Ylijohtava

Suomen harppuunassa norjalaiset valaanpyytäjät

11.12.
2014
1 Kommentti
10
Ylijohtava
Lauri Stenfors virittää virvelinsä kuntoon Norjaa vastaan. Kuva: Salibandyliiga

Lauri Stenfors virittää virvelinsä kuntoon Norjaa vastaan. Kuva: Salibandyliiga

Torstai. Torsdag. Turskadag. Kisarupeama alkaa lähestyä sunnuntain kliimaksia ja tänään isketään jo tulos tai ulos mentaliteetilla. Kentällä ja betseissä.

Ylijohtavan kala-ravintolassa tarjoillaan tänään kaksi maistuvaista vetokohdetta puolivälieristä, joten eikun heittämään betsirapalaa järveen.

Suomi – Norja 2 (Norjan tasoitus +5) 1.83 ja alle 10,5 1.85

Ensimmäisenä ruokalistalla on tarjolla norjalaista turskaa. Norja on ollut kisoissa varsin pirteä ilmestys ja haastoi alkulohkossa Sveitsin ja Tshekin varsin mallikkaasti. Joukkueen ykköskenttä Ketil Kronbergin johdolla on varsin pätevä tälle tasolle, mutta kakkoskentässä alkaa olla jo valaanpyytäjän näköistä kaveria. Tai sitten pelipaidat ovat vaan tilattu kokoa liian pienenä.

Suomea ei tässä yhteydessä tarvitse suuremmin esitellä. Puolustus ja maalivahtipeli on timanttia, eikä Norja tule tekemään kahta maalia enempää. Tästä johtuen alle 10,5 maalin kohde kannattaa poimia lisukkeeksi.

Suomen haasteet ovat tällä hetkellä hyökkäyspäässä ja ratkaisuja tähän ongelmaan on kaksi.

Yksi. Onnenamuletit takataskuun ja toivotaan Rickie Hyvärisen olevan pelikunnossa.

Kaksi. Ykköskentän on nostettava tasoa. Ja paljon.

Ei ole kahta sanaa, etteikö Suomi tästä tepastelisi välieriin. Viisi maalia eteen Norjan tasoiselle ryhmälle on kuitenkin paljon. Kun Turskan kylkeen tarjoillaan vielä 1.83 kertoiminen tartarkastike, niin se on bon appétit.

TULOSVETO:
Suomi 5,7,8 – Norja 1,2

#turskaauuniin

Ruotsi – Viro 1 (Viron tasoitus +9) 1.60

Listan toinen pääruoka on perinteiset kalapuikot. Fikspinnar. Myöhäisemmässä puolivälieräottelussa ollaan jälleen vetomielessä haasteen edessä. Joukkueiden todellinen tasoero on yli 15 maalin luokkaa, mutta aniharvoin tällaisia lukemia parempi joukkue jaksaa taululle nakutella.

Ruotsin valmennus arvioi Innebandymagazinetin sivuilla itsevarmasti, ettei Viro ole juuri kehittynyt ja on korkeintaan Ruotsin 1. divisioonan (3. ylin sarjataso) tasoinen ryhmä. Varsin positiivista palautetta tuli joukkueen maalivahdeille Jarkko Saastamoiselle ja Marek Öigelle, jotka ehkä rimpuilisivat Allsvenskanissa. Ruotsi haluaa tarjoilla kuitenkin kotiyleisölle joka ottelussa maaleja, joten yli 10 kaappia keltapaidoilta nähtäneen. Varsinkin ottelun alussa Viron pojat joutuvat olemaan samanlaisessa pyörityksessa kuin Tallinkin laivat Itämeren syysmyrskyissä.

Viro tuskin onnistuu tekemään kahta maalia enempää, joten lapulle otetaan mukaan Ruotsin voitto pienimmällä Veikkauksen tarjoamalla 9 maalin tasoituksella.

TULOSVETO:
Ruotsi 10,11,+15 – Viro 0,1

#fiskpinnar

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Toni Lötjönen
Toni Lötjönen
Ylijohtava, eli Toni Lötjönen, istui pari kautta SSV:n penkillä ja on nykyään lajin ainoa mielipidevaikuttaja.
Vellu Koivunen
11/12/2014
Väitän Amunaattorin rikkoneen tuon mopin!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.