Jos viestintää tarkastellaan tasa-arvon näkökulmasta, niin kyse on nimenomaan siitä, että viestintää tehdään tasapuolisesti, sukupuolesta riippumatta.
Tasa-arvovaltuutetun liikuntaa ja urheilua koskevia lausuntoja:
www.olympiakomitea.fi
Tasa-arvovaltuutettu on toistuvasti kiinnittänyt tiedotusvälineiden huomiota siihen, että naisten ja miesten urheilusta on tärkeä tiedottaa tasapuolisesti.
Tiedotusvälineissä on vedottu siihen, että miesten urheilu kiinnostaa yleisöä enemmän kuin naisten, koska naisten urheilun taso on heikompi kuin miesten.
Tasa-arvovaltuutettu on muistuttanut tiedotusvälineitä siitä, että tällaiset oletukset perustuvat siihen virheelliseen olettamukseen, jonka mukaan naisten tuloksia tulisi verrata miesten tuloksiin ja pitää miesten suorituksia arvioinnin perustana.
Yleisön on vaikea kiinnostua naisten urheilusta, ellei se ole nykyistä enemmän esillä tiedotusvälineissä. Lisäämällä tiedottamista naisten urheilusta tiedotusvälineillä olisi mahdollisuus kasvattaa itselleen uutta katsoja- ja lukijakuntaa. Samalla kannustettaisiin naisten ja tyttöjen urheilua.
Mikäli ymmärsin edellä mainittua keskustelua oikein, että Pääkallon juttujen jakautuma on arviolta naiset 15-25% ja miehet 75-85%. Jokainen voi muodostaa oman mielipiteensä, onko tuo vuonna 2022 riittävän tasapuolista.