Viimeisestä pudotuspelipaikasta kova taistelu – nämä pelit ratkaisevat

Käsi ylös, kuka haluaa pleijareihin? Josballa on jäljellä vielä kolme ottelua, joista päätöskierroksella odottaa herkkupala Loviisan vieraana. Kuva: Mikko Hyvärnen

Joona Gröhn, Josba
Käsi ylös, kuka haluaa pleijareihin? Josballa on jäljellä vielä kolme ottelua, ja päätöskierroksella odottaa herkkupala Loviisan vieraana. Kuva: Mikko Hyvärnen

Miesten Salibandyliigan kahdeksannesta sijasta käydään uskomattoman kovaa kamppailua. Viimeisestä pudotuspelipaikasta taistelee vain kahden pisteen erolla viisi joukkuetta, joista viimeinen joutuu jopa karsimaan liigapaikastaan. Pääkallo.fi listasi pudotuspelitaiston kannalta tärkeät ottelut, joista neljässä tämän ryhmän joukkueet kohtaavat toisensa.

Ennen keskiviikon otteluita tasapisteissä ovat Nokia, Loviisa ja Josba (19p.). TPS (18p.) on kolmikosta pisteen päässä ja NST (17p.) kahden pinnan päässä. Josballa ja TPS:llä on jäljellä kolme ottelua, muilla kaksi.

Loppuohjelmasta jännittävän tekee se, että Nokian KrP ja NST pelaavat molemmat jäljellä olevat ottelunsa juuri näitä pahimpia kilpakumppaneita vastaan. Viisikon viimeisenä karsintapaikalta pois pyristelevä NST pelaa molemmat ottelunsa kotonaan. Kaikkiaan joukkueet pelaavat reilun viikon loppurutistuksen aikana toisiaan vastaan neljä kamppailua: tulevana perjantaina Nokian KrP – TPS, sunnuntaina NST – Loviisa ja ensi viikon perjantain päätöskierroksella kaiken huipuksi vielä ottelut: NST – Nokian KrP sekä Loviisa – Josba.

Liigan muut joukkueet voivat vielä hieman sekottaa pakkaa, mutta hienointa taistelussa on, että lopulliset ratkaisut nähdään keskinäisissä otteluissa. Liigan muista joukkueista Tapanilan Erä kohtaa ainoana viisikon joukkueita vielä kahdesti (TPS ja Josba). Runkosarjan voittoa jahtaava SPV kohtaa kertaalleen Josban ja Happee puolestaan päätöskierroksella TPS:n.

On hyvin mahdollista, että runkosarjan päätyttyä useampi joukkue on tasapisteissä. Silloin ratkaisee ensimmäisenä koko sarjan maaliero. Maalieroltaan vahvimmat ovat tällä hetkellä Nokian KrP (-1) ja Loviisan Tor (-6), heikoimpana on TPS (-31). Unelma pudotuspeleistä ei juuri tappioita kestä, mutta maalieron iso merkitys saattaa karsintapeikon pelossa vaikuttaa tulevien otteluiden lopussa jopa siihen, että tappioasemassa maalivahteja ei kovin helposti vedetä penkille.

Pääkallo.fi:n toimitussihteeri Jarkko Hannuksela veikkasi jo tammikuussa kahdeksannelle sijalle Nokian KrP:tä. Viimeisestä pudotuspelipaikasta taistelevat joukkueet ovat ottaneet viime aikoina hyviä päänahkoja ylempänä olevilta. Hyvin todennäköisesti joukkueet tulevat päätymään hieman suurempaan pistemäärään kuin linkatussa arviossa, mutta jatkoa spekuloidessa senkin voi vielä palauttaa mieleen.

Runkosarjan loppuohjelmat:

8. Nokian KrP (24 ott./19 p. maaliero: 166-167, -1)
Pe 24.2. Nokian KrP – TPS
Pe 2.3. NST – Nokian KrP
– – – – – – – – – – – – – –
9. Loviisan Tor (24 ott./19p. maaliero: 133-139, -6)
Su 26.2. NST – Loviisa
Pe 2.3. Loviisa – Josba

10. Josba (23 ott./19p. maaliero: 122-146, -24)
La 25.2. Josba – Erä
Su 26.2. Josba – SPV
Pe 2.3. Loviisa – Josba

11. TPS (23 ott./18p. maaliero:135-166, -31)
Ke 22.2. Erä – TPS
Pe 24.2. Nokian KrP – TPS
Pe 2.3. TPS – Happee
– – – – – – – – – – – – – –
12. NST (24 ott./17p. 132-152, -20)
Su 26.2. NST – Loviisa
Pe 2.3. NST – Nokian KrP

6 comments

  1. Onko maaliero ratkaiseva? Liiton sivuilla kerrotaan keskinäisten pelin ratkaisevan.

  2. Ote salibandyliiton kilpailusäännöistä;

    ”Tasapisteissä joukkueiden paremmuuden määräävät järjestyksessä:
    1) keskinäisissä otteluissa saavutetut pisteet”

    Ottakaas nyt selvää siellä Pääkallossa, että kuinka tämä menee. Joukkueille varmaan selvää, mutta kotikatsomoissa nyt hämmentää??

  3. Ylemmissä sarjoissa on omat sarjamääräyksensä ja ainakin Pääkallo.fi:n toimituksen tiedon mukaan käytössä on koko sarjan maaliero.

    Sen sijaan liiton hallinnoimissa sarjoissa ensimmäisenä ratkaisee keskinäiset ottelut.

    Tässä vielä linkki Salibandyliigan kauden 2011-12 sarjamääräyksiin, josta se selviää:
    http://salibandyliiga.fi/sites/salibandyliiga/files/mliiga_sarjamaaraykset_11-12.pdf

    ”Tasapisteissä joukkueiden paremmuuden määräävät järjestyksessä:
    1) koko sarjan maaliero (tehdyt maalit miinus päästetyt maalit)
    2) koko sarjassa otteluissa tehdyt maalit
    3) keskinäisissä otteluissa saavutetut pisteet
    4) keskinäisten otteluiden maaliero (tehdyt maalit miinus päästetyt maalit keskinäi- sissä otteluissa)
    5) keskinäisissä otteluissa tehdyt maalit
    6) arpa”

  4. KRP taitaa viedä viimeisen pudotuspeli paikan, vaikka olisi hienoa jos sen veisi Josba maalierolla, etenkin kun kauden alun Happee pelistä tuli kapinetissä 2 pistettä ja maalisuhde 12 pinnaa positiiviseksi.Itse veikkaan että TPS karsii, mutta säilyttää liigapaikkansa mennen tullen.Muilla sijoillahan ei ole merkitystä.

  5. Itse uskon, että TPS, josba tai jopa nst ottavat viimeisen paikan pudotuspeleissä. NST:llähän on loppuohjelma melko mielenkiintoinen, kaksi päävastustajaa kotona, ja noista 4 pistettä niin uskoisin jo aika varmasti playoffeihin. NST:n selvä heikkous on kuitenkin maaliero, joten sen tulisi voittaa ainakin 5 maalilla kumpikin ottelu. Itse sanoisin, että tps-nokia ottelun voittaja varmistaa playari-paikansa.