Pääkallo.fi

Ylijohtavan MM-kisavedot 2018

joelsiltanen

Ylläpidon jäsen
Viestejä
1,883
Tätä on kysytty!

Suurta kulttisuosiota nauttiva Ylijohtavan veikkausblogi vuoden 2014 miesten MM-kisoista palaa ensi hätään Pääkallo.fi:n keskustelufoorumille. Täällä maestro tarjoilee maukkaimmat kisavetovinkit ja internetin taidokkaimmat kuvamuokkaukset.
 
Viestejä
12
ylijohtaarikospaikka.jpeg

SUOMI JA YLIJOHTAVA PALAAVAT RIKOSPAIKALLE

Hyvät naiset ja sählyniilot. Heti pesäpalon MM-kisojen jälkeen jännittävimmät karkelot eli MM-sählyt ovat jälleen täällä. Suomi palaa rikospaikalle Prahaan 10 vuoden tauon jälkeen, jolloin Tero Tiitun maali muutti koko suomalaisen palloilukulttuurin uskon omiin mahdollisuuksiin ja Ruotsi oli vihdoin kammettu valtaistuimelta.

Paluun rikospaikalle tekee myös neljän vuoden tauon jälkeen Ylijohtavan MM-kisavedot –blogi. 2014 Göteborgin kisojen palaute oli yli sataprosenttisesti positiivista ja somessa on haikailtu legendaaristen ennakoiden ja silmiä hivelevien kuvamuokkausten perään.

Kaikkihan on siis valmista, eikun avauspäivän koitoksia kohti.

SUOMI – RUOTSI 1 (Suomen tasoitus +2) 2.05

Kuinkas ollakaan kisat starttaavat sillä ottelulla mihin ne hyvin todennäköisesti myös lopetetaan. Jälleen on puhuttu, että haastajat olisivat lähempänä hengittämässä kaksikon niskaan, mutta mikään ei todellisuudessa puolla tätä. Ruotsi on ollut aina finaalissa ja Suomikin vain kahdesti ulkona. Toinen näistä löytyy 90-luvulta ja viimeisen kerran vuonna 2004 on nähty muu kuin jättiläisten kohtaaminen finaalissa.

Ensimmäinen kysymys joka jyskyttelee tavallisten kuolevaisten takaravoissa on mitä voitto tai tappio kisojen avausottelussa merkitsee? Ylijohtava kertoo teille. Ei yhtikäs mitään. Päävalmentaja Petteri Nykyn tuntien ei joukkuetta viritetä vielä tähän otteluun. Tämä ei tarkoita etteikö askissa tapeltaisi voitosta. Motivaatiotekijöitä on turha epäillä vaikka todennäköisesti peluutusta ei juuri tiivistetä ja askissa nähdään muutakin kuin ykkösylivoimaa. Kun maajoukkueryijyä isketään niskaan niin pelataan vain voitosta. Niin tänäänkin.

Veikkaus lapioi Suomen suoralle voitolle peräti 5,10 kertoimen. Ei ole kahta sanaa etteikö naapuri olisi tässä ottelussa ja koko kisoissa ennakkosuosikki, mutta kertoimien valossa puhutaan jo hävyttömästä tasoerosta. Suoran voiton sijasta Ylijohtava iskee pelimerkkinsä Suomen +2 tasoitukselle, jolla irtoaa edelleen yli kahden kerroin (2,05). Kisojen edetessä Ruotsin hyökkäyspelaaminen kehittynee, mutta avausottelussa syötöt eivät löytäne vielä kohteitaan. Suomen puolustuspeli pitänee huolen, että näemme vähämaalisen ottelun. Kliseisen maalin pelin.


SAKSA – TSHEKKI alle 11,5 maalia 1.83

Isäntämaa Tshekki höökii avausottelussa hallitsevan maailmanmestarivalmentajan Petri Kettusen johdolla Saksaa vastaan. Kettuspete on tuonut Tshekin pelaamiseen ne samat prinsiipit joilla Suomi pölläytti Ruotsin Riiassa. Ykkösteemana on pallolla puolustaminen ja riskien välttely.

Tshekki ei ole kisaperiodin harjoitusväännöissä juuri maaleilla mässäillyt ja Saksakin pelaa äärimmäisen puolustusvoitoista sählyä. Vaikka tasoero on selkeä ja mahtava tshekkiläisyleisö kotijoukkueen takana ei kisojen avausottelussa maalintekojyvä useinkaan ole vielä kohdillaan. Siksi maltillinen under 11,5 kiinni.


Kylkeen vielä Moniveto, jossa painetaan vähän odotuksia korkeammilla maalimäärillä.

Suomi 4,5 – Ruotsi 4,5,6,7

Saksa 2,3 – Tshekki 9,10,11,12
 
Viestejä
12
reppari.jpg

PAPAT REPPARIIN JA TANSKA NURIN

Ensimmäinen kisaviikonloppu jyskytetty läpi ja eilisen välipäivän jälkeen MM-kisavedotkin palaa Suomen tavoin askiin. Ensimmäinen vetopäivä ei tuonut jackpottia, kun Saksa ja Tshekki yltyivät lopulta maalitalkoisiin. Toisessa kohteessa Suomi saatiin katiskaan kahden maalin tasoituksella ja tuloskin oli haavissa.

Nyt on kisoissa neljä päivää enemmän tai vähemmän oikeiden pelien odottelua, mutta MM-kisavedot ei lepää vaan Veikkauksen pelikohteista raavitaan mielenkiintoisimmat astialle joten eiköhän mennä päivän menyyhyn.


LATVIA – SAKSA 1 (Latvia -2) 1,70

Salibandyn MM-tasolla nähdään yllätyksiä yhtä harvoin kuin allekirjoittaneelta asiapitoisia twiittejä. Eilen Latvia kuitenkin onnistui näpäyttämään isäntämaa Tshekkiä. Itse asiassa edellistä yllätystulosta MM-kisoista saa etsiä vuoden 2010 kisoista. Silloinkin Tshekki onnistui puppeloimaan häviämällä sekä Norjalle että Latvialle.

Jo ennen kisoja Latvian potentiaalia oli tiedossa. Seuroissaan hyökkääjänä kirmaavia ukkoja on maajoukkueessa istutettu pakin tontille ja näin on puiset old school –puolustajat pystytty jättämään kotisohville.

Saksa on ollut juuri niin hyvä tai oikeastaan huono kuin ennakkoon saattoi odottaa. Peli perustuu tiukkaan puolustamiseen, vaikka sitäkään ei oikeen osata. Syömähampaita ei ole ja maalinteko voimaa saa etsiä mikroskoopilla.

Joka tapauksessa tänään Latvialla täysin erilainen haaste, kun ensimmäistä kertaa joukkue on ennakkosuosikki ja pallollisesti pääsee myös kuskin paikalle. Pelillisesti se on enemmänkin kuin tuon 2 maalin tasoituksen verran parempi, mutta kestääkö pää. Tänään uskotaan, että kestää sillä suorasta voitosta Veikkaus ei tarjoile kertoimeksi kuin 1.30.

SUOMI – TANSKA yli 12,5 maalia 1,70

Viime kisojen pienoinen yllättäjä Tanska varmisti heti avausottelussaan lohkon jumbosijan, kun Norja laittoi taululle lukemat 9-3. Joukkueen paras pelaaja löytyy tolppien välistä ja sillä pystyy kääntämän tasaisia otteluita itselleen, mutta kun tasoero on tätä luokkaa ei maalivahdilla ole juuri merkitystä.

Mikään timanttinen kohde ei yli 12,5 maalin veto ole, mutta parempaakaan ei ole tarjolla. Tanska voi yhden tai kaksi onnistua tekemään, joten Suomen olisi ladottava piirun yli 10 maalia. Petteri Nykyn tiimin hyökkäyspeliosaamista on kyseenalaistettu, mutta Suomella on useampi pelaaja, joka janoaa nälkäisesti maaleja. Yksi heistä on ensimmäistä MM-kisamaaliaan metsästävä Ville Lastikka. Tanska on todennäköisesti kisojen helpoin vastaantulija koko kisoissa, joten nyt paikka harjoitella hyökkäämistä ja maalijyvän sihtaamista kohdilleen. Suomi painanee melko koko ottelun leveällä rosterilla ja todennäköisesti loppua kohden tasoero tulee tekemään tehtävänsä.


RUOTSI – NORJA yli 11,5 maalia 1,65

Lähtökohtaisesti en pidä isoista tasoitusvedoista enkä isoista OVER-vedoista. Mutta sama kuin Suomen ottelussa, parempaakaan ei ole tarjolla. Näissä vedoissa liian suuren merkityksen saa joukkueiden motivaatiotekijät. Kun on merkittävä tasoero on mahdollista että kokeillaan asioita enemmän, peluutetaan kakkosmaalivahtia ja helposti se parempi ryhmä laskee jalan kaasupolkimelta jo aikaisessa vaiheessa ottelua.

Ruotsia on kuitenkaan harvemmin päässyt tästä syyttämään. Yleensä joukkueen matseissa tasoero näkyy myös taululla. Pelaajat nauttivat maalinteosta ja henkilökohtainen taitotaso on niin kova, että verkko pöllyää kuin norjalaisessa kalastustroolarissa konsanaan. Kisojen aattona päävalmentaja Mikael Hill joutui vielä korvaamaan loukkaantuneen Johannes Larssonin Ruotsin liigan ”Hankkiolla” eli Johannes Wilhemssonilla, joten sekin tuo entistä enemmän tulivoimaa keltapaidoille.

Ei kummoinen pelipäivä, mutta Virmasen Matin sanoin näillä mennään ja laitetaan tänäänkin kylkee vielä Moniveto.

SUOMI 10, 11,12 – TANSKA 1,2

RUOTSI 13,14,15+ - NORJA 3,4
 
Viimeksi muokattu:
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös