Pääkallo.fi

Seinäjoen Peliveljet 2020-2021

Säbantteri

Mustosen tarvitsee nostaa myös tasoaan.

Valmennuksen tilanne tosiaan mielenkiintoinen. Saa nähdä miten tällä kaudella näkyy Isomäen kädenjälki pelaamisessa, vai näkyykö. On myös jännä nähdä, mihin suuntaan se muovautuu tulevaisuudessa, jos hän siis ottaa Koposen paikan. Karjala hyvä vaihtoehto assariksi, mutta mikä mahtaa olla Kohosen tilanne? Onko halua lähteä valmennustouhuihin (vielä.)
Sankarin ja luuserin raja on veteen piirretty viiva. Mustonen eilen kolmesti tolppaan. Muutama sentti joka laukauksella sisäänpäin ja Tuomakselle olisi aseteltu hattua päähän (siis teoriassa näin).

Viimeiset signaalit viestivät siitä, että Kohosella ei taida sittenkään olla intohimoa päävalmentajaksi liigassa, ainakaan Seinäjoella. 15 vuotta reissupelaajan elämää taisi sittenkin riittää. Jonkinlaista valmennuksen konsultointia ja sparrausta toki tapahtuu varmasti koko ajan.
 
Viestejä
794
Honkonen on loukkaantuneiden listalla. Paluukaan ei ole tapahtumassa lähikuukausien puolella.

Valmennukseen olisi kivaa saada jotain oikeasti ulkopuolista väriä. Isomäki osaltaan kyllä, mutta on kuitenkin entisiä speveläisiä. Mikäli Jori ottaa puikot, niin mielellään sitten apuvalmennukseen myös uusia tuulia. Puhtaalta pöydältä jne.
 

Säbantteri

Honkonen on loukkaantuneiden listalla. Paluukaan ei ole tapahtumassa lähikuukausien puolella.

Valmennukseen olisi kivaa saada jotain oikeasti ulkopuolista väriä. Isomäki osaltaan kyllä, mutta on kuitenkin entisiä speveläisiä. Mikäli Jori ottaa puikot, niin mielellään sitten apuvalmennukseen myös uusia tuulia. Puhtaalta pöydältä jne.
Kyllähän Koponen seuran omistajan, tj:n ja urheilutoimenjohtajan ominaisuudessa SPV:n toiminnasta viime kädessä vastaa jatkossakin ja on siksi luonnollista, että myös tuleva päävalmentaja tulee tietyllä tapaa seurakulttuurin sisältä. Jos seurajohdon ja päävalmentajan intressit eivät kohtaa, yhteistyöstä tulee kivinen ja lyhyt kuten toiminta naapuriseurassa, jalkapallon puolella on osoittanut.
 
Viestejä
794
Kyllähän Koponen seuran omistajan, tj:n ja urheilutoimenjohtajan ominaisuudessa SPV:n toiminnasta viime kädessä vastaa jatkossakin ja on siksi luonnollista, että myös tuleva päävalmentaja tulee tietyllä tapaa seurakulttuurin sisältä. Jos seurajohdon ja päävalmentajan intressit eivät kohtaa, yhteistyöstä tulee kivinen ja lyhyt kuten toiminta naapuriseurassa, jalkapallon puolella on osoittanut.
Siis Isomäki on ehdottomasti hyvä valinta jatkoon, mikäli näin on tosiaan käymässä. Tiimi on kuitenkin jopa tärkeämpi kuin itse päävalmentaja. Nykyäänkin tiimissä on ukkoja, mutta Joria lukuunottamatta kaikki ovat täysin saman "kuplan" sisältä. Herää kysymys, onko siinä edes mitään järkeä? Pelillisesti ei kummempia muutoksia näytä tulleen, joten ei siellä kyllä nähdä metsää puilta sen enempää kuin ennenkään. Ravistelua ja uusiutumista tarvitaan, ja nyt olisi siihen oiva paikka pelaajien sukupolvenvaihdoksen mukana.

Toki valmentajia ei ihan puissa kasva, joten vaihtoehdotkin ovat äärimmäisen rajalliset. SPV:ssä on RY:n puolella laatuvalmentajia, mutta onko sieltäkään järkevää nostaa ketään edustuksen valmennusrinkiin? Toisivatko mitään uutta?
 

Säbantteri

Täsmähankintoja muualta tarpeellisille pelipaikoille sitten, jos niille on tarvetta.
Tätä pidän Koposen suurimpana virheenä tähän kauteen lähdettäessä, ettei edes lähtenyt tosissaan hakemaan täsmävahvistuksia vaan lähdettiin suoraan korvaamaan nimimiehet junnuilla. Toki rahaa säästyi, kun Kosonen, Kohonen ym. poistuivat eikä ketään tullut tilalle ulkopuolelta, mutta kyllä esim. Holopaisen tilalle olisi pitänyt kalastella meritoitunut ykköspakki. Samoin SPV:n joukkue on jo pitkään kaivannut jotain luokkaa majutason keskushyökkääjää ykkössentteriksi. Myllymäki ja Kuusela lopettavat, ehkä yhtäaikaa vuoden - kahden sisään ja selvää on, että heille ei ole löytymässä selkeää korvaajaa omasta ringistä.
 

Säbantteri

Olen osittain samaa mieltä tästä. Olisihan sitä mielellään nähnyt Seinäjoella vaikkapa Roni Laasosen tai Erik Storgårdsin kaltaisia hankintoja, etenkin jälkimmäinen olisi ollut mielenkiintoinen hankinta. SPV ei tunnetusti kaupunkinsa puolesta välttämättä pysty tarjoamaan niin paljon kuin monet muut (F)Liiga-paikkakunnat.

En itse tiedä siis varmaksi, onko tämän kaltaisia hankintoja lähdetty edes yrittämään, vai onko lähdetty suoraan sillä, että omat pojat pelaa. Toivottavasti kuitenkin näiden hankintojen pois jättäminen on jättänyt kassaan rahaa (muuhunkin kuin koronan kanssa taisteluun), ja sen avulla voitaisiin tulevaisuudessa tehdä fiksumpia peliliikkeitä.

En kuitenkaan näe katastrofiratkaisuna tätä nykyistäkään, vaikka SPV:n rosteri ei tällä hetkellä ole kakkos- eikä edes kolmoshaastajakaan mestaruustaistoon. Omia lupaavia nuoria on kuitenkin seurassa paljon, ja jossain vaiheessa uudelleenrakennus on joiltain osin käynnistettävä.

Sentteritilanteesta vielä. Repo on nousemassa hyvää tahtia kohti isompaa roolia, mutta kauanko lopulta menee, että pystyy täyttämään Kuuselan ja Myllymäen saappaat molemmissa päissä kenttää. Ja vaikka pystyisikin, toisen heistä spotti jää silti vapaaksi. En usko Aution kykenevän sentterin (tai pakin) tontilla niin hyvälle tasolle, että pystyisi korvaamaan täysin kumpaakaan heistä, saati sitten Holopaista. Ulkopuolelta olisi kyllä siis kiistämättä hyvä saada apuja tähän tilanteeseen.

Kauden 18-19 pronssijoukkueesta nyt muualla mm. Kosonen, Holopainen, Veikkola, Karjala, Kiviranta, Hakala, Kohonen. Totta kai Kivirannan ja Kohosen roolit olivat pienenemään päin jo tuolloin, mutta esim. pakistoon ei ole tullut kahden maajoukkuetason puolustajan tilalle yhtään saman profiilin pelaajaa. Lintula menee Karjalasta, kyseiset kolme hyökkääjää pystytään korvaamaan vaikka kolmikolla Keskinen-Hakanen-Repo/Haukkala, mutta pakiston tilanne on hankalampi. Lisäksi tuon joukkueen ykköshevosista moni, kuten Koski, Kuusela ja Myllymäki alkavat olla uransa ehtoopuolella, miten heidät korvataan tulevaisuudessa?

Mielenkiintoiset ajat ovat edessä ilman Koposta, joten saa nähdä mihin suuntaan palikat alkavat liikahdella.
Pitkälti samanlaisia ajatuksia/huolenaiheita. Itse en välttämättä ihan usko vielä tällä istumalla, että Koponen lähtisi vaihtopenkin päästä vielä tässä kohdassa, kun joukkueen uudelleen rakennus ja sukupolven vaihdos on kiivaimmillaan käynnissä. Mutta katsotaan....
 

Säbantteri

Tieto ei minullakaan varma ole, mutta sellaisena sitä käytännössä itse pidän. Aika näyttää, miten käy. Joka tapauksessa hienon työn on Tommy Peliveljien eteen tehnyt.
Se kai nyt on sanomattakin selvää, että kokonaan sivuun Tommy tuskin koskaan jää. Jollainlailla on taustalla aina vaikka päävalmentaja olisikin joku muu.
 

Säbantteri

Sveitsin liiga keskeytetty toistaiseksi koronan takia. Liigan ulkomaalaiset tähdet suunnittelevat siirtymistä pelaamaan muualle tauon ajaksi. Holopaiselle ja Väänäselle tilattu jo liput Seinäjoelle?
 

Säbantteri

Nyt kun runkosarjassa toinen kolmannes on jo hyvää vauhtia on hyvä analysoida SPV:n alkukautta vähän tarkemmin.

Moni olisi valmis sanomaan, että SPV:n alkukausi on pettymys. Itse sanoisin, että aika lähelle odotettu alku. Peli itsessään ei ole lähellekään tikissä ja on syytä luottaa, että SPV pystyy vielä parantamaan vaikka joukkue ei tällä kaudella ole sellainen, että olisi realistista odottaa muuta kuin taistelua playoff-paikasta, ei enempää.

Tällä kaudella on ollut kaksi ottelua, joissa ei ole ollut mitään palaa, Classic ja TPS. Lasbia vastaan oli alun hankaluuksien jälkeen kuitenkin todella lähellä nousu tasuriin. Pienellä onnella sama olisi ollut mahdollista Inkkareita vastaan. Welhot, OLS ja Tiikerit on hoideltu rutiinilla. Ehkä eniten harmittaa pistemenetykset Steelersiä ja Happeeta vastaan, lähinnä siksi että niissä peleissä on kyllä ollut ihan riittävästi paikkoja tehdä maalit ja ottaa 3 pistettä. Paljon on puhuttu SPV:n pelitavasta, karvauksesta, mökistä, pelinopeudesta, maalivahtipelistä jne. Suurin ongelma alkukauden peleissä on ollut kuitenkin maalinteon tehokkuus. Tökki pelin rakentelu sitten miten paljon tahansa, kiistämätön tosiasia on se että SPV:llä on ollut kaikissa peleissä (paitsi Classic ja TPS) riittävästi ykkösluokan maalipaikkoja otteluiden voittamiseksi, jos viimeistely oli ollut edes hiukan tehokkaampaa. Kaiken kaikkiaan SPV on kuitenkin aikalailla siellä missä pitääkin, rosteri, sen taitotaso ja kokemus huomioiden. Parhaimmillaan 3-5 pistettä voisi olla enemmän.

Pelaajistossa alkukauden onnistujia ovat olleet Sieppi ja Keskinen, myös Hakonen on pelannut pirteästi. Ykköskentän Koski ja Pelto-Arvo ovat pelanneet kohtalaisesti, mutta tasonnostoa odotetaan molemmilta. Samoin junnut Haukkala, Repo ja Hakanen pystyvät ottamaan vielä stepin korkeammalle. Alkukaudesta oli vaara, että SPV kaatuu maalivahtiongelmaan, mutta nuori Anton Kronqvist on päässyt hyvään syysvireeseen parin, kolmen vaikean ensimmäisen pelin jälkeen. Kyllähän sitä silti toivoo, että täydessä kunnossa oleva Rasmus Hasu saataisiin maalille pikaisesti. Yksi suurimmista vastoinkäymisistä on jälleen joukkuuen parhaan maalintekijä Jari Hankkion loukkaantumishuolet. Mies ei ole pelannut vielä yhtään peliä täydessä kunnossa ja uusimman huilin pituus on taas kysymysmerkki.
 

Säbantteri

Lisäisin onnistujiin jopa ihan sinne top1:een Jeri Heikkilän. Nelosesta suoraan ykköseen ja aika hienosti on nuori mies pelannut.
Pitää paikkansa, jopa parempaa suorittamista kuin Mustosella. Mielenkiintoista nähdä, kuka menettää paikkansa pelaavassa pakistossa, jos vahvat huhut Holopaisen paluusta kesken kauden toteutuvat?
 
Viestejä
256
Heikkilän suorittaminen on ollut huikealla tasolla etenkin lähtökohtiin nähden. Laukaus tuo lisäarvoa hyökkäyspeliinkin.
Sieppi on onnistuja, ei Tupla+-pelaajana juuri muutenkaan häntä voi kuvailla, mutta puskee kyllä turhan paljon yksin. En sitten tiedä, onko häntä ohjeistettukin haastamiseen, kun joskus se tuottaa tulostakin. Vähän järkevämpää haastamista keskimäärin kuitenkin toivoisin.
Hakonen on - osittain joukkueen pelityylistä, osittain omasta tekemisestä johtuen - aiempia kausia vähemmän ylimpänä pelaajana vastustajan maalin syntyhetkellä. Silti ollut hyökkäyksessä isona apuna. Hänen pelaamistaan on ilo katsella.
Myllymäen läsnäolo ykköskentälle on selvästikin tärkeä asia, vaikka muuta kaksi ekaa erää keskiviikkona kokeiltiinkin. Eihän toki muutokset vielä parin erän aikana välttämättä asetu uomiinsa.
Hakaselta olen odottanut parempaa suorittamista, mutta usko on kova hänen kohdallaan. Ehkä fysiikan kehittyminen tuottaisi tulosta tuleville kausille, huippuluokan junnupelipistemäärät eivät ole tyhjästä tulleet.
Haukkalalta saadaan hyökkäyspelin lisäksi arvokasta apua hyökkäyspään "raastamiseen", kuten on jo parilla edellisellä kaudella saanut. Pisteitä voisi odottaa kyllä enemmän, kun kakkoskentässä pelaa.
Revolta ei ole ollut oikein minkäänlaisia odotuksia, joten en osaa niihin peilata suorittamista. Hyvä, että kolmoskentän hyökkääjistössä on puolustavampaakin sorttia oleva pelaaja.
Hankkio on surullinen tapaus, ei hän sitä kaivattua maalintekotehokkuutta ainakaan heikentäisi, jos kuntoon pääsisi.
Keskiseltä odotin myös enemmän, mutta toisaalta on niitä pisteitä syntynyt ja ei junnuista miehiin nouseminen leikintekoa ole. Usko on Hakasen tapaan kova kehityksen suhteen.
Jäihän tässä pelaajia ilman kommentteja jäljelle, mutta analysoikoon ne, joilla on jotain järkevää kommenttia heistä.
 
Viestejä
1,290
Nyt kun runkosarjassa toinen kolmannes on jo hyvää vauhtia on hyvä analysoida SPV:n alkukautta vähän tarkemmin.

Moni olisi valmis sanomaan, että SPV:n alkukausi on pettymys. Itse sanoisin, että aika lähelle odotettu alku. Peli itsessään ei ole lähellekään tikissä ja on syytä luottaa, että SPV pystyy vielä parantamaan vaikka joukkue ei tällä kaudella ole sellainen, että olisi realistista odottaa muuta kuin taistelua playoff-paikasta, ei enempää.
Täytyy sanoa, että olen hiukan huvittuneena seurannut tätä nimimerkki Säbantterin takinkääntöä.

Pääkallon kausiennakoista seurasi kova valitus, kun kehtasivat arvioida SPV:n sijalle 8. Viime kausi oli vain yksittäinen paha epäonnistuminen ja sitä ei kannattanut liikaa tuijottaa. Materiaali ei ollut edes juuri heikentynyt, koska junnut tulisivat nousemaan esiin ja etenkin Kososen lähdöllä ei ollut mitään merkitystä.

Ja tämä on nyt kääntynyt muotoon: "Moni olisi valmis sanomaan, että SPV:n alkukausi on pettymys. Itse sanoisin, että aika lähelle odotettu alku." :D
 

Säbantteri

Täytyy sanoa, että olen hiukan huvittuneena seurannut tätä nimimerkki Säbantterin takinkääntöä.

Pääkallon kausiennakoista seurasi kova valitus, kun kehtasivat arvioida SPV:n sijalle 8. Viime kausi oli vain yksittäinen paha epäonnistuminen ja sitä ei kannattanut liikaa tuijottaa. Materiaali ei ollut edes juuri heikentynyt, koska junnut tulisivat nousemaan esiin ja etenkin Kososen lähdöllä ei ollut mitään merkitystä.

Ja tämä on nyt kääntynyt muotoon: "Moni olisi valmis sanomaan, että SPV:n alkukausi on pettymys. Itse sanoisin, että aika lähelle odotettu alku." :D
Niin. Kausi ennakoiden aikaan ei ollut vielä tiedossa, että Kosonen vaihtuu 2. divarin maalivahtiin ja Hankkio on poissa käytännössä koko syksyn, samoin Autio pitkään. Kirjoitin: "Kaiken kaikkiaan SPV on kuitenkin aikalailla siellä missä pitääkin, rosteri, sen taitotaso ja kokemus huomioiden."

Ei varmaan ole tarkoituksenmukaista, että muodostetaan joku kanta ja näkemys jostain asiasta eikä sitä voisi muuttaa, jos asiat ja perusteet, joihin näkemys perustuu, muuttuvat.
 
Viestejä
1,290
Niin. Kausi ennakoiden aikaan ei ollut vielä tiedossa, että Kosonen vaihtuu 2. divarin maalivahtiin ja Hankkio on poissa käytännössä koko syksyn, samoin Autio pitkään. Kirjoitin: "Kaiken kaikkiaan SPV on kuitenkin aikalailla siellä missä pitääkin, rosteri, sen taitotaso ja kokemus huomioiden."
Itse olisin valitettavasti ollut enemmänkin yllättynyt Hankkion kohdalla, jos olisi pystynyt koko kauden pelaamaaan ilman isompia vaivoja. Ja Aution merkityksestä voi olla montaa mieltä. Hasun loukilla on ollut toki ollut merkitystä.

Ei varmaan ole tarkoituksenmukaista, että muodostetaan joku kanta ja näkemys jostain asiasta eikä sitä voisi muuttaa, jos asiat ja perusteet, joihin näkemys perustuu, muuttuvat.
Näkemystä ja kantaa saa toki muuttaa, mutta silloin kannattaa tuoda se alkuperäinen kanta esille ja perustella, miksi se näkemyksesi on muuttunut.

Ja siltikin minua edelleen huvittaa, että ennen kautta hyökätään kärkkäästi Pääkallon ennakoja kohtaan ja sitten parin loukin (Millä joukkueella ei ole paria loukkia tällä hetkellä?) jälkeen SPV onkin vain pienen talousalueen sympaattinen pikkuseura :)
 

Säbantteri

Itse olisin valitettavasti ollut enemmänkin yllättynyt Hankkion kohdalla, jos olisi pystynyt koko kauden pelaamaaan ilman isompia vaivoja. Ja Aution merkityksestä voi olla montaa mieltä. Hasun loukilla on ollut toki ollut merkitystä.


Näkemystä ja kantaa saa toki muuttaa, mutta silloin kannattaa tuoda se alkuperäinen kanta esille ja perustella, miksi se näkemyksesi on muuttunut.

Ja siltikin minua edelleen huvittaa, että ennen kautta hyökätään kärkkäästi Pääkallon ennakoja kohtaan ja sitten parin loukin (Millä joukkueella ei ole paria loukkia tällä hetkellä?) jälkeen SPV onkin vain pienen talousalueen sympaattinen pikkuseura :)
Kun täällä jatkuvasti käsitellään sitä, että SPV:n pallollinen peli on kriisissä, on Aution loukilla tosiaankin merkitystä. Keskiviikon pelikin osoitti, että Autio on yksi joukkueen pallollisesti taitavampia pelaajia. No, Holopaisen paluu helpottanee tätä ongelmaa jonkin verran.

Ps. Millä joukkueella ei ole paria loukkia tällä hetkellä?
-Kuinka monella liigajoukkueelle on tällä hetkellä telakalla ykkösvahti ja joukkueen kovin maalitykki?
 
Viestejä
256
Hieno uutinen ja hieno kommentti Holopaiselta tuo " Tavoitteeni täällä ollessa on auttaa mahdollisimman paljon joukkuetta. Pyrin tekemään kaiken niin että se on joukkueen parhaaksi. " Pahinta joukkueelle olisi tulla riippuvaiseksi Holopaisesta, mutta hän voi oikein käytettynä tuoda joukkueeseen vahvuutta, myös sen jälkeiseen aikaan, kun hän lähtee takaisin Sveitsiin.

Tuossa sanotaan kyllä, että on edustuskelpoinen tämän päivän ottelussa, mutta miten tuo menee, että eikö Sveitsistä tullessa tarvitse olla 10 päivän karanteenissa (vai mikä se aika nykyisin on?) vai onko Holopainen ollut jo Suomessa niin pitkään?
 

Säbantteri

Hieno uutinen ja hieno kommentti Holopaiselta tuo " Tavoitteeni täällä ollessa on auttaa mahdollisimman paljon joukkuetta. Pyrin tekemään kaiken niin että se on joukkueen parhaaksi. " Pahinta joukkueelle olisi tulla riippuvaiseksi Holopaisesta, mutta hän voi oikein käytettynä tuoda joukkueeseen vahvuutta, myös sen jälkeiseen aikaan, kun hän lähtee takaisin Sveitsiin.

Tuossa sanotaan kyllä, että on edustuskelpoinen tämän päivän ottelussa, mutta miten tuo menee, että eikö Sveitsistä tullessa tarvitse olla 10 päivän karanteenissa (vai mikä se aika nykyisin on?) vai onko Holopainen ollut jo Suomessa niin pitkään?
Kyllä Holopainen on jo karanteeninsa lusinut ja on pelillä tänään ihan kaikkien sääntöjen mukaan. Parhaimmillaan Holopainen voi auttaa joukkuetta saamaan pelin ideasta ja kiinni ja sparrata Peliveljiä eteenpäin oman tekemisensä esimerkkinsä kautta. Tehopisteitäkin väistämättä tulee, mutta ne on sivuseikka eikä Holopaisen varaan voi laskea mitään talven ja kevään varalle, jos pelit sittenkin jatkuu Sveitsissä. Toki tuo skenaario näyttää juuri nyt epätodennäköiseltä.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös