Suomi ja Ruotsi tänään historiallisessa kohtaamisessa – näillä kentällisillä lähdetään

Suomi ja Ruotsi kohtasivat edellisen kerran Hämeenlinnassa marraskuun alussa. Kuva: Salibandyliiga

Suomi ja Ruotsi kohtasivat edellisen kerran Hämeenlinnassa marraskuun alussa. Kuva: Salibandyliiga
Suomi ja Ruotsi kohtasivat edellisen kerran Hämeenlinnassa marraskuun alussa. Kuva: Salibandyliiga

Suomi ja Ruotsi ratkaisevat A-lohkon paremmuusjärjestyksen tänään tiistaina Suomen aikaa 20.15 alkavassa ottelussa. Joukkueet kohtaavat ensimmäistä kertaa alkulohkossa MM-kisojen historiassa.

Molemmat joukkueet ovat avanneet turnauksen kahdella vakuuttavalla voitolla. Suomi kaatoi Saksan 9-2 ja Latvian 7-1, ja Ruotsin vastaavat lukemat olivat 13-3 ja 11-2. Vaikka tänään ei ratkea mikään muu kuin lohkovoitto, on sanomattakin selvää, että ottelulla on todella iso henkinen merkitys loppuviikkoa ajatellen.

Ruotsin pörssiykkösiä avausotteluissa ovat olleet odotetusti Kim Nilsson (6+1) ja Rasmus Enström (2+5). Suomen ykkönen on ollut pirteästi esiintynyt Rickie Hyvärinen tehopistein 2+3. Debytantit Risto Töllikkö (0+4) ja Eemeli Salin (2+2) ovat neljässä pisteessä.

Suomen leirissä ottelua odotetaan innolla, ja maanantain välipäivänä ottelu nousi keskusteluissa esiin.

– Huikeaa kohdata ennakkosuosikki heidän omalla maallaan jo nyt. Henkisesti kyseessä on iso peli, vaikka panos ei vielä olekaan jäätävän iso. Kummallakin on varmasti suunnaton halu voittaa tuo ottelu, puolustaja Juha Kivilehto tuumi.

– Uskon, että me lähdemme pelaamaan ihan omilla vahvuuksillani. Tiukka puolustuspeli kuuluu siihen, mutta myös se, että me pystymme pelaamaan fiksusti pallon kanssa ja myös puolustamaan pallon kanssa. Ruotsi tykkää pitää palloa, joten meidän pitää pystyä ottamaan se niiltä pois ja hallita pallollista peliä myös itse, ykkössentteri Jani Kukkola pohdiskeli.

– Hieno vastustaja ja meininki hallissa on varmasti kohdallaan. Ruotsia vastaan kaikki syttyvät pelaamaan, vielä kun tämä on MM-historian ensimmäinen kerta alkulohkossa. Mielenkiintoinen ottelu on varmasti tulossa, päävalmentaja Petri Kettunen povasi Latvia-ottelun jälkimainingeissa.

Erikoistilanteiden osalta molemmat saattavat jättää jotain nyansseja vielä varastoon, mutta muuten kaukalossa tuskin hirveästi säästellään.

– Tuskin tulee mitään himmailua. Jokainen jätkä syttyy, kun pukee Suomen paidan ylleen ja menee pelaamaan Ruotsia vastaan, Kettunen tuumi.

Puolustaja Janne Lamminen komppasi.

– Ehkä erikoistilanteita pelataan vähän eri tavalla tiistain ottelussa, mutta ainakaan omasta puolestani siitä ei kyllä mitään himmailua tule, Lamminen vakuutti.

Ottelu on katsottavissa Yle FEM -kanavalta klo 20 alkaen, ja Yle Puhe lähettää ottelun myös radiosta suorana. IFF:n Youtube-kanava 1 näyttää titaanien taiston muiden ottelun tapaan livenä.

Suomen avauskokoonpano Ruotsia vastaan:

Lauri Kapanen-Jani Kukkola-Mika Moilanen
Janne Lamminen-Juha Kivilehto

Eemeli Salin-Oscar Hänninen-Rickie Hyvärinen
Tatu Väänänen-Risto Töllikkö

Tero Tiitu-Mika Kohonen-Kari Koskelainen
Nico Salo-Lauri Stenfors

Maalissa Eero Kosonen.

Penkillä Jami Manninen, Miko Kailiala, Mikael Lax sekä varamaalivahti Tomi Ikonen.

9 comments

  1. Kailiala Koskelaisen tilalle! Tai jos on liian nuori niin edes Manninen… Koskelainen vaan ei oo kuulunut maajoukkueeseen oikeasti ainakaan kahteen vuoteen. Hyvä pelaaja mutta lajinopeus ja suojaaminen nykyisten 2div pelaajien tasoa.

  2. Kailialla taitaa olla pientä loukkia.. Oletko muuten paljon seurannut Kartsan pelejä viime vuosina Sveitsissä? Ei se varmaan ihan hupina ole jengiin valittu 😉

  3. Jep toivottavasti ei ole niin paha loukki, että pystyis vielä pelaamaan… Näytti pitelevän Miko lonkan seutua Latvia pelissä, jos en väärin kattonut niin meni laukaistessa jotain rikki ja saman tien painui vaihtoon ja jääpussi pitele sitten pitkät pätkät…

  4. Kailiala kuuluisi ehdottomasti Koskelaisen tilalle, mutta jos on luokkia niin parempi odottaa finaaliin. Tuo kuitenkin sitä sähäkkyyttä peliin ja oppinut viime vuosina myös kiitettävästi puolustamaan.

  5. tietääkö kukaan tuota maalilaulua joka soi ainakin suomen tehdessä maalin? saattaa olla muillakin tuo sama

  6. Tänään loisti läpi oikein sentteri tilanne, Kohosen kentällinen ei toiminut ollenkaan, olis pitänyt laittaa Koskelainen siinä keskelle kun Mihu ei ollenkaan pysy mukana, liekkö loukkaantunut?!