Pääkallo.fi

Viikon kysymys: Onko salibandysta tullut liian kallis harrastus?

Onko salibandysta tullut liian kallis harrastus?

  • Kyllä

  • Ei


Results are only viewable after voting.
Viestejä
24
Teki pahaa pätkiä noin hieno kirjoitus, mutta otin tarkoituksella nuo kolme kohtaa tuohon erikseen, sillä kaikkia niitä koskee myös laji kaupallistuminen ja miten siinä ollaan onnistuttu. Silläkin uhalla, että tämä menee markkinamiesten puheeksi, niin tosiasia on se, että mikä tahansa urheilulaji tarvitsee varoja toimiakseen. Ja tässä ollaan nyt siinä tilanteessa, että (huipputasolla) urheilijat suhtautuvat lajiin ammattimaisesti ja harjoittelevat kuin ammattilaiset, mutta taloudellinen korvaus duunista on mitätön. Eli salibandyn urheilullisuus on kehittynyt muita osa-alueita nopeammin ja tälle tulisi tehdä jotain.

Kirjoitit, että " Sen mitä olen eri lajien seuratoimijoilta kuullut, on tänä päivänä vapaaehtoiset erittäin vähissä." Tämäkin on valitettava tosiasia, kun lisätään vielä se, että ne vähäisetkin toimijat sitten poltetaan nopeasti loppuun. Eräs valmentaja sanoi tässä, että "se on kuin eläisi arkea kahden eri työpaikan ammattimaisella vaatimustasolla ja saadaan korvaus vain toisesta". Iso haaste tässä on sekin, että urheiluseurat eivät näe itseään oikeasti liiketoimintana / yrityksenä, vaan kuvitellaan että liiketalouden normit eivät päde urheiluseuroilla. Kaikki asiat tehdään sinnepäin ja suunnittelematta -> on jatkuva kaaos päällä kun kaikki tulee yllätyksenä - > joita sitten hoitaa pari ihmistä -> joka luo heissä kiireentuntua -> joka kuvitellaan olevan sitä, että "ollaan korvaamaton" / "kukaan muu ihminen ei osaa näitä hommia" vaikka juurisyy on nimenomaan siinä, että mitään ei osata suunnitella ja seurata. Näin kärjistetysti - urheilun operatiivisella puolelta löytyy ihmisiä joilla on vain "urheiluosaamista" mutta ei sitten mitään käsitystä ns "normiduunista" ja miten hoitaa asioita, saati sitten että olisi kompetenssia hoitaa sitä duuniaan... muthei kaiken tämän korvaa se, että on kova lajiniilo eiksjee.

Yllä olevaan vielä lisätään sekin, että urheilu ympäristönä luo tunteita niin tahtoo käydä niin, että operatiivinen toimintakin hoidetaan tunnepohjalta, unohtamatta seura- / lajikateus yms kehitystä rajoittavat tekijät.

Jos seurat olisivat oikeasti tehokkaampia ja tuottavampia toimnnassaan, niin se näkyisi lajissa niin huippu-urheilun kuin myös juniori- ja harrastetasoillakin.

Juurikin tämä. Minusta joskus on kohtuutonta, että lähes parikymppinen nuori harjoittelee tavoitteellisesti lajin eteen ja käy koulua, mutta silti kausimaksut edelleen kohtuuttomat, jollet ole päässyt liigarinkiin mukaan. Eli pitäisi melkein ehtiä töissäkin käydä ohessa, tai sitten vanhempien on mahdollistettava tämä vielä täysikäisenkin kohdalla.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös