Pääkallo.fi

U19-naisten maajoukkue

Viestejä
81
Joo, ei lähdeta noita naisten maajoukkuepelaajia sen enempää tässä ketjussa käsittelemään. Nuo kolme nimeä olivat vai esimerkkejä potentiaalisista pelaajista, ja sählyniilo99 on ihan hyvin kartalla heihin liittyvistä asioista.

Suomelta mukiimenevä esitys sitten turnauksen viimeisessä pelissä. Tämä ikäluokka on pärjännyt hyvin Sveitsiä vastaan, mutta Ruotsi ja Tsekki ovat olleet haastavia vastustajia.

Suomen voiton ratkoivat käytännössä kahteen naiseen Turunen-Holopainen. Upea parivaljakko, vaikka ilman muuta muutkin pelaajat kentällisessä ovat hyviä. On kaksiteräinen miekka, kun pohtii sitä, kuinka isossa roolissa he ovat Suomen menestyksessä ja myös menestysmahdollisuuksissa Lahden kisoissa. Toisaalta he ovat lähes pitelemättömiä, mutta toisaalta jos heidät saadaan pidettyä kiinni, tarvittaisiin lisää leveyttä maalintekorintamalla.

Vähän toistan itseäni, mutta kaksi kentällistä meillä on "valmiina" Lahteen.

Nousiaisen johtama toinen kärkikentällinen: Turunen, Nousiainen, Holopainen, Virtanen ja Katajisto. En usko, että tähän tulee muutoksia, selvästi Suomen "syömähammas".

Ja Parviaisen johtama kolmoskentällinen: Sinkko, Parviainen, Taipale, Leppänen ja Luostarinen/Kahila. Luostarinen on tässä yleensä pelannut, mutta Kahila sitten Sveitsi ottelussa. En ota kantaa kumpi näistä pakeista paikan ansaitsee, toinen jäänee "seiskapakiksi". Joka tapauksessa, kentällinen pelasi varsin ehjän turnauksen, varsinkin kun otetaan huomioon, että tämä olisi Suomen pelaava kolmoskentällinen. Koko hyökkäyskolmikko pelasi pirteästi, ja Taipale palkittiinkin yhdessä ottelussa Suomen parhaana.

Kolmas, Milla Granlundin johtama "kärkikentällinen" on mielestäni vielä se avoin kysymys. Vain Milla Granlund ja Janina Rinne (oli mukana vain Sveitsi -ottelussa) vakuuttivat. Laiturinpaikoilla käyneet kolme pelaajaa eivät vakuuttaneet. Sinne mielestäni tarvitaan täydennystä nelikosta Kaihua/Suhonen/Nevalainen/Hana. Uskon. että tämän kentällisen osalta käydään suurimmat pohdinnat Lahteen valittavista kolmesta kentällisestä.
 
Viestejä
550
Riippumatta siitä, mitä julkisesti on annettu ymmärtää, niin näinhän se on käytännössä mennyt myös junnumajuissa aiempina vuosina - joko sitoudut ja olet mukana, tai sitten et ole mukana.
Nyt sekoitat maajoukkue- ja maajoukkuetieleirit keskenään. Maajoukkuetieleiriltä pois jääminen ei vaikuta seuraaviin tapahtumiin. Maajoukkueleiri on asia erikseen, minkä kohdalla voidaan puhua sitoutumisesta.
Okei, sitten ymmärsin väärin. Toki muistelen että joitain vuosia sitten yksi pelaaja kieltäytyi menemästä maajoukkuetietapahtumaan lomansa vuoksi ja sieltä tuli ukaasi, että saattaa vaikuttaa jatkovalintoihin. En tosin tunne tätä tapausta, enkä sen takia tähän kantaa ota.👍
Samoja ukaaseja tiedän tytöille ja heidän vanhemmilleen sanotun - ja nimenomaan noiden MAAJOUKKUTIE-tapahtumien yhteydessä. Sananparsi meni suurin piirtein niin, että "jos pelaaja ei sitoudu ja osallistu MAAJOUKKUETIE-tapahtumiin, joissa näyttöjä annetaan, niin voi olla epätodennäköisempää tulla valituksi myöskään maajoukkue-tapahtumiin jatkossa". Muistelen, että näitä ukaaseja alettiin viljelemään kenties jonkin yksittäisen leiritapahtuman jälkeen, kun muutama kutsun saanut tyttö oli ilmeisesti valinnut etelän lomamatkan leirin sijaan.

Oma tuntumani asiaan on se, että kisapaikkaa tavoittelevat pelaajat eivät jätä varsinaisia maajoukkueleirejä omaehtoisesti väliin "mistään hinnasta". Poissaoloihin on aina selkeä syy; joko pelaaja ei ole fyysisesti/henkisesti riittävässä kunnossa, tai sitten yksinkertaisesti taidot eivät valitsijoiden mielestä riitä. Mitä tulee taas MAAJOUKKUETIE-leireihin, niin pidän hyvinkin mahdollisena, ettei kaikilla riitä aika, energia tai rahat olla mukana jokaisella leirillä. Tämä pitäisi järjestävänkin tahon ymmärtää, ja hyväksyä.
 
Viestejä
81
2-2-1 ja tuplaW perustuvat alueelliseen pelaamiseen ja sitten taas merkkipelissä pallottomana on tilanteita ettei millään paikoilla ole mitään merkitystä. Väitänkin, että näitä pelitapoja pelanneiden on helpompi antaa näyttöjä lyhyessä ajassa kuin toisten.
Jokainen seurajoukkue luo ilman muuta oman nahkansa ja pelaa sillä tavalla, jotta menestys on mahdollinen.
Kyse on myös yksilön pelin sisäistämisestä ja niissä on todella paljon eroja.

Tätä vielä lyhyesti kommentoin. Ymmärrän lähtökohtaisesti tuon ajatuksen, että aluetta seurajoukkueessa pelaavan on vähän helpompi sopeutua maajoukkueeseen, jos se pelaa aluepuolustusta. Toki ainakin hieman nopeammin.. Tiedän hyvin erään tilanteen aiemmassa Suomen U-19 pelissä missä toinen pelaaja pelasi aluetta, ja toinen "merkillä" vanhasta muistista, ja vastustajan pelaaja jäi yksin vapaaksi maalin eteen. Tilanne kommunikoitiin, eikä sama erhe enää toistunut.

Kääntäen voi tietysti ajatella, että jos maajoukkue pelaisi pelaajamerkillä, niin seurajoukkueessa merkillä pelaavat olisivat sitten vahvoilla, ja maajoukkue olisi sitten täynnä seurajoukkueessa merkillä pelaavia pelaajia. No tämä taas hieman kärjistetysti.

Uskon itse kuitenkin siiihen, että eniten on juuri kysymys yksilön pelin sisäistämisestä ja niissä on tosiaankin eroja. Peliälykkäät, taitavat pelaajat osaavat sopeutua hyvin eri valmennnustapoihin ja pelityyleihin.

Mainitaan nyt ihan yksittäisenä esimerkkinä hyökkääjä Pinja Suhonen, joka seurajoukkueessa pelaa pelaajamerkillä (pelasi kasvattajaseurassaankin), ja on mielestäni sopeutunut maajoukkueen pelityyliin hyvin.
 
Viestejä
516
Kiitos "Piiskalle" analyyttisestä ja objektiivisesta viestistä liittyen yhden seuran toimitaan.

Tosiaankin viime syksynä ErVin joukkueeseen nostettiin yhteistyöseurasta Northern Starsista "puukätiset" Hana ja Suhonen. Kohtalokkaat seuraukset näkyvät pistepörssissä.

Kyllä minä täysin ymmärrän sen harmistuksen kun omaa tyttöä ei nostettukaan liigajoukkueeseen: Antaa aiheen "kusta omiin muroihin"
Kiitos! Nostettiinko Hana ja Suhonen kauden aikana loukkien tai poistuneiden tilalle? Juu ei, näistä ei ollut kyse. Siellä pyörii mm. Värränkivi, Koskenniemi ja Kettunen toteuttamassa ”laput silmille ja juokse” -pelisuunnitelmaa.
 
Viestejä
81
Piiska on oikeassa noista nimistä, jotka tulivat kesken kauden, hyvä tarkennus,

Pelisuunnitelmasta ollaan eri linjoilla, mutta sehän on keskustelupalstan tarkoitus.

Muutoin nuo aiheet osuisivat ehkä paremmin tuonne F-liiga -ketjuun, vaikka ymmärränkin että asiat linkittyvät myös u19-joukkueeseen.

Joka tapauksessa, hienoa että olemme saaneet aikaan u19-projektista keskustelua.

Kuten olen aiemmin kirjoittanutkin, nämä lupaavat pelaajattaret ansaitsevat palstatilaa.
 
Viestejä
5
Jospa 2020-luvulla jätettäisiin jo nämä - tar, - tär - päätteet pois, kun puhutaan naisista. Pelaajia naisetkin ovat, ihan ilman turhia päätteitä. Ei tarvitse erikseen puhua tyttösäbästä, naisurheilusta tmv. Se on naisten tekemisten vähättelyä. Ei ehkä ollut tarkoituksesi, mutta sitähän se on.
 
Viestejä
81
Olen aivan samaa mieltä siitä, että -tar liitteet on vanhanaikainen tapa kirjoittaa. Kun paljon kirjoittaa, tulee huolimattomia kirjoitusmuotoja ja - virheitä.

Jos kuitenkin viimeisen viestini tulkitsee niin, että tarkoitukseni on vähätellä näitä pelaajia, on mielestäni lukijalla suuria ongelmia luetun ymmärtämisessä sekä kyvyssä keskittyä olennaiseen.
 
Viestejä
81
Pakko jatkaa vielä tästä aiheesta. Tasa-arvo on ehdottomasti tärkeä asia.

Mutta joissain tilanteessa ollaan ihan kummallisesti sensitiivisiä. Tällä palstalla olikin esimerkki kun joku kirjoitti ”naistuomarista”. Kyseessä oli tilanne, jossa kirjoittaja ei tiennyt nimiä, ja halusi määrittää kummasta tuomarista kirjoitti. Ihan OK juttu. Ilmaisu ” lyhyempi” tuomari olisi ollut ehkä hassu, en muista oliko paljoakaan pituuseroa. Kääntäen, olisi voitu kirjoittaa miestuomarista, jos olisi haluttu kohdentaa teksti häneen.

Säbäfani666 väittää että tyttösäbä ja naissäbä -termit ovat vähättelyä. Olen vahvasti eri mieltä.

Otan vain yhden esimerkin. Loistcast määrittelee itsensä: ”…tyttö- ja naissalibandyn asialla…


Tämäkö on vähättelyä? Päinvastoin, tässähän nimenomaan halutaan korostaa, että toimitaan tyttö- ja naissalibandyn puolestapuhujana. Ihan samoin käytän itse myös termejä tyttö- ja naissalibandy, ja intressinsä on juuri nostaa nimenomaan tyttö- ja naissalibandyn tematiikkaa esille, ja myös osoittaa että sydän sykkii isosti nimenomaan tyttö- ja naissalibandyyn liittyviin asioihin.

Maailma on mennyt kummalliseksi.
 
Viestejä
81
Katsoin hiihdon tv- lähetystä. Siinä puhuttiin miesten hiihdosta, siis ihan tätä termiä käyttäen.

Pitäisikö Säbäfani666:n mielestä olla tasa-arvovaltuutettuun yhteydessä, kun mieshiihtäjiä vähäteltiin näin pahasti?
 
Viestejä
54
En voisi olla enempää samaa mieltä Yski-Iskän kanssa tuosta tyttö- ja naissalibandy -termien, tai vastaavien, käytöstä. En muista kertaakaan törmänneeni urheilutekstejä lukeneena tai ylipäänsä urheilulähetyksiä seuranneena tunteeseen, että termien käyttö olisi vaikuttanut vähättelyltä. Niitä käytetään selvyyden vuoksi se minimimäärä mikä vaaditaan tai sitten juuri tematiikka- ja markkinamielessä.

Naisten jalkapallon pääsarjasta ei tarvitse puhua, kun siellä kehitettiin Kansallinen liiga, mutta kyllä jalkapallon MM-kisoista kyseessä ollen on yleensä puhuttava ja kirjoitettava heti alussa NAISTEN jalkapallon MM-kisoista selvyyden vuoksi, jos sellaiset olisivat aluillaan. Pitääkö jonkun mielestä naisten F-liiga muuttaa hassusti vaikka G-liigaksi, että kukaan ei pahoita mieltään?

Helposti vaaditaan tällaisten termien siivoamista pois, mutta ei sitten tulla ajatelleeksi, miten mahdotonta se on ja miksi niitä esimerkiksi tekstissä on käytetty - ja käytettävä. Erilaisia sääntövaateita tuimasti ohjeistaessa voi tällaisissa termitalkoissa käydä kuin sille entiselle painituomarille, jolle painijatkin hihittelivät, kun tämä totisena edellytti hikisen matsin jälkeen, että ottelijat eivät sitten kamppailun jälkeen saa kätellä toisiaan, jotta korona ei tartu.
 
Viestejä
311
Hannu Santanen. ”Osaava, vaativa, ihmisläheinen, rehellinen, suora” Nämä ovat varmasti teesejä, joita Hannu valmentajatyössään tavoittelee, koska ne ovat Hannun tekemän opinnäytetyön mukanaan ominaisuuksia, joita maajoukkuepelaajat valmentajalta toivovat. Sisäpiiritietojen mukaan Hannu on näissä asioissa pitkälti onnistunutkin. Hannu on leipätyönään liiton valmentajana seurannut näitä nuoria naispelaajia jo vuosikausia mm. maajoukkuetieleireillä ja u16-maajoukkueryhmästä lähtien. On tietysti fakta, että se antaa laajemman perspektiivin näiden pelaajien ohjaamiseen, kuin vasta melko vähän aikaa joukkueen mukana olleella vastuuvalmentajalla on. Tämä tietysti ymmärrettävästi voi johtaa tilanteisiin, missä keskustellaan kuka päättää mistäkin ja miten, mutta uskon että selvät sävelet ja työnjako joukkueen ohjaamiseen on kunnossa Lahden kisoissa.


Just joo. Kyseinen kaveri toteaa esimerkiksi noista pelaajista jotka eivät ole ringissä "se ei vaan oo hyvä pelaaja" Ilman perusteluja. Oikeastaan isoimpia vallastaan lumoutuneita ihmisiä, jotka on lajissa ikinä ollut mukana.
 
Viestejä
30
En voisi olla enempää samaa mieltä Yski-Iskän kanssa tuosta tyttö- ja naissalibandy -termien, tai vastaavien, käytöstä. En muista kertaakaan törmänneeni urheilutekstejä lukeneena tai ylipäänsä urheilulähetyksiä seuranneena tunteeseen, että termien käyttö olisi vaikuttanut vähättelyltä. Niitä käytetään selvyyden vuoksi se minimimäärä mikä vaaditaan tai sitten juuri tematiikka- ja markkinamielessä.

Naisten jalkapallon pääsarjasta ei tarvitse puhua, kun siellä kehitettiin Kansallinen liiga, mutta kyllä jalkapallon MM-kisoista kyseessä ollen on yleensä puhuttava ja kirjoitettava heti alussa NAISTEN jalkapallon MM-kisoista selvyyden vuoksi, jos sellaiset olisivat aluillaan. Pitääkö jonkun mielestä naisten F-liiga muuttaa hassusti vaikka G-liigaksi, että kukaan ei pahoita mieltään?

Helposti vaaditaan tällaisten termien siivoamista pois, mutta ei sitten tulla ajatelleeksi, miten mahdotonta se on ja miksi niitä esimerkiksi tekstissä on käytetty - ja käytettävä. Erilaisia sääntövaateita tuimasti ohjeistaessa voi tällaisissa termitalkoissa käydä kuin sille entiselle painituomarille, jolle painijatkin hihittelivät, kun tämä totisena edellytti hikisen matsin jälkeen, että ottelijat eivät sitten kamppailun jälkeen saa kätellä toisiaan, jotta korona ei tartu.
Menee off-topic hyvän keskustelun osalta ja pitäis olla ennemmin osa yleistä urheilun tasa-arvokeskustelua. Pahoitteluni siitä mutten toisaalta pysty itse siirtämään näitä aiempiakaan.

Kertaakaan on vahva ilmaus ja luemme selkeästi ihan eri tekstejä. Haaste, niin säbän kuin muidenkin urheilulajien puolella, on että miesten sarjoista käytetään nimitystä salibandyliiga ja sitten erikseen on mainittu naisten salibandyliiga. Olisi ok jos molempien osalta käytettäisiin sitä tarkennusta kummasta on kyse mutta jostain syystä se on otettu esille perinteisesti vain naisten urheilun osalta. Ja aika monella on käsitys, minä mukaanlukien, että siinä on vähintään osalle se vähättelevä konnotaatio. Tilanne on toki mennyt huomattavasti parempaan suuntaan mutta muutos on tapahtunut aika vastikään. Ja edelleen on havaittavissa selkeitäkin eroja fokuksessa.

Mielestäni on siis varsin ymmärrettävää että nämä halutaan pois. Ei liene myöskään epäselvää mistä pelaajaryhmästä on kyse kun ketjun otsikkoa katsoo jotta se olisi tarpeen vielä erikseen alleviivata varsinaisissa viesteissä.
 
Viestejä
5
Pakko jatkaa vielä tästä aiheesta. Tasa-arvo on ehdottomasti tärkeä asia.

Mutta joissain tilanteessa ollaan ihan kummallisesti sensitiivisiä. Tällä palstalla olikin esimerkki kun joku kirjoitti ”naistuomarista”. Kyseessä oli tilanne, jossa kirjoittaja ei tiennyt nimiä, ja halusi määrittää kummasta tuomarista kirjoitti. Ihan OK juttu. Ilmaisu ” lyhyempi” tuomari olisi ollut ehkä hassu, en muista oliko paljoakaan pituuseroa. Kääntäen, olisi voitu kirjoittaa miestuomarista, jos olisi haluttu kohdentaa teksti häneen.

Säbäfani666 väittää että tyttösäbä ja naissäbä -termit ovat vähättelyä. Olen vahvasti eri mieltä.

Otan vain yhden esimerkin. Loistcast määrittelee itsensä: ”…tyttö- ja naissalibandyn asialla…


Tämäkö on vähättelyä? Päinvastoin, tässähän nimenomaan halutaan korostaa, että toimitaan tyttö- ja naissalibandyn puolestapuhujana. Ihan samoin käytän itse myös termejä tyttö- ja naissalibandy, ja intressinsä on juuri nostaa nimenomaan tyttö- ja naissalibandyn tematiikkaa esille, ja myös osoittaa että sydän sykkii isosti nimenomaan tyttö- ja naissalibandyyn liittyviin asioihin.

Maailma on mennyt kummalliseksi.
Oletko mies? Jos olet, et ole pätevä arvioimaan, mikä on naisten vähättelyä,koska et sen kohteeksi joudu. Myös nuo jatkokommenttisi jatkavat samaa linjaa.. Vaiennetaan epäkohtiin puuttujat.
 
Kuten olen aiemmin kirjoittanutkin, nämä lupaavat pelaajattaret ansaitsevat palstatilaa.

Ansaitsee joo, mutta ei välttämättä ihan kaikkia kirjoituksia mitä internetin syövereistä löytyy. Pitää muistaa sekin, että nämä tytöt lukevat näitä viestejä ja kuvittelevat niiden jotenkin olevan faktoja vaikka kirjoituksen taustalta saattaa löytyä ties minkälaista motiivia ja taka-ajatusta "isi/äiti-kirjoittajilta".

Ja mitä tulee aiemmin esitettyihin "pelaajavalintoihin", niin mielestäni on jotenkin groteskia mainita ykköskenttään sellainen pelaaja joka tietääkseni tällä hetkellä kamppailee ihan siitä, että voi elää loppuelämäänsä normaalia arkea. Olisin luullut, että Savosen ulostulo olisi avannut ihmisten silmiä.

Melkein pitäisi olla pakko ihmisten kirjoittavan omilla nimillään näihin junioriketjuihin niin se poistaisi pahimmat ylilyönnit....
 
Viestejä
54
Taannoin todettiin, että ranskalaispelaaja oli tehtaillut Suomen jääkiekkoliigassa 10 tehopistettä yhdessä ottelussa. Jutussa mainittiin alussa SELVYYDEN vuoksi, että kyse oli naisten liigasta, jotta tiedetään mistä liigasta on kyse. Sen jälkeen ei enää tarvinnut puhua naisten liigasta siinä jutussa. Voi kamala mikä virhe sekin nyt sitten oli kun se kerran tuossa alussa mainittiin.

Juuri äsken YLEn jutussa puhuttiin miesmäkihyppääjien (tätä termiä käytettiin) menestyksen paluusta, siellä kun on ollut pitkään hiljaista toisin kuin….ai niin ei saa sanoa. Voi hirvitys sentään kun menivät tuollaisen mainitsemaan.

Tämä foorumi on toki väärä tämän aiheen keskusteluun. Jos Pääkallossa syntyisi johonkin muualle keskustelua tästä, olisipa kiva. Ties vaikka se johtaisi lopulta salibandykirjoittelussa ehdotukseen lajin omien termisensorien käyttöönottoon. Näin salibandy kulkisi jälleen kehityksen kärjessä.
 
Viestejä
242
U19 Lahti 2024

Valinnat tehtäneen noin 1kk ennen kisoja ja itse toivoisin vielä muutamia vahvistuksia löytyvän kisoihin.

Maalivahdeista Julia Saarinen tulee pelaamaan ykkös veskarina ja uskoisinkin, että pelaa neljä peliä, mutta kenet valmennus ottaa "oppimaan" kohti seuraavia 2007-2008 ikäluokan kisoja vai löytyykö vielä se viimeinen vaihe 2005/2006s maalivahdeilla?

U19 joukkueen kiistaton ykkösviisikko on varmasti tuo ja tehokkuus ja peliesitykset ovat olleet omaa luokkaansa vielä muihin nähden.

Onpa sitten kakkosviisikon vasen laitahyökkääjä kuka tahansa on kakkosvisikosta tulossa kova. Toisen pakin paikasta voi olla vielä hitusen vääntöä ja jännityksellä jäädään odotamaan onko loppukauden sarjapeleillä enään arvoa? no se ja sama kakkonen on kova vai onko se sitten kuitenkin numeraalisesti ykkösviisikko?

Kolmosviisikon rooli luulisi olevan puolustusvoittoinen ja jalkava ja siksi itselle keskushyökkääjän paikka olisi vielä haussa, mutta uskon vahvasti valmennuksen jo tehneen päätöksen tuosta hyökkäyskolmikosta. Kolmosen pakistosta varma on Leppänen ja muut pakit vielä taistelee paikastaan ja voipi olla että jopa vastustajan mukaan kastotaan kuka Leppäsen parina missäkin pelissä pelaa?


Mv Julia Saarinen
Mv ?


1.
Miisa Turunen
Venla Nousiainen
Elsa Holopainen
Ella Virtanen
Laura Katajisto

2.
Linnea Nevalainen / Olivia Oikarinen / Eveliina Hana
Milla Granlund
Pinja Suhonen
Veera Kurikkala / Iina Ranne
Janina Rinne

3.
Bea Taipale
Tanja Parviainen / ?
Iida Sinkko
Jenni Leppänen
Saana Luostarinen / Sanni Kahila

4.
Nowa Veteläinen-Lingren / Eveliina Hana
Tanja Parviainen
Martina karvonen / Olivia Oikarinen
Iina Ranne / Veera Kurikkala
Sanni Kahila / Saana Luostarinen

Loppuun vielä todettakoon kuinka kaikki mukana olleet pelaajat ovat olleet urheilullisia ja on ollut mukava huomata kuinka kovaa salibandy juuri nyt kehittyy kohti huippuurheilua!
 
Viestejä
170
U19 Lahti 2024

Valinnat tehtäneen noin 1kk ennen kisoja ja itse toivoisin vielä muutamia vahvistuksia löytyvän kisoihin.

Maalivahdeista Julia Saarinen tulee pelaamaan ykkös veskarina ja uskoisinkin, että pelaa neljä peliä, mutta kenet valmennus ottaa "oppimaan" kohti seuraavia 2007-2008 ikäluokan kisoja vai löytyykö vielä se viimeinen vaihe 2005/2006s maalivahdeilla?

U19 joukkueen kiistaton ykkösviisikko on varmasti tuo ja tehokkuus ja peliesitykset ovat olleet omaa luokkaansa vielä muihin nähden.

Onpa sitten kakkosviisikon vasen laitahyökkääjä kuka tahansa on kakkosvisikosta tulossa kova. Toisen pakin paikasta voi olla vielä hitusen vääntöä ja jännityksellä jäädään odotamaan onko loppukauden sarjapeleillä enään arvoa? no se ja sama kakkonen on kova vai onko se sitten kuitenkin numeraalisesti ykkösviisikko?

Kolmosviisikon rooli luulisi olevan puolustusvoittoinen ja jalkava ja siksi itselle keskushyökkääjän paikka olisi vielä haussa, mutta uskon vahvasti valmennuksen jo tehneen päätöksen tuosta hyökkäyskolmikosta. Kolmosen pakistosta varma on Leppänen ja muut pakit vielä taistelee paikastaan ja voipi olla että jopa vastustajan mukaan kastotaan kuka Leppäsen parina missäkin pelissä pelaa?


Mv Julia Saarinen
Mv ?


1.
Miisa Turunen
Venla Nousiainen
Elsa Holopainen
Ella Virtanen
Laura Katajisto

2.
Linnea Nevalainen / Olivia Oikarinen / Eveliina Hana
Milla Granlund
Pinja Suhonen
Veera Kurikkala / Iina Ranne
Janina Rinne

3.
Bea Taipale
Tanja Parviainen / ?
Iida Sinkko
Jenni Leppänen
Saana Luostarinen / Sanni Kahila

4.
Nowa Veteläinen-Lingren / Eveliina Hana
Tanja Parviainen
Martina karvonen / Olivia Oikarinen
Iina Ranne / Veera Kurikkala
Sanni Kahila / Saana Luostarinen

Loppuun vielä todettakoon kuinka kaikki mukana olleet pelaajat ovat olleet urheilullisia ja on ollut mukava huomata kuinka kovaa salibandy juuri nyt kehittyy kohti huippuurheilua!
En ota kantaa pelaajavalintoihin, mutta tähän viimeiseen lauseeseen kommentoin.

Jos tämä todella pitää paikkansa, että salibandy kehittyy nuorten puolella kohti huippu-urheilua, niin ottakaapa nuo yllä olevat nimet muistiin ja katsokaa kuinka moni heistä pelaa huipputasolla vielä 3-5 vuoden päästä? Harmillisesti salibandyn dropout kolahtaa juuri nuorissa nuorten maajoukkue vaiheen jälkeen. Toivottavasti moni näistä pelaajista ja U19 ulkopuolella olevista tavoittelee tosissaan pääsyä Fliigaan, ulkomaille ja jopa A-maajoukkueeseen asti.
 
Loppuun vielä todettakoon kuinka kaikki mukana olleet pelaajat ovat olleet urheilullisia ja on ollut mukava huomata kuinka kovaa salibandy juuri nyt kehittyy kohti huippuurheilua!

Itse taas väitän, että pelaajien työ on ollut huippu-urheilumaista jo monen, monen vuoden ajan ja tällä lausunnolla väheksytään entisten pelaajien ja legendojen duunia. Nyt somen myötä on toki näiden nuoret otteet tulleen paremmin esille yleisölle mutta töistä on tehty ennenkin ja joskus jopa enemmänkin kun mitä nyt näin mutu-tuntumalta ja lajia pitempään seuranneena.
 
Viestejä
170
Tätä vielä lyhyesti kommentoin. Ymmärrän lähtökohtaisesti tuon ajatuksen, että aluetta seurajoukkueessa pelaavan on vähän helpompi sopeutua maajoukkueeseen, jos se pelaa aluepuolustusta. Toki ainakin hieman nopeammin.. Tiedän hyvin erään tilanteen aiemmassa Suomen U-19 pelissä missä toinen pelaaja pelasi aluetta, ja toinen "merkillä" vanhasta muistista, ja vastustajan pelaaja jäi yksin vapaaksi maalin eteen. Tilanne kommunikoitiin, eikä sama erhe enää toistunut.

Kääntäen voi tietysti ajatella, että jos maajoukkue pelaisi pelaajamerkillä, niin seurajoukkueessa merkillä pelaavat olisivat sitten vahvoilla, ja maajoukkue olisi sitten täynnä seurajoukkueessa merkillä pelaavia pelaajia. No tämä taas hieman kärjistetysti.

Uskon itse kuitenkin siiihen, että eniten on juuri kysymys yksilön pelin sisäistämisestä ja niissä on tosiaankin eroja. Peliälykkäät, taitavat pelaajat osaavat sopeutua hyvin eri valmennnustapoihin ja pelityyleihin.

Mainitaan nyt ihan yksittäisenä esimerkkinä hyökkääjä Pinja Suhonen, joka seurajoukkueessa pelaa pelaajamerkillä (pelasi kasvattajaseurassaankin), ja on mielestäni sopeutunut maajoukkueen pelityyliin hyvin.
Itselleni on yhdentekevää miten maajoukkue pelaa, siellä on toivottavasti aina ne asioista enemmän tietävät päättämässä siitä. Tietysti koko kentän merkkipeli näin maallikon silmin kuulostaa kohtuu kuluttavalta tavalta pelata kuin esimerkiksi alueellinen pelaaminen. Niinpä pohdin U19 kisoja joissa pelataan 5 peliä 5 päivään ja ne kovimmat panospelit ovat nelos ja vitospeli. Siihen vielä päälle menttaalipuoli, niin alkaa taakkaa olemaan kohtuullisen paljon.

Ja nimenomaan kyse on aina yksilöstä, eli miten pääsee maajoukkueen toimintatapoihin sisään ja millainen ihminen on sosiaalisesti. Kyllähän fakta on se, että sosiaalisesti lahjakkaamman on helpompi sisäistää/ryhmäytyä kun taas hieman ujompi ottaa oman aikansa päästä mukaan.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös