Pääkallo.fi

Seppo Talon nostot Su divarikierrokselta

#1
Seppo Talo nostaa muutaman asian esiin eiliseltä divarikierrokselta. Alla Sepon nostot:

1) O2:sen Joni Lempinen. Neljä viimeistä otteluaan voittanut 02 liekitti itsensä playoffiin ja Joni Lempinen otti isoa roolia kun tämän viikonvaihteen kaksi matsia tuottivat tehot 5+2. Näin Iiro Kinnunen sai kaivattua tulitukea, ja se näkyi heti tuloksissa. Onnistumiset yleensä seuraavat toisiaan, joten Lempisen huippukunto puhkesi playoffia ajatellen juuri sopivaan aikaan. Ensi viikonvaihteen koviin LNM ja FBC Turku otteluihin vielä muutama mukava onnistuminen tekisi Lempisen jo liekissä olevalle itseluottamukselle gutaa ja siitä olisi hyvä jatkaa kohti kevään isoja pelejä.

2) M-Team ja tiedonkulku. M-team johti omaa otteluaan Joensuussa jo 0-3, mutta Josba tuli väkisin rinnalle ja tasoitti pelin 53 minuutin kohdalla 3-3:een. M-Team otti loppuun vielä kaksi rangaistusta, 56.08 ajassa Sampo Laukkala otti kakkosen pelin viivyttämisestä ja 58.55 ajassa Teemu Jaakkola otti oman pikkukakkosensa työntämisestä. Samaan aikaan alkanut ottelu NST-02 oli edennyt kovempaan tahtiin kuin M-Teamin ottelu, ja näin ollen M-Teamilla olisi luullut olevan tiedossa se seikka että 02 tulee ottamaan kolme pistettä. Tämä taas tarkoitti sitä, että M-Team tarvitsee nimenomaan kolmen pisteen voiton pitääkseen omat playoff-toiveensa hengissä. Toki lopun rangaistukset eivät M-Teamin tilannetta helpottaneet, mutta joka tapauksessa uhkapeli esimerkiksi Laukkalan jäähyn loputtua upporikas- rutiköyhä meiningillä kuudella viittä vastaan ei olisi ollut pöllömpi veto. M-Team käytti myös aikalisänsä Jaakkolan rangaistuksen hetkellä, mutta maalivahdin poisottoa ei näkynyt. Tasapeli varsinaisella peliajalla torpedoi M-Teamin playoff-haaveet joten kahden pinnan jatkoaikavoitto oli loppujen lopuksi laihahko lohtu.

Asian vierestä: Jatkoajalla Joensuussa ilman maalivahtia pelaaminen on tuttua myös itse Sepolle, sillä viitisentoista vuotta sitten divarin kamppailussa legendaarista TPK:Ta vastaan Sepon joukkue tarvitsi kaksi pistettä päästäkseen ylempään loppusarjaan. TPK:n juhliessa jatkoaikamaalia, joka tehtiin vastustajan tyhjään maaliin tarkoitti karmeaa bussimatkaa pääkaupunkiseudulle ja tietenkin paikkaa alemmassa loppusarjassa. Tuolloin divarissa jaettiin kaksi pistettä voittajalle, yksi piste tasapelistä (tuli se sitten normi - tai jatkoajalla) ja 0 pistettä tappiosta.

3) Kirottu Divarin piikkipaikka. FBC Turku ja Loviisan Tor ovat vuorotelleet divarin kärkipaikalla, mutta tuo himoittu ykkösenä playoff-vastuksena valitsevan joukkueen paikka ei tunnu kelpaavan kenellekään. Nyt tällä kertaa Tor otti kotonaan pataa Rangersilta kuuden pisteen ottelussa, ja nyt saa onneaan piikkipaikan pitämisen suhteen kokeilla Kirkkonummen ylpeys. Mikäli Rangers hoitaa ensi viikonlopun tuplakotiottelunsa Pohjoisia vieraita vastaan kunnialla, pääsee se valitsemaan mieleisen vastuksen puolivälieriin. Piikkipaikka on kyllä ollut koko kevään niin tuulinen paikka, joten ei voida pitää lainkaan varmana etteikö saagaan saataisi vielä ensi viikonvaihteessa uusi mielenkiintoinen käänne. Soppaa saattaa nimittäin hämmentää vielä Kirkkonummella Sunnuntaina vieraileva Liminkalais-poppoo. Mikäli LNM hoitelee ensin matkan varrella 02:Sen Jyväskylässä Lauantaina, joukkue pelaa runkosarjan voitosta Rangersin vieraana, mikäli Tor menettää myöskin vähintään kaksi pistettä kahdella viimeisellä rundilla. Mikäli LNM ja Tor, tai LNM ja Rangers päätyvät tasapisteisiin, LNM:llä on enemmän varsinaisen peliajan kolmen pisteen voittoja verrattuna molempiin. Mikäli LNM ei olisi kyykännyt kotonaan Salballe, se olisi todella lähellä runkosarjan ykkössijaa ja etenkin kotietua. Tästä todennäköisesti ainakin LNM:n rahastonhoitaja tykkäisi koska mahdollinen kolmas ottelu kahdella ensimmäisellä playoff-kierroksella pelattaisiin tutulla kotikentällä, ja bussirahat jäisivät säästöön. Sarjaohjelman laatijalle propsit. Kirkkonummella saatetaan nautiskella isojen panosten matsista viimeisellä rundilla.

4) Tiikerit ja Joakim Lund- episodi.
Tiikereillä oli viikonloppuna tärkeät kaksi vierasottelua Loviisan Toria ja Nurmon Jymyä vastaan. Molemmat päättyivät tappioon, Loviisa hoiteli lauantaina leiviskänsä 7-4 lukemin, ja Sunnuntaina Nurmosta Tiikereiden tassuun jäi yksi piste jatkoaikahäviöstä NJ:lle. Joakim Lund oli pelillä Lauantaina, mutta Sunnuntainta divarin kirkkaimpiin staroihin lukeutuva Lund viiletti Nurmon sijaan A-junnujen mestikan pelissä SPV:tä vastaan Tikkurilassa. Seppo ostaa Tiikereiden seurajohdon perusteen laittaa Lund varmistamaan Tiikerien A:n arvokas sm-sarjapaikka , ja tuossa tehtävässä Lund onnistuikin. Tiikerit johti A:n kamppailua jo 6-0, Speven kiriessä aina lukemiin 8-8. Tämän jälkeen esiin astui tuttu mies, ja tehot 3+1 rallatellut Lund naulasi Tiikereille arvokkaan 9-8 voittomaalin vain 2min ja 20 sek ennen kamppailun loppusummeria. A-junnujen sm-sarjapaikka on varmasti kullan arvoinen seuralle kuin seuralle, mutta mietityttää miten Tiikerien edarin pelaajat tämän ostavat. Koko kausi on painettu kovaa duunia yhteisen tavoitteen eteen, ja sitten kun tasaistakin tasaisemman divarin playoff- paikkoja ja jopa kotietua ratkotaan, niin paras pelaaja ei lähdekään mukaan luokkaretkelle Nurmoon. Jos puolivälierissä sitten tie nousee pystyyn vaikkapa voitoin 2-1 ja Tiikerit avaisi vieraissa, niin joku saattaisi miettiä miten olisi käynyt kotiedun kanssa. Paras kolmesta sarjoissa kotietu on ihan timanttinen juttu.

5)
Merikoski SBT. Kuuden ottelun tappioputkessa kevään tärkeimmillä hetkillä purjehtiva Merikoski SBT on tiukan paikan edessä. Joukkue on juuri karsintaviivan yläpuolella kun sillä on jäljellä vielä ottelut ensi La Rangersia vastaan Kirkkonummella ja Su sijalla 12 vaanivaa Josbaa vastaan Joensuussa. Ei tarvitse kummoinen oraakkeli ennustaakseen, että Rangers hoitaa oman osuutensa Lauantaina, ja tätä saumaa nimenomaan Joensuussa seurataan kieli pitkällä. Mikäli tulospalveluun alkaa ilmaantua Kirkkonummelta mieluisia uutisia, alkaa moni luulla Antti Ruokosen käyttävän pinkkiä kravattia, mutta kyseessä onkin vaanivan Josban pitkällä roikkuva ja saalista himoava kieli. Nimittäin tällöin Josballe riittäisi kolmen pisteen varsinaisen peliajan voitto sarjapaikan varmaan säilyttämiseen tuossa kauden huipentavassa Sunnuntaisessa Merikoski-kotiottelussa. Itseluottamuksessa Josba on varmasti selkeästi Merikoskea nykykunnossaan edellä, joten Merikoskelle on suotavaa antaa ilmainen vihje. Sarjapaikka kannattaa koittaa säilyttää jo Lauantain kamppailussa, ettei tarvitse lähteä Joensuuhun pelaamaan ison paineen peliä seitsemän ottelun tappioputki alla. Mielenkiintoinen seikka on myöskin tuohon Josba- Merikoski kamppailuun se, että mikäli tämäkin ottelu on loppuhetkillä tasan, on Josban yritettävä riskillä voittoa normipeliajalla. Sillä mikäli Josba voittaisi ottelun jatkoajalla molemmat joukkueet päätyisivät 31 pisteeseen ja Merikoski olisi edellä koska sillä on enemmän kolmen pisteen voittoja joka tapauksessa. Näin ollen sunnuntainen ilta saattaa tarjota Joensuun liikuntakeskuksessa todellista draamaa, ja viidentoista vuoden takaiseen Sepon kokemukseen erona olisi se, että tasatilanteessa ilman maalivahtia pelaisi paikkaa auringosta hamuava Joensuulaisjoukkue vierailijan sijaan.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
4
#2
4) Niin hyvin kun Seppo kartalla onkin näiden analyysien kanssa, niin tässä ei ollut mitään suurta dramatiikkaa. Tiikerit/Tiikereiden pelaajat osaavat katsoa isompaa kuvaa, varsinkin kun on vasta toinen kausi divarissa menossa eikä ole kiire mihinkään. Kaikki ymmärtävät A:SM paikan merkityksen seuralle kun Divaripaikka on jo varmistettu.
 
Viestejä
683
#4
Josban tilanne tosiaan minulle nyt epäselvä eli jatkaako ensi kaudella ja miten tuo fuusio menee eli käykö vaikka kuin SB Vaasan, että pelipaikka menee jollekin toiselle ensi kaudella vai jokin muu ratkaisu vai ennallaan, riippumatta / riippuen miten tällä kaudella käy?
 
#6
Josban tilanne tosiaan minulle nyt epäselvä eli jatkaako ensi kaudella ja miten tuo fuusio menee eli käykö vaikka kuin SB Vaasan, että pelipaikka menee jollekin toiselle ensi kaudella vai jokin muu ratkaisu vai ennallaan, riippumatta / riippuen miten tällä kaudella käy?
Anna mä arvaan: ErVi Akatemia häviää karsinnat, putoaa kakkoseen, Josban paikka vapautuu ja ErVi Akatemia nousee takaisin.
 
Tykkää tästä: Jabi
Viestejä
683
#7
Minulle kävi jo silloin mielessä, kun Leba ja Josba molemmat divarissa olivat ja alkukauden aika tasoissa. Olisiko vaikka Lebaan voinut pelaajasiirtoja tehdä ja sitä vahvistaa, jos se olisi pitkällä tähtäimellä ollut parempi? Nyt menee vähän hankalammaksi varmaankin?
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.