Pyörremyrskyminuutti siivitti Erän A-pojat mestaruuteen: ”Pojat olivat kunnossa”

Erän A-pojat juhlivat ehtivät jo juhlia pienemmällä pokaalilla, mutta molemmat löytyivät mestaruuskuvaan. Kuva: Mikko Hyvärinen

Erän A-pojat ehtivät jo kokemattomuuttaan juhlia pienemmällä pokaalilla, mutta molemmat löytyivät mestaruuskuvaan. Kuva: Mikko Hyvärinen

Nuorten SM-sarjan huikea finaalisarja ratkesi Helsingin Mosahallissa ratkaisevassa viidennessä pelissä. Kotijoukkue Tapanilan Erä käänsi ottelun kolmannen erän pyörremyrskymäisellä minuutilla, kun se latoi kolme maalia OLS:n verkkoon. Ottelu päättyi lopulta 9-3 (1-1, 2-2, 6-0)

Voitolla Erä katkaisi kahdeksan vuoden kultamitalittoman kautensa nuorten SM-sarjassa. Voitto oli Erän A-pojille kolmas SM-kulta. Aiemmat ovat vuosilta 2002 ja 2005.

Mihin ottelu ratkesi?
Ottelu ratkesi 47. peliminuutilla Erän tylytettyä jännittävästä 3-3-tilanteesta kolme maalia pikavauhdilla OLS:n maaliin. Ilmeisesti OLS ajatteli pelin ratkeavan heidän kovalla työnteolla, mutta pieni passivoituminen antoi avaimet kotijoukkueelle.

Ottelun hahmo?
Erän joukkueen hahmoksi voisi nostaa kaksi maalia tehneen Ossi Jalosen, jonka mailasta ottelun voittomaali lähti ajassa 46.56. Hän tuplasi näin ottelussa koko pudotuspelien maali- ja pistesaldonsa. OLS:n Ville Turulan hattutemppu ei pelastanut tiukasti loppuun asti taistellutta joukkeutta.

Ottelun puheenaihe?
Erinomaisesti tuominneiden erotuomarien lisäksi puheenaiheeksi nousi se, että kestävätkö joukkueiden hermot kovassa paikassa. Molempien otteet säilyivät kurinalaisina ja peli oli loppuun saakka rehtiä kamppailua. Otteluun oli saapunut ilahduttavasti Mosahallin tämän kauden ennätysyleisö eli 670 katsojaa. Hallin ulkopuolella oli pitkä jono jo 45 minuuttia ennen ottelun alkua.