Maajoukkueet

Suomen taistelu ei riittänyt – Ruotsi repi eroa päätöserässä ja vei alkulohkon voiton

09.12.
2014
20 Kommenttia
4
Maajoukkueet
Suomen ja Ruotsin välistä alkusarjaottelua seurasi huikeat 10 414 katsojaa. Kuva: IFF

Suomen ja Ruotsin välistä alkusarjaottelua seurasi huikeat 10 414 katsojaa. Kuva: IFF

Suomen alkusarja Göteborgin miesten MM-kisoissa päättyi tappioon. Ruotsi oli lohkon päätösottelussa parempi lukemin 5–2.

Voiton myötä Ruotsi nappasi A-lohkon voiton ja Suomi jäi toiseksi. Suomen ja Ruotsin osalta MM-kisat jatkuvat torstaina puolivälierien merkeissä. Suomi saa vastaansa Norjan tai USA:n ja Ruotsi Slovakian tai Viron.

Ottelun ratkaisu?
Suomi taisteli hienosti kaksi erää. Paketti pysyi kohtuullisen hyvin kasassa, peli oli kurinalaista ja fiksua. Päätöserään lähdettiin 2-2-tasalukemissa. Kuitenkin jo toisen erän lopussa Ruotsi nosti kierroksia ja vauhtia. Kolmannessa erässä Suomi alkoikin jäädä kyydistä ja Ruotsille sateli ylivoimahyökkäyksiä ja laatupaikkoja. Kamppailun voittomaaliksi jäänyt Ruotsin kolmas maali syntyi siirretyn jäähyn aikana Rasmus Enströmin lavasta. Alexander Galante Carlströmin ylänurkkapommi ja Karl-Johan Iraeuksen tyhjiin tuikkaama maali olivat kosmetiikkaa.

Ottelun hahmo?
Suomelta varsin kelvollisesti suoriutui 21 koppia napannut maalivahti Eero Kosonen. Yhtäkään Ruotsin maaleista ei voi laittaa Kososen piikkiin. Myös Eemeli Salin säväytti ensimmäisen erän alivoimaosumallaan, joka oli koko kamppailun komein. Ruotsia kannatteli Scandinaviumin illassa tutut miehet. Ratkaisevat osumat järjestelivät maailman parhaiksikin valitut Kim Nilsson ja Rasmus Enström.

Ottelun puheenaihe?
Yleisömäärä oli komea 10 414. Lukema on MM-kisahistorian alkusarjavaiheen ennätys. Jälkikäteen puhuttavat takuulla myös Rickie Hyvärisen ja Miko Kailialan pelikunnot. Hyvärinen jäi kesken pelin pois jääpussi nilkassaan. Edellisessä ottelussa itseään loukannut Kailiala ei puolestaan pelannut ollenkaan.

Linkit/lisää aiheesta:
Ottelun tilastot (IFF)
Pääkallotodistus: Salinille viisi kalloa – kolmosketjulle risuja
Pääkalloanalyysi: Ruotsia ei voi voittaa pelkästään puolustamalla
Miksi Suomen nuori tähti ei pelannut?
Twitter-kansa ei antanut Suomelle armoa – ”Suomalaismustikat kypsiä poimittavaksi finaalissa”
Nilsson luottaa kohtaavansa Suomen taas finaalissa – ”Ei tässä hirveästi salailtu”
Ruotsin päävalmentaja: ”Tiesimme, että Suomen projekti on hyvällä mallilla”
Upean alivoimamaalin taistellut Eemeli Salin: ”Kaikki jäi kentälle”
Suomen kuopus maalasi jälleen – ”Lotto pitää laittaa vetämään”
Päävalmentaja Kettunen Ruotsi-ottelusta: ”Alivoima oli kuluttavaa”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jussi Ojala
Jussi Ojala
Twitter: @ojalajus
Risto Reipas
09/12/2014
Tämä oli juuri mitä pelkäsinkin; Ruotsi jyrää. Suomi SAI kaksi säkäri maalia - ei muuta. Jos Ruotsi loppuottelussa, voi käydä vielä pahemmin.
Ykköskenttä aivan pimennossa. Ja jos YV:ssa pelaa Kohonen ei ole paljon mahiksia. Miten joukkueeseen mahtuu joku Koskelainen ?
Kettunen: Ei se et pelaa ulkomailla tarkoita et kuuluu majuun !
Kotimaassa ois löytyny 3. kenttään 15 parempaa pelaajaa !!!
Ja jopa muihinkin kenttiin.
Kaaripallo
09/12/2014
Tasanen matsi ja finaalista, jos joukkueet sinne pääsevät tulee varmasti kova vääntö. Ykköskentän pitää keksiä jotain, koska oli ikävä kyllä tänään aivan paska :(
Naama
09/12/2014
Kovasti se Kavekari(?) koitti siellä huudella Kohosen puutteellisten peittojen perään, mutta ei paljoa puhunut ykkösketjun kyykkäyksestä mitään. "Pojat sopii sit saunassa millon ne alkaa pelaamaan". Ei hävitty matsia hitaiden kolmosketjun konkareiden takia...
Kaaripallo
09/12/2014
Ruotsi ei kyllä millään lailla jyrännyt, mutta oli ratkaisupaikoissa vähän terävämpi niinkuin monesti aiemminkin..
S7
09/12/2014
Jep! Ei todellakaan Ruotsi jyrännyt ja mä sanoisin, että Suomi oli ihan hyvä. Jos päästään loppuotteluun kaikki on mahdollista--> Ruotsi on se kellä ne paineet on, jos ees pääsevät finaaliin. Välieriin jos lähtevät liian ylimielisesti, niin voi noutaja tulla jo siellä. Sama koskee Suomea, finaalipaikka ei missään nimessä tule ilmaiseksi! Sveitsi tai Tsekki(kumpi sieltä nyt sitten kaavion mukaan voi vastaan tullakaan?) voi ihan hyvin voittaa, eikä Norjakaan ole ihan paska jengi...
Risto Reipas
09/12/2014
S7. Se ei vaan valitettavasti riitä on IHAN hyvä. VAAN PITTÄ OLLA PARAS.
Ja tällä iäkkäällä joukkueella ei sinne ole mahiksia.
Valitettavasti. Vaihtaa pitäis Kohonen, Koskelainen ja Hänninen !!!!
Sopuli
09/12/2014
Sori Risto, mut Hänninen oli tänään hyvä. Sai pidettyä palloa paineen alla ja pelattua sen omille. Kohonen jäljessä koko ajan, Koskelaisella ei tuntunut olleen mitään käyttöä. Samoin ykköskenttä aivan pimennossa, Kapasen pelin alun huippupaikkaa lukuun ottamatta.
Toki jos Suomen peli on samaa luokkaa kuin kahdessa ekassa erässä niin mahikset finaaliin on ja miksei mahdollisuus pärjätäkin siinä.
Masse
10/12/2014
Koskelainen voi ottaa kaks maalia. Se kaaripallo kolmen ruotsalaisen keskelle Tiitua hakien oli järkyttävä, miksi?
Töllikkö olis voinut kanssa yhden askeleen ottaa keskustaa kohti ekassa yv-maalissa tai olla edes Malmströmmin vetolinjalla.
Noh, sohvalta on helppo dumaa.
sepi
10/12/2014
Olis liigan maalikunkku voinu siitä yhestä ok paikasta vaikka tehä..
Arto Kilponen
10/12/2014
SEPIn kanssa samaa mieltä. Minusta Manninen vastasi oikein näyttävästi siihen esitettyyn kritiikkiin koskien tehokkuutta kovissa peleissä.

Tässä nyt on tietysti se positiivinen asia, että jos oli pakko hävitä tässä turnauksessa, niin juuri nyt siihen oli se vähiten huono hetki.
S7
10/12/2014
Siinnä mielessä Risto on oikeessa, että joo huippu-urheilussa hyvyys mitataan sillä kuka voittaa mestaruuden, mutta sitä ei ole vielä kukaan voittanut. Mutta taasen Suomen paras sentteri näissä kisoissa on ollut nimenomaan Ripan "tiputuslistalla" oleva Hänninen, ihan jokaisessa pelissä!! Se missä Suomi on eniten Ruotsia perässä on myös sentterit, eilisessä matsissa Ruotsilla oli varaa pistää ehken tän hetken paras sentteri, Rudd, laituriksia...
päällikkö
10/12/2014
Suomella toimii ainoastaan 2 viisikko ja sillä ei Ruotsia voiteta.
1 viisikkoon muutoksia ja Moilasen tilalle joko Manninen tai Kailiala. 3 viisikkoon vasemmalle joko Manninen tai kailiala keskelle kohonen kun parempaa ei ehkä tiitu ja oikealle Moilanen pakit stenfors Salo.

kun miettii eilisen onnistujia ei 1viisikosta onnistunut kukaan? 2 Salin, Hänninen 3 Salo ei ihan voiteta vielä ruotsia, mutta onhan tässä vielä aikaa pari päivää. Jos valmennus usaltaa tehdä radikaaleja muutoksia esim. ottaa Koskelainen, Kohonen pois peleille Kailiala-Manninen 1 viisikkosta moilanen kkoheltamaan 3viisikkoon niin kuka tietää.
Juuso
10/12/2014
En ymmärrä miksi kritisoidaan laitureista vaan koskelaista. 2. kentän pelin taso romahti, kun Manninen tuli Hyvärisen tilalle. Ei montaa kaksinkamppailua voittanut ja maaliakaan ei tehnyt avopaikasta.
Oikeat laiturit jatkossa :Moilanen, Hyvärinen Kailiala.
TietoEnator
10/12/2014
Finaalin ratkaisee kyllä tuomaripari sillä, että kuinka kovaa antaa jätkien pelata. Mitä kovempaa saa pelata, sitä paremmin se sopii Suomelle. Välillä Ruotsin pakkeja joudutaan rikkomaan jo heidän maalin takana, jotta vaarallisiin vastahyökkäyksiin eivät pääse.

Liian tiukka linja: Taito pääsee valtaan ja Ruotsi paukuttaa maalin toisensa perään suorilla hyöykkäyksillä.

Ailahteleva linja: Käy niinkuin alkusarjan pelissä, suurimman osan ajasta Ruotsi on kurissa, rankaisee muutaman kerran yv:llä tai SR:llä. Voiton mahdollisuudet on, mikäli viimeistellään hyvällä prosentilla.

Salliva linja: Suomi ottaa ruotsalaisilta ajan pois eikä taidolla ole merkitystä, koska rakentelu on mahdotonta. Mahdollisuudet hyvät voittaa mestaruus.
FBI
10/12/2014
Valitettavasti meillä ei ole kuin sumputus mahdollisuutena voittoon. Tuskin kuitenkaan nöyryys siihen riittää vaan elätellään turhia harhakuvia ja takkiin tulee. Toivon mukaan finaalissa ei sentään hävitä ihan murskanumeroilla.
Juuso
10/12/2014
Olen Tietoenatorin kanssa vähän samaa mieltä. Nyt sai rikkomalla ottaa ajan pois ilman jäähyä, joten rakentelu oli mahdotonta. Huonona puolena ottelun ja lajin viihteellisyys kärsii, kun vapareita tulee kokoajan. Taidokkaat yksilösuoritukset ja pallorallit puuttuvat.
Poro
10/12/2014
5vs5 ei ollut oikeen mitään jakoa ja tilanne tuskin muuttuu muutamassa päivässä mihinkään, sen verran on pelaajilla eroa taidoissa. Ja kun niitä rangaistuksia ottaa todennäköisesti Suomi eikä Ruotsi niin eipä ole kummoisia odotuksia mahdollista finaalia varten, muuta kuin että parin vuoden takaista selkäsaunaa tuskin tulee. Sen verran ollaan opittu sumputtumaan tässä parin vuoden aikana.
Tuplaomega
10/12/2014
Itselle tuli väkisin mieleen, että nyt ovat suomalaiset harrastelijat päässeet pelaamaan ammattilaisia vastaan: ruotsalaisilla pelinopeus ja yleinen liike aivan eri tasolla jokaisesta miehestä lähtien (jokainen kilpajuoksu näytti päättyvän ruotsalaisille), pallonkäsittely ja -suojaaminen samoin ja Ruotsin tähtipelaajien dominointi.

En jaksa uskoa, että tällaisella roikkumisella ja sääntöjen rajamailla pelaamisella mitään kultaa otetaan; eikä kyllä sellaisella pelillä mielestäni kultaa edes ansaita.
S7
10/12/2014
Vahvuuksillaan se Kreikkakin voitti, ihan ansaitun EM-kullan:-)
Tuplaomega
10/12/2014
No jaah, ansaitseminen oli osittain subjektiivinen käsitys tässä kontekstissa. Muutenkin kyseinen vertaus on hieman ontuva, koska kyseessä kuitenkin kaksi aivan erilaista lajia. Nuorten jääkiekon mm-kullan riisto juuri ruotsalaisilta olisi ollut parempi :)

Mikäli pallonhallinta on pääosin ruotsalaisilla ja suomalaiset eivät saa rikkomatta riistettyä palloa, niin en jaksa uskoa, että Suomen pelaajat jaksavat fokusoitua jokaisen peittoon ja tilanteeseen siihen vaativalla tavalla sen 60 minuuttia. Kauhuskenaario on se, että Suomi päästää pelin alkuvaiheessa heti muutaman maalin. Tällöin Suomen on pakko avata peliä jossain vaiheessa ja ruotsalaisten ylivoimainen liike tulee korostumaan tällöin.

(Oletetaan nyt, että kyseiset maat kohtaavat finaalissa, ei saisi kyllä mennä asioiden edelle)

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.