Maajoukkueet

Papan saapumista odotteleva Lauri Stenfors: ”Pääsimme tänään aika helpolla”

11.12.
2014
2 Kommenttia
4
Maajoukkueet
Kovaluinen Lauri Stenfors  painoi Norjaa vastaan hymy huulilla. Kuva: IFF

Kovaluinen Lauri Stenfors painoi Norjaa vastaan hymy huulilla. Kuva: IFF

Pääkallo.fi jututti SSV-puolustaja Lauri Stenforsia Norja-puolivälierän jälkeen. Stenfors on nauttinut kisatunnelmasta täysin siemauksin.

24-vuotiaan MM-debytantin mukaan Norjan esitys yllätti sinivalkoisten leirissä.

– Ei Norja ollut ehkä aivan niin taitava, mitä olimme etukäteen katselleet ja mitä he olivat Tshekkiä ja Sveitsiä vastaan. Vedimme aika dieselillä omaa peliä, ja pääsimme tänään kyllä aika helpolla, Stenfors totesi.

Suomi pääsi avauserässä kolmen maalin johtoon, eikä Norja päätöserän kavennuksestaan huolimatta missään vaiheessa oikeasti päässyt taistelemaan voitosta. Stenforsin jalkoihin jäi virtaa seuraaviin peleihin.

– Saimme säästettyä energiaa seuraaviin peleihin, ja jaloissa tuntuu siltä kuin olisi pelannut puoli erää tai erän. Lopussa saimme puolustettua järkevästi pallon kanssa, eikä vastustaja päässyt kiinni.

Kolmoskentän takana luutiva Stenfors toivoisi omalta viisikoltaan enemmän onnistumisia. Toimiva ja pysyvä hyökkäyskolmikko on ollut hakusessa, ja se ei voi olla vaikuttamatta pelaamiseen.

– Meidän pitäisi olla terävämpiä hyökkäyspäässä. Tuntuu, ettemme edes usko tekevämme maalia, vaikka saamme koko ajan vastahyökkäyksiä ja hyviä paikkoja. Viikonloppuna paikkojen määrä pienenee entisestään, ja meidän maalintekijöiden pitäisi ampua ahkerammin. En tiedä, pitääkö puolustajien ryhtyä sitten polttelemaan kauempaa viivasta hanakammin. Ainahan sitä toivoisi, että se kentällinen pysyisi koko ajan samana, mutta näillä mennään, Stenfors pyöritteli.

24-vuotias Stenfors on nyt ”jo” neljän MM-ottelun konkari, eikä mies myönnä jännitystä olleen missään vaiheessa.

– Ei ollut tärinää alussakaan, enemmänkin tässä vain turhautuu heikompia maita vastaan, kun pallo ei liiku ja tempo on alhaalla. Ruotsia vastaan huomasi, kuinka hienoa on vain avata korvat ja kuunnella ruotsalaisten huutoa. Jännitetään sitten sunnuntain jälkeen jotain muuta elämää, mutta nyt vain nautitaan tästä, Stenfors totesi.

Välierässä Suomi kohtaa todennäköisesti Tshekin, joka pelaa huomenna puolivälierässä Tanskaa vastaan. Slaavijoukkue saa tunnustusta Stenforsilta.

– Jos Tshekki tulee, niin kova pelihän se varmasti on. Tshekki on mielestäni Sveitsiä parempi, ja heillä on laajuutta kolmeen kenttään ja enemmänkin. Meillä pitää olla nälkää ratkoa ja tehdä maaleja, Stenfors paalutti.

Stenfors on aiemmin kertonut isoisästään, joka maksaa hänelle rahaa tehdyistä maaleista. Pappa ja muut perheenjäsenet ovat tulossa Göteborgiin huomenna, ja Huittisten miehellä oli matkaseurueelle toivomus.

– Toivottavasti pappa tuo rahapussin mukanaan.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Kuoma
11/12/2014
Hieno mies :D, olisi mukava jos sais "Papasta" lyhyen haastattelun.
S7
12/12/2014
Kova pelimies! Vielä 2 vuotta sitten ei varmaan moni ois uskonut millä tasolla pelaa tänä päivänä. Jotain varmaan Amun leirissä sittenkin tehdään oikein, kun jätkät kehittyy?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.