruokki hyvin laitureita. Miinus siitä että 0+0 tehot muuten olis ollu 5/5
O Heikkilä 0+0=0 2,5/5 Hyvä karvaamaan ja raastamaan ja riistämään mutta siihen jäivät näytöt. Vielä ei mielestäni tuonut hirveästi sellaista pöytään mistä tuli vakuuttunut olo. Joukkueen jätkä eikä työmäärästä jää kiinni
J Kainulainen 7+0=7 5- Joukkueen nuorimpana pelaajana näytti että käsi ei tärise kovissakaan paikoissa. Finaaliviikonloppuna Suomen paras pelaaja ja huikean ennakkoluulotonta suorittamista. Nousujohteiset kisat, jotka paranivat koko ajan Justuksen osalta! Suomen paras maalintekijä ja tulevaisuuden tähti!
R Kainulainen 2+1=3 3/5 Pari loistavaa matsia missä teki ennakkoluulottomia ja rohkeita ratkaisuja. Alkulohkon Ruotsi-peli oli heikko ja Tsekki-välierän muutama rohkea ratkaisu johti penkille mistä ei enää irti päässyt. Finaalissa olisi voinut olla jokerikortti lopun takaa-ajossa mutta tällä kertaa ei saanut luottoa. Positiivinen fiilis kuitenkin itselle jäi ja varmasti nähdään useammin vielä kisoissa
M Hautaniemi 0+2=2 2- Rooli jäi todella pieneksi eikä montaa näyttöpaikkaa saanut. Latvia-ottelussa peli kulki mukavasti mutta itselle oli vähän mysteeri miksi Nykky halusi Hautaniemen penkkiä kuluttamaan. Finaalissa olisi voinut laittaa lopussa hämmentämään, mutta ei tällä kertaa.Erikoistilanteet 0/5 Yhtään ylivoimamaalia ei koko turnauksessa saatu aikaan, joten maestro Mika Kohonen tuskin ensi kisoissa on yv:n suunnittelijana. Alivoima päästi maalin sekä Slovakiaa että Tsekkiä vastaan joten ei sekään ihan putkeen mennyt.

Valmennus 3
Alkulohkossa Suomi selviytyi vaivatta jatkoon ilman ongelmia, joten siitä puhtaat paperit. Tsekki-pelissä reagointi oli loistavaa heikon ensimmäisen erän jälkeen ja siitä iso sulka valmennukselle hattuun. Este välierässä ylitettiin pienestä osumasta huolimatta Oli onnistuneet ketjumuutokset! Finaalissa Ruotsin valmennus vei kuitenkin voiton Suomen vastaavasta tehden onnistuneita ketjumuutoksia ensimmäisen erän jälkeen. Nykky luotti lopussa sokeasti vanhoihin sotaratsuihin jättäen hattutempun tehneen Kainulaisen puremaan tuppea. Siitä pitkä miinus minun papereihin. Ja ei saanut Nykky pumpattua Suomea täyteen liekkiin koko finaalin osalta.

Ruotsi oli juuri tuon verran parempi ja ansaitsi voiton. Ensi vuonna sitten yritetään toivottavasti hiukan uudistunein pelimerkein.

Ps. Toivoisin keskustelua asian tiimoilta

Meinasin alkaa kirjoittamaan samantyyppistä arvostelua, mutta luin ensin kirjoituksen ja huomasin, että lähes sanasta sanaan kuin omia ajatuksia.

Classicin miehet kautta linjan Lastikkaa, Kivilehtoa ja Sikkistä lukuunottamatta vaisuja. Johansson oli pettymys vaikka välierässä ratkaisumaalin tekikin, samoin Salinilta ja Salolta oli lupa odottaa enemmän? Torisevan terveyshuolet oli pilata kisat, mutta finaalissa suoritus kuitenkin ok, avausmaalia lukuunottamatta.
 
Viestejä
51
Mielnkiintoista tulevien kisojen osalta on että Tsekki on tosiaan hienosti saanut nyt ajettua sisään uutta sukupolvea missä Suomi ja Ruotsi ovat jäljessä. Tsekillä mm-kisoissa pelaavassa roolissa oli 3 viime kaudella Suomessa a-junnuissa pelannutta pelaajaa ja sen lisäksi 3 2000-luvulla syntynyttä isossa roolissa.

1990-luvun ikäluokissa Suomi on Ruotsia edellä pelaajien osalta, mutta 2000-2001 ikäluokissa Ruotsi vie rumasti Suomea. Ahrenin lisäksi taustalta löytyy nimet Wettergren, Fox, Lundmark, Ruud noin muutama mainittuna. Suomen seuraava supertähti on Laitila, joka toivottavasti saadaan mahdollisimman pian myös kisakoneeseen mukaan. Suomen kannattaa myös rohkeasti nostaa Suomelaa, Rantalaa, Mäkistä, Laaksoa ja Ukkosta, Siekkistä ja Lundia mukaan maajoukkueeseen/leireille, näin muutamia mainitakseni

Nyt Classicin ylivoima maajoukkueessa toivottavasti joltain osin päättyy tai ainakin sen jumalointi. Suomen ykköskenttä oli ratkaisuotteluissa heikko. Sikkinen ja J Kainulainen olivat turnauksen isoimmat onnistujat itselle! Kivilehdon panosta epäilin mutta oli kyllä hyvä :)

Pelaaja-arviot Suomen joukkueesta

Maalivahdit:
J Kaltiainen 4/5 Komeasti hoiti välierässä roolinsa, muilla peleillä ei paljon merkitystä
L Toriseva 3,5/5 Erittäin vakuuttava muissa peleissä, finaalissa eka maali oli otettavissa.

Kumpaankaan maalivahtiin ei missään nimessä kaaduttu.

Puolustajat:

O Lehkosuo 0+1=1 2,5/5 Pienemmissä peleissä pärjäsi, isommissa vielä vähän purjeessa omaan silmään. Tulevaisuuden nimi joka sai tärkeää kokemusta
J Junkkarinen 0+0=0 3/5 Loppupeleissä alkoi pallo vähän polttamaan, Savosen saappaat liian suuret täytettäväksi. Ei kuitenkaan mitään radikaaleja virheitä.
T Väänänen 0+2=2 3,5/5 Hyvä syöttelijä, jolta hyviä oivalluksia mutta jokin pelistä puuttui. Maalintekijäksi hänestä ei ole mikä läpiajossa ja ylivoimalla nähtiin. Hieno maajoukkueura päätökseen
L Stenfors 2/5 0+1=1 Minulle kisojen suurin pettymys vaikka yhden maalin finaalissa alustikin. Kaksinkamppailuja mielestäni hävisi liikaa ja oli vaikeuksissa jokaisessa isossa ottelussa. Oliko viimeiset kisat hänelle, saa nähdä?
J Lamminen 0+0=0 3/5 Kuten koko muu ykköskenttä, nuhaista oli. Kaksinkamppailuissa oli ihan ok ja luonnetta löytyy mutta ratkaisupeleissä kuitenkin oli vaikeuksissa. Saa nähdä päättyikö maajoukkueura.
M Leikkanen 1+2=3 4- Hyökkäyspään työskentelystä ei paljon jäänyt mieleen, mutta Suomen parhaan kentän alapuolella syötteli järkevästi, positiivinen ilmestys.
J Kivilehto 2+3=5 5- Loistavat kisat ja loppupeleissäkin oli taas erittäin hyvä. Väänsi useasti K Nilssonia vastaan eikä jäänyt alakynteen. Hyökkäyspäässä myös oivaltavia ratkaisuja.

Hyökkääjät

S Johansson 4+3=7 3/5 Koko kisat jotenkin nihkeä vaikka tehoja tuli varsinkin alkupeleissä. Kuitenkin eniten määrittävät loppupelit joista varsinkin finaali oli heikko. Välierässä upea voittomaali, mutta muuten siinäkin pelissä aika vaisu
E Salin 5+2=7 3/5 Ruotsia vastaan molemmissa peleissä komeat maalit, mutta jotenkin väkinäistä puurtamista ja mailan puristamista varsinkin ratkaisuotteluissa. Onko jotain vammaa vai pettikö fysiikka loppua kohti. Hyvät tehot mutta joku nälkä siitä puuttui
N Salo 1+1=2 2/5 Salon tekeminen oli Stenforsin ohella suurin pettymys koko kisoissa. Hyökkäyspäässä ratkaisut olivat mielikuvituksettomia ja liike oli jotenkin vajavaista. Varmaan vammaa taustalla mutta ei ollut näissä kisoissa sellainen johtaja
P Kotilainen 4+5=9 4-/5 Viisi ensimmäistä peliä Suomen parhaimmistoa ja Lastikan kanssa peli kulki loistavasti. Tehot myös loistavat. Viimeinen peli oli kuitenkin melkoista puskemista kun näyttämisenhalu oli niin suuri. Kaikki kruunautui huonolla tavalla Ruotsin voittomaalin virheeseen
V Lastikka 6+4=10 4,5/5 Otti Suomen reppuselkään alkulohkossa ja vastasi hurjalla tavalla tehoista. Hiukan pelillinen käyrä laski loppua kohden mutta loistavat kisat jälleen kerran. Finaalissa alkupelin oli vaikeuksissa niin kuin muukin kentällinen
J Pylsy 1+2=3 2+/5 Vamma näkyi pelaamisessa ja jaksoi raastaa mutta vajaaksi jäi suorittaminen. Tehot heikot ja ratkaisut monissa peleissä jäivät piippuun. Viime kisoista hurja tasonlasku, mutta loukkaantumisilla osansa.
E Sikkinen 0+0=0 5- Aivan loistavaa peliä puolustuksellisesti. Erittäin fiksu pelaaja joka tekee järkeviä ratkaisuja pallolla ja myös loistavia riistoja. Pelasti Tsekkiä ja Ruotsia vastaan maalin loistavilla blokkauksilla. Tästä pelaajasta kuullaan vielä paljon positiivista. Ankkuroi Suomen parasta vitjaa ja antoi ruokki hyvin laitureita. Miinus siitä että 0+0 tehot muuten olis ollu 5/5
O Heikkilä 0+0=0 2,5/5 Hyvä karvaamaan ja raastamaan ja riistämään mutta siihen jäivät näytöt. Vielä ei mielestäni tuonut hirveästi sellaista pöytään mistä tuli vakuuttunut olo. Joukkueen jätkä eikä työmäärästä jää kiinni
J Kainulainen 7+0=7 5- Joukkueen nuorimpana pelaajana näytti että käsi ei tärise kovissakaan paikoissa. Finaaliviikonloppuna Suomen paras pelaaja ja huikean ennakkoluulotonta suorittamista. Nousujohteiset kisat, jotka paranivat koko ajan Justuksen osalta! Suomen paras maalintekijä ja tulevaisuuden tähti!
R Kainulainen 2+1=3 3/5 Pari loistavaa matsia missä teki ennakkoluulottomia ja rohkeita ratkaisuja. Alkulohkon Ruotsi-peli oli heikko ja Tsekki-välierän muutama rohkea ratkaisu johti penkille mistä ei enää irti päässyt. Finaalissa olisi voinut olla jokerikortti lopun takaa-ajossa mutta tällä kertaa ei saanut luottoa. Positiivinen fiilis kuitenkin itselle jäi ja varmasti nähdään useammin vielä kisoissa
M Hautaniemi 0+2=2 2- Rooli jäi todella pieneksi eikä montaa näyttöpaikkaa saanut. Latvia-ottelussa peli kulki mukavasti mutta itselle oli vähän mysteeri miksi Nykky halusi Hautaniemen penkkiä kuluttamaan. Finaalissa olisi voinut laittaa lopussa hämmentämään, mutta ei tällä kertaa.Erikoistilanteet 0/5 Yhtään ylivoimamaalia ei koko turnauksessa saatu aikaan, joten maestro Mika Kohonen tuskin ensi kisoissa on yv:n suunnittelijana. Alivoima päästi maalin sekä Slovakiaa että Tsekkiä vastaan joten ei sekään ihan putkeen mennyt.

Valmennus 3
Alkulohkossa Suomi selviytyi vaivatta jatkoon ilman ongelmia, joten siitä puhtaat paperit. Tsekki-pelissä reagointi oli loistavaa heikon ensimmäisen erän jälkeen ja siitä iso sulka valmennukselle hattuun. Este välierässä ylitettiin pienestä osumasta huolimatta Oli onnistuneet ketjumuutokset! Finaalissa Ruotsin valmennus vei kuitenkin voiton Suomen vastaavasta tehden onnistuneita ketjumuutoksia ensimmäisen erän jälkeen. Nykky luotti lopussa sokeasti vanhoihin sotaratsuihin jättäen hattutempun tehneen Kainulaisen puremaan tuppea. Siitä pitkä miinus minun papereihin. Ja ei saanut Nykky pumpattua Suomea täyteen liekkiin koko finaalin osalta.

Ruotsi oli juuri tuon verran parempi ja ansaitsi voiton. Ensi vuonna sitten yritetään toivottavasti hiukan uudistunein pelimerkein.

Ps. Toivoisin keskustelua asian tiimoilta
Tässä oli nimimerkkinsä arvoista analyysia pelaajien suorituksista! Pieniä nyanssieroja omiin arvioihin, mutta hyvin pieniä. Ainoastaan Stenforsin kohdalla näin hänen suorituksensa reilun numeron verran parempana, eli 2,5. Muuten allekirjoitan ja kiitän!
 
Viestejä
1,026
Tässä oli nimimerkkinsä arvoista analyysia pelaajien suorituksista! Pieniä nyanssieroja omiin arvioihin, mutta hyvin pieniä. Ainoastaan Stenforsin kohdalla näin hänen suorituksensa reilun numeron verran parempana, eli 2,5. Muuten allekirjoitan ja kiitän!
Vai puolen numeron verran?🤔😀, mulla 2
 
Viestejä
1,026
Aivan oikein, luin huonosti. Tuossa oli arvio ensin ja tehot perässä, katsoin tuon 1 tehopisteen!😁 Eli tästäkin käytännössä samaa mieltä.👏👏
Joo just näin, osaan pelaajista oon laittanu näköjään arvion ensiks ja osaan pisteet mutta en jaksa enää korjata. Sitä viestiä kirjoitin sen verran kauan😀
 
Viestejä
28
Täytyy vielä erikseen mainita Eemeli Salin. Mies ei missään nimessä kuuluisi enää maajoukkueen ykkösketjuun. Kyllä tuossa slotissa Rasmus Kainulainenkin olisi ollut vaarallisempi pelote. Salin on ilman takavuosien kanttejaan käytännössä köyhän miehen Mikko Hautaniemi.

Olen vahvasti eri mieltä tästä.
 
Viestejä
682
Ihan asiallista kritiikkiä täällä on esitetty, eikä viitsisi enää lyödä lyötyä. Nostan silti esiin vielä Nykyn pelaajavalinnoista nämä ns. Sveitsin vahvistukset. Pylsy ei ilmeisesti ehtinyt kuntoutua näihin kisoihin mennessä, ja tämä näkyi peliesityksessä. Väänäsen suoritus Salon järjestämässä läpiajossa oli samaa tasoa kuin Kotilaisen puskeminen pelin ratkaisseessa tilanteessa. Och gu'natt till Toni Lötjönen också. Vet du att spelet inte är avgjort efter första perioden?
Tämä Lötjönen hahmo ärsyttää itseäkin. Heittelee loppulauselmia kun hommat on vielä aivan alkutekijöissään. Teki sen finaalissa ja on tehnyt sitä usein ennenkin. Ensimmäisen erän jälkeen sanoi Gu´natt Sverige ja nyt jälkeenpäin tietää kertoa että Suomi ei missään vaiheessa päässyt omalle tasolleen ja Ruotsin vahvuus oli onnistuneessa kentällisten muokkauksessa pelin sisällä, kun oli alussa osannut kertoa että Suomi on siinä etevä ja Ruotsi ei siihen kykene. Lisäksi herra Lötjösen mielestä Suomen ongelma oli että turnauksessa ei löytynyt oikeita kentälliskoostumuksia, vaikka finaalin alussa nimenomaan kehui Suomenn kykyä muokkauksiin tilanteen mukaan. Kun on "asiantuntijan" ominaisuudessa niin ei voi heittää ihan mitä haluaa missäkin tilanteessa jos on vähän ennen analysoinut täysin eri tavalla.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Salibandyn pelikohteet

F-liiga M
1X2
1X2
FBC Turku - Jymy
18.30
3.905.701.53
Indians - Classic
18.30
3.955.701.52
Oilers - TPS
18.30
1.755.003.20
Näytä kaikki
>
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös