Salibandyn sanakirja: Tulospalvelu

Parhaiten tuloksesta pysyy perässä seuraamalla otteluita paikan päällä. Kuva: Anssi Koskinen

Salibandyn sanakirjassa perataan salibandysanastoa artikkeleiden muodossa.

Tulospalvelu löytyy lajista kuin lajista, mutta harvassa se on noussut niin suureen käsitteelliseen rooliin kuin salibandyssa. Syy on ollut erinäisissä ongelmissa tulospalvelun kanssa, joista on varsinkin 2010-luvun alusta alkaen puhuttu sosiaalisessa mediassa kriittiseen sävyyn.

On ollut Lesportia, ja milloin mitäkin palveluntarjoajaa. Joskus on loppunut kaista, koska käyttäjiä on liikaa syksyllä tai keväällä. Joskus on lanseerattu puolivalmis tekele tai sellainen tuote, jossa on selkeitä virheitä ja valuvikoja. Erilaisia palveluntarjojia on nähty niin liiton kuin liigan tulospalveluissa useampia 15 vuoden aikana.

Oma spesiaalilukunsa on niin sanottu ”karvalakkimalli”, joka toimi viimeisenä varmistajana tilastopalvelu.fi -osoitteessa. Tuo erittäin simppeli ja riisuttu tulospalvelu oli noin 10 vuoden ajan takuuvarma suorittaja, mutta se valitettavasti poistui palveluvalikoimasta kauden 2023-24 alla.

Osin salibandyn seuraajat ovat saaneet nauttia myös aktiivisten lajiseuraajien tuotoksista. Pojot.fi-sivusto oli 10 vuotta sitten toimiva sivusto, mutta joutui lopettamaan, koska sillä ei ollut toimintalupaa. Toinen yksityinen maininnan arvioinen palvelu on NHLFinns-sivusto, joka keskittyy ainoastaan salibandytilastojen keräämiseen, mutta on sekin selkeytensä vuoksi erinomainen työkalu lajiseuraajille.

Pääkallo kerää lajisanastoa ”Salibandyn sanakirja” -artikkeleiden alle. Tarkoituksena on kerätä lajisanastoa mahdollisimman kattavasti, ja alustava pohja on tehty parinkymmenen termin osalta. Ainakin alkajaisiksi sanastoa julkaistaan artikkelimuodossa, mutta kaipaamme apua ja osallistumista myös lukijoilta.

Salibandysanastoa voi ehdottaa foorumilla olevassa ketjussa, ja samalla voi vääntää peistä sanastosta, joka on varmasti useimmille lajiseuraajille ennestään tuttua.

Rekrytoimme uusia tekijöitä! Jos kiinnostuit niin lisätietoja löytyy täältä: Rekry: Haluatko mukaan Pääkallon toimitukseen