Maajoukkueet

Suomen ykkösvahtina vakuuttanut Eero Kosonen: ”Ruotsi on meille iso haaste”

13.12.
2014
0 Kommenttia
1
Maajoukkueet
Maalivahti Eero Kosonen oli haluttu haastateltava MM-välierän jälkeen. Kuva: Timo Mäkynen

Maalivahti Eero Kosonen oli haluttu haastateltava MM-välierän jälkeen. Kuva: Timo Mäkynen

Suomen ja Tshekin välisen välierän jälkeen pukukoppikäytävälle tallusteli hikinen pitkä mies mustissa varusteissaan. Eero Kososen ilmeestä, eleistä ja sanoista paistoi läpi, että Suomen ykkösmaalivahti oli jo siirtänyt katseensa sunnuntain MM-finaaliin.

Suomi voitti Tshekin 6-3. Kososelle kirjattiin ottelussa vain 13 torjuntaa, mutta moni niistä oli mallia paraati. Kosonen näytti erittäin varmalta Suomen maalissa. Keskustelun Suomen epäselvästä maalivahtitilanteesta voi unohtaa.

– Tämä oli meiltä hyvää puolustustaistelu. Kaverilla oli paikat tehdä pari enemmänkin, Kosonen sanoi ja pyyhkäisi hikeä otsaltaan.

Onko joukkueen sisällä ollut selvää, että olet ykkösvahti?
– Eeei. Totta kai siihen on tähdätty. Valmennus tekee päätökset.

– Joskus pelaava maalivahti on kerrottu edellisenä päivänä. Jos on ollut tiukka aikataulu, niin riippuen siitä milloin on pelipalaveri.

Eero Kosonen on napannut selkeän Suomen ykkösvahdin paikan. Kuva: Salibandyliiga

Eero Kosonen on napannut selkeän Suomen ykkösvahdin paikan. Kuva: Salibandyliiga

Finaalissa vastaan asettuu voittaja toisesta välierästä Sveitsi- Ruotsi. Suurella todennäköisyydellä MM-finaalissa vastaan astelee Ruotsi. Kosonen tietää, että alkusarjan tappiopelistä Ruotsille (2-5) pitää parantaa, mikäli Suomi mielii maailmanmestariksi.

– Ruotsilla on hyvä jengi. Se on meille iso haaste.

Edellisessä MM-finaalissa 2012 Kosonen vaihdettiin kesken pelin maaliin, kun Ruotsi oli upottanut Henri Toivoniemen taakse viisi osumaa. Ryöpytys jatkui, mutta Kosonen kiistää palanneensa kyseiseen finaaliin jälkikäteen.

– En ole oikeastaan katsonut, se on historiaa. Menneeseen et voi vaikuttaa, mutta huomiseen voit. Siihen tähdätään, Kosonen päätti painokkaasti.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Timo Mäkynen
Timo Mäkynen
Twitter: @tirsamaa

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.